Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wiem bo moja babcia ktora mnie wychowala to cale zycie insulina dieta itp..no i wlasnie sie naczytalam ze tak jak pisalas jedni moga tego bananka a drudzy nie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam same nowe ciuszki, kocyki itp -czy wystarczy je wyprac jeden raz w plynie dla maluchow?niektore maja mozliwosc prania w wysokich temperaturach i jak myslicie poki co wystarczy wyprac w 40 stopniach, plus dodatkowe plukanie?
    Kolejne pytanko, czytalam ze noworodek musi miec wyzej glowke ale jak wiadomo poduszeczka moze byc niebezpieczna -wkladacie cos pod materacyk, czy moze kupujecie poduszki kliny?
    Niby proste pytania, ale musze skonsultowac.pozdrowionka.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie jednak dokonalo chyba obrotu (6 dni temu bylo bardzo aktywne przez 4 godz jak nigdy,krecilo sie niesamowicie i czuje efekty).W 26 tyg byl ulozony miednicowo, w 30 juz glowkowo, a obecnie w 32 znowu miednicowo -przynajmniej takie mam odczucia.Znowu kopie mnie jak kiedys w pecherz, dodatkowo czuje jak mi sie jego glowa wciska pod zebra z prawej strony, rowniez z prawej strony po boku raczka uderza lekko.Przekonam sie na usg za 2 tyg ,ale raczej nie myle sie.
    Mam nadzieje,ze mu miejsca nie zabraknie -mam macice w ksztalcie serca, jest to lekka wada budowy i czasem zdarzaja sie wczesniejsze porody badz nieprawidlowe ulozenie dziecka.Biore pod uwage porod naturalny i cesarke.
    Moze ktoras orientuje sie jak to jest z bioderkami u dzieci ulozonych miednicowo??

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti wystarczy prać w 40 stopniach.
    a co do poduszki to ja będę stosować poduszkę klin tak jak przy pierwszej córci :)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam poduszek klinów i nic nie podkładałam, ale może kupie teraz. Sa jeszcze takie materacyki dla noworodków Cocoonababy firmy Red Castle, zeby noworodek miał naturalniejsza pozycję dla kręgosłupa i był jednocześnie lekko po skosie. Jakbym mogła sobie na to pozwolić, to bym kupiła :)

yoku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja nie miałam poduszek klinów i nic nie podkładałam, ale może kupie teraz. Sa jeszcze takie materacyki dla noworodków Cocoonababy firmy Red Castle, zeby noworodek miał naturalniejsza pozycję dla kręgosłupa i był jednocześnie lekko po skosie. Jakbym mogła sobie na to pozwolić, to bym kupiła :)

Ja tez nie, kliny są dla dzieci z refluksem albo dużo ulewających a moje nie miały z tym problemów. Czasem klin przydaje się jak dziecko ma katar i nie moze oddychac nosem ale nie uzywalam jej na codzien. Pozycja małego dziecka na poduszce czy zwykłej czy klinie nie jest zdrowa ani fizjologiczna i ortopedzi nie polecają żadnych poduszek. Małe dziecko ma leżeć na płaskim twardym materacu bez żadnych poduszek, tak usłyszałam od ortopedy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2013, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku, miałas może taki materacyk Cocoonababy?

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

Musze powiedziec ze ten materac to lekkie przegiecie ceniowe... materac sluzy tylko do 4 misiaca a taka zabawa to koszt okolo 600zl o.O
    Ok jezeli posluzyl by na dluzej to mozna by bylo sie zastanowic.Ale do 4 miesiaca hmmmm
    Czego ludzie nie wymysla zeby kase zarobi ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, pierwszy raz słyszę o tym "kokonie". Wygląda fajnie ale kasa zabójcza jak na sprzęt tylko na 4 m-ce życia dziecka a moje dziecko to pewnie już by wyrosło ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ja te nowe ciuszki upiore tylko raz w temp takiej jak na metkach i chyba 40st o ile sie nie myle a te uzywane to albo 2razy albo 2plukania.mam proszek lovella a do szpitala upiore w platkach mydlanych:-)
    a ten kokon widzialam i smiesznie wyglada i nawet nie przeszla mi mysl zakupu czegos takiego jeszcze za tyle kasy..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie polozna mowila ,ze noworodkowi najlepiej prac w platkach albo w plynach , mleczkach do prania, bo najmniej uczulaja .osobiscie bede stosowala tylko plyny do prania, bo sama nie lubie swoich rzeczy prac w proszkach tylko w plynach i nie uzywam plynu do plukania tkanin ,bo mam uczulenia gdy jest za duzo chemii.

pierwsze pranie wstawione ( jutro bedzie prasowanie) :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do prasowania, zakupilam super nowoczesne zelazko jakis czas temu ,ktore prasuje glownie para i nie ma regulatora temperatury, samo dostosowuje sie do materialu, wiec bez ryzyka przypalenia itp.mozna nim tez prasowac pionowo.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie druga bezsenna nocka bo jak obudzilam sie w nocy sisiu to moj brzuszek uznal ze czas na przeciaganie sie,prezenie i dreptanie po moich jajnikach.hehe.z boku na bok i nocka do dupy .ciekawe jak to bedzie przerypane jak Kacperek sobie jeszcze podrosnie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prania i prasowania mam już za sobą. Bardzo cieszę się, że posłuchałam dziewczyn z forum i wizęłam się za to, gdy brzusio był mniejszy, bo teraz to różnie bywa- dwa dni temu miałam napad rwy kulszowej ( tak, wróciła menda jedna!) i żeby normalnie funkcjonować to leażałam cały dzień a M. masował mi pośladek... prałam w proszku dzidziuś i płukałam w takim samym płynie, wszystkie ubranaka mam podzielone na dwa płócienne , zamykane na zamek pokrowce - osobno małe na start i te większe . Kupiłam tez już większość kosmetyków , pieluszki i jedną butelkę, w razie co ( lovi aktywne ssanie).Dziś siadam do listy i sprawdzam, co jeszcze muszę do szpitala kupić:) No i w kończu musimu zamówić wózek, żeby na spokojnie wkładkę wyprać... Mam w sobie mnóstwo obaw, z jednej strony strasznie się cieszę, że już niedługo zobaczę tę moją kochaną kruszynkę, która nawiasem mówiąc jest wiercipiętką nieprzeciętną. Z drugiej strony boję się, czy damy sobie radę, w szczególności martwię się o jej zdrowie. We wtorek mamy usg- modlę się, żeby się te rogi tylnej komory nie poszerzały, bo jesli tak to małej grozi wodogłowie.....

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ale ci fajnie ze juz masz za soba te prania prasowania i ukladania hehe
    Ja czekam na slonko bo ciezko mi schnie w mieszkaniu w taka pogode ;-)
    Trzymam kciuki za wasza wizytke.na pewno bedzie dobrze z coreczka ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek bardzo za was trzymam kciuki. Mam nadzieje, ze będzie ok!!!
    Mi z prania została chyba ostatnia już tura. Zdecydowanie mam za dużo ubranek :D Coś mi się widzi, ze na dobrą sprawę nie będę musiała prać regularnie, bo i tak w większości mała nie pochodzi (nie poleży znaczy) ;P
    a i jeszcze pościel musimy uprać i uprasować i torbę wreszcie spakowac... i malowanie u Hani zrobić, bo meble już przyszły... jak dobrze, że mąż ma na mnie zwolnienie do porodu :D to zrobi wszystko za mnie ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, mysl pozytywnie, a na pewno wszystko bedzie dobrze:-)
    Ja zamierzam w przyszlym tyg zakonczyc pranie, prasowanie, przyjda rowniez pozostale zamowione rzeczy , pozostanie spakowanie torby i bede gotowa :-)
    Maz zlozy lozeczko, przewijak i popatrze jak to bedzie wszystko wygladalo.

Jak to jest z tymi torbami, ja planuje miec 2 male, takie na ramie -jedna dla siebie druga dla dziecka, myslicie ,ze nie beda mieli nic przeciwko?u mnie w szpitalu na stronce jest komunikat -bez toreb podroznych ;-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A u mnie druga bezsenna nocka bo jak obudzilam sie w nocy sisiu to moj brzuszek uznal ze czas na przeciaganie sie,prezenie i dreptanie po moich jajnikach.hehe.z boku na bok i nocka do dupy .ciekawe jak to bedzie przerypane jak Kacperek sobie jeszcze podrosnie hehe

wspolczuje...mnie tez mecza czasem bezsenne noce ,ale nie dlatego ,ze dziecko kopie itp, jakos tak po prostu nie moge zasnac.Wczorajszej nocy polozylam sie dopiero o 3 nad ranem i spalam tylko 4 godz, za to dzis zmeczona po poprzedniej nocy przespalam 8 godz z jedna pobudka na toalete.
    Pasia, moze nie bedzie tak zle, jak malutki podrosnie :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti a musisz brać rzeczy dla dziecka typu ubranka pieluchy, kosmetyki? Bo jak tak to ten komunikat jest za przeproszeniem z tyłka wzięty :D ja będę brała 1 dużą torbę a drugą... moooooże w małą się zmieszcze- ale obie są podróżne xD

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie musze pieluchy ,ubranka, rozek ,kosmetyki, podklady dla siebie - wszystko wziac!nie wiem kto wpadl na taki komunikat -pewnie ordynator tego oddzialu zazyczyl sobie,zeby tak napisali na stronce.POlozna ze szkoly rodzenia przy tym szpitalu nic nie mowila.Wezme takie torby, zeby mi sie zmiescilo wszystko.
    Przyznam,ze mnie rozwalil ten komunikat, bo co mam sie w reklamowke spakowac??? ;-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ