X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie dziś sie obudziłam i pomyślałam ze dziś jest 1 marca i wpadłam w panikę ze jeszcze tylko miesiąc ale najszczęście dziś jest 22 a nie pierwszy :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Tak właśnie dziś sie obudziłam i pomyślałam ze dziś jest 1 marca i wpadłam w panikę ze jeszcze tylko miesiąc ale najszczęście dziś jest 22 a nie pierwszy :)
    nono zleci moja droga , ale wiesz co jeszcze się zalapiemy na Tłusty Czwartek i możesz spokojnie rodzic bo pozniej laby nie będzie hihi (żartuje)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak juz bedzie marzec to ciekawa jestem jak szybko on nam zleci :p juz niedlugo przeczytamy ze sie rozpakowujesz :) ale ten czas leci ...

Miriam lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jeszcze trochę i wszystkie po kolei się rozpakujemy.
    Nie wiem jak będzie u Was, ale mi się tak dłuży ten ostatni czas że szok.
    Chciałabym już i teraz jak zniecierpliwione dziecko...

82dox1hp47sulw8a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Miriam jak juz bedzie marzec to ciekawa jestem jak szybko on nam zleci :p juz niedlugo przeczytamy ze sie rozpakowujesz :) ale ten czas leci ...

nono zleci moja droga ,a jak widzę jak tutaj szybko idzie każdej pokoleji to sie nie obejrzysz jak Ty bedziesz na porodówce :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dzień dobry!
    Jeszcze trochę i wszystkie po kolei się rozpakujemy.
    Nie wiem jak będzie u Was, ale mi się tak dłuży ten ostatni czas że szok.
    Chciałabym już i teraz jak zniecierpliwione dziecko...

Ty moja droga jestes już jedną noga na porodówce ;-) wiec spokojnie szybko zleci my do maja co niektóre czekamy :-) ps. na matury poprawkowe hehehe

kotek27 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek na Cb juz pora wiec to moze nawet kwestia dni jak Leonek powie ze chce wychodzic :) a co do czasu to mnie sie dluzyl strasznie do okolo 25 tyg a teraz leci :p

Kaja do maja tez niedaleko :)

cab360a44b.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam :)

Ja dziś chyba poczułam, że do porodu niedaleko bo zaczełam wić gniazdko. Jakoś na porządki mnie wzieło ;)
    W środku nocy obudziłam się z takim strachem, że z niczym nie zdąże. chodź jeszcze mi tylko apteka została. Prawie wszystko mam poprane.
    Jakoś przesunięcie tego terminu chyba na mnie zadziałało z 12 na 5 kwietnia. Wiem, że tylko 5% dzieci rodzi się w terminie ale jakiś strach jest.
    Mam przeczucie że albo urodzę 29 marca albo 5 kwietnia

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim
    Ja miałam okropną noc,wyjątkowo częste wstawanie,przez pół nocy zgaga i jeszcze sen o porodzie jak z horroru i krew tryskająca po ścianach ;)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny o porodzie mi sie uspokoiły ale chyba tez zaczęłam wic gniazdo właśnie pracowałam firanki :D i Czarka zagonilam do mycia okien i ich wieszanie :) a w nocy sie obudziłam i do Czarka ze łóżeczko trzeba ubrać bo to nigdy nic nie wiadomo ;) czy to tydzień dwa czy miesiąc :D ostatnio cos mam zawroty głowy i krew mi z nosa leci zaczynam sie. Tym martwić :/ ale w poniedziałek mam psiew gbs to sie zapytam lekarza o co chodzi a może wy sie orietujecie jak to jest z tym posiewem jeżeli biorę luteine 100 dopochwowo to w niedziele mam nie brać :? Czy to nie przeszkadza :? :? :?

kotek27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio sniła się buźka mojego dzieciątka - taka słodziutka :) pamiętam, że nie mogłam się nadziwić jaki przystojniak z mojego synka :)

Miriam jeśli chodzi o te zawroty głowy i krew z nosa to normalne - ja też tak mam i pytałam się lekarza to powiedział, że pod koniec to normalne. Moja koleżanka pod koniec ciąży też tak miała.
    A z tym posiewem gbs to może zadzwoń do lekarza albo do luxmedu (bo chyba tam masz pakiet ?) tam na pewno ci powiedzą :)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mialam posiew na gbs a wczesniej dostalam gynalgin dopochwowo i kazal go zazywac dopiero po badaniu. Ale dla pewnosci zadzwon bo moze luteina nie wplywa na wyniki ;)

cab360a44b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co domnie mnie sie dluzylo strasznie I trymestrze bo bylam pokichana ze strachu bo były plamienia akcja szpital te tabletki normalnie najgorszy czas dla mnie !!!!a teraz to mi strasznie szybko zlecialo :-) no i wy pewnie jeztescie już przygotowane jeśli chodzi o ubranka dla dzidzi i siebie do szpitala i wozek tez ja zaszalalam i zrobilam listę i na tym sie zatrzymalam fakt ubranka nie co mam i kolyske i nic wiecej , a kiedyś po sklepach sama przyjemność , a teraz odkladam na nastepny tydz hihi normalnie sie nie poznaje hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Witam sie i ja ;)

a to nie kazał Ci odstawić luteiny ??
    ja lutke odstawiłam w 24 tygodniu , acard 5 dni temu , magnez jeszcze tydzień i zostały do brania tabl na tarczycę

co do efektu wicia gniazda hmmmm dziennie coś wycieram więc jestem na bieżąco
    o kurde musze pościel przebrać...

co do snów to mam takie poryte sny...

parę dni temu sniło mi się że jestem w ciele mężczyzny i walczę na miecze i topory z jakimś moim wrogiem normalnie palcem mogę sobie popukać w czoło

Miriam lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że na tej wizycie lekarz pobierze mi wymaz GBS to bd 36t1d

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i Nusia dzięki za pocieszenie, nie czuję się by mój organizm przygotowywał się do porodu, ale może rach ciach i mnie zaskoczy z dnia na dzień ;) Lekkie bóle okresowe czasem, nic więcej, brzuch nadal wysoko.
    Wczoraj było konkretne <3 z moim ;) dziś poskacze na piłce ;) może coś zadziała...

Ja w życiu tak mam, że zawsze los do końca trzyma mnie w niepewności, nie będę się rozwijać i przynudzać, ale tak było na studiach do ostatniego dnia nie wiedziałam czy będę się bronic, w pracy też czekałam nie raz na coś dłużej niż inni...

Macie racje jak już zacznie się marzec, będzie ciepło zleci Wam ekspresowo do kwietnia i maja :)

Miriam jesteś niemożliwa z tym ubraniem łóżeczka hehe ale ja też takie przebłyski miewam w nocy i mojego budzę z jakaś ważna informacją :)
    Co do krwi z nosa, też mi leciała z dwa miesiące temu często, miałam taki tydzień że co drugi dzień, ale przeszło już...

ps. co do porządków to już też MAM pomyte okna, firanki świeże...
    Codziennie robie pranie, by mojego M nie zostawic z brudami jak będę w szpitalu, no ale na razie jak widac nie potrzebnie się spalam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 12:55

Kaja lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gbs miałam w 37tyg pobierany przed samym porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta dostałam ta luteine 14 stycznia na ta moja nieszczęsna skracajaca sie szyjke i wszystkie leki będziemy odstawiac po wizycie 4 marca kurde w tym zasranym medicoverze nie odbierają a mój ginek jest na jakiejś operacji czekam w takim razie czekam az dodzwoni

Czarek w nocy mi przytakna ze pościel i baldachim i wszystko dziś zrobimy a teraz jak do niego mówię to zrobił dziwna minę i zapytał to już teraz :| eh nie za miesiąc on sam to zrobi już to widzę

• paula22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/20963478516659447368.jpg

Przedstawiam Wam moja królewnę;)

Miriam, mirka14, Bea_tina, Lalita2710, Paulina1986, Kaja, haybeauti, Nusiaa, Klemens86, Marysia0312, kotek27, juicca, ;oniqa, Matylda36, mychowe lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna gratulacje jeszcze raz !

paula22 lubi tę wiadomość

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ