III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja nadal w dwupaku wrr , jestem zła też uznałam że nie będę za szybko reagować w związku z tym czopem , pomimo że było brązowe . Obserwuję się i zobaczymy
-
juicca wrote:teraz nic nie leci
czekamy na ciebie na pielęgnacji maluszka;)
Pamiętaj zawsze bywa cisza przed burzą;P uciskaj to miejsce w ręce i sutki pobudzaj osytocynę może to potrwać trochę ale urodzisz;D do końca 40 tyg:DMiriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
walabia wrote:Czytałam ostatnio, że czop śluzowy może odejść np.2 tygodnie przed porodem i nie należy uznawać tego zdarzenia za rozpoczęcie akcji porodowej. Więc sama już nie wiem. Słyszałyście też taką wersję?
mi czop odszedł razem z wodami, ale słyszałam też niejednokrotnie że czasem odchodzi kawałkami wcześniej -
Dobre zdania na temat karmienia piersią :
,,W nocy mleko zawiera więcej kalorii i tłuszczów (w tym tłuszczów niezwykle ważnych dla budowy mózgu i wzroku, których nie można uzyskać syntetycznie).
W ciągu jednego karmienia mleko tez się zmienia. Najpierw wypływa pokarm wodnisty, zawierający dużo laktozy i bardzo słodki. Zaspokaja on w pierwszym rzędzie pragnienie dziecka, jest czymś w rodzaju zupy, ma tez właściwości przeczyszczające, dzięki czemu szczególnie korzystnie wpływa na układ pokarmowy dziecka.
Następnie płynie mleko nieco gęstsze, zawierające więcej tłuszczu i białka, jest to jakby drugie danie. Na koniec zaś mamy coś, co do złudzenia przypomina śmietanę, to mleko bardzo gęste, jego wypicie powoduje, że dziecko ma uczucie wyjątkowej sytości (jest to jakby deser) i bardzo często wtedy zasypia przy piersi.
Dlatego ważne jest, by dziecko, jedząc, opróżniało zawsze najpierw do końca jedna pierś, a potem, jeśli jeszcze jest głodne, oferujemy drugą. Zmiana piersi co 2-5 minut spowoduje, że dziecko z obu piersi tylko się napije, a za moment znów może być głodne.
Trzeba też pamiętać, że ze względu za dużą zawartość tłuszczu i kalorii w nocnym mleku, dzieci w okresach szczególnych skoków rozwojowych instynktownie, mimo najedzenia się w dzień, zgłaszają się do piersi w nocy - by w ten sposób wzbogacić się o tłuszcze szczególne potrzebne w okresach skoków, gdy mózg rozwija się bardziej intensywnie niż zwykle. Nie warto wiec wówczas w tym przejściowym okresie oduczać dziecka karmień nocnych"Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 23:41
-
Witam się Jeszcze 6 minut i oficjalnie zaczynamy 3 trymestr. Czyli już z górki! Od jutra 10 tygodni i mogę rodzić i tak bym chciała;) Mam nadzieję, że ze wzgledu na ciśnienie nie będę miała cesarki.
A teraz wyszukałam większość rzeczy dla maluszka na all u jednego sprzedawcy i jutro musze to przedstawić mężowi. Mam nadzieję że zaakceptuje i będę mogła zamawiać. Ciekawe ile to wyjdzie?Lalita2710, haybeauti, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuicca napisała właśnie smsa "Hej,zawory pusciły,jade na ip"
Trzymamy mocno kciuki za nią i Dawidka .
Z ta pełnia to chyba jednak cos jest idę wyc do księżyca może i u mnie sie ruszy hihiweronikabp, MariaAntonina, magdalena, Nusiaa, blueberry, zozol, evas, Lalita2710, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
juicca jesteśmy z Tobą! Wszystkie czekamy na dalsze wieści!
Wiedziałam, że powinnam tutaj wejść i sprawdzić co się dzieje
Miriam, może za chwilę dołączysz do juicci i za chwilę też pojedziesz na porodówkę
Effcia28, juicca lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny