X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęściara załóż wkładkę i jak po chwili też będzie mokra to znaczy, że wody zaczęły odchodzić:) Musisz teraz obserwować co i jak:) fiu fiu!

szczessciara lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że jeśli wkładka przemięknie to znaczy, że są to wody płodowe.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyżby coś się działo? :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak narazie sucho , ale coś mnie podbrzusze pobolewa , ale to napewno jeszcze nie to :p

• olala81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od tygodnia boli podbrzusze, lekarz mówił że to ucisk małego na coś tam i nawet nie zbadał, ostatnio boli coraz mocniej, dziś byłam u położnej i okazało się że mocno sie obniżył, ale nie było żadnego lekarza, następną wizytę u lekarza mam dopiero 17 więc mam stresa, nie wiem jak wytrzymam te dwa tygodnie, połóżna kazała brać magnez i nospę jak sie spina.mam nadzieję że wytrzyma do planowanego cc ( pierwszy tydzień kwietnia).

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja juz po wizycie.
    KTG - idealne ,tętno 140 ,brak skurczy.
    Szyjki brak i 2,5cm rozwarcia - czyli troszkę się zwiększyło przez tydzień:)
    Wymiary oraz stan wód płodowych w normie.
    Dr. obstawia ,że synuś przy porodzie bedzie miał około 3,5 - 3,7kg

Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to,że termin wg. miesiączki mam na 8 marca a wg. pierwszego usg na 17 marca. Zawsze pielęgniarka mi wpisywała wg miesiaczki i liczyłamna to ,że 8marca urodzę a okazuje się ze mogę nawet później.

szczessciara, Nusiaa, kotek27, juicca, magdalena, pillow lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysia nono super wiesci !!!!

Tak se mysle , że jak was wezminie to jeszcze razem będziecie rodziły hehehe :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhh jeszcze krzyże zaczły mnie boleć ... chce mieć już poród za sobą !! :)

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia super ,że wszystko dobrze :) Maleństwo będzie miało super wagę:))

Czekamy na wieści oczywiście i trzymamy kciuki za szybki poród ,który już tuż tuż ;)

Eh od wczoraj mnie bolą żebra ... :(( ale to chyba normalne , macie może jakieś sposoby na złagodzenie bólu ?

Karolina86 lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) mała wazy 2900 wiec taka ok waga :) wszystko ładnie pięknie. :) chociaż na ból pleców nic mi nie poradzi i to dobrze ze mnie boli oczywiście dostałam opieprz za to ze wspomniałam o cc nawet chce mi wybić z głowy znieczulenie :D bo do tych tabletek liści malin to na zasadzie herbaty z liści malin i powiedział ze mogę pic ale dopiero mam zacząć za tydzień ;) nimi ma nadzieje ze jeszcze 18 marca sie zobaczymy :)

Bea_tina, kotek27, Kaja, juicca, haybeauti, pillow, zozol, kaaasiaczek_, nutka, Marysia0312, lusia22, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as wrote:
    kotek fajnie że masz dzidzie już przy sobie - zazdroszczę bo ja jeszcze nie a termin miałam na 27.02 czyli zaraz po Tobie.
    Z karmieniem nic się nie stresuj - to najgorszy doradca.
    Zapewne właśnie piersi mogą Cię trochę boleć i są jak bomby bo możliwe że masz tzw. nawał (zapewne wiesz co to). Robisz sobie okłady z kapusty? Mi pomagało (normalną kapustę podzieliłam na liście, każdy z osobna rozbiłam młotkiem i do zamrażarki, potem zmrożone przykładałam do piersi)
    Jak piersi były tak ogromne że mało nie pękły czasem troszkę używałam laktatora ale troszeczkę aby sobie ulżyć - ale nie wolno za dużo bo organizm będzie dużo produkował.
    Po kilku dniach wszystko się unormuje - piersi zaczną produkować dokładnie tyle mleka ile potrzebuje Twoje dziecko.
    Na razie i Twoje piersi muszą się przystosowac i Twój maluszek musi się nauczyć - to mała istotka która jeszcze nie potrafi - dajcie sobie nawzajem kilka dni - wszystko będzie super.

A jak wrzeszczy - tzn. że ma zdrowe płucka - powód do radości :-) :-)

Kotek27 napisała: (nie wiem dlaczego jest ukosna czcionka?)

As dzięki za miłe słowa. Zanim sie obejrzysz Maluszek będzie z Wami. Wiem jak to jest jak sie czeka, tez czekaliśmy kiedy kiedy... U mnie jedynym objawem przed porodem były gwałtowne i częste ruchy synka dwa wieczory, przed porodem. Tak jakby małe rączki szczypaly mnie na dole i chciały wyjść, a i zemdlilo mnie strasznie w ten ostatni wieczór. Czułam ze urodze, mimo ze nawet brzuch mi sie nie obniżył, zero jakiejkolwiek wydzieliny nic.
    Na pocieszczenie mogę dodać ze brzuch mi znikl jak tylko mały wyszedł na świat. Dziwnie żyć znowu z takim płaskim. Trochę tluszczyku jest,ale nawet śmie twierdzić ze mniej niż przed ciaza :)))))))) i w końcu zarysowuje sie moj twoja :)))))

Teraz moj Synus sie najdl do syta i śpi smacznie. Jest poprawa w karmieniu, obydwie piersi w obiegu ;) jedna tylko większa, mam nadzieje ze jak ściągnęła laktatorem będzie ok, i już nie bede go używać, tylko tak jak piszesz AS laktacja dostosuje sie do karmienia.

Pozdrawiam wszystkie mamuski te rozpakowane jak i jeszcze w dwupaku. Jejku życie naprawde sie zmienia po przyjściu małego czlowieka na świat.

pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 18:07

Bea_tina, pillow lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem dlaczego zacytowlam AS, i moja wiadomość tez wyedytowala sie ukosnie...
    Pisząc moja twoja miałam na myśli "moja talia"
    Pisze z tableta nie mam jak edytowac!

82dox1hp47sulw8a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara a może już coś sie rozkręca ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ja już po wizycie :) mała wazy 2900 wiec taka ok waga :) wszystko ładnie pięknie. :) chociaż na ból pleców nic mi nie poradzi i to dobrze ze mnie boli oczywiście dostałam opieprz za to ze wspomniałam o cc nawet chce mi wybić z głowy znieczulenie :D bo do tych tabletek liści malin to na zasadzie herbaty z liści malin i powiedział ze mogę pic ale dopiero mam zacząć za tydzień ;) nimi ma nadzieje ze jeszcze 18 marca sie zobaczymy :)

jaki fajny dzień takich wiesci Wiecej no rosna ładnie te Pociechy wasze !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Miriam ;) fajna waga ;)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca szczerze wątpie :p choć nie ukrywam , że bym chciała :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Cieszę się, że malutka w wcale nie taka malutka ;)
    oj Miriam mam wrażenie, że my to raczej marcowe niż kwietniowe mamusie?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) Szczęściara jeszcze trochę ;)

ja tez mam wiecej teraz śluzu i jakiejs wydzieliny

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    Juicca szczerze wątpie :p choć nie ukrywam , że bym chciała :)

oj coś mi się wydaje że szczessciara lada moment nam się rozpakujesz ;)

Miriam super wieści no mała juz nie taka mała :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już chcę ;) :D

3jvz3e5ek8iil2ca.png

‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ