III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam specjalnie dla ciebie znalazłam takie metody przyspieszenia porodu
1) aktywność fizyczna, np. chodzenie po schodach
2) seks i podrażnienie brodawek
3) akupresura
4) masaż krocza
5) picie herbaty z liści malin od 36 tyg. wzmacnia mięśnie macicy
6) przyjmowanie od 38 tyg. około 4 kapsułek dziennie wiesiołka pomaga osiągnąć pełne rozwarcie szyjki
7) olej rycynowy - nie do końca polecany ze względu na to że podrażnia jelita
ciepła kąpiel z dodatkiem olejku różanego.
Powodzenie pewnie i sama je zastosuje za jakies 8 tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 23:25
evas, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hmmm to juz nie mam pomysłu, musimy czekać aż malenstwo samo zdecyduje , a liscie z malin to moj gin mówi ze pomagaja napewno ale w trakcie porodu ze niby idzie sprawniej jak kobieta piła co najmniej od 37 tc. Nigdy nie praktykowalam teraz spróbuję na sobie i od 36 tc bede piła
-
Miriam wrote:ZZO - znieczulenie zewnątrz oponowe ?
Podobno warto tak mówią dziewczyny
Moj jednak namawiał mnie żebym próbowała bez jak nie dam rady to zzo
Tak to kochana to jest to moja amnezja po odpoczynku wróciła dziś jestem wyspana i se wszystko przypomnialam z wizytyMiriam lubi tę wiadomość
-
monalisa wrote:Hmmm to juz nie mam pomysłu, musimy czekać aż malenstwo samo zdecyduje , a liscie z malin to moj gin mówi ze pomagaja napewno ale w trakcie porodu ze niby idzie sprawniej jak kobieta piła co najmniej od 37 tc. Nigdy nie praktykowalam teraz spróbuję na sobie i od 36 tc bede piła
To ja juz dziś robię nalot na aptekę i kupuję liście malin i wiesiołka , a kręcenie sutka zostawiam mojemu m hihievas, magdalena, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyprzedstawiam moją córkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 10:08
weronikabp, Lalita2710, magdalena, moni_c, Bea_tina, evas, doris85, nutka, kotek27, Tusia84, kambel, Nalka, Miriam, asienka28, natalinka, Modelka, MariaAntonina, Kaja, Niesforna, Makcza, Ewelina, mirka14, agata86, Matylda36, monalisa, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja o 14.20 mam wizytę. Nie mogę się doczekać, ale troszkę się stresuję
Miriam wiesz co? Nie musisz dziś rodzić, ani jutro, ani po jutrze. Spokojnie, jeszcze kilka dni masz, nie martw się tym:) To już i tak kwestia kilku dni, więc będziemy wszystkie cierpliwe i poczekamy razem z Tobąevas lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:To ja juz dziś robię nalot na aptekę i kupuję liście malin i wiesiołka , a kręcenie sutka zostawiam mojemu m hihi
kaja dobre wiesci po wizycie super:-) a mowil cos o ktg? bo wydaje mi sie ze ostatnio o tym gadalysmy.
a ta herbate i wiesiolka mozna kupic w aptece to za zaczynam pic od przyszlego tygodnio o joj to juz;)
szczesciara mala niesamowita:-)
miriam nie stresuj sie, makcza trzymam kciuki. dajcie znac po wizytach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 10:29
szczessciara lubi tę wiadomość