X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę bo bardzo się cieszę, miałam dziś wizytę moja szyjka jeszcze kilka tyg temu miała 17/18mm i leżałam w szpitalu dziś na wizycie (mam je co tydzień) moja szyjka po odpoczywaniu i zmianie trybu życia miała całe 30mm :D bardzo się cieszę, a i przed wyjściem na wizytę synek pstryknął mi fotkę
    27t6d
    6b927695a14fb545med.jpg

magdalena, NataliaK, szczessciara, Kucyk, Bea_tina, Lalita2710, Miriam, Kaja, nutka, weronikabp, haybeauti, lusia22, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super tusia nawet nie wiedziałam, że szyjka może się zwiększyć po uprzednim skróceniu a tu proszę:)
    wyglądasz extra.

Tusia84 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - gratulacje :) Jak ja bym chciała usłyszeć taką wiadomość :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Eee tam, Kucyk - nie ma co zazdrościć :) Każdy moment ciąży ma fajne momenty. A Ty zanim się obejrzysz już będziesz na końcówce - zobaczysz! :)

Dla mnie na przykład najgorszy był I trymestr. Bo bałam się o ciążę, o dziecko, miałam potworne wahania nastrojów, nie dawałam sobie sama ze sobą rady. Teraz, chociaż momentami bywa już ciężko, przyznaję, noce bywają koszmarne, a moja mobilność spadła do zera - cieszę się z tego ostatniego, 9. miesiąca i nigdzie mi się nie spieszy :) Jak na małą przyjdzie czas, to zacznie się poród - nic na siłę. A i tak od początku obstawiałam, że przenoszę. Ale mam jeszcze ho ho ho czasu - cały miesiąc, więc czekam cierpliwie i delektuję się stanem :D
    Dla mnie też najgorszy był 1 trymestr... Niestety ale wymiotowałam bardzo dużo i po wszystkim. Ponad miesiąc musiałam brać leki przeciwwymiotne. Teraz martwię się tą szyjką... Cxy wytrzyma jeszcze 9 tygodni...

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - szyjka jest elastyczna i podobno może się wydłużyć. Sama tak miałam, ale w niższej ciąży. Wystarczyło kilka dni leżenia i się wydłużyła. Teraz chyba nie mam na co liczyć skoro część pochwowa zgładzona :(

Tusia84, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka zaczęła się skracać od strony dziecka wewnętrzne zrobił się taki kształt litery V i biorę leki luteinę i antybiotyk biorę bo wyszła jakaś bakteria na szyjce co też może się przyczyniać do skracania.. i prowadzę oszczędny tryb życia i proszę ostatnio miała 25mm i tak bardzo chciałam, żeby taka została a tu proszę 30mm możliwe że dziecko lekko zmieniło pozycję i nie uciska na to miejsce dlatego jest dłuższa na usg niż była :)

magdalena lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem cały czas na nospie, luteinie i magnezie (od 9-10 tc) i pomimo leżenia ostatnio się bardzo szybko skróciła, więc teraz nie oczekuję diametralnej zmiany

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia wyglądasz pięknie <3

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3600 wazy wiec do maluszkow nie nalezy jeszcze jak błąd pomiaru jest na plus to o materde

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rozmawiałam z położną i ona mówiła ze nie ma co się nastawiać na konkretną datę porodu, bo jak minie ten czas to kobieta się denerwuje i przez nerwy też można wpłynąć na poród, nawet do 2 tygodni po terminie można urodzić tylko ten oststni tydzień to już w szpitalu na obserwacji, i poprostu ciało kobiety wie kiedy to ma być.

• Elle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    3600 wazy wiec do maluszkow nie nalezy jeszcze jak błąd pomiaru jest na plus to o materde

Hehe, Miriam - no tak, jeśli nie ma błędu pomiaru, to jest idealna :) Ale może być in minus - wtedy lżej będzie urodzić - bądźmy dobrej myśli! :)

Miriam, a powiedz, miałaś może USG mniej więcej w 36. tygodniu? Pytam, bo chciałabym porównać wagę w tym tygodniu Twojej i mojej córki :) Moja w 36. miała 2500 (oczywiście też może być błąd pomiaru w którąś stronę).

iv09mg7y9aya90me.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia pięknie wygladasz !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle miałam ważyła 2990 :) i oczywiście plus minus błąd pomiatowy

• Elle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    To i ja się pochwalę bo bardzo się cieszę, miałam dziś wizytę moja szyjka jeszcze kilka tyg temu miała 17/18mm i leżałam w szpitalu dziś na wizycie (mam je co tydzień) moja szyjka po odpoczywaniu i zmianie trybu życia miała całe 30mm :D bardzo się cieszę, a i przed wyjściem na wizytę synek pstryknął mi fotkę
    27t6d

Tusia, naprawdę - jak Ty to robisz, że tak cudnie wyglądasz?? :)

Ja Wam powiem dziewczyny, że wyglądam jak hipopotam i tak też się czuję ;)

magdalena, Tusia84 lubią tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle to witam cie w zoo gdzie i ja tam sie znajduję w klatce obok eheheh:boks z sloniami hehehhehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    ja jestem cały czas na nospie, luteinie i magnezie (od 9-10 tc) i pomimo leżenia ostatnio się bardzo szybko skróciła, więc teraz nie oczekuję diametralnej zmiany

Ja jestem uwolniona od luteiny i innych tabsow az 14 dni bez , ale jutro sie okaże czy to tak zostanie , ja na tych lekach bylam do 33tc :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tusia to nasza czerwcowa Miss, mamy jeszcze jedną - Vikuś :))

Tusia84, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Elle to witam cie w zoo gdzie i ja tam sie znajduję w klatce obok eheheh:boks z sloniami hehehhehe
    Haha a ja to co kopytkujaca piękna gazelka :D nie ja to wieloryb jestem :D

Tusia84, weronikabp, Matylda36, magdalena, Kaja lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Tusia, naprawdę - jak Ty to robisz, że tak cudnie wyglądasz?? :)

Ja Wam powiem dziewczyny, że wyglądam jak hipopotam i tak też się czuję ;)
    weronikabp wrote:

Hahaha dziewczyny dziękuję Wam bardzo :) ale ja też się czuję jak hipcio chociaż ciągle mówię, że jak wieloryb ;) wiec spokojnie też tak mam :D

Weroniczko dziękuję Ci bardzo ale bez przesady ;)

A sekret mogę zdradzić wszystkim jeśli tylko chcecie.. sekret jest taki, że to moje 3 dziecko więc z każdym kolejnym wygląda się piękniej, mogę tylko dodać- DO DZIEŁA MAMUŚKI!

Miriam, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

A SEXI BĄCZEK TO JUŻ CO, NIE MISS?:D hahahahaah :D świrrryyy :)
    Zgadzam się, Tusia Miss czerwcówek, ex aequo z Vikuś. Tak tak tak tak tak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 18:25

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ