X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    vivien według ovu zostało 18 dni do końca ,jestem szczęśliwa ze dotrwalyśmy do 37 tygodnia i mała jak sie urodzi nie bedzie wczesniakiem :)
    Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to ten czas w ciąży strasznie szybko leci, ale mimo to jest to piękny czas bijące serduszko na usg, pierwsze ruchy ,poznanie płci. :) My dla Córci wszystko gotowe pościel w łóżeczku rozłożę jak wrócę ze szpitala nie chce zeby się kurzyła.

Patuska powiem ci ze na poczatku strasznie mi sie czas dluzyl tak do 18tyg a potem nawet nie wiem kedy zastal mnie prawie 34tydzien :P
    Faktycznie kazdy etap ciazy jest cudowny i juz wiem ze bede za tym wszystkim tesknic.
    Wiadomo Vivien bedzie juz na swiecie i bedzie to cudowny dar ale miec pod soba dzidzie i ja czuc to cos wspanialego <3 <3

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak milej wyprawy zycze ;)

Patti pieknie sie slyszy to wszystko co piszesz az chcialoby sie juz swoja niniunie wziazc na rece ;)
    Zycze milej pogody na spacerek ;)

Agga jeszcze chwilka i juz nie bedziesz w dwupaku :P

иιєиσямαℓиα, anilorak, patti lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A jak tam Adka? Ma na dzisiaj termin :)
    Teraz to kumulacja - wszystkie na raz :)

Potem we wrześniu długo nic , bo wszystkie dziewczyny z września mają termin dopiero pod koniec miesiąca :) więc emocje trochę ostygną na chwilę ;)

ja miałam w nocy strasznie bóle w okolicach krzyża ale rozeszło się po kościach. Na chwilę obecną nic się nie zapowiada a mała od rana szaleje w brzuszku :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα My czekamy bo mamy dostać od teściów jak mała się już urodzi i wtedy wybierzemy coś dla niej. Więc teraz dużo siedzę i szperam na temat wózków i sama nie wiem co wybrać hehe . Dobrze by było aby lekki był bo jednak targanie go z 4 piętra to ciężko.No i muszę zaopatrzyc się w moskitierę do wózka bo u nas dużo komarów;/

agga84aa na to wygląda a tym czasem melduję że idziemy na obiadek do mojej mamy jak wrócę to dam znać że dalej w dwupaku :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my zaczęliśmy słuchać muzyki prenatalnej :). Puszczam synkowi na słuchawkach przez brzuszek. Też to praktykujecie? Jakie wrażenia?
    My mamy już za sobą szum morza, Mozarta i kołysankę :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My słuchaliśmy przez brzuszek.. Guns'n'Roses, Judas Priest, Aerosmith, Bon Jovi.. trochę rocka, troszkę metalu.. i muzyki bałkańskiej, bo oboje z mężem uwielbiamy ;) dalej mam w komputerze folderek z Jasiową muzyką i czasem mu puszczam :) Nie praktykowałam Mozarta ani kołysanek :P

иιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    My słuchaliśmy przez brzuszek.. Guns'n'Roses, Judas Priest, Aerosmith, Bon Jovi.. trochę rocka, troszkę metalu.. i muzyki bałkańskiej, bo oboje z mężem uwielbiamy ;) dalej mam w komputerze folderek z Jasiową muzyką i czasem mu puszczam :) Nie praktykowałam Mozarta ani kołysanek :P

a jak reagował na muzykę w brzuszku :)?

m_f lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka,bóle krzyza to dobry znak! Ja slucham Mozarta baby na youtube. Dzis odbylam szybki i dlugi spacer,masowalam brodawki (więc jak zwykle skurcze są) a niebawem mąz zabiera mnie na ostreeego kebaba.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a jak reagował na muzykę w brzuszku :)?

Fajnie, zawsze się ruszał przy mocnej muzyce :) Do dziś reaguje jak mu puszczam. Ma dwie "ulubione" piosenki: "Sweet Child o'Mine" Guns'n'Roses i "Angel" Judas Priest. Z tym, że teraz działają raczej uspokajająco ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Adka,bóle krzyza to dobry znak! Ja slucham Mozarta baby na youtube. Dzis odbylam szybki i dlugi spacer,masowalam brodawki (więc jak zwykle skurcze są) a niebawem mąz zabiera mnie na ostreeego kebaba.
    smacznego :)
    korzystaj póki jeszcze możesz ;) , bo potem to zostaną już tylko sałatki ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak będzie pizza zamiasta kebaba:)

Kurcze, tak mi spuchły dzisiaj dłonie i stopy, ze tak jeszcze nie miałam. Martwię się teraz, czy to czasem nie zatrucie ciążowe....

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Jednak będzie pizza zamiasta kebaba:)

Kurcze, tak mi spuchły dzisiaj dłonie i stopy, ze tak jeszcze nie miałam. Martwię się teraz, czy to czasem nie zatrucie ciążowe....

a jak sprawdzić czy nie ma się zatrucia ciążowego?
    Agga spokojnie wydaje mi się, że to po prostu retencja wody w organizmie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym zrobić badanie moczu, żeby zobaczyć czy jest białko. Ale jak jutro zrobię to i tak wyników nie będę miała na popołudniową wizytę u lekarza. Jeszcze objawem jest wysokie ciśnienie, musze potem skoczyć do mamy i sobie zmierzyć. Ale czuję sie jak balon.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Fajnie, zawsze się ruszał przy mocnej muzyce :) Do dziś reaguje jak mu puszczam. Ma dwie "ulubione" piosenki: "Sweet Child o'Mine" Guns'n'Roses i "Angel" Judas Priest. Z tym, że teraz działają raczej uspokajająco ;)

:)
    A jednak to prawda, że dziecko reaguje na utwory , które słyszało będąc w łonie matki :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka to my mamy Kunert Gold. Zdam relacje po pierwszym spacerku jak sie sprawuje.

A teraz co do dzisiaj... Brak mi slow... Spedzilam 6 godzin w szpitalu, bo ciagle byly nagle wypadki i nie bylo lekarzy.
    Z mala wszystko dobrze - to najwazniejsze.
    Jutro musze juz isc na oddzial, bo za duzo dni juz minelo, ALE nie beda mi jutro wywolywac porodu jesli wszystko bedzie ok... Czyli czeka mnie lezenie w szpitalu bez internetu i zajec... Nadal nie wiem kiedy urodze. Juz ledwo daje rade... Szkoda gadac...Ja juz dawno stacilam nadzieje, ze urodze spontanicznie :(

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Co do wozka to my mamy Kunert Gold. Zdam relacje po pierwszym spacerku jak sie sprawuje.

A teraz co do dzisiaj... Brak mi slow... Spedzilam 6 godzin w szpitalu, bo ciagle byly nagle wypadki i nie bylo lekarzy.
    Z mala wszystko dobrze - to najwazniejsze.
    Jutro musze juz isc na oddzial, bo za duzo dni juz minelo, ALE nie beda mi jutro wywolywac porodu jesli wszystko bedzie ok... Czyli czeka mnie lezenie w szpitalu bez internetu i zajec... Nadal nie wiem kiedy urodze. Juz ledwo daje rade... Szkoda gadac...Ja juz dawno stacilam nadzieje, ze urodze spontanicznie :(
    Dzejkej nie przejmuj się , spokojnie , wszystko będzie dobrze. Najważniejsze że twoja córcia czuje się dobrze, a już niedługo z pomocą lekarzy przywitasz ją na świecie i będziesz tulić w ramionach :). Życzę ci powodzenia szybkiego i lekkiego porodu i wspaniałego towarzystwa w szpitalu, żeby czas ci szybko zleciał. Trzymam kciuki mocno i pamiętaj głowa do góry, już bliżej niż dalej - ostatnia prosta i tego się trzymaj :)! Daj znać jak tylko będziesz mogła. My tu czekamy z niecierpliwością na informacje od ciebie :)!

DzejKej lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadł mi niefortunnie laptop na dużego palca u stopy i mi go skaleczył :/. Przy moich zastrzykach to krew leci jak z kranu. Boli :(, a ja z bólu przeżyłam stres i mały się nie rusza :(. Idę sprawdzić go detektorkiem jak zaraz nie zacznie się wiercić.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sluchamy muzyki od kilku dobrych tygodni i spiewam mu tez czesto ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej,a moze mialas zle wyliczony termin porodu? Zgadzal sie termin z usg z terminem z miesiączki? Bardzo ci wspolczuję lezenia w szpitalu i czekania,ale mnie tez pewnie to czeka. Bylam jednak pewna,ze zaczną ci od razu wywoływac!

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna,jak tam palec? A przede wszystkim jak maly?

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ