X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)
    Mam pytanie do mamusiek które karmią mlekiem modyfikowanym jakie mleko byście poleciły?

Moja Magda dostawała mm NAN 1 ale zauważyłam że jej nie podchodzi boli ja brzuszek i zaczęły się problemy z wypróznianiem :( kupiłam jej teraz HIPPa bo niby zachwalają mamusie na forach.Biedne to moje dziecko bo spać przez te dolegliwości nie może jak już uśnie to 15 minut i się budzi.Zasypia nam na rękach a jak ją odłożymy oczy ma jak 5 złotówki i kręci się i popłakuję.
    Na kolki to pewnie za wcześnie

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja As z terminem na 27 luty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca 37 tydzień WOW! :)
    A Miriam donoszona! SUPER :)

Miriam, juicca lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Mam pytanie do mamusiek które karmią mlekiem modyfikowanym jakie mleko byście poleciły?

Moja Magda dostawała mm NAN 1 ale zauważyłam że jej nie podchodzi boli ja brzuszek i zaczęły się problemy z wypróznianiem :( kupiłam jej teraz HIPPa bo niby zachwalają mamusie na forach.Biedne to moje dziecko bo spać przez te dolegliwości nie może jak już uśnie to 15 minut i się budzi.Zasypia nam na rękach a jak ją odłożymy oczy ma jak 5 złotówki i kręci się i popłakuję.

U mnie dziś była położna i dopytałam o mleko modyfikowane tak awaryjnie (bo karmie wyłącznie piersią) I mówiła mi o mleku Bebilon, a dla dzieci z problemami trawiennymi Bebilon Pepti (jakaś łagodniejsza wersja, podobno dobra).

U nas poprawa położna pokazała kilka innych pozycji do karmienia, i mały ciągnie już z obydwu piersi :) Nie ma już ulubionej piersi. Oby tak zostało. Zobaczymy, niemniej jednak uświadomiła mnie że jak karmi się mm nie jest się gorszą matką. Ważne, by maluchy rosły zdrowe.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki! ;)

pillow, Ancia77 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Jeszcze bebiko masz u mnie w szpitalu bebiko dawali... ponoć tanie a dobre...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Effcia
    Ja podawalam na poczatku bebilon pronutra ale mojemu malemu tez to mleko nie spasowało i po godzinie byl glodny teraz podaje z hippa wlasnie ale maly tez po tym mleku wytrzymuje mi gora 1,5 godz ale przynajmniej kupki robi normalnie tez nie wiem czy to normalne ze dziecko jest glodne po takim mleku

iv092n0amkzp6vtf.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam, nie dam rady nadrobić trzech tygodni, więc życze wszystkim dużo zdrówka dla dzieciaczków.

kotek27, pillow lubią tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    nie wiem, może nie skumałam, ale domyślam się, że z położną się w domu umówiłaś, to nie widzę problemu, chyba, że gdzieś na mieście, to może zadzwoń i zaproponuj spotkanie w domu, ze względu na sytuację. chyba, że umówiłaś się na spotkanie z położna w szpitalu:P:P teraz zatrybiłam, to może lepiej przełóż na 10, żeby nie jechać dwa razy, musisz odpoczywać przedewszystkim!
    CHYBA TAK ZROBIĘ. i poczekam

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    juicca 37 tydzień WOW! :)
    A Miriam donoszona! SUPER :)
    TO 36 tydz. znaczy, że ciąża jest donoszona mi w kalendarzu pisze, że 37 tydz.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylismy ogladac wozki i z tako alive przeszlismy na csmarelo carera;) teraz mamy tylko dylemat koloru;) a i zakupilam laktator, byla ptomocja bo oprocz laktatora w komplecie byly nakladki na sutki, pojemnik na mleko, smoczek i probka kremu i wszystko za 130zl;) takze wyjazd udany;) polecam ten sklep, mieści sie w Oświęcimiu i wybór jest na prawde ogromny;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    TO 36 tydz. znaczy, że ciąża jest donoszona mi w kalendarzu pisze, że 37 tydz.
    haybeauti jedni uznaja ciaże donoszoną za pełny 36 tydzień a inni za pełny 37 ;)

ja juz mam pełny 37 i leci 38 ajajaj;)

haybeauti lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciąża donoszona to skończony 37tc, przynajmnej wg rozporządzenia ministra zdrowia :)

haybeauti, juicca, Mirella lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

HIPP polecam. Karmię od urodzenia, żadnych zaparć, bóle brzuszka czasami się zdarzają, ale to chyba każde dziecko ma bóle.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Cześć dziewczyny,

Witam Was razem z moim Frankiem, jesteśmy czterema nogami w III trymestrze, który mam nadzieję zleeeeeeeeci tak szybko :-)

Witaj kolejna mamo Franka:)

NataliaK lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Witaj kolejna mamo Franka:)
    Franki to super chlopaki ;-)) dlatego kolejna ;-))

weronikabp, walabia lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za odzew :)
    Chwilowo zostanę przy tym Hippie żeby jej znowu nie zmieniać bo to też pewnie nie dobrze.Mam nadzieję że się sprawdzi tak jak u Mini C

Ancia a ile podajesz tego mleka? bo moja Magda wypija 60-90 ml

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina a jak się nazywa ten sklep albo jaki adres bo może bym męża wyciągnęła do Oświęcimia nie tak daleko

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Bea_tina podaj nazwe bo promocja super:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sklep poleciła mi topa z czerwcówek, okazał się super, jest tam wszystko:) a jak się okazało ja mam do niego z 20 min jazdy maks:P

"centrum dziecięce"
    ul. Nideckiego 8
    koło komfortu

zaraz koło ch niwka czy jak mu tam, może z 300-400m od niego.

i stronka sklepu http://www.transhan.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 00:08

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia może za mało robisz mleczka :p nasz np. pił o 30 ml więcej niż proponują na opakowaniu.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ