X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za dobre słowa ;) ja dochodzę po cc, ale to jakaś masakra :/ ciekawa jestem kiedy dojdę do siebie...żałuje ze nie rodziłam sn, ale wiadomo dobro córci jest zawsze na I miejscu. Mała jest urocza-pewnie dlatego ze moja ;) zamieszczę zdjęcie jak będziemy w domku.

pillow, juicca, evas, kotek27, kaaasiaczek_, Miriam, mychowe, Perełka, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:14

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziś miałam wykład na temat wózka x-lander mov hehehehe zobaczę co za cudo wybiorę no też czaje sie na okazję , ale jak na razie tylko zerkam nie zaglebilam sie jeszcze w temat dokładnie :-) , ale wykłady na temat wózków notuje w głowie !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miola ja po tygodniu od cc już chodziłam, wstawałam w nocy do dziecka (wiadomo nie było to bezbolesne ale dawałam rade). Prawda jest taka, że im szybciej zaczniesz się ruszać (bez przesady) tym lepiej dla Ciebie.

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spi któraś z Was na plecach ? bo dziś czytałam dużo na ten temat na internecie i jestem zaniepokojona :( śpię trochę na plecach i trochę na l/p boku ale nie mogę już sobie znaleźć najlepszej pozycji ze względu na duży brzuszek :( Nie umiem określić ile czasu śpię na plecach ale chyba nie zbyt długo . Boję się ,że Małej może to zaszkodzić ( niedotlenienie czy coś ) . Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź i tych które już urodziły i tak spały i tych nierozpakowanych ;)

cab360a44b.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Dziewczyny spi któraś z Was na plecach ? bo dziś czytałam dużo na ten temat na internecie i jestem zaniepokojona :( śpię trochę na plecach i trochę na l/p boku ale nie mogę już sobie znaleźć najlepszej pozycji ze względu na duży brzuszek :( Nie umiem określić ile czasu śpię na plecach ale chyba nie zbyt długo . Boję się ,że Małej może to zaszkodzić ( niedotlenienie czy coś ) . Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź i tych które już urodziły i tak spały i tych nierozpakowanych ;)

Ja nie śpię na plecach bo jest mi tak niewygodnie (mam wrażenie, że nie mogę złapać oddechu), więc nie pomogę w tej kwestii

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja czasem budzę się na plecach , na lewym boku tez staram się jak najwięcej leżeć .Pytałam lekarza o leżenie na plecach... lepiej unikać tego leżenia na plecach a leżeć na boku żeby maluszek był lepiej dotleniony. MI juz żadna pozycja nie pasuje ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh musze jakos to kontrolowac. Mam nadzieje ze malej do tej pory nie zaszkodzilo to moje lezenie bo ktg i reszta badan wychodza dobre.

cab360a44b.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

a ja temat zakupowy zapodam - czy macie już kupioną kołderkę i poduszkę do łóżeczka dla maluchów? Jeśli tak, to gdzie kupowałyście?

Będę wdzięczna za info, dzięki z góry :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s ja tez chodzę i zajmuje się mała w szpitalu, ale ból jest straszny. Mam nadzieje ze szybko odzyskam sprawność bo najgorzej jest jak dziecko płacze, a ty masz problem z przybraniem pozycji z leczenia do siedzenia...:/

kotek27 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Eh musze jakos to kontrolowac. Mam nadzieje ze malej do tej pory nie zaszkodzilo to moje lezenie bo ktg i reszta badan wychodza dobre.

Ja też wiecznie budziłam się na plecach... najgorzej pod koniec bo ciężar dzieck spada na twoje narządy i wówczas może dojść do niedotlenienia...

Jeśli chodzi o prawy bok ,jak ktoś ma arytmie serca to wskaznay jest prawy bok.
    Ja spałam na lewym lub prawym.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa ja pod koniec ciąży zasypiałam na plecach i tak budziłam się rano. Ta pozycja była dla mnie wygodna ze względu na ból pleców. Spałam tak kiedy brzuch mi już trochę opadł i nie czułam ucisku w klatce. Mały urodził się zdrowy i nic się nie stało.

Miola na początku jest ciężko i aż się wyć z bólu chce. Ja w szpitalu kiedy pierwszy raz wstałam na nogi to myślałam, że zaraz upadne. Lekarz mówił, że najlepiej od razu się wyprostować w pełni, a nie czekać w pozycji pochylonej jak ból minie, bo to jeszcze gorsze. A jak z pokarmem u Ciebie? U mnie było już ok w 5 dobie, bo na początku bardzo walczyłam z pogryzionymi sutkami i laktatorem choć było to chyba bardziej bolesne od rany. I jeszcze mogę Ci polecić ja sobie ćwiczyłam unosząc biodra w pozycji leżącej na pare sekund i uginanie nóg raz jedna raz druga.

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane staram sie byc na bierzaco ale roznie to wychodzi przy moim maluszku taki sie mamisynek zrobil ze tylko na klatce u mamusi by lezal. szybko ten czas leci wlasnie dzisiaj skonczyl miesiac a pamietam jakby to bylo wczoraj. teraz juz duzy chlopak jest jest straszna roznica. moje serduszko malutkie daje tyle szczescia ze sobie nie wyobrazacie. wlasnie dzisiaj chce sobie kupic chuste do noszenia bąbelka mojego bo rece wolne by sssie przydaly jak jestem z nim sama a nie chce polezec i z pieskiem czasem trzeba wyjsc jak meza nie ma a z wozkiem ciezko. a malzonek zaniedlugo na 2tyg do belgi jedzie na szkolenie:-\ strasznie dlugo.

co do spania na plecach to ja nie umialam tak mnie bolal kregoslup ze ani chwilki nie moglam polezec a ukojenie w nocy przynosilo mi spanie na kojcu ciazowym:-P zakochalam sie w .nim teraz tez bym na nim spala ale mam maluszka w lozku na noc wiec wole sie do niego przytulac niz do poduchy.

nowe mamuski serdecznie gratuluje witajcie w tym pieknym czarodziejskim swiecie macierzynstwa:-*

Miriam, Blondi22, kotek27 lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Dziewczyny,

a ja temat zakupowy zapodam - czy macie już kupioną kołderkę i poduszkę do łóżeczka dla maluchów? Jeśli tak, to gdzie kupowałyście?

Będę wdzięczna za info, dzięki z góry :)
    Elle ja nie kupowoałam dla maluszka kołderki ani poduszki. Wiem że do roku nie powinno się używać poduszek i kołderek też. Ja małego będę kładła spać w rożku a póżniej kocykiem ewentualnie pieluszką tetrową. u nas jest bardzo ciepło w mieszkaniu więc napewno nie zmarznie.
    Możesz kupić sobie śpiworek to też fajna rzecz ale nie wszystkim dzieciom odpowiada.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti - bardzo dziękuję za odpowiedź! :)

Właśnie mam taki zamiar - rezygnuję z kołdry i poduszki i mam zamiar kupić śpiworek. Rożek i kocyk mam, tak więc w razie czego jak nie podpasuje mojej małej, to będzie spała w rożku :)

Jeszcze raz dzięki :)

haybeauti lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s - wlasnie dla mnie pozycja na plecach tez jest komfortowa ale dzis zmuszalam sie zeby spac tylko na bokach . Nie wiem czemu ale strasznie bola mnie od tej pozycji oba biodra. A jesli mowicie "pod koniec ciazy" to chodzi wam o sama koncowke czy 8 miesiac tez zaliczacie ? :p a uciskow na klatce tez juz nie mam

cab360a44b.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s u mnie pokarm jest od początku, brodawki bolą jak diabli ale to dlatego ze Nina ma bardzo dobrze rozwinięty odruch szafy i jest strasznie lapczywa. Wczorajszy dzień był kryzysowy dzis jest już lepiej a jutro chyba wyjdziemy jak nie pokaże się żółtaczka.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• Perełka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane... O tak czas leci... Dziś Karinka ma dwa tygodnie, a dopiero co ja rodziłam:-P
    GGratuluję wszystkim nowym mamom ;-)
    Co do spania mi gin zabronił spać na plecach juz od 2trymestru. Ja miałam duszności jak spalam na plecach. Aby zmniejszyć ból bioder wkladalam wałek między nogi leżąc na boku. Górny staw biodrowy nie był wtedy tak mocno przywiedziony i mniej bolał. Ale z wiekiem ciąży bolalo coraz bardziej. Minęło po porodzie :-P
    Ja mam kolderke dla małej. Oczywiście poduszki nie daje, tylko klin pod materac. Moja w rozku nie chce spać.

Iwo123, Miriam, Blondi22, kotek27 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję z tą poduszką tak jak mówisz :) Ale Twoja Karinka jest słodka <3

Perełka lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, myślę że już mogę oficjalnie dołączyć do III trymestru.

Pozdrawiam

Miriam, Bea_tina, juicca, Iwo123, kotek27 lubią tę wiadomość

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ