X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ! :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was !!!!!

mam pytanie skąd mogą być plamienia bo dziś mnie nawiedzily , ale bardzo jasne taki jasny karmel !!!! gin kazał obserwować do wizyty jutrzejszej chyba sfiksuje , ale młody rusza sie intensywnie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!!
    Beatina dzięki musimy w weekend się przejechać, ja generalnie zakochałam się w tym wózku rewelacja, ale mój mąż wymagający więc będzie musiał ocenić sam czy wózek będzie brany pod uwagę, bo w sumie to wygląd nie jest najważniejszy, podobno he he ;)
    A mamy do tego sklepu 37 km a wydawało mi się że będzie dalej :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka, on jest naprawde wart polecenia! Szczerze byłam nastawiona na inny, ale porównując jeden z drugim, no to nie było o czym gadać, skoro już mój małż się odezwał(co byłam w szoku), to coś o nim świadczy hehe:P Ale i tak nie ma to jak jechać o zobaczyć, przejechać się itp! No to macie dalej niż my, ja ok 15km:P i jak sie okazało najbliżej porównując inne pobliskie centra handlowe:) aż byłam w szoku:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Dziekuję za odzew :)
    Chwilowo zostanę przy tym Hippie żeby jej znowu nie zmieniać bo to też pewnie nie dobrze.Mam nadzieję że się sprawdzi tak jak u Mini C

Ancia a ile podajesz tego mleka? bo moja Magda wypija 60-90 ml
    Moj wypija 90 ml ale stale jest glodny
    Moni_c probowałam dac wiecej ale nie zjadal on poprostu chce czesciej jesc a wiem ze odstep musi byc 2,5 do 3 h a Twoj nie wołał na poczatku co chwile jesc?

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia Mikołaj w szpitalu dostawał mieszanke z hippa. Obecnie "w razie czego" w domu mamy NAN 1, ponieważ cena nie jest tak odstraszająca i nan dostane wszędzie, a hipp trzeba zamówić. W szpitalu odradzono nam Bebilon ze względu, że coraz więcej dzieci uczula.

Ancia wcale nie musi! Dziecko je na żądanie. Samo reguluje sobie ile i kiedy. Ważne żeby nie jadł np. co pół godziny 120ml, że aż wymiotuje lub bardzo się ulewa. U nas bywały dni, że karmiony był co godzinę i nie ulewał w ogóle, po prostu pociumkał trochę, "dopchał" i był spokoj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 10:53

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s nie wiedziałam ze mlekiem modyfikowanym mozna karmic na zadanie. jestem zielona w tym wszystkim bo bylam u lekarza i kazala nam lekarka odczekac przynajmniej 2,5 h

iv092n0amkzp6vtf.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Dzięki Kochana :* Twoje rady są bardzo cenne :)

hej, a jak karmisz? zaraz po obudzeniu zaczyna jesc i po chwili znowu zasypia?

Wiesz ja z córką robiłam tak:
    - jak się obudziła zaczynałam ją karmić (jako że była wyspana raczej nie zasypiała, a jeśli to tak jak Ty starałam się ją obudzić delikatnie, mówiłam do niej itp) - karmiłam jakieś 30- max. 40 min i co BARDZO WAŻNE z jednej piersi
    - następnie brałam do odbicia
    - potem przewijałam ją - dość długo bo się z nią bawiłam robiłam jej masaż, gadałam do nie duużo (i bardzo często się śmiała wtedy:-))
    - potem był czas zabawy - leżała na brzuszku (za każdym razem starałam się ją kłaść choćby na chwilkę - bardzo często przy tym puszczała bąki :-) (radość dla rodziców:-)
    - czas zabawy to też leżenie na pleckach, jakaś zabawka, miałam leżankę dla noworodków i np. w kuchni ją sobie stawiałam i coś robiłam

Czas jedzenia i tzw. zabawy to ok 1,5h

- po tym czasie zazwyczaj była już znowu śpiąca i odkładałam ją do łóżeczka i spała ok 1,5 - 2h
    - potem cały cykl powtarzałam, oczywiście jest to cykl dnia (w nocy nie było zabawy)

Akurat w przypadku mojego dziecka to się sprawdzało, zobaczymy jak będzie z następnym. Oczywiście czasem zdarzały się jakieś odstępstwa ale starałam się bardzo utrzymywać ten rytm i nie pomijać żadnego z elementów.
    pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego

pillow, mychowe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As a jak tam sie czujesz ruszyło sie cos czy nadal cisza :?

• pillow Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As, l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:16

• as Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Hehe Lalita rzeczywiście podobieństwo jest, usteczka i dziubek. Inne noski maja :))) Oliwierek tez jest przecudny chłopczyk.

Dzięki dziewczyny za komentarze, wszystkie dzieci są sliczne, a dla nas rodzicow swoje własne najpiękniejsze jakie by nie było :))

Ja powoli uczę sie nowej sytuacji, 5 noc za nami. Mały wisi przy piersi, upodobali sobie jedna, dzisiaj z drugiej sciagalam laktatorem bo była jak kamień. Mam nadzieje ze dam radę karmić piersią, dziś już miałam myśli by wysłać mojego M po sztuczne mleko. Pokarm mam, ale irytuje mnie ze maly zaciaga i jest ok najada sie do syta, ale sa momenty ze wypluwa cyca, znowu zalapuje i tak przy tym sie wydziera. Wszystkim bardzo sie stresuje, wczoraj ryczalam razem z nim chwile, ale sie wzięłam w garść... Ach ciężkie i stresujące są dla mnie te pierwsze dni... Chciałabym by te pierwsze miesiące minęły szybko, by Leonek podrosl :))

A i martwię sie bo ma często czkawke :(

Pozdrowienia

kotek fajnie że masz dzidzie już przy sobie - zazdroszczę bo ja jeszcze nie a termin miałam na 27.02 czyli zaraz po Tobie.
    Z karmieniem nic się nie stresuj - to najgorszy doradca.
    Zapewne właśnie piersi mogą Cię trochę boleć i są jak bomby bo możliwe że masz tzw. nawał (zapewne wiesz co to). Robisz sobie okłady z kapusty? Mi pomagało (normalną kapustę podzieliłam na liście, każdy z osobna rozbiłam młotkiem i do zamrażarki, potem zmrożone przykładałam do piersi)
    Jak piersi były tak ogromne że mało nie pękły czasem troszkę używałam laktatora ale troszeczkę aby sobie ulżyć - ale nie wolno za dużo bo organizm będzie dużo produkował.
    Po kilku dniach wszystko się unormuje - piersi zaczną produkować dokładnie tyle mleka ile potrzebuje Twoje dziecko.
    Na razie i Twoje piersi muszą się przystosowac i Twój maluszek musi się nauczyć - to mała istotka która jeszcze nie potrafi - dajcie sobie nawzajem kilka dni - wszystko będzie super.

A jak wrzeszczy - tzn. że ma zdrowe płucka - powód do radości :-) :-)

pozdrawiam

kotek27 lubi tę wiadomość

• as Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    As, jak się obudzi chwilę odczekam. Jak widzę, że jest głodny to wtedy go karmię. Jednak u nas karmienie trwa jakieś 10-15 minut, po czym zmęczony przysypia. Biorę go do odbicia. Później zmieniam pieluchę, zagaduję, zaczepiam. Przy zmianie pieluchy najczęściej rozbudza się i czasami znowu ma ochotę na jedzenie. Znowu troszeczkę zje - ok. 10 minut, znów odbicie i spanie. Tak mniej więcej to u nas wygląda, gdy budzi się po 2-3 godzinach od ostatniego jedzenia. Wczoraj kilka razy w ciągu dnia budził się po 1 godz. od poprzedniego jedzenia, zjadł odrobinkę i mu wystarczyło.
    A staram się karmić na zmianę - jedno karmienie z jednej piersi, kolejne z drugiej.
    Nie wiem czy dobrze robię i czy nie za krótko maluch je

Pillow czyli jest dobrze (śpi 2-3h) Na razie to taki maluszek jeszcze potrzebuje bardzo dużo snu.
    Ale zobaczysz sama za jakieś kolejne 2-3 tyg. już pewnie będzie spał mniej, może karmienie uda się wydłużyć, więc taki rytm jak opisałam będzie się sprawdzał (tzn. ja swoje doświadczenia opisuję jako wolne sugestie bo mi się sprawdzały ale każde dziecko jest inne)
    A słyszałam że karmienie z jednej piersi jest najlepsze więc wg. mnie robisz super.

Ale gratulacje bo z Twoich wypowiedzi wynika że super sobie radzisz, a uczymy się każdego dnia.

pillow lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:16

• as Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    As a jak tam sie czujesz ruszyło sie cos czy nadal cisza :?

Hej,

u mnie standardowo cisza :-)
    W piątek byłam na ktg i lekarz powiedział że wszystko super i mam się zgłosić po tyg więc dopiero w piątek.
    Ale ja się na jutro znowu umówiłam na ktg - (w poprzedniej ciąży po terminie lekarka kazała mi codziennie aż do porodu chodzić na ktg) więc wolę zbadać małego nawet kilka razy więcej niż potrzeba, niż raz zaniechać.
    Czop mi wyszedł w weekend (stąd myślałam że się ruszy) ale od tamtej pory nic się nie dzieje. Nuda tak czekać :-)

Miriam, magdalena lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) As to trzymamy kciuki żeby w końcu cos ruszyło ;)

a ja odebrałam wyniki z GBSa - ujemny wynik ;) ufff

Bea_tina, magdalena, pillow lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as może dzis wyruszysz na Akcje Życia :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As no to zycze cierpliwości hihi :) ale już bliżej niz dalej :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak praktyki, mam nadzieje, że dają Ci zyć??:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny poszłam do wc i zauważyłam że mam mokrą bieliznę , niewiem co o tym myśleć

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as życzę aby się ruszyło :)
    szczęssciara myslisz, że to mogły być wody? moze zaczynają się sączyć?

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ