Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bagaż podręczny (bez toreb podróżnych) -tak wlasnie jest zapisane.moze im chodzi o taki bagaz podreczny jak w samolocie ;-)oby nie sprawdzali wymiarow jak w tanich liniach lotniczych -to sa dopiero cyrki ,co ludzie robia,zeby zmiescic sie w koszyczek ;-)

BellaRosa lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D pati w worki na śmieci! hahahahahahahahha :D nie no to jakiś imbecyl totalny napisał :D Tyle rzeczy masz wziąć w rękach? Czy w gacie nawciskać? :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) przyznam, ze przez jakis czas meczyl mnie temat tej torby i nie mialam pomyslu na bagaz podreczny, bez wykorzystania torby podroznej.
    widomo,ze kazdy bierze taka torbe ,zeby sie zmiescilo i nie przesadzajmy ,ze juz tyle ona miejsca zajmie w szpitalu.
    worki sa pojemne ;-) ale nie wpadlam na to :-D

martek lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti no przecież można to chociazby pod łóżkiem trzymać- tam nikomu nie powinno przeszkadzać. A w cos jednak spakowac się trzeba. To się tak wydaje, ale naprawdę multum rzeczy trzeba wziąć... Niby tylko 3 dni czy 4 ale z 3 koszule mieć trzeba- szczególnie, że rodzimy w lecie i pot po dupie będzie ciekł za przeproszeniem. 2 duże ręczniki też trzeba wziąć, bo krwią upaprać jest bardzo łatwo do tego mniejszy ręcznik- to już zajmuje miejsce. Klapki pod prysznic+ do chodzenia, podkłady ginekologiczne, pieluchy dla dziecka- to też kupa miejsca. Ubranka, kosmetyki... no sorry no to nie harry potter, ze człowiek zrobi "wingardium leviosa" i rzeczy sobie będą lewitować- no w coś je wsadzić trzeba!

pasia27, martek lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja wezme duuzo torbe i moze mala podreczna na rzeczy jednorazowe jakes podkladki reczniki itp..to co wyrzuce po uzyciu.hehe.u mnie duuzo trzeba brac wiec nikogo nie zdziwi podrozna torba hehe
    Zastanawiam sie czy oliwka bambino,sudocrem wystarcza i dla malego i co do mycia kupic do domku juz na gotowo??wode morska kupic od razu i asporator do noska?no do domku zeby pozniej nie latac po aptekach bo moj to nic nie umie kupic hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ja oliwke w ogóle odradzam. Dziecko jest po tym całe tłuste, ma tłuste włoski, w dodatku bardzo niszczą się ubranka. Teraz sa naprawdę dobre balsamy- np. hipp do tego jak dziecko ma problemy ze skóra można do kapieli dolewac oilatum (lub zamiennik). Ja osobiście do mycia kupiłam mydełko w kostce bambino i balsam do ciałka hippa i tyle. Jak będzie niunia miała brzydką skórę to dokupię oilatum do kąpieli.
    Co do wody morskiej i aspiratora- prędzej czy później przyda sie na pewno więc ja bym kupiła.

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu, gdzie mam zamiar rodzić nie ograniczają liczby toreb- bagaż zostaje na sali gdzie kobieta była przed porodówką i potem albo położna przenosi, ale najczęściej zakręceni mężowie przychodzili...:) ja mam w planach trzy torby: jedna , taka z którą już odwiedziałam szpital na rzeczy dla mnie- tak jak pisała bella, sporo tego jest wbre pozorom, zwłaszcza że nawet papier toal. trzeba mieć swój, bo w łazienkach tego nie uświdczysz. Do drugiej mniejszej wsaystskie rzeczy dla małej, łącznie z kosmetykami ( w tym szpitalu uzywają jonhsona, a to nawet mnie uczula), pieluszkami , ręcznikami i tp, trzecia torba będzie w domu spakowana , z rzeczami na wyjście ze szpitala ( tylko jak zorbić, żeby M. o niej nie zapomniał jadąc po nas???:) Pasiu, ja staram sie wszytskie takie pierdółki, jak sól, aspirator, butelka( choć chce karmić piersią) kupić już teraz , zeby było w domu w razie co, bo potem róznie bywa i o różnych dziwnych porach dnia i nocy może sie to okazac potrzebne. Mnie zastanawia, czy warto kupić teraz laktator?

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelka przyda się zawsze- chociazby na picie dla dziecka a jak ktoś jest przeciwnikiem przepajania nawet i zamierza przez pół roku dawać tylko pierś to i tak by się taka mama chętnie wyrwała chociaz raz przez pół roku z domu i wtedy butelka też się przyda ;) bo odciągnie pokarm i w czymś tatuś czy babcia podac to mleko będzie musiała :D
    Co do laktatora... ja osobiście wątpliwości nie miałam żeby kupić. Na początku do rozhulania laktacji, lub jak miałam zgryzione sutki i dla komfortu i mojego i dziecka musiałam odstawić małą na 2 dni i odciągac mleko żeby się sutki wygoiły na spokojnie. Potem się przydał do ściągania pokarmu na spacery (nie chciałam karmić publicznie). Karmiłam krótko, bo 3 tygodnie ( z wyboru) a jednak przydał się setki razy, więc przy dłuższym karmieniu wg mnie jest niezbędny

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella co do oliwki to mialam na liscie ze szpitala i juz kupilam ale jakby co to tez dokupie te oilatum do kapieli i jako smarowanko:-)
    Martek no wlasnie tez wole miec w domku wszystkie klamotki takze butelki ,podgrzewacz i dokupie ten aspirator od razu i inne klamotki i beda czekaly na nas w domku hehe
    Laktotor mam na liscie do szpitala wiec biore go i butelke moze tez wezme..smoczka nie biore za to bo chyba sa w razie W w tych paczkach co daja ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek zupelnie zapomnialam o torbie naszej na wyjscie.hehe ale ja juz naszykuje i zostawie w domciu i na wyjsciowke moj ja przywiezie razem z nosidlem.he.ciekawe jaka bedzie pogoda w sierpniu :-P

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie- ja tez nad pogodą sie zastanawiam- jak byłam w szpitalu na początku maja ( było po 20-22 stopnie na dworze) to na oddziale były ciepłe grzejniki... kurczę zastanawiam się jak takie małe latem ubierać???
    pasiu- jaki laktator kupiłaś? bo ja jestem na etapie wyboru- napaliłam się na serię LOvi, ale poczytałam opinie i niestety się zniechęciłam, więc szukam czegoś innego. może Ty bello coś doradzisz?

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek jesli chodzi o laktator to ja osobiście uważam, ze zależy od upodobań. Np. ja nie cierpie elektrycznych- dla mnie to jak dojarka dla krowy :D Inne kobiety zachwalają! I twierdzą, ze ręce bolą mod ręcznego- mnie nie bolały- więc jak widzisz ile kobiet tyle będzie opinii.
    Co do firmy to mogę z ręką na sercu polecić Avent- byłam mega zadowolona miałam ręczny isis aventu. Lovi nie używałam, więc nie mogę nic powiedzieć, ale z tego co widziałam wizualnie jest bardzo podobno do aventu.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wskazówkę- ja nie myślę o elektrycznym, bo to trochę duży wydatek- ponad 200zł trzeba wydać, a nie wiem na ile się przyda. Natomiast o tym Lovi, to pisały ki, że nieszczelny, że się mechanizmy psują , że skrzypi , no na jakieś 50 opini , kótre czytałam były 4 pozytywne...

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek laktotor pozyczylam sie od kuzynki i to jest Lakta plus zwykly troche dziwny reczny i jego wezme a jakby co to mam w zapasie u sasiadki aventa tez reczny.widzialam ze dawal sobie swietnie rade ten aventa i miesien sie sasiadce wyrobil od pompowania hehe ale mleczka miala baaaardzo duzo i to przynosilo ulge jej piersiom ;-) a herbatki laktacyjne myslicie zeby pic wczesniej?widzialam na jakiejs liscie w necie zeby wziasc do szpitala i zaczac wczesniej pic...hmmm nie wim..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten aventu nie przeciekał, nie skrzypiał a był używany przede mną bo ja go dostałam, także jakościowo ja nie mam się czego przyczepić. Co do wyrobienia mięśnia naprawdę u mnie nie było żadnych problemów i ani razu mnie ręka nie bolała :D Nie wiem od czego to zalezy- naprawdę :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu gdzie ja rodziłam tez torby przeszkadzały (nie wiem czemu) więc jak ja leżałam na stole operacyjnym i miałam CC mój M. miał za zadanie rozpakować moje rzeczy i torbę zabrać do domu :) Zawsze jakaś alternatywa.

Co do kosmetyków polecam ziajkę (jest w ofercie natłuszczający płyn do kąpieli od pierwszego dnia życia :)) moje dziecko nie uczulała w przeciwieństwie do nivei

Ja laktator miałam Lovi na ręczną pompkę która przypominała taką jak były w dawnych ciśnieniomierzach i bardzo dobrze się sprawdzał.

Warto wziąć do szpitala laktator wkładki laktacyjne i stanik do karmienia, bo jak przyjdzie nawał mleczny to nie wyrobicie, a stanik podtrzymuje piersi i tak bardzo mocno się nie napełniają i nie ciążą (uwierzcie mi w życiu nie myślałam, że mogę mieć tak wielkie cycki)

Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka oj do tego stanika to się zgodze i do wielkości piersi :D ja nawał akurat dostałam dzień czy 2 po wyjściu ze szpitala i tak siedzę sobie i coś mnie cycki bola i bola i żyć nie dają ja zdejmuje stanik a tu taaaaaaaaakie balony :D az się przestraszyłam xD straszne to było :D do dziś mam traume

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to spotkało jeszcze w szpitalu poleciałam po poradę do położnej :) Uwierz mi wtedy jedyne co mi przez myśl przeszło to to że teraz wiem jak się czuję krowa :P Jeszcze pamiętam że mój M. przyszedł i nawet on sie przeraził hahaha

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.nie straszcie z tymi balonami haha.no ja tez mam na liscie do szpitala cycnik do karmienia ale poczekam do ostatniej chwili z kupnem tego bo nie wiadomo jak jeszcze mi te balony urosna chociaz miseczka na razie mi pasuje gorzej z obwodem pod biustem ;-)
    Wkladki laktacyjne juz kupilam w rosmanie ale dokupie z biedronki sa i porownam w uzyciu pozniej:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cycniki do karmienia fajne ostatnio w lidlu były :)

Nie straszę tylko dzielę się swoją nazwijmy to wiedzą :P żebyście się tak nie męczyly bo to boli a jak się zrobią twarde to dopiero jest katorga więc dbajcie o cycuchy :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ