Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALE JAKA SYMBOLICZNA

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to już jest - coś się kończy i coś się zaczyna
    Będzie dobrze, nie martw się :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ;) ok spadam jeść i leżeć bo juz nie mam siły i ochoty robić cokolwiek zeby przyspieszyć bo to i tak nic nie daje

• magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję walabi, matusi oraz naszej patuli jejku jejku ale się dzieje:)

Miriam właśnie nie myśl już o tym leż i się relaksuj bo się zafiksowałaś i dlatego nie chce iść do przodu małą czeka aż mama zwolni tempo:)
    trzymaj się!

natalinka no może i symboliczna ale ja bym nie chciała łączyć jej z porodem;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 15:13

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na to może trochę inaczej, bo osoba Papieża jest mi bliska i wpisana w moje życie. Dzięki Niemu po kolejnym badaniu nie potwierdziła się u mnie diagnoza ogniska zapalnego w mózgu, cudem zniknęła torbiel kwalifikująca się do operacji; dzięki modlitwie do Niego zaszłam w ciążę i jak się okazuje szpital, w którym będę rodzić jest pod Jego patronatem. Termin mam na 13 maja, a to przecież rocznica zamachu. Mąż się śmieje, że urodzę pewnie w dniu kanonizacji i zapowiedział, że jeśli tak się stanie, to jak mały podrośnie jedziemy z nim do Rzymu ;)

Miriam, weronikabp, blueberry, magdalena, kotek27, Elle, nutka lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Patuli, już 3 w ciągu dwóch dni, super :))zdrówka dla Was wszystkich! Miriam jesteś już przemęczona i zniecierpliwiona i bardzo chcesz już swoją córunię, to normalne, wytrzymaj jeszcze tę odrobinę, pomasuj brzuszek, to też pomaga i pogadaj z Małą, ze bardzo Ci zależy :))

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Patrzę na to może trochę inaczej, bo osoba Papieża jest mi bliska i wpisana w moje życie. Dzięki Niemu po kolejnym badaniu nie potwierdziła się u mnie diagnoza ogniska zapalnego w mózgu, cudem zniknęła torbiel kwalifikująca się do operacji; dzięki modlitwie do Niego zaszłam w ciążę i jak się okazuje szpital, w którym będę rodzić jest pod Jego patronatem. Termin mam na 13 maja, a to przecież rocznica zamachu. Mąż się śmieje, że urodzę pewnie w dniu kanonizacji i zapowiedział, że jeśli tak się stanie, to jak mały podrośnie jedziemy z nim do Rzymu ;)
    moj Brat chrzci córunię 27.04 :) dla mnie JP II to też wyjątkowa Osoba, miałam przyjemność poznać go osobiście i rozmawiać, kilkakrotnie, został moim największym autorytetem i drogowskazem, od nikogo nie czułam takiego ciepła, nigdy w życiu, przez dłuższy czas nie byłam w stanie pojechać na Jego grób, za bardzo mnie to bolało, ale teraz już się pogodziłam, raz w roku staram się być, byliśmy po ślubie rok temu, modląc się o dzidziunia i zaraz po zaszliśmy w ciążę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK

Miałam ci dać znać jak to na praskim z tym wywoływaniem wiec tak
    To zależy od lekarza
    Od tego na jakiej podstawie jest wyznaczany dzień porodu
    Od ilości wód plodowych
    Od wielkości dziecka
    Ogólnie to do max tyg jeżeli wszystko jest w normie i dxiecko nie jest olbrzymim dzieckiem

NataliaK lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp - ja również wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny, a Jan Paweł II był świętym już za życia. Pewne "przypadki" można tłumaczyć jedynie w kategorii cudu. "Zazdroszczę" możliwości spotkania z Ojcem Świętym. Mam nadzieję, że kiedyś będzie nam dane odwiedzić Jego grób. Myślę, że poród 2.04 byłby zaszczytem, ale z uwagi na tydzień ciąży wolę, by mały jeszcze trochę poczekał. Gdybym jednak była blisko, to chyba bym się nie obraziła na tą datę :)

weronikabp lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, a ile Zoja waży?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Miriam, a ile Zoja waży?
    chciałam o to samo zapytać ;)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:

Kochana dla mnie Papież też jest mi bliski nigdy nie zapomnę spotkania z nim bardzo piękne przeżycie nie do opisania:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ktoś skorzysta:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=683813115013592&set=a.359407924120781.84981.332146310180276&type=1&theater

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    NataliaK

Miałam ci dać znać jak to na praskim z tym wywoływaniem wiec tak
    To zależy od lekarza
    Od tego na jakiej podstawie jest wyznaczany dzień porodu
    Od ilości wód plodowych
    Od wielkości dziecka
    Ogólnie to do max tyg jeżeli wszystko jest w normie i dxiecko nie jest olbrzymim dzieckiem

Dziękuje za informacje :) A Ty tam się nie załamuj,dzień się nie skończył :)

• Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Walabia i Martusska gratuluję! Olala trzymam kciuki!
    Miriam nie smuć się :) maksymalnie za tydzień córeczka będzie z Wami!
    Zazdroszczę że już tak blisko większość z Was jest :)
    Już się nie mogę doczekać jak ja będę domowe sposoby na wywołanie stosować :D

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, kochana - niepotrzebnie tak się zafiksowałaś na tej dacie. Teraz jesteś rozczarowana. Ja tam cały czas mówię, że poród się zacznie jak ma się zacząć i nie będę używała żadnych "przyspieszaczy" - tzn. skakania na piłce, schodów, itd. Ale to ja. Rozumiem, że ktoś tego potrzebuje, ale nie ma co wierzyć, że cudownie wywołamy poród, kiedy byśmy chciały.

Myślę, że jak postarasz się wyluzować i nie myśleć tak intensywnie o tym (co przyznaję, może być trudne), to do momentu wywoływania sama urodzisz. Ja obstawiałam, że urodzisz w terminie - też się nie sprawdziło. Trzymam kciuki moooooocno, żeby coś się zaczęło dziać samoistnie i żebyś niedługo trzymała swoją Zoję w ramionach :*

lusia22 lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk wrote:
    Walabia i Martusska gratuluję! Olala trzymam kciuki!
    Miriam nie smuć się :) maksymalnie za tydzień córeczka będzie z Wami!
    Zazdroszczę że już tak blisko większość z Was jest :)
    Już się nie mogę doczekać jak ja będę domowe sposoby na wywołanie stosować :D

Eee tam, Kucyk - nie ma co zazdrościć :) Każdy moment ciąży ma fajne momenty. A Ty zanim się obejrzysz już będziesz na końcówce - zobaczysz! :)

Dla mnie na przykład najgorszy był I trymestr. Bo bałam się o ciążę, o dziecko, miałam potworne wahania nastrojów, nie dawałam sobie sama ze sobą rady. Teraz, chociaż momentami bywa już ciężko, przyznaję, noce bywają koszmarne, a moja mobilność spadła do zera - cieszę się z tego ostatniego, 9. miesiąca i nigdzie mi się nie spieszy :) Jak na małą przyjdzie czas, to zacznie się poród - nic na siłę. A i tak od początku obstawiałam, że przenoszę. Ale mam jeszcze ho ho ho czasu - cały miesiąc, więc czekam cierpliwie i delektuję się stanem :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEZUS OLA BOGA :D ZA DUŻO PISZECIE:D

CO DO SZCZEPIONKI NA ROTA. Ja szczepiłam ,ponieważ znajoma powiedziała że jej Kacperek był szczepiony i zachorował pójdąc do przedszkola. I chorował tydzień w domu ,a jego koledzy nieszczepieni 3 tyg w szpitalu.

Szczepionka nas nie chroni przed zachorowaniem ,a przed tym żeby nas udoporonić i w razie zachorowania abyśmy przechodzili to łatwiej słabiej jak zwał tak zwał

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAK TERAZ MIRIAM WRZUĆ na totalny luz... zero ćwiczeń zero skoków żółwie ,kąpiel , obejdz się słodkim tempo... (ja to zrobiłam 5 grudnia cały dzień nie robiłam nic nie kiwałam palcem... aż syn się wkurzył i 6 grudnia w nocy zaczeły sie skurcze reszte historii znacie...

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek.
    Miriam bądź dzielna za niedługo też zostaniesz mamą, cierpliwości, tyle czekałaś na swoje kochane maleństwo, że te kilka dni to już tak niewiele :)

Miriam lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ