X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to problem z głowy, Miriam :)

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Miriam ale by było, to teraz do 24 mocno jogi zaciskaj i na piłce już nie skacz :p

Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo Tymuś grzeczny ?? :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam teraz to na luzie możesz wybrac sie na porodowke hehehe Aha wes ze soba szczesciare , abys tam sama nie byla :-)

szczessciara, Miriam lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny! Pól dnia mnie nie było, a tu żadnego newsa! Zawiodłam się na Waszym parciu hihi;P
    Choć w przypadku Twoim Miriam, to bardzo dobrze.
    Mnie dziś męczy nieco zgaga, ale bez szaleństw, oby tylko nie zaczeła szaleć:)

Także dziewczyny, czekam w oczekiwaniu na dobre nowinki:)

szczessciara, Miriam lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzeczny i to bardzo :) jak bym mogła to bym go wyprzytulala i wycalowala ze hoho :) ale chyba kazdy niemowlak jest grzeczny cyc, spanie i oglądanie swiata :)

walabia, Kaja, juicca, kotek27 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek - dzięki za odpowiedź ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Dziś wyszliśmy - jeszcze w dwupaku, choć w niedzielę przygotowana byłam na poród. Plamie, chyba odpada czop powoli, skurcze, szyjka zgładzona - z tego co wywnioskowałam ze słów ordynatora. Mały dostał sterydy, ja kroplówki, ale próby przechodzenia na Asmag na mało się zdały, więc czuję, że czeka nas tylko kilka dni w domku i trzeba będzie wrócić. Widzę zatem, że chyba rozpocznę listę majówek :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka Maj jest pieknym miesiacem sie nie zalamuj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 17:28

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak majówka mnie wyprzedzi to się obrażę na córcię , że tak zemną igra :D

Tusia84, Miriam, Lissa, Kaja, lusia22, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kobietki

Po wizycie relacja:

Jest oki, ale już zmeczona jestem , skurcez tez mnie dopadają do tego twardnienie brzucha i czuje się jak balon który niestety nie peka...

ostatecznie do 15 kwietnia urodzę..mam nadzieje ze uda się szybciej i maluch posłucha mamusi..:) skierowanie już mam do szpitala gdyby cos się działo.

staram się odpoczywać , ale to taki sztuczny odpoczynek ..jak się ma obowiązki których nikt za ciebie nie zrobi..ogólnie to już czekamy na naszego malucha.

Ostatnia wizyta 7 kwietnia i KTG

Podczas wczorajszego KTG - prawie bym zemdlała, tak mi się zrobło słabo, bo połozna położyła mnie na wznak na twardej kozetce a ona zaczęła mnie uciskac na kosc ogonową a z drugiej strony pas od ktg uciskał brzuch---masakra oczy miałam jak 5 zł.
    wstałam po 10 min i jakość doszłam do siebie i położyłam się na lewym boku i dokończyłam KTG..

Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara nasze małe wola kwiecień :D po dzisiejszym dniu stwierdzam ze dziecko samo wie lepiej kiedy wyjść do ludzi. :) i całe szczęście ze mamus sie nie słucha o toto :)

Natalinka a może szkrabolek jeszcze troszkę posiedzi chociaz tak z 4 tyg :) za co mocno trzymam kciuki :)

szczessciara lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, ale widziałam po minie lekarzy, że chyba nie mamy na to szans. Mam tylko nadzieję, że przybierze choć trochę na wadze, bo z USG czwartkowego wynika, że ważył 1690 g, a w piątek rzekomo 1800-1900 g...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nie denerwuj się kochana, na tym etapie zdecydowana większość dzieci rodzi się z 10 pkt, także wszystko będzie dobrze :))

• moni_c Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Witajcie kochane :D

Mam pytanie do doświadczonych mamusiek...
    Właśnie zapoznaję się z możliwymi pozycjami porodowymi...
    ... może mogłybyście się wypowiedzieć czy te pozycje i wizje związane z porodem są możliwe do realizacji ??

załączam link do mojego pamiętnika:
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/chce-kochac-i-miec-dla-kogo-zyc,327.html?comment=38234&post=17665

Będę wdzięczna za wszelkie opinie :)))

I faza porodu chodzenie, skakanie na piłce, prysznice. Chyba od rozwarcia 7cm położna kazała mi trzymać nogi jakoś na krzyż leżąc n boku, nie powiem, wszystko mi drętwiało, ręce, nogi. Poród w pozycji chyaba siedzącej (lekarz przytrzymywał mi plecy ) i mały się urodził w 1 minutę :) .

Nie wiem jak wygląda wybór pozycji do porodu, ale mimo iż miałam super położną, wyśmiałaby gdybym zaczęła wydziwiać jak chcę rodzić. Taka niestety jest rzeczywistość w szpitalach w PL. No chyba, że w prywatnyej klinice, ale to inne bajka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 17:53

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    10n9tdz.jpg
    Być może to ostanie zdjęcie w dwupaku :)
    Miriam kurcze ales ty laska :) kochana weszłam z ciekawości że może to już, a tu nic nadal widzę cie w dwupaku :p

Miriam, moni_c lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal w dwupaku i raczej do piątku nie urodze :D

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka błąd pomiaru usg to często sie zdarza plus minus 300-400g wiec do wagi sie nie trzeba przywiązywać :) ja jednak zaciskam mocno moje serdelkowate paluchy oby jak najdłużej Twoje kochanie siedziało w brzuszku u mamusi :)

szczessciara, Limerikowo lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Chciałabym, ale widziałam po minie lekarzy, że chyba nie mamy na to szans. Mam tylko nadzieję, że przybierze choć trochę na wadze, bo z USG czwartkowego wynika, że ważył 1690 g, a w piątek rzekomo 1800-1900 g...

nie denerwuj się mnie też tak straszyli w szpitalu, jeden lekarz w piątek mnie zbadał i też powiedział że pani już nie wyjdzie do domu bo w 90 % wszystko do porodu gotowe, wtedy też zaczął odchodzić mi czop, a w poniedziałek po 3 tyg wypuścili mnie do domu i tak do tej pory sobie leże ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Muszę jeszcze podleczyć gardło, bo przyniosłam jakieś przeziębienie. Od rana mam jakieś rozwolnienie - coś czuję, że szybko wrócę na ten trakt porodowy. Naoglądałam się, nasłuchałam i powiedziałam do męża, że ja chcę cc...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ