III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
a ja po wizycie
Dawidek waży +/- 2683 g jest ułożony skośnie , szyjka długa twarda i zamknięta , przez tydzień na pewno mnie nie ruszy , lekarz obstawia ze dotrwam do 39 tyg i mamy pozwolenie na seksik
zapis Ktg w miare ok , w miare bo tętno małego jest w górnej granicy normy , napinania brzuszka są nie grozne
Co do porodu dalej jedna wielka niewiadoma
Nast wizyta jak dotrwam 21.03 a ktg 11.03Marysia0312, Iwo123, Lalita2710, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi część odpadła wczoraj, taka galaretka przypominająca białko jaja kurzego, dzisiaj kolejna część ale tym razem miała już brunatny kolor.
Miriam zamierzam rodzić w Piasecznie, moja lekarka jest teraz na urlopie do 2.03 więc nie mam po co jechać na Starynkiewicza., chyba że zacznę rodzić po 2.03.
Teraz czekam na rozwój sytuacji, mam nadzieję ze lada chwila coś się rozkręci;-) -
nick nieaktualnyA ja właśnie zauważyłam jakaś godzinę temu taki budyn śmietankowy wielkości paznokcia u kciuka i zastanawiam sie czy to może być czop brzuch przy tym mi sie stawiał i miałam dosyć mocne skurcze ale teraz cisza wiec paniki nie robię leże
Iwo jestem ciekawa Twojej opini na temat szpitala w Piasecznie ni słyszałam rożne -
Miriam wrote:A ja właśnie zauważyłam jakaś godzinę temu taki budyn śmietankowy wielkości paznokcia u kciuka i zastanawiam sie czy to może być czop brzuch przy tym mi sie stawiał i miałam dosyć mocne skurcze ale teraz cisza wiec paniki nie robię leże
Iwo jestem ciekawa Twojej opini na temat szpitala w Piasecznie ni słyszałam rożne
Całkiem normalne od 34 tygodnia taka wydzielina się pojawia;))
Już co raz bliżej)) wszystkiegooo
Miriam lubi tę wiadomość
-
Mam rowno co godzinę od rana bol jak na okres, trwa 20-30 sec i przechodzi. Rozumiem, ze to są te skurcze B-H i nic zlego sie nie dzieje?
Mąż zaraz przyniesie,no-spe do tego magnez i leżę i chyba nic wiecej nie mogę zrobić.
Miriam dziewczyny czop opisywaly jak bialo jajka kurzego, albo galarte ptzezroczyta albo brunatna.
moze u Ciebie to po prostu uplawy? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Znam już dwie historie dziewczyn w ciąży, które porządnie się zdenerwowały i na drugi dzień urodziły, mimo, że nie było wcześniej żadnych objawów - na szczęście były w 38 tygodniu
. Zaczekajcie z tymi nerwami jeszcze trochę
.
Miriam, śluz może różnie wyglądać na tym etapie, ale z tego co mi tłumaczył lekarz, to czop śluzowy nie przypomina budyniu. Ma być niby bardziej bezbarwny, coś jak białko kurze, tylko bardziej gęsty. A potem już może być podbarwiony krwią. Też wczoraj miałam wizytę i 100 pytań do, bo zaczęłam mieć skurcze i trochę się zestresowałam ale mnie uspokoił. Chociażby tym, że nawet jeśli na naszym etapie dojdzie do przedwczesnego porodu, to dziecko ma w zasadzie 100% szans na rozwój taki, jak dzieci urodzone w terminie. Nie wiem czemu, ale pozwoliło mi się to wyluzować.Miriam, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyJuż jestem po:)
Mały ma około 3500 gram - wszystkie parametry w normie.
Szyjka krótka, mały nisko, rozwarcie 1,5cm.
Zapytałam lekarza czy urodzę w najbliższych dniach i stwierdził ,że nie potrafi odp. na to pytanie ale raczej urodzę w wyznaczonym terminieLalita2710, juicca, Miriam, magdalena, szczessciara, itania lubią tę wiadomość
-
miriam nie stresuj się, wiem że to trudne, ja też ostatnio znalazłam na papierze kawałek takiej przezroczystej galaretki i oczywiście panika, ale jak na razie wszystko ok, tylko z moimi plecami coraz gorzej i od kilku dni podbrzusze mnie pobolewa przy chodzeniu, a zawsze jak wyobrażałam sobie siebie w ciąży to myślałam że będę wiecznie uśmiechnięta, zadowolona i emanująca szczęściem, i co okazało się że jestem zrzędliwa i wiecznie na coś narzekająca
i wcale po mnie nie widać że właśnie spełnia się moje największe marzenie
-
Jak tak czytam o tych skurczach itd. to myślę że jestem jakaś niepoważna. U nas lekarz mówi, że to normalne po 20 tygodniu, więc ja na nie kompletnie nie zwracam uwagi, nie leżę, nie biorę nospy ani nic innego myślałam, że tak po prostu ma być. Kiedy każą leżeć?