X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    vivien według ovu zostało 18 dni do końca ,jestem szczęśliwa ze dotrwalyśmy do 37 tygodnia i mała jak sie urodzi nie bedzie wczesniakiem :)
    Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to ten czas w ciąży strasznie szybko leci, ale mimo to jest to piękny czas bijące serduszko na usg, pierwsze ruchy ,poznanie płci. :) My dla Córci wszystko gotowe pościel w łóżeczku rozłożę jak wrócę ze szpitala nie chce zeby się kurzyła.

Patuska powiem ci ze na poczatku strasznie mi sie czas dluzyl tak do 18tyg a potem nawet nie wiem kedy zastal mnie prawie 34tydzien :P
    Faktycznie kazdy etap ciazy jest cudowny i juz wiem ze bede za tym wszystkim tesknic.
    Wiadomo Vivien bedzie juz na swiecie i bedzie to cudowny dar ale miec pod soba dzidzie i ja czuc to cos wspanialego <3 <3

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak milej wyprawy zycze ;)

Patti pieknie sie slyszy to wszystko co piszesz az chcialoby sie juz swoja niniunie wziazc na rece ;)
    Zycze milej pogody na spacerek ;)

Agga jeszcze chwilka i juz nie bedziesz w dwupaku :P

иιєиσямαℓиα, anilorak, patti lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A jak tam Adka? Ma na dzisiaj termin :)
    Teraz to kumulacja - wszystkie na raz :)

Potem we wrześniu długo nic , bo wszystkie dziewczyny z września mają termin dopiero pod koniec miesiąca :) więc emocje trochę ostygną na chwilę ;)

ja miałam w nocy strasznie bóle w okolicach krzyża ale rozeszło się po kościach. Na chwilę obecną nic się nie zapowiada a mała od rana szaleje w brzuszku :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα My czekamy bo mamy dostać od teściów jak mała się już urodzi i wtedy wybierzemy coś dla niej. Więc teraz dużo siedzę i szperam na temat wózków i sama nie wiem co wybrać hehe . Dobrze by było aby lekki był bo jednak targanie go z 4 piętra to ciężko.No i muszę zaopatrzyc się w moskitierę do wózka bo u nas dużo komarów;/

agga84aa na to wygląda a tym czasem melduję że idziemy na obiadek do mojej mamy jak wrócę to dam znać że dalej w dwupaku :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my zaczęliśmy słuchać muzyki prenatalnej :). Puszczam synkowi na słuchawkach przez brzuszek. Też to praktykujecie? Jakie wrażenia?
    My mamy już za sobą szum morza, Mozarta i kołysankę :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My słuchaliśmy przez brzuszek.. Guns'n'Roses, Judas Priest, Aerosmith, Bon Jovi.. trochę rocka, troszkę metalu.. i muzyki bałkańskiej, bo oboje z mężem uwielbiamy ;) dalej mam w komputerze folderek z Jasiową muzyką i czasem mu puszczam :) Nie praktykowałam Mozarta ani kołysanek :P

иιєиσямαℓиα, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    My słuchaliśmy przez brzuszek.. Guns'n'Roses, Judas Priest, Aerosmith, Bon Jovi.. trochę rocka, troszkę metalu.. i muzyki bałkańskiej, bo oboje z mężem uwielbiamy ;) dalej mam w komputerze folderek z Jasiową muzyką i czasem mu puszczam :) Nie praktykowałam Mozarta ani kołysanek :P

a jak reagował na muzykę w brzuszku :)?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka,bóle krzyza to dobry znak! Ja slucham Mozarta baby na youtube. Dzis odbylam szybki i dlugi spacer,masowalam brodawki (więc jak zwykle skurcze są) a niebawem mąz zabiera mnie na ostreeego kebaba.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a jak reagował na muzykę w brzuszku :)?

Fajnie, zawsze się ruszał przy mocnej muzyce :) Do dziś reaguje jak mu puszczam. Ma dwie "ulubione" piosenki: "Sweet Child o'Mine" Guns'n'Roses i "Angel" Judas Priest. Z tym, że teraz działają raczej uspokajająco ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Adka,bóle krzyza to dobry znak! Ja slucham Mozarta baby na youtube. Dzis odbylam szybki i dlugi spacer,masowalam brodawki (więc jak zwykle skurcze są) a niebawem mąz zabiera mnie na ostreeego kebaba.
    smacznego :)
    korzystaj póki jeszcze możesz ;) , bo potem to zostaną już tylko sałatki ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak będzie pizza zamiasta kebaba:)

Kurcze, tak mi spuchły dzisiaj dłonie i stopy, ze tak jeszcze nie miałam. Martwię się teraz, czy to czasem nie zatrucie ciążowe....

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Jednak będzie pizza zamiasta kebaba:)

Kurcze, tak mi spuchły dzisiaj dłonie i stopy, ze tak jeszcze nie miałam. Martwię się teraz, czy to czasem nie zatrucie ciążowe....

a jak sprawdzić czy nie ma się zatrucia ciążowego?
    Agga spokojnie wydaje mi się, że to po prostu retencja wody w organizmie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym zrobić badanie moczu, żeby zobaczyć czy jest białko. Ale jak jutro zrobię to i tak wyników nie będę miała na popołudniową wizytę u lekarza. Jeszcze objawem jest wysokie ciśnienie, musze potem skoczyć do mamy i sobie zmierzyć. Ale czuję sie jak balon.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Fajnie, zawsze się ruszał przy mocnej muzyce :) Do dziś reaguje jak mu puszczam. Ma dwie "ulubione" piosenki: "Sweet Child o'Mine" Guns'n'Roses i "Angel" Judas Priest. Z tym, że teraz działają raczej uspokajająco ;)

:)
    A jednak to prawda, że dziecko reaguje na utwory , które słyszało będąc w łonie matki :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka to my mamy Kunert Gold. Zdam relacje po pierwszym spacerku jak sie sprawuje.

A teraz co do dzisiaj... Brak mi slow... Spedzilam 6 godzin w szpitalu, bo ciagle byly nagle wypadki i nie bylo lekarzy.
    Z mala wszystko dobrze - to najwazniejsze.
    Jutro musze juz isc na oddzial, bo za duzo dni juz minelo, ALE nie beda mi jutro wywolywac porodu jesli wszystko bedzie ok... Czyli czeka mnie lezenie w szpitalu bez internetu i zajec... Nadal nie wiem kiedy urodze. Juz ledwo daje rade... Szkoda gadac...Ja juz dawno stacilam nadzieje, ze urodze spontanicznie :(

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Co do wozka to my mamy Kunert Gold. Zdam relacje po pierwszym spacerku jak sie sprawuje.

A teraz co do dzisiaj... Brak mi slow... Spedzilam 6 godzin w szpitalu, bo ciagle byly nagle wypadki i nie bylo lekarzy.
    Z mala wszystko dobrze - to najwazniejsze.
    Jutro musze juz isc na oddzial, bo za duzo dni juz minelo, ALE nie beda mi jutro wywolywac porodu jesli wszystko bedzie ok... Czyli czeka mnie lezenie w szpitalu bez internetu i zajec... Nadal nie wiem kiedy urodze. Juz ledwo daje rade... Szkoda gadac...Ja juz dawno stacilam nadzieje, ze urodze spontanicznie :(
    Dzejkej nie przejmuj się , spokojnie , wszystko będzie dobrze. Najważniejsze że twoja córcia czuje się dobrze, a już niedługo z pomocą lekarzy przywitasz ją na świecie i będziesz tulić w ramionach :). Życzę ci powodzenia szybkiego i lekkiego porodu i wspaniałego towarzystwa w szpitalu, żeby czas ci szybko zleciał. Trzymam kciuki mocno i pamiętaj głowa do góry, już bliżej niż dalej - ostatnia prosta i tego się trzymaj :)! Daj znać jak tylko będziesz mogła. My tu czekamy z niecierpliwością na informacje od ciebie :)!

DzejKej lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadł mi niefortunnie laptop na dużego palca u stopy i mi go skaleczył :/. Przy moich zastrzykach to krew leci jak z kranu. Boli :(, a ja z bólu przeżyłam stres i mały się nie rusza :(. Idę sprawdzić go detektorkiem jak zaraz nie zacznie się wiercić.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sluchamy muzyki od kilku dobrych tygodni i spiewam mu tez czesto ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej,a moze mialas zle wyliczony termin porodu? Zgadzal sie termin z usg z terminem z miesiączki? Bardzo ci wspolczuję lezenia w szpitalu i czekania,ale mnie tez pewnie to czeka. Bylam jednak pewna,ze zaczną ci od razu wywoływac!

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna,jak tam palec? A przede wszystkim jak maly?

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ