III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy juz 1 miesiac
jak ten czas szybko leci
o tej porze miesiac temu bylam juz na porodówce przygotowywana
http://iv.pl/images/29030265641837904509.jpg
http://iv.pl/images/17853007642599772993.jpg
kaaasiaczek_, Marysia0312, pillow, Iwo123, magdalena, Miriam, szczessciara, Lula_w lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Długo mnie nie bylo bo musiałam wszystko ogarnac i nie ukrywam ze było cieżko podczytuje was troszke ale nie mam czasu pisac.Gratulacje dla nowych rozpakowanych mam !! U nas niestety tez problem z karmieniem piersia mam coraz mniej pokarmu i musze Dawidka dokarmiac butla niestety:( dzis mały kupki nie moze zrobic az mi sie plakac chce ze tak sie meczy ! jak znajdziemy troszke wiecej czasu to opisze porod i wstawie zdjecie małego. Trzymajcie sie dziewczyny powodzeniakaaasiaczek_, pillow, magdalena lubią tę wiadomość
-
MałaM wrote:haybeauti, to nie jest tak, że są jakieś sztywne normy długości szyjki...sprawdza się kilka parametrów m.in. długość i spoistość. jeżeli np miesiąc temu szyjka miała 1cm długości i teraz ma dokładnie tyle samo tzn że nie jest źle, to że jest miękka zapewne jak powiedział Ci lekarz będzie obserwowane ( pewnie też zalecił Ci oszczędny tryb życia itd itp i ew leki) dodatkowo sprawdza się czy oba ujścia szyjki są zamknięte i dopiero biorąc pod uwagę te wszystkie parametry można się zacząć niepokoić bądź cieszyć. u mnie np szyjka skróciła się o ponad połowę na 3,5 cm - niby długa ale w niespełna 3 tyg takie skrócenie niepokoi, dodatkowo była miękka i nie do końca zamknięte ujście. na chwilę obecną długość ta sama, nadal miekko ale zamknięte ( przynajmniej 3 tyg temu tak było - liczę że tak pozostało
) czyli nie jest( było) gorzej --> jest dobrze
to tak jak z naszymi kosmitami w brzuchu - rosną jak chcą i to że są w jakimś tam centylu w niczym im nie przeszkadza żeby kopać Nas po kręgosłupie i urodzić się np jako 4 kg szczęście
-
haybeauti ja miałam miekka szyjke i skrócona od 29tyg i pojawiły sie skurcze wiec musiałam polezakowac ale wystarczyły 2-3 tyg i było ok chociasz szyjka miekka lekarka i moja połozna mówiły mi ze to dobrze ze jest miekka bo jest elastyczna i na karzdej wizyie moze byc inna raz miekka potem ok i tak w kółko w 33to szykja była juz praktycznie przygotowana do porodu jakby nie to ze dosc długa bo az 2,5cm ale miekka rozpulchniona itp lekarka była pewna ze urodze na dniach ale kazała mi sie nie stresowac bo dziecko rozwijało sie ok 2 tyg wczesniej wiec nie lezałam tylko magneb6 i nospa. a połozna upewniała mnie ze to bardzo dobrze ze szyjka jest miekka i tak ma byc bo ma byc elastyczna wiec ma cwiczyc zeby porobd poszedł gładko. urodziłam w 38tyg i 1d i porod był gładki parcie trwało 5 min a szyjka skróciła sie całkiem i rozwarła z2cm do max w 30 min nawet krócej. wiec nie bój sie bedzie dobrze:)
-
Ancia77 wrote:Moni_c a jakim mlekiem karmilas? i ile razy dziennie? mały robił normalnie kupki?
nie wiem jak u was w miastach ale wro dostać puchę hippa często graniczy z cudem. Trzeba objechać pół miasta by w końcu znaleźć.
Co do ilości karmienia to przez 4 tyg. co 3 godziny, potem co 4, teraz co 5 godzin. Nie liczę nocek, bo przesypia całeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 12:10
-
Blondi22 wrote:Mamy juz 1 miesiac
jak ten czas szybko leci
o tej porze miesiac temu bylam juz na porodówce przygotowywana
http://iv.pl/images/29030265641837904509.jpg
http://iv.pl/images/17853007642599772993.jpgsłodka!
Kotek wszystkiego najlepszego ale masz ważny dzień
Oj Bea_tina ale się umęczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 12:50
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea_tina wrote:Kotek 100 lat! Malutki Leoś juz pewnie w Twoich ramionach:-) rewelacyjny prezent Wam sprawil:-)
Ja dzis walcze z ekspresowa jelitowka, ciekawy dzien mnie czeka. No ale coz. Leze i latam, samo zdrowie:-)Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba odpadł mi czop śluzowy, czekam na rozwój sytuacji może coś się ruszy jakieś mocniejsze skurcze będą bo jak na razie tylko lekki ból pleców i podbrzusza
Bea_tina, kaaasiaczek_, haybeauti, Lalita2710, Natalia, Marysia0312, juicca, pillow, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny