X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Agi 88 :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w III trymestrze, dzisiaj zaczynamy 28 tydzień :)

Miriam, Bea_tina, kotek27 lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy was dziewczyny:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do brodawek i sutków mnie przestaly bolec przy karmieniu malutkiej jakos po 2 tyg karmienia i teraz już nie czuje bólu i karmienie jest fajne ;)

Effcia28, kotek27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja mam problem im bliżej porodu tym bardziej nie wiem jak nazwać córcie miała być Lily to imie mieliśmy już wybrane w poprzedniej ciazy która straciłam lecz koleżanka już nazwała tak swoją córkę która urodziła sie 14 lutego i dwie kolejne maja zamiar tak nazwać :/ wiec trochę mnie to zirytowalo o szukamy z mężem innego imienia chyba i jest Zoja która podoba sie nam obojgu ale ja oczywiście codziennie cos nowego wymyślam i jest już Lily Zoja Mia Madeline ( tak jak ta z bajki pamietam ja z dzieciństwa ) i tak codziennie mecze męża SMSm. Kolejnym imieniem a ten podpisuje mi wkoło to samo zaczynam myśleć ze ma to zapisane w roboczych i tylko widzi smsa odemnie to robocze i wyślij

"Kochanie Zoja ładniejsze już nie wymyślaj "

kotek27 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey co do imienia to jeszcze nie wybraliśmy dla synka ,ale czas jeszcze :-) na razie to trzeba sie zmobilizować do zakupów wyprawki ;-) i kosmetyków dla dzidzi ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe kolezanki hehehe ja sam tu nowa ;-)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe laseczki :)

Kaja, Lalita2710 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie;)
    wstawiam swój opis porodu;)

18.02.2014 o godz.11;35 na świat przyszła moja córka Amelia z wagą 2960g, 54cm. 8 pkt w pierwszych
    3min w skali Apgar i w kolejnych 9.

W sobotę 15.02. mój gin skierował mnie do szpitala z 3cm rozwarcia,skurcze porodowe i podejrzeniem, ze
    może być cesarka bo dziecko bardzo pepowiną owinięte. w szpitalu 4cm rozwarcia i skurcze, które
    wieczorem ucichły troche. zostawili mnie na obserwcacje na ocp a w poniedziałek po rannym
    badaniu 5cm rozwarcia, bolesne skurcze więc jedna lekarka skierowała mnie na porodówke a tam akcja
    jakby całkowicie ucichła. zrobili mi drugą lewatywę, mysleli, ze to ruszy dalej ale nic.
    crp podniesione było i dostawałam dożylnie ampicyline. zostałam na noc na porodówce ale
    ciągle nic oprócz skurczy bolesnych ale nieregularnych.
    o 6rano zrobili mi 2ktg pod rząd i gdzieś tętno w jednym momencie dziecka za niskie było więc
    lekarz dyzurujący wydał zalecenie przygotowania do cesarki.
    oczywiście sie zgodziłam dla dobra dziecka ze łzami w oczach.
    o 9 przyszedł obchód i ordynator zdecydował, że spróbują przebic pęcherz żeby sue akcja
    potoczyła. obstawiali kilka godzin a ja w ciągu 20min skurcze miałam co 2 min już takie, że
    myślałam, że mnie rozerwie całą. do 6-7cm pomagało skakanie na piłce ale przy 8-9 pół szpitala
    mnie pewnie słyszało, klękałam na worku, mąz masował plecy i wspierał.
    w pewnym momencie połozna po badaniu stwierdziła, że zaczynamy bo pełne rozwarcie.
    na początku nie mogłam nad sobą zapanować z bólu, przyszła lekarka i zaleciła podanie oxy na
    skuteczniejsze skurcze. gdy po chwili nieudanych prób parcia skupiłam się aby pomóc dziecku
    wyjść zaczęłam dobrze przeć. w trakcie odpepnili dziecko bo była obwiązana pępowiną bardzo i
    urodziłam do końca. przeogromna radość i ulga, że widzę już swoją córkę.
    z łózyskiem poszło ekspresowo. byłam tak skupiona na parciu, że nie czułam kiedy
    mnie nacieli.
    Wczoraj wyszłysmy do domu, malutka jest urocza. Poznajemy się.
    Mam problemy z karmieniem bo pokarmu nie ma i dokarmiam ją mm ale przystawiam
    do piersi aby laktacja się uruchomiła.
    Ja czuje sie dobrze ale jestem obolała i nie mogę usiąść. najbardziej boli nacięcie.
    po porodzie też dostałam hemoroidy od parcia więc mam czopki, żel i antybiotyk z powodu crp.
    Zdjęcie wstawię na pewno za jakąś chwilkę;)

Miriam, Lalita2710, Martynika, juicca, Bea_tina, maja2024, Kaja, kotek27, magdalena, ;oniqa, Matylda36, Perełka lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Paula !

paula22 lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mysle ,ze Zoja bedzie w takim razie najlepsze jesli chcecie aby Mala miala niespotykane imie :)

Paula gratuluje i ciesze sie razem z Tb ,ze Malutka przyszla na swiat cala i zdrowa ;)

paula22 lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój opis porodu.
    U mnie to wyglądało tak : we wtorek 11.02 byłam na ktg wyszło prawidłowo ale moje dziecko się na nim tak ruszało jak nigdy przedtem.W tej nocy brzuch mnie tak bolał jakby mnie ktoś po nim skopał we środę ruchy dziecka były ale bez rewelacji za to w czwartek obudziłam się i obserwowałam 2 godziny i nie było żadnych ruchów.Oboje z mężem stwierdziliśmy ,że trzeba to sprawdzić.
    Około 13:30 byłam na IP gdzie był mój lekarz prowadzący ruchów nadal nie czułam ale na usg serduszko ładnie biło :)zbadał mnie i stwierdził że mam 4 cm rozwarcia za mało wód płodowych więc idę na porodówkę.O godzinie 14:10 przebił mi pęcherz o 15:02 pierwszy skurcz bolesny choć nie regularny więc czekaliśmy na rozwój wydarzeń o 17:00 podłączyli mi oxy a o 18:25 pojawiła się Magdalena mąż przeciął pępowine i byliśmy bardzo szczęśliwi że już po :) Waga urodzeniowa 2870gr 48 cm długa i 10 pkt w skali abgar więc taka mała kruszynka.

Przetrzymali nas w szpitalu do środy 19.02 bo moja kruszynka dostała żółtaczkę była na poziomie takim (12,7) że nie wiedzieli czy spadnie czy też wzrośnie niestety wzrosła do prawie 16 i wtedy zdecydowali że musi mieć fototerapie była naświetlana 2 doby pierwszą z przerwami na karmienie a drugą 3 razy po 2 godziny.Naświetlania przyniosły poprawę już po pierwszej dobie bo poziom bilburbiny spadł do 9 ale zapobiegawczo tą druga dobe też się wygrzewała :)

paula22, juicca, blueberry, Bea_tina, Miriam, Kaja, kotek27, ;oniqa, Perełka lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczyny w III trymestrze ;)

Moje dziecko ma mało miejsca w brzuszku taaak się napina a przy tym boli , brzuch mam dosłownie prostokoątny no chyba znów leży poprzecznie bo czuję tylko w prawym boku i lewym boku

Jeszcze raz dziewczyny marcóweczki moje kochane , piękne opisy porodów

teraz czekamy na opis Miloli jak wróci ze szpitala z Ninusią ;)

paula22, kotek27 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    effcia gratulacje :)

zfxga33.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kurde a ja mam problem im bliżej porodu tym bardziej nie wiem jak nazwać córcie miała być Lily to imie mieliśmy już wybrane w poprzedniej ciazy która straciłam lecz koleżanka już nazwała tak swoją córkę która urodziła sie 14 lutego i dwie kolejne maja zamiar tak nazwać :/ wiec trochę mnie to zirytowalo o szukamy z mężem innego imienia chyba i jest Zoja która podoba sie nam obojgu ale ja oczywiście codziennie cos nowego wymyślam i jest już Lily Zoja Mia Madeline ( tak jak ta z bajki pamietam ja z dzieciństwa ) i tak codziennie mecze męża SMSm. Kolejnym imieniem a ten podpisuje mi wkoło to samo zaczynam myśleć ze ma to zapisane w roboczych i tylko widzi smsa odemnie to robocze i wyślij

"Kochanie Zoja ładniejsze już nie wymyślaj "
    Wiesz, a ja Ci powiem, że nie zmieniałabym imienia tylko dlatego, że jakieś tam koleżanki nadały je swoim córkom. Przecież od początku mówiłaś do brzuszka Lily, czekałaś na nią i w ogóle. Teraz jak czytam, że dajecie inaczej na imię to jakoś mi to tak obco brzmi, przyzwyczaiłam się, że malutką nazwiecie Lily. :D Oczywiście to wyłącznie Wasza decyzja, ciesz się, że mąż się nie awanturuje, bo mój to absolutnie nie zgadza się na żadne, mimo, że tak chciałam dać córeczce na imię Liwia. Do imienia Nadia też ma pretensje. Jestem ciekawa jak to się skończy.:D

Miriam lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowym mamusiom składam gratulacje :)
    Zoya - ładne imię :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic Zoja przez j jak Zoja Kosmodiemianska ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jeśli będzie Zoja to będzie mieć piękne i oryginalne imię <3

Co do tego spania na plecach to ja nie zwracałam większej uwagi w 7 czy 8 miesiącu. Pod koniec to ja mam na myśli 8-9 miesiąc, bo ja rodziłam w 38 tygodniu.

Miriam lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia już ci gratulowalam ,a co tam jeszcze raz to ztobie ;-) super że już corka na świecie :-)

Paula tez Gratuluję!!!!!

Effcia28 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie takie wrażenie ,że Wasze maluszki strasznie szybko teraz rosną? bo ja od kilku dni czuje jakbym miały wybuchnąć - strasznie napiętą mam skórę mimo ,że smaruję to i tak rozstępy sie powiększyły.

‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ