III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusiaa wrote:Miejmy nadzieję ,że Juicca już skończyła się męczyć
Zadałam to samo pytanie na kwietniówkach ale stwierdziłam ,że może Wy będziecie wiedzieć o co mi chodzi ..
Od kilku dni ( max 2 razy dziennie ) mam takie uczucie na dole brzucha jakby Mała pchała / wypychała się ku dołowi ( niekiedy dość mocne) . I dosłownie niekiedy puknie ręką tak ,że czuje jakby pukała w np. balonik/błonę przy wyjściu . Co to może być ? A może wypycha już ten czop ?
Wiem glupie pytanie ale irytuje mnie to i sama nie umiem sb wytlumaczyc co to moze byc ...
Mam nadzieję,że zrozumiale napisałam ;p
kości miednicze ci się rozchodzą i z tąd to uczucie;)Nusiaa lubi tę wiadomość
-
No dobra ja juz znam termin dokładny ( chyba, że mały będzie miał inne plany, swoje własne), cc ustalone na 2 kwietnia, jeszcze porobię badania, konsultacja z anestezjologiem i czekamy na kwiecień.
magdalena, Bea_tina, Nusiaa, nutka lubią tę wiadomość
-
O matko ale akcja! trzymam kciuki juicca żeby przyśpieszyło!
Lalita o tym mleku mówili nam w szkole rodzenia że najlepsze jest w nocy ok 2.00 i że warto nawet wybudzać dziecko do karmienia o tej godzinie jeżeli samo się nie budzi.
Miriam czekamy na ciąg dalszy relacji porodu -
kazda chyba zapamieta porod juiccy:-) no troche to trwa ale juz blizej niz dalej dziewczyny tylko na filmach to jest tak siut wody odeszly i dzidzia przy mamie he he
nusiaa u mnie bylo podejrzenie rozchodzenia spojenia bo bol byl okropny nawet przy przekrecaniu sie z boku na bok ale poki co na szczescie przeszlo, moze u mnie to byla ta miednica tak jak napisala Lalita? teraz jest ok.
dobrze wiedziec o tym mleku, ze w nocy najlepsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 16:58
juicca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Juicca trzymam kciuki, i siły dużo życzę, ja dzisiaj sprzątam sypialnię bo przez weekend mąż malował (sypialnia przez pierwszy ro będzie sypialnią i pokojem dziecięcym), wieczorem będziemy wieszać szafki i robić przemeblowanie, no i najważniejsze przyklejać naklejki na ściany , miałam coś malować na ścianie ale zapach farby mi przeszkadza a poza tym plecy mam w takim stanie że nie dam rady stać tak długo w jednej pozycji, jak już ogarniemy temat to porobię zdjęciajuicca lubi tę wiadomość
-
A i spakowałam dzisiaj torbę do szpitala a raczej dwie , a co niech sobie stoją spokojnie i czekają, ja z tych co nienawidzą robić czegoś na ostatnią chwilę chociaż Miriam i tak była szybsza
weronikabp, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny i humor mi się zwalił. Właśnie mąż odebrał wyniki GBS dodatni.
Masakra tak uważałam. Boje się cholernie o małego! może pogadać z lekarzem żeby cc zrobił wtedy mały się nie zarazi. Normalnie płakać mi się chce. jak poczytałam co małemu grozi to się załamałam.
skąd to gówno się bierze?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedz z niecierpliwoscia czekam do kwietnia i jakos nie chce sie przyspieszyc czas ;pp
Mirka tez mialam pakowac torbe dzis ale jakos sie nie moge zabrac do tego ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 17:13
zozol lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heybeauti - nie przejmuj sie , bardzo duzo kobiet ma GBSa i nie czytaj glupot na necie ! ja sie tez duzo o tym naczylam bo sama mam wynik dodatni . Moj ginek powiedzial ,ze to nie jest naprawde nic goroźnego ( jedynie nie mozemy rodzic w wodzie) . W najgorszym wypadku dzieci dostaną po urodzeniu szczepionkę a my do 4 godzin przed porodem ( co podobno powinno je ochronic przed zlapaniem gbs) i tyle
Moja polozna ktora jest oddzialową u mnie w szpitalu mowi ,ze bardzo duzo kobiet go ma i rodza zdrowe dzieci . To ,że go mamy nei mowi ,że są chore czy coś .. !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 17:19
Kaja, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaybeauti wrote:Dziewczyny i humor mi się zwalił. Właśnie mąż odebrał wyniki GBS dodatni.
Masakra tak uważałam. Boje się cholernie o małego! może pogadać z lekarzem żeby cc zrobił wtedy mały się nie zarazi. Normalnie płakać mi się chce. jak poczytałam co małemu grozi to się załamałam.
skąd to gówno się bierze?Kaja lubi tę wiadomość
-
A i co do cc - gbs moze sie zarazic bez wzgledu na to czy urodzisz sn czy cc . mowie ci to co mi powiedzial gienk bo sama wyczytalam ,ze w takim wypadku podobno jest lepiej zrobic cc ale powiedzial,ze to glupota .
Zarazic mozna sie tym np. w publicznych toaletach , basenach itp .Lalita2710, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
haybeauti wrote:Dziewczyny i humor mi się zwalił. Właśnie mąż odebrał wyniki GBS dodatni.
skąd to gówno się bierze?
kochana jeśli dobrze pamietam to Blondi tez miala dodatni u ur chyba sn , a zaraz po porodzie dali jej antybiotyk i mała jest Piekna i Zdrowa !!!!!!!!!Nusiaa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
NIE wytrzymałam i zdzwoniłam do lekarza. I potwierdza to co wy mówicie. Dodał, że kiedyś tego badania kobietom nie robiono a rodziły zdrowe dzieci. A w Angli wogóle takich badań się nie robi i dzieciaczki mają się dobrze.
Ja poprostu tak się boje o moje maleństwo, że jak coś miałoby mu grozić to ja już panikuje. mnie mogą kroić i solić i ja dam sobie radę ale aby mu się krzywda nie działa.
Lalita2710, Miriam, Kaja, Limerikowo, walabia, magdalena lubią tę wiadomość
-
Moj dokladnie tak samo mi powiedzial . Więc się nie przejmuj ja już zaakceptowałam ,że mam gbs i wierze mojemu ginekologowi ,że będzie wszystko dobrze bo MUSI BYĆ !!
Haybeauti a jesli moge wiedziec to skąd jestes ? bo ja chodze do ginek w katowicachWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:23