Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She u mnie sąsiadki zachwalają te Dady. Jak Hania była mała to one były okropne- ceratowe dosłownie- masakra. A teraz jak patrzyłam to są naprawdę całkiem podobne do pampersów ;) Ja akurat na początek kupiłam pampersy... ale nie umiem powiedzieć dlaczego :D tak po prostu ;P Potem mam zamiar wypróbować dady ;)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Dady do teraz w sumie, chociaż już tylko na noc.
    Wypróbowałam wszystkie pieluszki i albo Pampersy ale te normalne, nie Play albo Dada. Ani Rossmanowskie ani z Lidla :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    she wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    She szczęściaro :). Tylko miesiąc do porodu :).
    Ale fajnie :D.
    Wózek już kupiony macie?

Chcemy zamówić wózek w tym tygodniu - chyba jednak zdecydujemy się na X-landera X-Move. Chociaż zaczął mi się też podobać Navington Galeon i Corvet... Kurcze to taka trudna decyzja. Z wyborem nowego samochodu poszło nam szybciej :D

hehe kobieta zmienną jest :) ja się teraz zastanawiam nad bebetto solaris B i Babysafe :). Ciekawe ile razy jeszcze zmienię zdanie :)? Mam nadzieję, że już poprzestaniemy na którymś z nich :).

Dziewczyny, pytam bo nie mam bladego pojęcia - ile kosztuje jedna pielucha tetrowa orientacyjnie? W biedronce jest teraz 10szt w cenie 29,99 i zastanawiam się czy to korzystna cena?

U mnie w mieście 3,20 sztuka, ja kupiłam te w biedronce pieluchy :) oraz były ręczniki rożki to też kupiłam bardzo fajne i do tego myjka jest:)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska a mnie szlag trafił, bo u nas na zadupiu w biedronce nie mieli ręczników i nie będzie... to była jedyna rzecz, którą chcialam kupić z tej oferty (bo już wszystko mam) i akurat jak na złość nie było -.-

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Patuska a mnie szlag trafił, bo u nas na zadupiu w biedronce nie mieli ręczników i nie będzie... to była jedyna rzecz, którą chcialam kupić z tej oferty (bo już wszystko mam) i akurat jak na złość nie było -.-

Aj no to nie ładnie u nas też małe miasto a biedronki aż 3 są ha ha... Zobaczymy jaki ten ręcznik po praniu będzie bo jeszcze nie prałam :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M<edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:57

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam ten ręcznik w biedronce, wydaje się być ok. Natomiast drugi kupię sobie większy w rozmiarze 100x100.
    Kupiłam jeszcze w Biedronce kosmetyki nivea - ceny kilka zł niższe niż w Rossmanie:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Yoku, m_f - jak już jesteście to Was wykorzystam ;) jakie pieluszki kupujecie dla Waszych Maluszków? Chcę już zacząć kupować i słyszałam trochę dobrego o pieluszkach Dada z Biedronki. Stosowałyście?
    Czy może tradycyjnie pampersy?

She, ja tylko w tej chwili Pampers Premium care bo z dostępnych na rynku najmniej uczulają. Radzę Ci kupić paczkę do szpitala tych a potem jak się skóra dziecka przyzwyczai bedziesz mogła potestować inne. Wcześniej kupiłam Huggiesy i to była porażka. Za jakiś miesiąc przesiadam się na wielorazówki, jak tylko ilość kup sie informuje bo na razie nie wyrobiłabym ani z przewijaniem ani z praniem :)

• she Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Yoku - właśnie myślałam o tym, żeby kupić właśnie Pampers Premium Care. A później będę eksperymentować z innymi

201306215365.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja powiem, że zrobiłam pierwsze zakupy :P
    Kupiłam te tetrowe pieluszki :) i 2 smoczki ;)
    Ręczników nie było, tzn. został jakiś jeden wybrakowany, rozkompletowany - ale ja ręczniki te z kapturkiem chcę i tak kupić od razu większe. Jeden mały dostałam w prezencie od koleżanki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 07:09

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoku wrote:
    she wrote:
    Yoku, m_f - jak już jesteście to Was wykorzystam ;) jakie pieluszki kupujecie dla Waszych Maluszków? Chcę już zacząć kupować i słyszałam trochę dobrego o pieluszkach Dada z Biedronki. Stosowałyście?

She, ja tylko w tej chwili Pampers Premium care bo z dostępnych na rynku najmniej uczulają. Radzę Ci kupić paczkę do szpitala tych a potem jak się skóra dziecka przyzwyczai bedziesz mogła potestować inne. Wcześniej kupiłam Huggiesy i to była porażka. Za jakiś miesiąc przesiadam się na wielorazówki, jak tylko ilość kup sie informuje bo na razie nie wyrobiłabym ani z przewijaniem ani z praniem :)

Yoku, a te wielorazowki to tradycyjna tetra czy te ekologiczne bedziesz stosowac?ja tez bym chciala wielorazowki alw na poczatku to bylby horror:-)

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kapieli, to ja chcialabym ,zeby maz wykapal nasza dzidzie w domu, czyli jesli bede miala porod naturalny to tak w 4 dobie jak juz sie malutki jeden dzien zadomowi w swoim lozeczko, to na drugi dzien kapiel.Wiadomo, ze pielegniarki myja pod kranem i nic wspolnego z kapiela to nie ma.
    Jesli chodzi o niemycie dziecka z powodu pepka ,to uwazam 2 tyg za zbyt dlugi okres. Poza tym malutki urodzi sie w lipcu, beda upaly, bedzie mu przyjemniej w wodzie.Nawet jesli sie nie kapie calego dziecka codziennie, to pupe i tak trzeba codziennie myc woda i przecierac cialko jakims materialem nasaczonym woda -chusteczki nawilzane nie sa do tego odpowiednie moim zdaniem.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    AniaBania wrote:
    Anilorak! wspolczuje przezyc, wiem jak potrafia wytracic z rownowagi takie przezycia!!! Dobrze, ze masz juz problem za soba i mam nadzieje, ze juz sie nie powtorzy!!!!

SHE: 23 czerwca? nie za wczesnie u Ciebie na porod? Ja jestem tydzien dalej (34tc) i mam rodzic 6 lipca.. choc z drugiej strony, jesli z naszymi dzieciaczkami wszystko w porzadku to moglyby sie urodzic jeszcze w czerwcu i ulzyc swoim mamom w cierpieniach

Na karcie ciąży wg OM mam termin porodu na 7 lipca, ale według pierwszego USG termin wyszedł 27 czerwca (to był koniec 7 tc). A na USG genetycznym w 12 tc termin wychodził na 29 czerwca. A więc trzymam się tego, że urodzę jednak pod koniec czerwca.
    A u mnie teraz to 35 tc.
    Dla mnie 6 lipca też nie byłby złą datą bo to moje urodziny :)

Nooo, to idziemy,ze tak powiem "leb-w-leb". Trzymaj sie ! Ciekawe, ktora z nas rozpakuje sie pierwsza !!!

she lubi tę wiadomość

0ylvqca.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko...Otoz, w 26 tyg ciazy maly byl ulozony miednicowo, w 30 juz glowkowo ,a teraz mam wrazenie ,ze sie znowu obrocil, bo czuje kopniaki w inny sposob, plus kilka dni temu byl bardzo aktywny przez okolo 4 godz ,az sie wystraszylam ,ze cos mu dolega -ciagle kopal wiercil sie i zastanawiam sie czy zaplatal sie w pepowine wowczas czy zrobil obrot.
    Ginekolog mowila, ze jak sie obroci bede to czula ,ale mam juz mieszane uczucia.dowiem sie niebawem.Czy ktoras tak miala ,ze dziecko bylo wyjatkowo aktywne przez jakis czas ?Obecnie wszystko wrocilo do normy i maly zachowuje sie przewidywalnie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    yoku wrote:
    she wrote:

Yoku, a te wielorazowki to tradycyjna tetra czy te ekologiczne bedziesz stosowac?ja tez bym chciala wielorazowki alw na poczatku to bylby horror:-)

Tetrę kupiłam, otulacze 5-7 kg tez ale mała oddaje tyle kup nocą i nad ranem, ze takie przewijanie by nas wykończyło więc korzystalam z zapasów pampersów a teraz Maja ma 7 kg a otulacze nawet nie wyjęte z opakowania :) zamierzam pieluchowac kieszonkami one-size PUL, bo znajoma doradziła żeby sobie bambusa odpuścić bo strasznie długo schna. Na początek za to one size i ogólnie kieszonki nie sa polecane bo sa jednak duże, nawet jak sie je zapnie na maksa i dziecko pod plecami moze mieć niewygodnie.

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti ja tak mam co parę dni. U mnie lekarz mówi żeby dziecko traktowac przede wszystkim jak człowieka- to nie robot, że każdego dnia ma ruszyć się tyle i tyle razy. Raz się będzie ruszac mniej a raz bardziej i jest to naturalne. W upały moja mała się wierci mniej. Jak teraz jest chłodniej to wczoraj np zrobiła mi z tyłka jesień średniowiecza :D Non stop skakała po brzuchu, który wyglądal jakbym tam miała obcego :D a są dni, ze popuka, poprzeciąga się lekko nóżką z boku posmyra i tyle żadnych mocniejszych wierceń.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dostała któraś z was zalecenie liczenia ruchów dziecka w ciągu dnia ?

w57v9n73toqtjvh3.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuska teoretycznie. Tzn... mam liczyć pierwsze 10 ruchów- nic nie zapisywać, nie liczyć cały dzień tylko 10 ruchów na dobę ma być obliczone. Poniżej 10 jest coś nie tak, z kolei licząc co ileś tam można zwariować, bo czemu się wczoraj ruszyło 40 razy w ciągu godziny a dzisiaj 20? A czemu wczoraj ruszało się o 10 a dzisiaj dopiero 11.30?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki BellaRosa za odpowiedź , bo na jednej stronie w necie znalazłam że conajmniej 10 ruchów na godzinę ma być ;/ aż się wystraszyłam bo mała nie rusza się co godzinę tak samo

w57v9n73toqtjvh3.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i własnie o tym mówię ;P z tymi 10 ruchami na godzinę to tak naprawdę chodzi o to, ze w czasie aktywności dziecka (wystarczy raz dziennie) powinno być co najmniej 10 ruchów wyczuwalnych, jednak są dzieci, które nie ruszają się mocno do tego można dowalić łożysko na przedniej ścianie i słabiej czuć ruchy- wtedy zaczyna się panika. Dlatego najlepiej wg mnie to policzyć pierwsze 10 ruchów a potem już nie skupiać się na ilości dokładnie tylko wiadomo, ze albo się dziecko czuje albo nie.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ