Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Wracając do KTG: mi tam w szpitalu nie dawali żadnych przycisków do zaznaczania ruchów...
    No ja tez pierwszy raz o czymś takim słyszę. Ale ja ostatnie KTG miałam 12 lat temu, to może coś się zmieniło.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dają mam naciskać jak czuje ruch i przy każdym rychu np jak czuje ze rusza sie cały czas to mam wciskać cały czas tak raz za razem

• evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He, he to jak mój synuś nadal będzie taki ADHD-owiec, to w czasie zapisu będzie mnie palec bolał od naciskania tego przycisku :P

Miriam lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Tak szczęściara urodziła w terminie 27 ;)

no to jeszcze mamy czas :) dwa dni to nie tak długo. większe przerwy bywały

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi odwiedzinami to miałam tak samo jak Wy :D Mama nawet się na mnie trochę obraziła, a teraz podziwia, że daliśmy sobie radę sami bo nie chcieliśmy żadnej pomocy. Nie minął tydzień,a ja już wszystkim chciałam pokazywać Małego i się nim chwalić :D i przede wszystkim pogadać z kimś, spotkać się :D A jak patrzyłam na tych ludzi to tacy wielcy mi się wydawali. Wielkoludy jakieś. Jak się cąły czas przepbywa z dzieckiem to w pewnym momencie ciągnie do ludzi ze zdwojoną siłą.

Miriam, evas lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam też podzielam twoje zdanie nie ma Pielgrzymek po porodzie też nie chce ,aby mi naloty robili po porodzie pis wypuszczony na przód domu przez tydzien i wystarczy nam ,abysmy sie w trójkę dotarli no moja czarna bedzie zadowolona z tego pomysłu bycia na przedzie domu sesese i ,kto tu Wredny seseseeseeeee :-)

A co do KTG bylam z koleżanką w swismed i tam jej rolibi , a obok była porodowka i wpada lekarz zerka na Jej Ktg i sie zapytałam ile taka przyjemność typu poród u nich pan gin z dumą mówi okolo 6-8tys , a ja mu na to za tyle kasy mialabym za przeproszemien Ryja drżeć , a wy nic nie robicie , a pan gin ze spokojem panie muszą wiedzieć , że rodzą ....... głupota totalana , a najlepsze , ze jak cos dzieciakowi jest to i tak wywoioza ci dzieciaka , na Zaspe lub Kliniczny taki mi Wielki Szpital swismed smiechu warte!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chciałam pielgrzymek ,a były wiecznie nadgorliwi teściowie... :/
    Ja też w 7 dobie załamałam miałam bajbi bluse i teściowa pomagała i od tego czasu zrobiła się jeszcze bardziej nadgorliwa... jak to mówią daj palec wpier... ci całą ręke...

Powiem wam potem przed szczepieniam zarządzałam 10 dniową kwarantanne...
    Aż między 5w1 potem była kolejna 2 tygodni więc znów nikt nie mógł przyjść:D hihih

Powiem wam moje zdanie brzydkie...
    Jestem wredną...zawsze gdy kobieta wie czego chcę i jest silna jest wredna

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Miriam też podzielam twoje zdanie nie ma Pielgrzymek po porodzie też nie chce ,aby mi naloty robili po porodzie pis wypuszczony na przód domu przez tydzien i wystarczy nam ,abysmy sie w trójkę dotarli no moja czarna bedzie zadowolona z tego pomysłu bycia na przedzie domu sesese i ,kto tu Wredny seseseeseeeee :-)

A co do KTG bylam z koleżanką w swismed i tam jej rolibi , a obok była porodowka i wpada lekarz zerka na Jej Ktg i sie zapytałam ile taka przyjemność typu poród u nich pan gin z dumą mówi okolo 6-8tys , a ja mu na to za tyle kasy mialabym za przeproszemien Ryja drżeć , a wy nic nie robicie , a pan gin ze spokojem panie muszą wiedzieć , że rodzą ....... głupota totalana , a najlepsze , ze jak cos dzieciakowi jest to i tak wywoioza ci dzieciaka , na Zaspe lub Kliniczny taki mi Wielki Szpital swismed smiechu warte!!!!

Tam gdzie rodziłam CC na żądanie 5 tyg , poród naturalny 3 tys..

dqprepoku4out2uw.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też przed szczepieniem kwarantanny urządzam. znajomi prawie sie obrazili jak nie chciałam aby przychpdzili z 3 letnim synem. nie nie rozumieją. starszy nie zarazi się od młodszego, a odwrotnie. Yh... Niby dorośli wszyscy a jak dzieci ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja na razie nie myśle jeszcze tak źle o odwiedzinach.:P Może mi się to zmieni, ale póki co nie mam nic przeciwko, żeby najbliżsi- mama, tato, siostra, ew. brat w żoną, ale oni mają małe córki 6 i 3 lata to nie bardzo do szpitala. CO prawda długo się nie leży, ale mama tato i siostra niech przyjdą cieszyć się ze mną. Natomiast już teściowa i siostry męża niekoniecznie, ale oni bedą pierwsi pewnie;P bo jak w grudniu pojechałam z plamieniem na 3 dni to już chcieli z drugiego miasta mnie odwiedzać;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Kurcze, ja na razie nie myśle jeszcze tak źle o odwiedzinach.:P Może mi się to zmieni, ale póki co nie mam nic przeciwko, żeby najbliżsi- mama, tato, siostra, ew. brat w żoną, ale oni mają małe córki 6 i 3 lata to nie bardzo do szpitala. CO prawda długo się nie leży, ale mama tato i siostra niech przyjdą cieszyć się ze mną. Natomiast już teściowa i siostry męża niekoniecznie, ale oni bedą pierwsi pewnie;P bo jak w grudniu pojechałam z plamieniem na 3 dni to już chcieli z drugiego miasta mnie odwiedzać;P
    HHAHAHHAHAHAH Nutka uwielbiam cię:D
    Miałam to samo zdanie mama koniecznie teście niekoniecznie::P

nutka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobre jesteście kobietki :P jedną babcię chcecie a druga blee :P a takie samo ma prawo do odwiedzenia maleństwa.

Pamiętam, że po pierwszym porodzie moja ex teściowa, była u mnie jako pierwsza. Ale ja ją traktowałam jak własną mamę. Była dla mnie bardzo życzliwa. Leżałam po porodzie 6 dni i to ona najczęściej mnie odwiedzała, bo reszta rodziny pracowała, a odwiedziny były tylko do godz. 17-tej.

9bsp388.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Evas nie każdy ma zdrową teściową.
    Więc podejście jest takie jakie jest.

evas lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice to napewno do mnie przyjadą, jakoś sobie nie wyobrazam że miałoby ich nie być i żeby nie zobaczyli od razu wnuka. Tesciowie pewnie też wpadną bo mają blisko.
    Ale na tym koniec z odwiedzinami... Żadnych cioci, wujkow, znajomych dopóki się nie "ogarniemy" z tym wszystkim i nie nauczymy rytmu dnia z naszym maleństwem. Myślę że najwcześniej po jakichś dwóch tygodniach.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Oj Evas nie każdy ma zdrową teściową.
    Więc podejście jest takie jakie jest.
    Oj wiem jak to jest ;)

Ja po rozwodzie dalej mam dobry kontakt z ex teściową. W końcu nadal jest babcią moich dzieci.

Natomiast z rodzicami mojego obecnego partnera nie mam żadnego kontaktu. Nie akceptują naszego związku, więc na pewno nie będą mnie odwiedzali po porodzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 00:01

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wraz z wybiciem północy Belly pokazało mi że wkroczyłam w III trymestr :D

A więc witam się już ze wszystkimi oficjalnie :D
    Bo do tej pory byłam tu troszkę nielegalnie :P

Paulina1986, monalisa, Lalita2710 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas witamy :)

A teściowej mowię stanowcze NIE !

evas lubi tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski

Unie panuje jelitowka !!:-/

Malam miała z czwartku ma piatek dzis moj N...pytanie za 100 punktow kiedy ja::/

I co mam zrobic, czy wymioty czasem nie spoteguja skurczy ??
    Jednak to jest wysiłek dla organizmu, juz pal licho odwodnienie, bo będzie sobie miało z czego dziecko zabrać. Ale nie wiem jeśli mnie dopadnie a czuje na żołądku juz ucisk co zrobić???

Ciągle trzeba się martwic. Spokoju za grosz

Pozdrawiam

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarAnt, nie martw się na zapas - wcale nie musi Cię dopaść. A w razie czego - zadzwonisz do lekarza i wszystkiego się dowiesz.

Kaja lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Hej laski

Unie panuje jelitowka !!:-/

Malam miała z czwartku ma piatek dzis moj N...pytanie za 100 punktow kiedy ja::/

I co mam zrobic, czy wymioty czasem nie spoteguja skurczy ??
    Jednak to jest wysiłek dla organizmu, juz pal licho odwodnienie, bo będzie sobie miało z czego dziecko zabrać. Ale nie wiem jeśli mnie dopadnie a czuje na żołądku juz ucisk co zrobić???

Ciągle trzeba się martwic. Spokoju za grosz

Pozdrawiam

Spokojnie możesz przejść dużo delikatniej niż reszta rodzinki tak przechodziła moja kuzynka 2 razy wymiotu i luz....... a u mnie jak rozłożyło każdego pokoleji to Mnie ominęło i mnie nie dopadła wiec nie ma co pisać czarnych scenariuszy zaraz :-) bedzie dobrze :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ