III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Ja dziś miałam ktg - ok i wizytę u gina. Nic się nie dzieję, nie szykuję się jeszcze do porodu. Poza tym mój termin porodu to nie 25.02 jak myślałam tylko 28.02 według ostatniej miesiączki (jakieś 3 dni położna doliczyła, lekarz też to potwierdził) Mam zrobić ktg w poniedziałek, środę i piątek 28.02 jeśli nie urodzę przyjśc po ktg do gina i da mi skierowanie do szpitala.
3majcie kciuki, chciałabym żeby mnie samą ruszyło
Dziewczyny super że wstawiłyście opisy porodów.
Marysia mi przez ten tydzień strasznie wysadziło brzuch, a tydzień temu mały ważył z usg 2960 gram, dziś 3100. Bałam się że waży już 4 kg, tak się czułam...
Na razie bez rozstępów na brzuchu, ale się nie cieszę bo wiem że czasem po porodzie potrafią wyjsc ;/;/
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
Miriam jeśli chodzi o imię dla córeczki, to mnie osobiście też by to zirytowało jakby znajome dały tak na imię córkom jak ja chciałam... Niby nie patrzy się na innych, ale ja też nie potrafiłam tego zlekceważyć jak ktoś dawał tak na imię jak ja bym chciała a rodził wcześniej. Ktoś dał synowi Alan to zrezygnowaliśmy, ktoś Antoś też, i wybraliśmy w końcu Leon.
Ostatnio oglądałam coś w tv i była kobieta o imieniu Zoja, od razu pomyślałam o Tobie, jak wcześniej rozmawiałyśmy. Moim zdaniem orginalne i ładne imię jak dla kobiety)
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie dyskusja trwa z mężem i teraz on wyskoczył z Monika o nie na to sie nie zgodzę nie to ze mi sie nie podoba ale hm ja chce chyba Zoje
no bo Lily już jest 8 marca rodzi sie druga a 28 rodzi sie Liliana eh w kolejnej ciazy będę trzymać "mordę na kłódke" może cos pomoże
-
Matko, Miriam - współczuję. Nie za fajne to jest, jeśli sobie wybierzemy imię dla dziecka i ktoś je "ukradnie". Przepraszam, ale nie wierzę, że te osoby, które dają na imię dzieciom Lily też tak chciałyby dać, jeśli byś nic nie mówiła - wydaje mi się, że to zbyt oryginalne imię, żeby tak same z siebie na to "wpadły". Chociaż mogę się mylić...
Ale nie zazdroszczę, poważnie.
Ja tam nie mam tego problemu, bo daję córci pospolite imię, to nikogo nie przyciągnieMoja córcia będzie Kasią
-
Wiadomo byśmy wszyscy chcieli jak najpiękniejsze imię dla swojego dziecka jak tylko się da. W każdym imieniu coś jest. I wybór jest trudny. Powiem szczerze my też na 100% nie jesteśmy przekonani na Leona, ale innego sensownego typu nie mamy i tak na pewno zostanie
Literki nad łóżeczkiem już wiszą, klamka zapadła
Teraz tylko czekać na tego małego zbója aż go poznamy
Idę spać, dobranoc -
nick nieaktualnyPillow trzymam kciuki za was
mam nadzieje ze wyjdziecie we dwoje
Kotek właśnie mnie uświadomiłas ze na szczęście literek nie zamówiłam a miałam zamawiać Lily lecz jak Czarek położył fototapete to uznałam ze nie ma gdzie tego powiesić chyba hehe bo nie było by odwrotu i musiała by być Lilykotek27, pillow, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam tak się zastanawiałam nad Twoją sytuacją z imieniem. I wiesz zastanów się, czy będziesz się z tymi koleżankami na tyle często spotykać, że będzie Ci to przeszkadzać, że córeczki mają tak samo na imie? Wiesz, decyzja dotycząca imienia jak dla mnie należy tylko do rodziców, a to czy jednakowych imienniczek będzie 1 czy 100 to nigdy nie zgadniesz! Chociaż nie mówię Zoja też bardzo niezwykłe(pozytywnie) imię
Ostatnio byłam w przedszkolu po siostrzenice i na krzesełku było Gaja, odrazu o Chiang Mai pomyślałam hihi:) tak abstrachując:PMiriam, kotek27, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehe az taka amerykańska nie jestem zeby nadawać imie przez Y
tymbardziej ze poprawna forma jest przez J
A w przypadku Lily jest na odwrót poprawna jest Lily a nie Lilii tu mam trochę śmiechu a koleżanki która rodziła 14 lutego bo właśnie ona nazwała Lili podobno podchwycila to imie po piosence tego enej czy jak im tam a tytuł to właśnie Lili przez i
Właśnie sobie prxypomnialam ze pierwszy raz usłyszałam ta piosenkę gdy juz byłam po zabiegu lyzeczlowania ok miesiąc i wszystko mi sie przypomniało o mojej maleńkiej Lily i strasznie płakałam
Beatinka dosyć często pewnie będę sie z nimi widywac bo mieszkają w moim rodzinnym mieście a tam często jeździmy do teściów i mojej babci a jeszcze jak mała bedzie to pewnie jeszcze częściej trzeba bedzieogólnie sam fakt mnie irytuje ze niby oryginalne imie i sie powtarza wrrr
A do tego chyba do nazwiska Szymczyk bardziej pasuje Zoja niz Lily
Zreszta do tego nazwiska nic nie pasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 21:37
kotek27 lubi tę wiadomość
-
Chciałam pierwszy raz oficjalnie poskarżyć się na moją teściową. Dziś jak mąż w odpowiedzi na pytanie jak się czuję powiedział, że ogólnie nieźle, ale jeszcze troszkę muszę się pomęczyć, teściowa parsknęła i powiedziała: "jakie pomęczyć?!? A co w ciąży jest cieżkiego? Są chyba inne, cięższe sprawy do w życiu".
WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRMiriam, kotek27, pillow, kaaasiaczek_, magdalena lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualny
-
Ech miałam iść spać, ale dopiero wzięłam prysznic, i postanowiłam jeszcze zajrzeć do Was dziewczęta
Miriam dobrze, że nie zamawiałaś literek, mój M mówi,że jak zobaczymy na żywe oczy małego i imię Leon kompletnie nie będzie pasowało do niego to literki się odklei... ale mam nadzieję, że tego unikniemy
Najgorzej się pochwalić imieniem dużo wcześniej, każdy komentuje, a my się tylko denerwujemy, no ale człowiek uczy się na błędach.
Walabia olej teściową, niech mówi co chce. Moja teściowa to temat rzeka, ale ona z kolei twierdzi, że ja się bardzo męczę, co też mnie irytuje, ostatnio jak była, dopytywała się czy boję się porodu, licząc że powiem, że tak. Odpowiedziałam, że nie ja pierwsza i nie ostatnia, każda przeżyła to ja też. Nie dałam jej tej satysfakcji z mojego strachu
Miriam, walabia, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie Walabia. jak tak możesz marudzić
przecież one (teściowe) to rodziły dzieci między pracą a sprzątaniem w domu
Ja jak powiedziałam teściowej, że jak jade samochodem to mi wszystko rośnie i służbowym samochodem męża nie będe jeździć i przyjade do nich jak kupimy normalny samochód (i tak musieliśmy kupić bo tamten był 2 osobowy) to mi powiedziała, że: ona jeździła autobusem i tam gorzej trzęsło i przeżyła.
walabia, Miriam, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja tam nie mogę powiedzieć źle na tesciowa ......
bardziej obcy ludzie gadają , że ja w domu na L4 wczoraj w sklepie mi sasiadka dowalila to jej powiedziałam , że chętnie oddam garści leków , które biorę i kartkę zakazów , ktore mam i z chęcią wracam do pracy , a po tyg zapytam czy jest jej super na L4 !!! to przeprosila , a ja jej , że se może pogadać w domu z mężem o pierdolach , a nie interesować sie obcymi i Foch oczywiście zawinela sate z zakupami i polsza ....
no i znajac kobietę dziś będę na forum osiedla hihiBea_tina, magdalena lubią tę wiadomość