III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kochane:)
Jak się zapewne domyślacie córcia jest już z nami:)
Maja urodziła się 05.02 o 0:15 przez cc, po 20 godzinach naturalnego, ale najważniejsze, że cała i zdrowa:) Miała 2950g i 55cm
Dzisiaj wyszłyśmy ze szpitala. Przy czasie wstawię fotkę.
Pozdrawiam!!!MagdaO, paula22, Effcia28, szczessciara, pillow, Kaja, Miriam, Bea_tina, juicca, Tusia84, Marysia0312, kaaasiaczek_, kotek27, Iwo123, Paulina1986, walabia, maja2024, agata86, haybeauti, Lalita2710, magdalena, Perełka lubią tę wiadomość
-
Wow, 20 godzin... ale najważniejsze dobro dzieciątka. Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu i zżera mnie zazdrość, że niektóre z Was mają już dzieci w domku.
Może to dziwne, ale ja raczej nie boję się porodu. Mam nadzieję, że moje zdanie w tej kwestii się nie zmieni;)
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
kotek27 wrote:Inezz gratulacje, wszystkiego dobrego!!!
Czekamy na zdjęcie w wolnej chwili)
Kaja pewnie, że chcemy, nam też ktoś musi kibicować, i trzymać za nas kciuki
Pozdrawiam
ja już Kibicuję każdej ,która rodzi bo jeszcze trochę mnie to czekakotek27, pillow lubią tę wiadomość
-
GRATULACJE MAMUŚKI !!!
Masakra - a ja nadal nie wierzę że to już III TRYMESTR i niebawem będę odliczać dni do porodu - SZOK !!!
(a nawet ostatnimi czasy zaczęły nachodzić mnie obawy związane z przedwczesnym porodem)
Powiedzcie proszę - czy odczuwacie ból w kroczu ???
- taki jakby Was coś rozrywało od środka - w okolicy szyjki ???
Myślałam że może to miednica czy bioderka się rozchodzą - przygotowując się do porodu, aby dzidzia mogła przejść niebawem przez kanał rodny
... ale przypomniało mi się że na ostatniej wizycie GIN-ka stwierdziła krótką szyjkę 28mm i tak się zastanawiam czy te bóle nie są związane ze skracaniem szyjki ??
... ależ mam STRESA - na szczęście wizyta już w czwartek więc będę mogła to sprawdzić...
Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego ???
Będę MEGA WDZIĘCZNA za wszelkie odpowiedzi
Przy okazji chciałam się pochwalić nowinkami
Pamiątkowe fotki z 28tcmój cudowny bebzolek już jest cudnie ciążowy
... i jest nowinka - pierwsza, niewtajemniczona osóbka pogratulowała mi dzidziusia !!!!
Jakaż byłam szczęśliwa !!! Aż zapytałam z ciekawości czy to plota poszła ???
- " Czy ptaszki na mieście ćwierkają ??? "
- a Pani na to: "nie, nic do mnie nie doszło, sama zauważyłam"
... i jak to ja zwykłam - od razu BURAK i BANAN
(ps. prawdę mówiąc to nigdy nie przypuszczałam że ciąża może być widoczna dopiero w III TRYMESTRZE !!! teraz trzeba się szybciutko nią nacieszyć bo zaraz będzie wielkie BOOM)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 06:52
AISAK, pillow, juicca lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny maja racje. Może być rożnie, ból może zwiastowac skracanie szyjki, ale tez nie musi. Bez badania nikt ci tego nie stwierdzi, wiec czekaj cierpliwie do wizyty.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:) dawno sie nie odzywałam - komputer mi sie popsuł
ogólnie troszke też zajęłam sie innymi sprawami.
We wtorek ide do lekarza na 9 ranomam nadzieje ze odstawie juz ten duphaston i aspargin.
Odnośnie mojego samopoczucia to bardzo dobrze sie czujęjakoś więcej mam siły mimo że brzuszek mi przeszkadza np. w kąpaniu się:)szybko sie męczę. Całe szczęście że nie mam żadnych bóli skurczy itp.
No i najważniejsze : ewidentnie mój brzuszek opadłtzn. że synuś juz się szykuje do wyjscia:)
Torba moja i maluszka juz spakowana:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 10:03
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mój szkrabek od kiedy przybrał na wadze tzn.tak od 2200g to porusza się ale juz nie tak jak wcześniej. Owszem wypycha się ale te ruchy są takie spowolnione,no i więcej śpi niż kiedyś.
Kupiłam dla maluszka pierwszą książeczkę. http://allegro.pl/show_item.php?item=3924802809
Polecam jest super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 11:04
magdalena lubi tę wiadomość