Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechaliśmy do szpitala :) czas podróży 45 min :)

weronikabp, szczessciara, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiekuje za miłe słowa ;) no to teraz idziemy szukać mojego doktorka :)

szczessciara, Kaja lubią tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, wpadaj do mnie na małe co nieco, skoro jesteś tak blisko:)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie chcesz na małe co nieco, to chociaż na filiżankę liści malin ;)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ale super wyglądasz ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po :) wracamy do domku :) Walabia Dxiekuje za zaproszenie ale juz przy narodowym :P nie rodzimy dziś i całe szczęście bo okazało sie ze Czarka mama to dziś ma urodziny a nie 28 wszystko pokręciłam :D
    Kolejne ktg w piątek jak nic sie nie zmieni to weekend jeszcze przeczekamy może w sobotę :)

NataliaK, Lalita2710, Matylda36, Paulina1986, weronikabp, nutka, monalisa, magdalena lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Miriam dobra jesteś , ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, czy bolało Was w ciąży żebro tak bardzo, że nie mogłyście się do niego dotknąć?

Mam taki dziwny ból, pierwszego od dołu żebra po prawej stronie, tuż pod mostkiem. Nie wiem, czy to mnie powinno zaniepokoić, bo ni to brzuch, ni narząd wewnętrzny, czuję nawet pod palcem, które to konkretnie żeberko, ale boli tak cholernie, że aż budzi mnie w nocy. Ból jest ciągły, chociaż o różnym natężeniu, w zależności też od pozycji.

Przerobiłam już biodra, które napieprzały w nocy tak, że ja dziękuję. Od paru nocy odpuściły. To się przerzuciło na co innego, no, jak nie urok to sraczka.

Mnie żebro też prawe boli już od 27 tygodnia, powiedz lekarzowi przy wizycie u mnie zrobił USG nerki, wątroby i sprawdził pęcherzyk żółciowy ale wszystko było ok, poprostu macica uciska na żebra i narządy więc boli, a z prawej strony pewnie dlatego że mamy tam nasz największy narząd wewnętrzny, który walczy z macicą o miejsce :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie wierzę, jesteś niemożliwa, dobrze że Twoje zabiegi nie podziałały:) no to teraz na bank będzie ten 28;)
    Ja też właśnie się zbieram do położnej ale u nas ktg to robią tylko jak coś się dzieje, więc pewnie nie będę miała.

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No całe szczęście ze te moje wygibasy nie pomogły i mała siedzi nadal w brzuchu :) ona jedna wiedziała co robi :)

Lalita2710, weronikabp, magdalena lubią tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam no to stresik zwiazany z data narodzin rozwiazany :)
    Tak Was czytam odnosnie tych majtek siateczkowych i powiem szczerze ze nie kupilam ich bo w sumie to myslalam ze nie beda potrzebne przy cc . Kupilam te maternity pads ale myslalam ze wystarcza zwykle majty ''reformy' .

Radzicie je mimo wszystko zakupic nawet do cc ?
    Na liscie rzeczy do szpitala ich w sumie nie bylo ....

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Miriam no to stresik zwiazany z data narodzin rozwiazany :)
    Tak Was czytam odnosnie tych majtek siateczkowych i powiem szczerze ze nie kupilam ich bo w sumie to myslalam ze nie beda potrzebne przy cc . Kupilam te maternity pads ale myslalam ze wystarcza zwykle majty ''reformy' .

Radzicie je mimo wszystko zakupic nawet do cc ?
    Na liscie rzeczy do szpitala ich w sumie nie bylo ....

Lissa ja kupowałam, tzn. mąż pojechał kupić i mimo, że cc to wygodne są, nic nie uciska, przewiewne, dobre do przeprania i szybko schną.
    Ja miałam takie fioletowe z apteki, pakowane po 2 sztuki z niskim i wysokim stanem, nie pamiętam firmy, chyba coś na f.
    Miałam też takie białe, ale zszywane po bokach i cisnęły mnie w udach

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po KTG oczywiście ciszaa ... mała jest uparta i napewno wyjdzie po terminie !! to czekanie mnie najbardziej męczy

Miriam lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    cześć dziewczyny.
    ja mam pytanie do dziewczyn które są już mamusiami a miały cukrzyce ciążową może tu jeszcze zagladają.
    jak to jest z cukrem przed porodem bo czytałam róże artykuły i w jednych piszą że przed porodem cukier spada a w innych że wzrasta, u mnie mimo tego że jem to samo co zawsze to od jakiegoś czasu mam cukier ponad 100,nawet 115 i tak utrzymuje się cały dzień, co o tym sądzicie?
    Hej, ja miałam cukrzycę ciążową, z insuliną. Mi cukier jakoś drastycznie nie spadł po posiłkach przed porodem, utrzymywał się na poziomie. Jedyne co zaobserwowałam to dwukrotnie w ostatnim tygodniu ciąży po drugim śniadaniu spadł mi do 57, musiałam zajeśc żelkami, bo myślałam że odlecę tak mi cukier opadł, i już czułam że coś się święci do porodu :) I się sprawdziło :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty je kupowalas w Polsce czy za granica ?? I jak one sie nazywaja '' fachowo'' ? Swojego tez bede musiala po nie wyslac i musze jakas odpowiednia angielska nazwe znalezc aby Pani w aptece zrozumiala ....

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    ja po KTG oczywiście ciszaa ... mała jest uparta i napewno wyjdzie po terminie !! to czekanie mnie najbardziej męczy
    szczęsciara ale nie zostawili Cię w szpitalu? bo słyszałam ze w 40 stym to juz powinni zostawic i robic ktg kilka razy dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara czyli nadal czekamy :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ale wstrzelilas z tymi ur tesciowej hihi skleroza ,ale norma spokojnie tylko zadzwoń do niej i złóż życzenia ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan penie cos pokrecilam heheh nic nowego w tym stanie :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja dzwoniłam i jakoś tak mi sie humor poprawił ze to dziś a doktorek szans nie daje na dziś :) chociaż śmiał sie ze możemy wywołać dziś porod jak tak bardzo boje sie tego 28 :) chociaż on odradza ale jeżeli mam traumę to może mnie zostawić no ale wywoływanie do przyjemnych nie nalezy i on nie widzi potrzeby damy radę dotrwac do 29 :) wiec powiedziałam ok czekamy do soboty :D i całe szczęście bo wyszłam z gabinetu i Czarek w samochodzie do mnie żebym dzwoniła życzenia składać a ja ze jak to przeciez dziś. 25 a nie 28 a ten ze no wlasnie i sprzeczka kiedy jego mama ma urodziny i najszczęście dziś az odetchnęłam z ulga ale było by gdybym chciała zostać na wywoływanie

Kaja, AISAK, zozol, monalisa, Limerikowo, kotek27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ