X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokucilam sie z Czarkiem o torby on powiedział ze nic nie bierze bo fałszywych alarmów nie bedzie robił i jak cos to wróci po nie wrr co za facet :/

• moni_c Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doczytałam o co chodzi z tymi majtami siateczkowymi, ale bez nich w szpitalu funkcjonować się nie da :P przez 3 dni w szpitalu byłam praktycznie cały czas na nogach i nie wyobrażam sobie, abym nie mogła mieć majtek przytrzymujących wkłady :D na zaciskanie ud by się trzymały siły nie było :).

co do majtoch po cc to chyba są specjalne z podwyższonym stanem, albo zniżonym...już nie wiem, ale lekarka móiła jednej dziewczynie po cc, żeby zmieniła majtki bo mogą na ranę wchodzić... :)

Szczęsciara miałam też przebłysk, że może w czwartek sie rozpakujesz ;) ale optymistyczna wersja, ze to dziś, chyba bardziej Ci się przyda :)

Czasami żałuję, że ur. m-c przed terminem, bo w sumie nie wiem jak ise czuje w końcówce ciąży :) w 36tc czułam się jeszcze dobrze :D

szczessciara, Lalita2710 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam i Szczęściara proszę mi już ze szpitali nie wracać :)) tylko relacjonować akcję porodową, za co mocno trzymam kciuki :))

szczessciara, Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam na ktÓrą masz KTG ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvp2 leci o szczepieniach jak któraś to interesuje :)

szczessciara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara mam sie zgłosić miedzy 10 a 12 :) zobaczymy jak sie zbiorę póki co idxie mi to mozolnie

szczessciara lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to jak wrócisz z ktg to daj znać

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) wczoraj nie miałam przez cały dzień neta i trochę to trwało żeby nadrobić forum, no ale już, nadal wszystkie w dwupakach:)
    Wczoraj mąż mi wymienił opony na letnie no bo przecież wiosna a dziś za oknem sypie śnieg!!! ale się wściekłam , za karę powiedział, że zwolni sie z pracy i zawiezie mnie do położnej żebym nie musiała się stresować;)
    Całą noc bolał mnie brzuch i krzyż, miałam skurcze ale nieregularne a mały szalał niesamowicie aż rano mnie brzuch bolał jakbym zakwasy miała.
    jeszcze tydzień musi wytrzymać ale to nie będzie przyjemny czas coś czuję a jeszcze jutro muszę podjechać do pracy na 2 godziny:(

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Miriam to jak wrócisz z ktg to daj znać
    Przeciez miriam nie wraca :-) relacjonuje ze szpitala :-)

NataliaK, Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do majtek siateczkowych ,tak jak Moni-c nie wyobrażam sobie bez nich.
    Ja zużyłam z 12 par bo używałam ich w domu.

Po pierwsze jak leżałam na łóżku w nocy to je ściągałam żeby wietrzyć kroczę.
    Jak wstawałam do ubikacji do małego czy chodziłam po korytarzu to je ubierałam.

W domu też chodziłam i przzez pierwsze 2 tyg miałam te duże wkładki bella mamam , bo z emnie mocno leciało. Ale za to obkurczoną macice miała już w 3 tygodniu:)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jedziemy :) oczywiście Czarek postawił na swoim i torby zostały w domu :/ ale wlasnie powiedział ze jak na śląsko dąbrowskim moście nas zatrzymają mam rodzic :O bo są zakazy dupek jeden a torby to zostawił

monalisa, Nalka lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, nie stresuj się mężem :-) jak chce niech jeździ, byleby zdążył na porodówkę ;-)

Kaja, weronikabp lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10n9tdz.jpg
    Być może to ostanie zdjęcie w dwupaku :)

Kaja, walabia, lusia22, szczessciara, olala81, weronikabp, NataliaK, Paulina1986, ;oniqa, Matylda36, juicca, Kocur, Lalita2710, mirka14, Tusia84, kotek27, milola86, nutka, monalisa, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp ups faktycznie hehehe ,ale napisze jak cos z fona heheeh oczywiscie w porodowki

Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nono wózek czaderski ,ale brzuszek jeszcze piekniejszy :-)

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Czasami żałuję, że ur. m-c przed terminem, bo w sumie nie wiem jak ise czuje w końcówce ciąży :) w 36tc czułam się jeszcze dobrze :D

Nie chcę być okropna, ale dla mnie ostatni miesiąc jest bardzo ciężki. Do ósmego miesiąca mogłam wszystko. A teraz wstanie w nocy do WC to mega wyczyn. :)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie być może tylko napewno :D !! hehe trzymam kciukasy :D

Miriam lubi tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny.
    ja mam pytanie do dziewczyn które są już mamusiami a miały cukrzyce ciążową może tu jeszcze zagladają.
    jak to jest z cukrem przed porodem bo czytałam róże artykuły i w jednych piszą że przed porodem cukier spada a w innych że wzrasta, u mnie mimo tego że jem to samo co zawsze to od jakiegoś czasu mam cukier ponad 100,nawet 115 i tak utrzymuje się cały dzień, co o tym sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 11:24

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    10n9tdz.jpg
    Być może to ostanie zdjęcie w dwupaku :)
    Miriam czaderski pokoik i wózek fajny no a Ty jesteś przesłodka :))

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ale jestes laska ;D :*

weronikabp, Miriam lubią tę wiadomość

‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ