III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja się pochwalę bo bardzo się cieszę, miałam dziś wizytę moja szyjka jeszcze kilka tyg temu miała 17/18mm i leżałam w szpitalu dziś na wizycie (mam je co tydzień) moja szyjka po odpoczywaniu i zmianie trybu życia miała całe 30mm bardzo się cieszę, a i przed wyjściem na wizytę synek pstryknął mi fotkę
27t6d
magdalena, NataliaK, szczessciara, Kucyk, Bea_tina, Lalita2710, Miriam, Kaja, nutka, weronikabp, haybeauti, lusia22, monalisa lubią tę wiadomość
-
Elle wrote:Eee tam, Kucyk - nie ma co zazdrościć Każdy moment ciąży ma fajne momenty. A Ty zanim się obejrzysz już będziesz na końcówce - zobaczysz!
Dla mnie na przykład najgorszy był I trymestr. Bo bałam się o ciążę, o dziecko, miałam potworne wahania nastrojów, nie dawałam sobie sama ze sobą rady. Teraz, chociaż momentami bywa już ciężko, przyznaję, noce bywają koszmarne, a moja mobilność spadła do zera - cieszę się z tego ostatniego, 9. miesiąca i nigdzie mi się nie spieszy Jak na małą przyjdzie czas, to zacznie się poród - nic na siłę. A i tak od początku obstawiałam, że przenoszę. Ale mam jeszcze ho ho ho czasu - cały miesiąc, więc czekam cierpliwie i delektuję się stanem
-
Magdalena - szyjka jest elastyczna i podobno może się wydłużyć. Sama tak miałam, ale w niższej ciąży. Wystarczyło kilka dni leżenia i się wydłużyła. Teraz chyba nie mam na co liczyć skoro część pochwowa zgładzona
Tusia84, magdalena lubią tę wiadomość
-
Moja szyjka zaczęła się skracać od strony dziecka wewnętrzne zrobił się taki kształt litery V i biorę leki luteinę i antybiotyk biorę bo wyszła jakaś bakteria na szyjce co też może się przyczyniać do skracania.. i prowadzę oszczędny tryb życia i proszę ostatnio miała 25mm i tak bardzo chciałam, żeby taka została a tu proszę 30mm możliwe że dziecko lekko zmieniło pozycję i nie uciska na to miejsce dlatego jest dłuższa na usg niż była
magdalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj rozmawiałam z położną i ona mówiła ze nie ma co się nastawiać na konkretną datę porodu, bo jak minie ten czas to kobieta się denerwuje i przez nerwy też można wpłynąć na poród, nawet do 2 tygodni po terminie można urodzić tylko ten oststni tydzień to już w szpitalu na obserwacji, i poprostu ciało kobiety wie kiedy to ma być.
-
Miriam wrote:3600 wazy wiec do maluszkow nie nalezy jeszcze jak błąd pomiaru jest na plus to o materde
Hehe, Miriam - no tak, jeśli nie ma błędu pomiaru, to jest idealna Ale może być in minus - wtedy lżej będzie urodzić - bądźmy dobrej myśli!
Miriam, a powiedz, miałaś może USG mniej więcej w 36. tygodniu? Pytam, bo chciałabym porównać wagę w tym tygodniu Twojej i mojej córki Moja w 36. miała 2500 (oczywiście też może być błąd pomiaru w którąś stronę).
-
nick nieaktualny
-
Tusia84 wrote:To i ja się pochwalę bo bardzo się cieszę, miałam dziś wizytę moja szyjka jeszcze kilka tyg temu miała 17/18mm i leżałam w szpitalu dziś na wizycie (mam je co tydzień) moja szyjka po odpoczywaniu i zmianie trybu życia miała całe 30mm bardzo się cieszę, a i przed wyjściem na wizytę synek pstryknął mi fotkę
27t6d
Tusia, naprawdę - jak Ty to robisz, że tak cudnie wyglądasz??
Ja Wam powiem dziewczyny, że wyglądam jak hipopotam i tak też się czuję
magdalena, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:ja jestem cały czas na nospie, luteinie i magnezie (od 9-10 tc) i pomimo leżenia ostatnio się bardzo szybko skróciła, więc teraz nie oczekuję diametralnej zmiany
Ja jestem uwolniona od luteiny i innych tabsow az 14 dni bez , ale jutro sie okaże czy to tak zostanie , ja na tych lekach bylam do 33tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Elle to witam cie w zoo gdzie i ja tam sie znajduję w klatce obok eheheh:boks z sloniami hehehhehe
Tusia84, weronikabp, Matylda36, magdalena, Kaja lubią tę wiadomość
-
Elle wrote:Tusia, naprawdę - jak Ty to robisz, że tak cudnie wyglądasz??
Ja Wam powiem dziewczyny, że wyglądam jak hipopotam i tak też się czujęweronikabp wrote:No Tusia to nasza czerwcowa Miss, mamy jeszcze jedną - Vikuś )
Hahaha dziewczyny dziękuję Wam bardzo ale ja też się czuję jak hipcio chociaż ciągle mówię, że jak wieloryb wiec spokojnie też tak mam
Weroniczko dziękuję Ci bardzo ale bez przesady
A sekret mogę zdradzić wszystkim jeśli tylko chcecie.. sekret jest taki, że to moje 3 dziecko więc z każdym kolejnym wygląda się piękniej, mogę tylko dodać- DO DZIEŁA MAMUŚKI!Miriam, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:No Tusia to nasza czerwcowa Miss, mamy jeszcze jedną - Vikuś )
A SEXI BĄCZEK TO JUŻ CO, NIE MISS? hahahahaah świrrryyy
Zgadzam się, Tusia Miss czerwcówek, ex aequo z Vikuś. Tak tak tak tak tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 18:25
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość