Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się w dwupaku :D

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już też w napięciu zaglądam czy rodzicie.. a tu cisza..

Słuchajcie Szczessciara jest w 40 tyg. więc ja trzeba pierwszą pogonić do rodzenia i wtedy spokojnie zacznie rodzic Miriam :)

Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam no niezła historia, ja się ur 13 tego i w piątek hehe, Mama jechała taksówką do szpitala i błagała Pana Boga, tylko nie dziś! Ale cóż, wola Boża była inna hehe :)) pomimo tego, że mnie połamali przy porodzie, 13 i piątek uważam za szczęsliwy dzień i nie wierzę w żadne zabobony. :)
    Tusiu no właśnie trzeba wymyśleć jakiś sposób na poganianie, tylko jaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 09:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka jeżeli mała ma moj gwarantem to jestem pewna ze wyjdzie 28 na złość nie wiem co moge jeszcze zrobic :( zobaczymy jutro po ktg mam badanie i sie okaże czy jest jakiś postęp jeżeli nie ma to nic nie będę robić będę leżeć plackiem zeby pdxetrxymac do 29 chociaż hehe

Szczęściara ty nadal w dwupaku suwaczek pokazuje. 40 wiec powoli Cie wyganiam na porodowke. :P chociaż pamietam ze suwaczek trochę przyspieszony :P

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Jako kolejna czerwcowa mama melduję się oficjalnie w III trymestrze :) Czytam Was od dłuższego czasu, jednak dopiero dziś dołączam do Waszego zacnego grona :) Fajnie być na ostatniej prostej :) Jeszcze tylko 3 miesiące :) Jupi!!!

Miriam, Ewelina, haybeauti, magdalena, nutka, Lalita2710, weronikabp, Bea_tina, Effcia28, kotek27, walabia, Niesforna, Elle lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina witamy witamy szybko zleci ;)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika tata tez urodził sie 13 w piątek 13 listopada. 1964 a to piątek był :) wiec babcia nie mogła tego przeżyć :D bo ona to wszystkie zabobony zna :D zmienili mu datę narodzin ale to niewiele dało bo i tak widać ze on pechowy jest haha

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na suwaczku mam termin z pierwszego USG a z miesiączki mam na 27 czyli na czwartek , miesiączke zawsze miałam jak w zegarku co 28 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jutro mam KTG :) ja się urodziłam 13 ale nie w piątek :D

Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara a może zamiast mnie ty urodzisz 28 w urodziny mojej teściowej a ja przejmie twój termin z ostaniej miesiączki. :)

kotek27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde az zaraz zerkne na usg na kiedy miałam termin z usg tylko na ktore mam zerknac ? Bo ja od 5 tyg miałam po 2 usg w tyg i nie wiem ktore mam brać pod uwage

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja też w dwupaku, chociaż w nocy miałam niezłe jazdy. już myślałam że to już.

dziś o 15 mam wizytkę i zobaczymy co tam się dzieje :)

Paulina witam na III levelu :)

Miriam trzymam kciuki żebyś albo przed 28 albo po urodziła

Paulina1986, Miriam, Dorjana lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie dziewczyny:-)
    witam nowe kolezanki! miriam ponoc pierwsze usg jest wlasnie tym przyblizonym potem kazde nastepne juz nie.
    trzymam kciuki za te ktore sa na podium:-)
    milego dnia.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski w dwupaku :-)

Paulina witamy na ostatniej prostej !!!!!

Szczesciara , a Ty na co czekasz z porodem na Mie heheehehehhe ;-)

Paulina1986, szczessciara lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bierz na porodowke pół świni i przekup lekarzy na 30 marca niech ci zrobia tę przyjemność ;-)

Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Szczęściara a może zamiast mnie ty urodzisz 28 w urodziny mojej teściowej a ja przejmie twój termin z ostaniej miesiączki. :)

To też jest pomysł dobry hehehe

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Melduję się i ja w dwupaku :D
    Ostatnio pisałam o moich skurczach, kolejnej nocy tez je miałam.
    Razem były to już 2 dni skurczy, bardzo bolesnych łącznie z ciągłym, mocnym bólem jak na miesiączkę.
    Skurcze raz były regularne a raz nie, nic nie pomagało, zmiana pozycji, ciepły prysznic.
    Więc ze strachu o dzidzie pojechałam do szpitala w piątek kolo 4 rano.
    Na ktg zapisały się dosyć pokaźne skurcze ale położne stwierdziły że to raczej przepowiadające. Wybadali skróconą szyjkę i rozwarcie na jeden palec.
    Zatrzymali mnie na oddziale, żadnych leków, żadnych badań nic. Skurcze ustąpiły, cały dzień jakieś tam były ale małe i bardzo rzadko. W nocy zero skurczy. W sobotę po ktg, które nie wykazało żadnych skurczy wyszłam na własne żądanie do domu. Oczywiście wcześniej skonsultowałam się z lekarką, która stwierdziła, że wszystko dobrze ze mną i z dzidzią ale dla pewności chcą mnie zatrzymać na jeszcze jedną noc żebym jutro nie wróciła ze skurczami.
    Ja jednak zdecydowałam się iść do domu bo wolę leżeć w domu niż w szpitalu a jak się zaczną skurcze to najwyżej wrócę.
    Taka była piękna pogoda w sobotę i mąż w domu wreszcie na weekend. Musiałam wyjść :)
    I dobrze zrobiłam bo do dziś skurczy nie mam :)

Mała waży już 2,5 kg, wiec coraz lepiej :)
    A już w środę donoszona ciąża i mogę rodzić :)

Zastanawiam się jak rozpoznam te właściwe skurcze jeśli te przepowiadające już tak cholernie bolały.
    Nic... może jak wytrzymam z bólu to będę czekać na regularne i badać rozwarcie i dopiero wtedy pojadę jak będzie na więcej niż 1 palec...

Ale to jak doceniłam domek i możliwość leżenia we własnym łóżku a nie w szpitalu... bezcenne. Już nie będę marudzić, tylko cieszyć się domkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 10:45

Lalita2710, Dorjana lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa rozpoznasz na pewno. Ja takie nieregularne miałam 3 dni przed porodem.
    One bolą ,ale dasz sobie radę :))
    Może błyskawicznie urodzisz;)) Nie martw się na zapas

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-) ja od piatku jestem na IP mialam skurcze , glowka naciska na kanal dosc bolesnie. Dostalam kroplowke z magnezem w sobote. Pozniej ktg wykazalo 8 skurczy. Jak narazie to nic dalej nie wiadomo . Jedni mowia ze gdybym teraz rodzila to nie mam sie czym martwic bo mala jak na ten tydz ma parametry wszystkie + 2 tyg. Narazie zostaje dalej w sxpitalu i zobaczymy co to bedzie. Psychicznie mnie wszystko dobija. Ryczalabym ciagle bo nie mam mocnej psychiki zeby lezec na bloku przed porodowym

cab360a44b.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa dasz radę, wszystko dla dzidziusia. Tak jak tu dziwczyny pisały, że poleżały chwilę i je wypuszczano do domku. Teraz w szpitalach nie trzymają na zapas jak jest oki to wypuszczają.
    A jak się czujesz masz nadal skurcze? czy już ustały?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ