Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dziewczyny przepraszam ze sie nie odżywiam ale poprostu brak sił i czasu :) czytam na bieżąco ;) kurde zakończyłam kalendarz ciazy i wpisu do pamiętnika nie moge Zrobic któraś wie jak to mam zrobic ;) zeby go dalej pisać oczywiście ;) a oto Zojka
    j122s4.jpg mówi Hej ciotki terez mamcia bedzie miała mniej czasu na forum bo ja tylko na cycu bym wisiała :) a jak widzę telefon w rękach mamy to drę sie w nieboglosy cała ciąże znosilam pukanie teraz juz moge protestować trochę :)

Miriam a jak ogolnie sie czujesz po porodzie?procz zmeczenia ofkors :) wszystko ok? Nie ma problemu z laktacja?
    Mala jest sliczna, a jak jezyk wystawila hyhyhy ;-)
    No i najwazniejsze, kiedy do domu ?

Miriam lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam piękna Twoja córunia;) Kurcze, doczekałaś się!;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna Królewna! Miriam gratulacje z całego serca!

Miriam lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Miriam, widziałam, że Chiang Mai dodawała wpisy do pamiętnika po zakończeniu ciąży, więc pewnie wie co i jak.

Ja nadal w dwupaku, a siedziałam cicho, bo byliśmy u teściów na urodzinach szwagra i dopiero niedawno wróciliśmy. Pojechałam tam w parszywym humorze, ale było całkiem miło i jeszcze te bociany na polu w drodze powrotnej ;) a w lodówce czeka torcik orzechowy do śniadaniowej kawki :D

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten język to ciotkom pokazała, żeby wiedziały że mama jest teraz tylko i wyłącznie do jej dyspozycji :) Zoja śliczna.

juicca, magdalena, Miriam lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam no wybzczymy Ci mniejsza aktywnosc ze wzgledu na Zoje:-)
    trzymaj sie wnioskuje ze z karmieniem ok?

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Makcza tobie też nie dużo zostało ,boże niedawno pamiętam jak miałaś początki

Noooo... Ja tam rodzę w przyszły weekend. takie mam zdanie na ten temat i już! :)

magdalena lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - takie problemy z oddychaniem są normalne, ciągłe wrażenie, że nie da się do końca nabrać tchu. Po prostu organy są coraz bardziej pościskane, więc i płuca także - chyba wszyskie to mamy.

Jak się boisz, że dziecko niedotlenione, to oddychaj przeponą, "do brzucha". Zresztą to świetne ćwiczenie przed porodem - krótszy wdech nosem, a dłuższy wydech ustami. Jak chwilę tak pooddychasz, to aż Ci się w głowie od tlenu zakręci, a maluch zacznie rozrabiać. Ja tak robię np. na ktg, żeby pobudzić córkę. W szkole rodzenia polecali ćwiczyć takie oddychanie, potem pomaga przy skurczach porodowych.

A, a to wrażenie przechodzi, kiedy brzuch się obniża przed porodem. Mnie np. oddycha się już dobrze, ale muszę za to siedzieć w rozkroku, bo brzuch mi się kładzie na udach... :)

monalisa, magdalena lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey

Miriam no wiesz córka już ci język pokazuje hihi i to znaczy ze ona rządzi w Waszym związku hihi wyszła kiedy jej sie ze chciało :-) Zoja ty mała Królewna z ciebie :-)

Kiedy do domku idziecie ???!!!?

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie niedzielnie :*

U nas nadal pochmurnie i nawet troche popadało, ale jakoś bez szału;P

Monalisa Makcza ma rację z oddychaniem, dołączam się do jej opinii:)

Miriam krejzolku, my tu spokojnie na Ciebie czekamy! Teraz Zoja na piedestale:) Ale już widać temperament mamci hehe:)

Miłego dnia mamuśki!

monalisa, magdalena, Miriam lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja jest prześliczna. Dokładnie zgadzam się, ten język to dla ciotek z forum-mama tylko do mojej dyspozycji :))
    Taka prawda, mój to mały terrorysta tylko mama i mama :p
    WSZYSTKIEGO DOBREGO

monalisa, Miriam lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis położyłam sobie pod poduszkę takie kolo z gąbki do siedzenia po porodzie i bylo lepiej ale teraz nawet jak siedze to mi ciężko oj nie wiem czy nie bede musiała wziewow. Jutto ide do gin to zabiore z soba inchalator niech spojrzy na sklad i zadecyduje bo chodenie do lodówki i oddychanie mnie wykończy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 09:43

bontbhr.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie, jeścze miałam napisać o spaniu. Ostatnimi czasy mój lewy bok już tak daje mi w dupe(boli już po 5 min). Zasypiam więc na prawym. Nie wiem czy tak można ale zasypiam na prawym a budze się i tak 100 razy, żeby pozycje zmieniać.
    Ostatnio obudziłam się również na plecach i podobnie jak monalisa, zaczęłam świrować panikować, że zagroziłam mojemu małemu:( Ale poruszałam brzuchem, podszczypałam i zaczął szaleć, więc wydaje mi się, że jeśli co jakiś czas się zmienia pozycje do spania, to maluszkowi nic nie grozi(mam ogromną nadzieję). Jeśli ktoś wie coś dokładniej to będe wdzięczna za cynk równiez;P

monalisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina ja sie przezucam z boku na bok całą noc , ale nie slyszalam , aby bylay z prawym bokiem czy lewym problem to co wiem to na plecach nie wolno reszta chyba ok

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina mi doktor mówił, że jak maluchowi bedzie złe to da znac i Cie obudzi żebyś zmieniła pozycje i faktycznie jak w nocy przekrecalam sie na prawa stronę a Tymkowi sie nie podobało to dawał mi popalić a kak zmieniłam pozycje to spokój, tez zdarzało mi się spac na plecach i nic złego sie nie działo, wydaje mi sie ze jak czesto zmienia sie pozycje to jest ok.

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) mały śpi to mam chwile żeby was podczytać

Monalisa zgadzam się z opinia Makczy , oddychaj do brzucha , przy porodzie po skurczach tez kazali oddychać do brzucha , żeby dziecku dostarczyć jak najwięcej tlenu

Miriam ślicznotka z Zoi ;)

Zozolku ty już tez tak daleko ;) trzymam kciuki

Pozdrowienia dla Was dziewczyny i trzymamy kciuki za szybkie i w miarę bezbolesne porody ;)

MariaAntonina, magdalena, monalisa, Miriam lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Zauważyłam na wkładce coś galaretowateho w kolorze zielonkawo brunatnym..do tej pory miałam śluz biały bez żadnej konsystencji.

Zakładam ze czop sluzowy odchodzi. Jutro wizyta u gin i ktg . Zobaczymy co dalej. Może zostało mi mniej niż mi się wydaje.

Pozdrawiam niedzielnie;)

Bea_tina, magdalena, monalisa, juicca, weronikabp, Matylda36, Lalita2710, Modelka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Noooo... Ja tam rodzę w przyszły weekend. takie mam zdanie na ten temat i już! :)

cześć dziewczyny,

no makcza jak tak sobie wymyśliłaś to ok ja za tydzień idę jeszcze na imprezkę a co tam mama i tata potańcują Oluś się pokołyszę dobrze zje ;) a potem można rodzić hi hi :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Hejka

Zauważyłam na wkładce coś galaretowateho w kolorze zielonkawo brunatnym..do tej pory miałam śluz biały bez żadnej konsystencji.

Zakładam ze czop sluzowy odchodzi. Jutro wizyta u gin i ktg . Zobaczymy co dalej. Może zostało mi mniej niż mi się wydaje.

Pozdrawiam niedzielnie;)

no ciekawe jak to się rozwinie ? :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Haybeauti napisała na kwietniowkach:)

Kochane dziewczyny dzis o 3:50 przyszedl na swiat Michas. 3950g58cm. Jak wrocimy do domciu wszystko wam opisze.

pasia27, juicca, weronikabp, Lalita2710, evas, magdalena, Effcia28, kambel, monalisa, Modelka, Paulina1986, nutka, Miriam lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ