Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja już jestem zmęczona tą ciążą , właśnie mam zgagę , mdłości , brzuch mnie coś pobolewa ahhh chcę już być po ... córeczko wychodź !!!!!!

weronikabp, Miriam, MariaAntonina, Modelka, monalisa lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek niestety jak człowiek zmęczony to chamsko chrapie:P
    Pamiętam te noce co chrapałam jak stary :D ,ale wszystko mija;))

szczessciara, Miriam, kotek27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bolało Was w ciąży żebro tak bardzo, że nie mogłyście się do niego dotknąć?

Mam taki dziwny ból, pierwszego od dołu żebra po prawej stronie, tuż pod mostkiem. Nie wiem, czy to mnie powinno zaniepokoić, bo ni to brzuch, ni narząd wewnętrzny, czuję nawet pod palcem, które to konkretnie żeberko, ale boli tak cholernie, że aż budzi mnie w nocy. Ból jest ciągły, chociaż o różnym natężeniu, w zależności też od pozycji.

Przerobiłam już biodra, które napieprzały w nocy tak, że ja dziękuję. Od paru nocy odpuściły. To się przerzuciło na co innego, no, jak nie urok to sraczka.

• milola86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he dobre z tym chrapaniem:) ja nie chrapie śle za to zasypiam na siedząco przy karmieniu w nocy:) chrapslsm w szpitalu po cc, aż sie przez to budzilam :)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Przepraszam za takie pytania, ale ja naprawdę nie wiem. Nie pozwalali mieć siateczkowych majtek pod koszulą, ale przecież po porodzie coś tam się chyba ciągle sączy? To w co to wsiąka, skoro nie można mieć pod koszulą gaci z podpaską?
    Nie sączy tyle leje :-P przynajmniej ja tak miałam. Dostałam podkłady poporodowej i chodziło się jak kaczuszka :-P dziewczyny zakładały te majtki siateczkowe, ale ja z racji wyciskania na porodzie, miałam problem z założeniem ich, wiec sobie darowalam. W domu je nosiłam za to. Chodzi o to aby wietrzyć krocze. Choć ja rozdziabiona leżałam dopiero w domu i faktycznie krocze zaczęło się ładnie goic.

Dorjana lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc też w tych siateczkowych chodzę i radzi sobie chwale, blizna sie wietrzy a podkłady poporodowe dobrze trzymają. Pierwszy czas po cc jak nosiłam sam podkład bez majtek był mega męczący i raz zalałam podłogę :/

Dorjana, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana nie bój sie przydadzą sie. :)

Ja nadal melduje sie w dwupaku dziś jedziemy na ktg i badanie :) wiec Obacxymy co i jak no ale w nocy nie mogłam spać po pierwsze pan Loskowki potocznie zwany Cezary tak chrapal ze masakra jakaś juz miałam ochotę zatkać mu buzie jakaś skarpetka czy co a po drugie brzuch cos mnie bolał :/ jak na kupkę a kupki zrobic nie mogłam az zastanawiałam sie czy ja przypadkiem nie rodze. :D no ale nie urodziłam wa nocy przeszło mi przez myśl zeby zabrać na ktg juz ze sobą torby do szpitala ale chyba kichy nie będę robić pewnie i tal mnie nie zostawia

Halo szczęściara a ty jak tam

Matylda36, szczessciara, weronikabp, juicca lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, co Ty się w ogóle zastanawiasz, czy będziesz miała pokarm :) Zdrowa kobieta nie będzie miała problemów z karmieniem, jeśli tylko w swojej głowie ich sobie nie narobi :) Więc proszę się tu przestawić na zdrowe myślenie - po porodzie przystawiasz dziecko bez problemów do cyca!

zem3upjygjyf6uag.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, zabierz torby. Co Ci szkodzi, wrzucić je do bagażnika. To nie kicha na Twoim etapie ciąży. a jak coś jest na rzeczy i Cię zostawią :-), to mąż nie będzie musiał jeździć w kółko po całej Warszawie.
    Bierz torby, może to zmobilizuje Twoją córcię do wyjścia :-)

Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda masz racje a co mi szkodzi może akurat sie przydadzą. :) dzięki za radę. :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:

A to co mnie najbardziej zaskoczyło to prezenciki w formie wkładek laktacyjnych... Mam już 3 opakowania z "odzysku" - czy oby na pewno aż tyle mi potrzeba ???
    Przecież nawet nie wiadomo czy będę karmić ???
    Czy będę miała pokarm ???

nawet jak nie bedziesz miała wystraczająco dużo pokarmu to z cyca zawsze będzie coś lecieć :) lepiej mieć większy zapas. ja nie karmiłam piersią a zużyłam 2 opakowania :P.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jutro zaczeniesz rodzić :) założę się o kinder niespodziankę :D
    Szczęsciara - szykuj się to już dziś :P

to tyle z wróżb wróżki Moniki ;)
    nic mi się dzisiaj nie chce. pogoda do bani :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:12

szczessciara, Miriam, Lalita2710 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan ucaluj Tymka od cioc

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się w dwupaku , na 12 jadę na KTG , Monic mam nadzieję , że Twoja przepowiednia się spełni :)

Miriam, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, czy bolało Was w ciąży żebro tak bardzo, że nie mogłyście się do niego dotknąć?

Mam taki dziwny ból, pierwszego od dołu żebra po prawej stronie, tuż pod mostkiem. Nie wiem, czy to mnie powinno zaniepokoić, bo ni to brzuch, ni narząd wewnętrzny, czuję nawet pod palcem, które to konkretnie żeberko, ale boli tak cholernie, że aż budzi mnie w nocy. Ból jest ciągły, chociaż o różnym natężeniu, w zależności też od pozycji.

Przerobiłam już biodra, które napieprzały w nocy tak, że ja dziękuję. Od paru nocy odpuściły. To się przerzuciło na co innego, no, jak nie urok to sraczka.
    TAAAK !!! Ból zaczął się u mnie jakoś w 35/36 tc a już na prawdę Z mega silnym bólem żeber trafiłam do szpitala o 16 godz. 7 lutego a o 5.45 8 lutego odeszły mi wody , a byłam równe 3 tyg. przed terminem. CHoć jak mnie przyjmowano na oddział to miałam zamkniętą szyjkę i lekarz mnie wręcz zapewnial ze jeszcze nie urodzę ;p jestem 6 tygodni po terminie a żebra bolą dalej, może tylko trochę mniej :/ miałam USG, morfologię, proby wątrobowe, gazometrię i crp- nic nie wykazało. Lekarz mówi, że to z obciążenia, najpierw ciążył mi brzuch i mięśnie ożebrowe się nadwyrężyły i teraz za nim powroci wszystko do normy to moze potrwać nawet kilka miesięcy :/ mam ciągle problemy przy wstawaniu, zmienianiu pozycji itd. poza tym narządy wewnętrzne są powiększone- głównie wątroba i to też uciska :/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bierz torby :D

• Modelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur, nie strasz, że to tak długo może mijać. Ja po raz pierwszy poczułam taki właśnie ból pod żebrami jak w zeszłym tygodniu poszłam (głupia!) na 5 godzin do pracy i przesiedziałam te 5 godzin na mega niewygodnych krzesełkach konferencyjnych. Wtedy też po raz pierwszy w ciąży poczułam ból pleców i powiem Wam, że cały czas mi się od tamtego dnia odzywa. Obiecałam sobie, że moja noga już w pracy nie postanie, a jeśli tak, to na maks godzinę!

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Miriam i Szczesciara bierzcie torby i do szpitala ,może cos ugracie i wescie ich na litość ;-) Miriam ty idz najlepiej po 28 Marca :-)

szczessciara lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wes , ale miałaś akcje ulala nie zazdroszczę :-/ ale masz swojego bombla na raczkach :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ