X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Miejmy nadzieję ,że Juicca już skończyła się męczyć :( :)

Zadałam to samo pytanie na kwietniówkach ale stwierdziłam ,że może Wy będziecie wiedzieć o co mi chodzi ..

Od kilku dni ( max 2 razy dziennie ) mam takie uczucie na dole brzucha jakby Mała pchała / wypychała się ku dołowi ( niekiedy dość mocne) . I dosłownie niekiedy puknie ręką tak ,że czuje jakby pukała w np. balonik/błonę przy wyjściu . Co to może być ? A może wypycha już ten czop ?

Wiem glupie pytanie ale irytuje mnie to i sama nie umiem sb wytlumaczyc co to moze byc ...

Mam nadzieję,że zrozumiale napisałam ;p

kości miednicze ci się rozchodzą i z tąd to uczucie;)

Nusiaa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ja juz znam termin dokładny ( chyba, że mały będzie miał inne plany, swoje własne), cc ustalone na 2 kwietnia, jeszcze porobię badania, konsultacja z anestezjologiem i czekamy na kwiecień.

magdalena, Bea_tina, Nusiaa, nutka lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą być kości miednicy, choć niektóre kobiety takie uczucie mają przy rozchodzącym się spojeniu łonowym, ale to chyba gorsze uczucie jest :)

Nusiaa lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale akcja! trzymam kciuki juicca żeby przyśpieszyło!
    Lalita o tym mleku mówili nam w szkole rodzenia że najlepsze jest w nocy ok 2.00 i że warto nawet wybudzać dziecko do karmienia o tej godzinie jeżeli samo się nie budzi.
    Miriam czekamy na ciąg dalszy relacji porodu :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda chyba zapamieta porod juiccy:-) no troche to trwa ale juz blizej niz dalej dziewczyny tylko na filmach to jest tak siut wody odeszly i dzidzia przy mamie he he ;)
    nusiaa u mnie bylo podejrzenie rozchodzenia spojenia bo bol byl okropny nawet przy przekrecaniu sie z boku na bok ale poki co na szczescie przeszlo, moze u mnie to byla ta miednica tak jak napisala Lalita? teraz jest ok.:-)
    dobrze wiedziec o tym mleku, ze w nocy najlepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 16:58

juicca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co cisza Aneta nic nie pisze mam nadzieje ze juz po :)

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Juicca trzymam kciuki, i siły dużo życzę, ja dzisiaj sprzątam sypialnię bo przez weekend mąż malował (sypialnia przez pierwszy ro będzie sypialnią i pokojem dziecięcym), wieczorem będziemy wieszać szafki i robić przemeblowanie, no i najważniejsze przyklejać naklejki na ściany :), miałam coś malować na ścianie ale zapach farby mi przeszkadza a poza tym plecy mam w takim stanie że nie dam rady stać tak długo w jednej pozycji, jak już ogarniemy temat to porobię zdjęcia :)

juicca lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i spakowałam dzisiaj torbę do szpitala a raczej dwie :), a co niech sobie stoją spokojnie i czekają, ja z tych co nienawidzą robić czegoś na ostatnią chwilę chociaż Miriam i tak była szybsza :)

weronikabp, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dzisiaj znalazłam piękne literki do pokoju, niestety jak dla mnie trochę za drogie ale przepiękne
    http://allegro.pl/literki-xxl-litery-3d-30cm-imie-dziecka-prezent-i4041609816.html

Miriam lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i humor mi się zwalił. Właśnie mąż odebrał wyniki GBS dodatni.
    Masakra tak uważałam. Boje się cholernie o małego! może pogadać z lekarzem żeby cc zrobił wtedy mały się nie zarazi. Normalnie płakać mi się chce. jak poczytałam co małemu grozi to się załamałam.
    skąd to gówno się bierze?

Limerikowo lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz :) z niecierpliwoscia czekam do kwietnia i jakos nie chce sie przyspieszyc czas ;pp

Mirka tez mialam pakowac torbe dzis ale jakos sie nie moge zabrac do tego ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 17:13

zozol lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne te literki

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4045253810 mi sie te podobają ;)

zozol, magdalena lubią tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heybeauti - nie przejmuj sie , bardzo duzo kobiet ma GBSa i nie czytaj glupot na necie ! ja sie tez duzo o tym naczylam bo sama mam wynik dodatni . Moj ginek powiedzial ,ze to nie jest naprawde nic goroźnego ( jedynie nie mozemy rodzic w wodzie) . W najgorszym wypadku dzieci dostaną po urodzeniu szczepionkę a my do 4 godzin przed porodem ( co podobno powinno je ochronic przed zlapaniem gbs) i tyle ;)

Moja polozna ktora jest oddzialową u mnie w szpitalu mowi ,ze bardzo duzo kobiet go ma i rodza zdrowe dzieci . To ,że go mamy nei mowi ,że są chore czy coś .. !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 17:19

Kaja, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Masakra tak uważałam. Boje się cholernie o małego! może pogadać z lekarzem żeby cc zrobił wtedy mały się nie zarazi. Normalnie płakać mi się chce. jak poczytałam co małemu grozi to się załamałam.
    Podobno co druga kobieta to ma nie zalamuj sie dostaniecue antybiotyk i bedzie ok :)

Kaja lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do cc - gbs moze sie zarazic bez wzgledu na to czy urodzisz sn czy cc . mowie ci to co mi powiedzial gienk bo sama wyczytalam ,ze w takim wypadku podobno jest lepiej zrobic cc ale powiedzial,ze to glupota .

Zarazic mozna sie tym np. w publicznych toaletach , basenach itp .

Lalita2710, Limerikowo lubią tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam powiem ze cc to ja sie boję ehhh , a sama nie wiem jaki poród mnie czeka , a wy co niektóre już wiecie macie terminy ehhhh zobaczę 2 kwietnia jak mały tam buszuje w tym swoim domku !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:

kochana jeśli dobrze pamietam to Blondi tez miala dodatni u ur chyba sn , a zaraz po porodzie dali jej antybiotyk i mała jest Piekna i Zdrowa !!!!!!!!!

Nusiaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE wytrzymałam i zdzwoniłam do lekarza. I potwierdza to co wy mówicie. Dodał, że kiedyś tego badania kobietom nie robiono a rodziły zdrowe dzieci. A w Angli wogóle takich badań się nie robi i dzieciaczki mają się dobrze.
    Ja poprostu tak się boje o moje maleństwo, że jak coś miałoby mu grozić to ja już panikuje. mnie mogą kroić i solić i ja dam sobie radę ale aby mu się krzywda nie działa.

Lalita2710, Miriam, Kaja, Limerikowo, walabia, magdalena lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dokladnie tak samo mi powiedzial . Więc się nie przejmuj ja już zaakceptowałam ,że mam gbs i wierze mojemu ginekologowi ,że będzie wszystko dobrze bo MUSI BYĆ !! :)

Haybeauti a jesli moge wiedziec to skąd jestes ? bo ja chodze do ginek w katowicach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:23

cab360a44b.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ