Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzis zachciało strasznie pizzy ale moze mój maz zrobi w domu sam to wtedy fast food nie bedzie :) narazie na szpitalnym jedzeniu mam serio dietę cud i brzuch prawie zniknął hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja niestety wróciłam do szpitala bo mały jakas infekcje złapał i temperaturę miał wysoką. Na tym oddziale mogą byc tylko rodzice z dziećmi, a moj kąż chory i nie moze mnie tu odwiedzać wiec nikt nie moze i jestem skazana na szpitalne jedzenie, a Tovie zawsze ktos bedzie mogl cos przynieść wiec no stress:)

Dorjana lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie rodzi, ;) szkoda bo spać nie mogę

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14 czesc właśnie ,ale Lipa cisza w weekend widzę bedzie buuu ,ale moze Miriam sie zdecydowała i inne koleżanki są na porodówce :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękną sobotę :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja idę na zakupy bo u nas jest outlet z firmy Wójcik i mają dodatkowe wyprzedaże i podobno są cudne sukieniunie :) może uda się coś fajnego niedrogo upolować

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią i uważam co jem, nie chce by mały później płakał.
    Też nie zdawałam sobie sprawy, w ciąży na temat diety matki karmiącej... Tym bardziej, ze miałam cukrzycę ciążową i już ostatnie 3mce ciąży miałam dietę, cieszyłam się że po ciąży sobie podjem, a tu psiukus ;) No ale czego się nie robi dla najdroższej osoby na świecie :)))

Mój M też ostatnio zrobił sam pizze, dla mnie tylko szynka i ser.
    Nie jadam keczupów, bo tam jest ocet. Głownie obiady to filet z kurczaka gotowany w sosie, jakieś pulpety. Ostatnii mój Luby zrobił mi pierogi kurczak marchewka, wyjmuje z zamrażalnika i obiad gotowy jak nie ma się czasu :)
    Trzeba się pocieszyc, ja zamierzam karmic pół roku więc to nie będzie trwac wiecznie. A po miesiącu mam tylko 3kg do zrzucenia po ciąży-takie dodatkowe pocieszenie!

Pozdrawiam
    Miłego weekendu!
    My jutro pierwszy raz do babci w gościne jedziemy. Przeraża mnie że w każdą najmniejszą podróż tyle pakunków trzeba będzie zabierac :)

walabia, doris85, Modelka lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    E tam, taki pleśniowy to nie pleśniowy. Tu o tę niebieską pleśń chodzi. cały zapleśniony musi być! Oj jakbym sobie zjadła.. i winko do tego. I ta krówka mnie nęci jeszcze.. Pierdziele, idę spać.
    Dobranoc. :)

Kochana czesc no , ale ja nie posiadam Tych naszych mi nie smakuja mam te Francuzkie :-) niebo w gebie , ale jak to mój były szef mówił taki dobry SER jest Lepszy niż Sexs hehehehehe jego porównanie.......

A piszesz o tym Niebieskim Lazur fuj ble jesli chodzi omnie wiec wole nie jeść wcale jeszcze 4 tyg wyrobie bez nich :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam i inne co maja terminy na poród juz !!!!co jest z wami seseee bo majówki was dogonia ;-) no mobilizuje wasze dzieci kochane do wyjscia !!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek27 ohhh obym ja też tak z kg dodatkowymi została ehhh ciekawa jestem jak mi to pójdzie :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znikam bo sloneczko super świeci trzeba rodzic dzieci Mirian sese for you !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewuchy!
    U mnie pogoda przepiękna. zaraz idę na spacerek :)

JESTEM W 38 TYGODNIU HIP HIP HURA :) MOGĘ RODZIC :)

Miriam, doris85, Kaja, Paulina1986, juicca, Tusia84 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez melduje sie w dwupaku. :)

agata86 lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Nawet te z dżemu?

Nawet tych z dżemu nie można jeść. Na położniczym w drugiej dobie na śniadanie dostałyśmy łyżeczkę dżemu. śmiałyśmy się że nam pożałowali, bo ledwie na pół kromki chleba starczyło, później wszystkie płakałyśmy, bo prawie cały oddział maluszków krzyczał nieziemsko i dzieciątka miały koszmarne rewolucje. Położne się wkurzały, że w ostatnim czasie to już trzeci raz dają dżem truskawkowy i później dzieci cierpią.
    Także po tej akcji jak moje dziecko miało problem z brzuszkiem i krzyczało przez kilka godzin, a ja na to patrzyłam, to nie mam problemów by jeść kurczaka i marchewkę ;-)

walabia, kotek27 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście ostatnio o ktg. I ja się zastanawiam, czy moja położna nie robi go od dwóch wizyt u lekarza. Bo zanim wchodze do gabinetu to idę do położnej i ona m.in. sprawdza serduszko i od dwóch wizyt to sprawdzanie trwa dosyć długo i jakiś wykres się rysuje. Nie mówiła mi co to jest, tylko mówiła że jest ok tylko chce żeby się wykres zrobił... To to?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    witam dziewuchy!
    U mnie pogoda przepiękna. zaraz idę na spacerek :)

JESTEM W 38 TYGODNIU HIP HIP HURA :) MOGĘ RODZIC :)

Ja tak będę Hip hip hurowała jak dotrwam do 37 tyg :D

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg to tak około 20 min jest to zapis akcji serca dziecka i ewentualnych skurczy :) do tego powinnas dostać taki guzik ktory wciskasz gdy cxujesz ruchy dziecka :) a wydruk wyglada tak jak zapis akcji serca tak jak na filmach to tit tit :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Pisałyście ostatnio o ktg. I ja się zastanawiam, czy moja położna nie robi go od dwóch wizyt u lekarza. Bo zanim wchodze do gabinetu to idę do położnej i ona m.in. sprawdza serduszko i od dwóch wizyt to sprawdzanie trwa dosyć długo i jakiś wykres się rysuje. Nie mówiła mi co to jest, tylko mówiła że jest ok tylko chce żeby się wykres zrobił... To to?
    Nutka zapis ktg wygląda tak
    73bf30e78f799d33med.jpg

masz podłączone takie dwa pasy które przytrzymują w jednym zapis skurczy macicy, a drugi tętno dziecka, zapis wygląda tak:

88cf5a6cf1c30736med.jpg

Jedno to siła skurczy, drugi tętno dziecka i jeszcze dostaje się taki przycisk do ręki i za każdym ruchem maleństwa go nasikasz wtedy tez na zapisie jest to zaznaczone :)

To teraz sama możesz nam powiedzieć, czy to co masz to zapis ktg :)

Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam rodzić ;) a nie tu o ktg opowiadać..

Pamiętam jak mnie to denerwowało jak byłam koło 37 tyg i wszyscy dzwonili i ciągle jak mnie spotykali to mówili: Ty jeszcze nie urodziłaś???

miałam jeszcze tyle czasu, a katowali tymi pytaniami ;)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dlatego ja dźwięki w tel mam wyłączone :D i poprostu nie odbieram :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ