III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam kochane
Mam pytanie do mamusiek które karmią mlekiem modyfikowanym jakie mleko byście poleciły?
Moja Magda dostawała mm NAN 1 ale zauważyłam że jej nie podchodzi boli ja brzuszek i zaczęły się problemy z wypróznianiem kupiłam jej teraz HIPPa bo niby zachwalają mamusie na forach.Biedne to moje dziecko bo spać przez te dolegliwości nie może jak już uśnie to 15 minut i się budzi.Zasypia nam na rękach a jak ją odłożymy oczy ma jak 5 złotówki i kręci się i popłakuję.
Na kolki to pewnie za wcześnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Effcia28 wrote:Witam kochane
Mam pytanie do mamusiek które karmią mlekiem modyfikowanym jakie mleko byście poleciły?
Moja Magda dostawała mm NAN 1 ale zauważyłam że jej nie podchodzi boli ja brzuszek i zaczęły się problemy z wypróznianiem kupiłam jej teraz HIPPa bo niby zachwalają mamusie na forach.Biedne to moje dziecko bo spać przez te dolegliwości nie może jak już uśnie to 15 minut i się budzi.Zasypia nam na rękach a jak ją odłożymy oczy ma jak 5 złotówki i kręci się i popłakuję.
U mnie dziś była położna i dopytałam o mleko modyfikowane tak awaryjnie (bo karmie wyłącznie piersią) I mówiła mi o mleku Bebilon, a dla dzieci z problemami trawiennymi Bebilon Pepti (jakaś łagodniejsza wersja, podobno dobra).
U nas poprawa położna pokazała kilka innych pozycji do karmienia, i mały ciągnie już z obydwu piersi Nie ma już ulubionej piersi. Oby tak zostało. Zobaczymy, niemniej jednak uświadomiła mnie że jak karmi się mm nie jest się gorszą matką. Ważne, by maluchy rosły zdrowe.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki!pillow, Ancia77 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze bebiko masz u mnie w szpitalu bebiko dawali... ponoć tanie a dobre... -
Ja podawalam na poczatku bebilon pronutra ale mojemu malemu tez to mleko nie spasowało i po godzinie byl glodny teraz podaje z hippa wlasnie ale maly tez po tym mleku wytrzymuje mi gora 1,5 godz ale przynajmniej kupki robi normalnie tez nie wiem czy to normalne ze dziecko jest glodne po takim mleku -
Bea_tina wrote:nie wiem, może nie skumałam, ale domyślam się, że z położną się w domu umówiłaś, to nie widzę problemu, chyba, że gdzieś na mieście, to może zadzwoń i zaproponuj spotkanie w domu, ze względu na sytuację. chyba, że umówiłaś się na spotkanie z położna w szpitalu:P:P teraz zatrybiłam, to może lepiej przełóż na 10, żeby nie jechać dwa razy, musisz odpoczywać przedewszystkim!
-
Dziewczyny bylismy ogladac wozki i z tako alive przeszlismy na csmarelo carera;) teraz mamy tylko dylemat koloru;) a i zakupilam laktator, byla ptomocja bo oprocz laktatora w komplecie byly nakladki na sutki, pojemnik na mleko, smoczek i probka kremu i wszystko za 130zl;) takze wyjazd udany;) polecam ten sklep, mieści sie w Oświęcimiu i wybór jest na prawde ogromny;)
-
haybeauti wrote:TO 36 tydz. znaczy, że ciąża jest donoszona mi w kalendarzu pisze, że 37 tydz.
ja juz mam pełny 37 i leci 38 ajajaj;)haybeauti lubi tę wiadomość
-
HIPP polecam. Karmię od urodzenia, żadnych zaparć, bóle brzuszka czasami się zdarzają, ale to chyba każde dziecko ma bóle.
-
nick nieaktualny
-
sklep poleciła mi topa z czerwcówek, okazał się super, jest tam wszystko:) a jak się okazało ja mam do niego z 20 min jazdy maks:P
"centrum dziecięce"
ul. Nideckiego 8
koło komfortu
zaraz koło ch niwka czy jak mu tam, może z 300-400m od niego.
i stronka sklepu http://www.transhan.com/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 00:08
magdalena lubi tę wiadomość