III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja nie przejmuj się Jak zaczniesz rodzić, gwarantuje Ci, że nie myśleć o horrorach z porodówki. NIe będziesz myśleć o niczym albo o czymś przyjemnym. Ja myślałam o jedzeniu bo jak trafiłam do szpitala byłam już 9 g po jedzeniu i taaaka głodna byłam, że hej! W sumie byłam chyba z 24h bez jedzenia i jak wstałam po porodzie to prawie bym upadła jak długa:D Dobrze, że jakies tam studentki były to mnie transportowały i żarcie przyniosły
Miriam lubi tę wiadomość
-
Ehh a ja na szkołę rodzenia nie poszlam bo mialam leżeć , a teraz mam 2 tydz bez tabl i czekam co może sie wydarzyć wiec pojadę na porodowke zielona no prócz pielegnacji maluchów bo to nie obce mi ,ale ten sam poród to oddychanie i parcie ehhhh mój gin mi mówi , że kobiety czesto zapominaja co maja robić podczas porodu jak sie uczyły oddychania ehhhhh i wes tu rodz spokojnie ......takie teraz mnie naszło
-
E tam ja nie chodziłam na SR a wiedziałam co robić. Połozna powiedziała i choć było trudno przy bólach miarowo oddychać, jakoś oddychałam . Najwazniejsze to są siły aby przeć. Ja parłam 4 razy i chyc, Arek poza brzuchem .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 10:02
-
moni_c wrote:E tam ja nie chodziłam na SR a wiedziałam co robić. Połozna powiedziała i choć było trudno przy bólach miarowo oddychać, jakoś oddychałam . Najwazniejsze to są siły aby przeć. Ja parłam 4 razy i chyc, Arek poza brzuchem .
No to jestes wielka dałaś radę ciekawe jak mi pójdzie !!!! -
haybeauti wrote:Kaja tu masz filmik jak oddychać w czasie porodu
http://www.youtube.com/watch?v=2bBs_GbB0qI&hd=1
Oglądałam to Dziękuję jak mi będą mówić co mam robić to zrobię , a oddychać z przepony potrafię bo coś tam sobie falszuje , ale teraz to mały mi nie daje śpiewać bo jak stoję przy organach ten jest tak pobudzony , że kopie centralnie no przeponie i naciska na rzaladek wiec ni jak se po śpiewać jeszcze raz spr na święta czy znów mnie tak załatwi hehehehe -
moni_c wrote:Kaja nie przejmuj się Jak zaczniesz rodzić, gwarantuje Ci, że nie myśleć o horrorach z porodówki. NIe będziesz myśleć o niczym albo o czymś przyjemnym. Ja myślałam o jedzeniu bo jak trafiłam do szpitala byłam już 9 g po jedzeniu i taaaka głodna byłam, że hej! W sumie byłam chyba z 24h bez jedzenia i jak wstałam po porodzie to prawie bym upadła jak długa:D Dobrze, że jakies tam studentki były to mnie transportowały i żarcie przyniosły
moni_c lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:Ehh a ja na szkołę rodzenia nie poszlam bo mialam leżeć , a teraz mam 2 tydz bez tabl i czekam co może sie wydarzyć wiec pojadę na porodowke zielona no prócz pielegnacji maluchów bo to nie obce mi ,ale ten sam poród to oddychanie i parcie ehhhh mój gin mi mówi , że kobiety czesto zapominaja co maja robić podczas porodu jak sie uczyły oddychania ehhhhh i wes tu rodz spokojnie ......takie teraz mnie naszło
Kaja lubi tę wiadomość
-
Walabia, Martusska gratulacje i szybkiego powrotu do formy i do domku już razem z maluszkami:)
Ja zaraz idę się wykąpać, ogolić, mycie włosów no i do szpitala aż mi głupio bo się wcale nie denerwuję, za to mąż chodzi jak jeden wielki kłębek nerwów, jeszcze nam wczoraj popsuło się się auto i trzeba wrzucić 3 tysiączki na sprzęgło. Eh jak nie urok to sracz....
Ale mnie nawet to nie było w stanie wyprowadzić z równowagi, chyba coś nie tak ze mną, bo normalnie nie jestem taką oazą spokoju. -
Lalita2710 wrote:U mnie w przychodni 1 dawaka rota =300zł ,a trzeba dać 2 więc 600zł
Pnemokoki zależy czy szczepionka 11 walentna czy 13...
11 walentna (11 szczepów) = 195zł x 4 (czyli 3 dawaki w odstępach co 6 tyg i 4 dawka po 1 roku..) x4=780zł
lub
13 walentna (13 szczepów) = 280zł x 4 (czyli 3 dawaki w odstępach co 6 tyg i 4 dawka po 1 roku..) = 1120
szczepionka 5w1 infarxi + hib ok 130zł więc 4 x 130zł =520zł
lub
Pentaxim 110zł =440zł
kochana rota wirus ma tylko 2 dawki:))
http://leki-informacje.pl/lek/epar/1113,rotarix.html
,,Rotarix podawany jest w dwóch dawkach w odstępie 4 tygodni. Pierwsza dawka podawana jest kiedy dziecko przekroczy 6 tygodni."
Ja szczepiłam Infarixem+hib (wówczas WZW na NFZ darmowe) ,bałam się 6w1 hexą bo miał gorsze opinie. Choć sa ludzie że szczepią.
Szczepiłam na rota i na pnemokoki prevanareem 13 czyli tą 13
Ceny uzależnione od przychodni. Lub od hurtowni ,w której sie np zakupuję
Kamella tu masz info co Lalita parę dni wcześniej pisała o szczepionkachWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 10:49
-
nick nieaktualny