III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie miałam robionego kwasu moczowego, mimo, że mówiłam lekarzowi, ze stopy puchną. Dzisiaj pogoda superowa, tak chłodno!! Zaliczyłam dwa spacery, ale nogi (stopy) i dłonie mam opuchnięte sto razy bardziej niż w te upały!! W ogóle to czuję się już mega wielka i coraz bardziej niezdarna. Chodzę jak pokraka, doszedł głupi ból kości łonowej.
No i po drugim spacerze zaczeły się dosyć regularne twardnienia brzucha "niestety" niebolesne, więc nawet na nic nie liczę. Przyjęłam opcję, że w poniedziałek ide na umówioną wizytę do lekarza, on mi wypisze skierowanie do szpitala i będą pewnie wywoływać poród. No chyba, że lekarz każe jeszcze poczekać, czego sobie nie wyobrażam...
Aha, pytanie do dziewczyn na finiszu, które jeszcze uprawiają seks - zauważyłam dzisiaj z mężem, że jego interes nie może wejśc do końca, tylko kawałek, zaobserwowałyście też cos takiego na końcówce? Zażartowałam, że może główka małej przeszkadxza i wtedy mąż oświadczył, ze teraz o seksie to sobie mogę już tylko pomarzyc, heheh;))Ella lubi tę wiadomość
-
Ale wczoraj przystopowalyscie z pisanie w porownaniu z zeszlymi dniami
U mnie chyba organizm zaczyna sie szykowac na przyjscie Vivien.
Od piatku mamy gosci w domu i chodzimy pozno spac..okolo 1-2 a ja wstaje bez budzika o 5-6 to jest juz chore
Leze jeszcze zawsze z pologodziny, godzinke i kiziam brzuszek to znaczy Vivien
Tatus wczoraj byl z goscmi w Ikei i przywiozl dla coreczki zajaczka w kapeluszu co gra-taka kompozytka.
Cieszylam sie jak dziecko!! Mily-maly gest a tak cieszy
Ciekawa jestem kto wkoncu sie rozsypal z naszych kobitek
Pasia juz raczej na 1000% tuli swojego synka
Kaja juz chyba tez, tylko DzejKej i Agga jeszcze niewiadomo
No i Patuska ale ty masz jeszcze chwilke
Zobaczcie dziewczyny ze chlopaki pchaja sie na swiat przed terminem.... a dziewczynki daja na siebie czekac naszym mamusiom
U Patti byl wyjatekиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Patrze tak na ovu na moj kalendarz ciazowy i
Zostalo nam "az-tylko" 45 dni do Terminu porodu
Jak to juz powaznie brzmi
W nastepnym tyg albo za dwa kupujemy dopiero lozeczko, a i maz musi komode zlozyc dla Vivien ale to dopiero jak goscie wyjada bo miejsca nie ma narazieиιєиσямαℓиα, patti, pasia27 lubią tę wiadomość
-
A jak tam Adka? Ma na dzisiaj termin
Teraz to kumulacja - wszystkie na raz
Potem we wrześniu długo nic , bo wszystkie dziewczyny z września mają termin dopiero pod koniec miesiąca więc emocje trochę ostygną na chwilęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2013, 08:00
-
иιєиσямαℓиα wrote:A jak tam Adka? Ma na dzisiaj termin
Teraz to kumulacja - wszystkie na raz
Potem we wrześniu długo nic , bo wszystkie dziewczyny z września mają termin dopiero pod koniec miesiąca
mi jeszcze 87
My przygotowujemy nasz pokój do malowania , dziś szykuje się wielka rozpierducha i bajzel. Odstawianie mebli i wynoszenie gratów . Nie lubię takiego bałaganu. A trochę to potrwa, bo m będzie robił wszystko sam - malował i sprzątał....Lalita2710, vivien lubią tę wiadomość
-
vivien według ovu zostało 18 dni do końca ,jestem szczęśliwa ze dotrwalyśmy do 37 tygodnia i mała jak sie urodzi nie bedzie wczesniakiem
Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to ten czas w ciąży strasznie szybko leci, ale mimo to jest to piękny czas bijące serduszko na usg, pierwsze ruchy ,poznanie płci. My dla Córci wszystko gotowe pościel w łóżeczku rozłożę jak wrócę ze szpitala nie chce zeby się kurzyła.vivien lubi tę wiadomość
-
Patuska1992 wrote:vivien według ovu zostało 18 dni do końca ,jestem szczęśliwa ze dotrwalyśmy do 37 tygodnia i mała jak sie urodzi nie bedzie wczesniakiem
Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to ten czas w ciąży strasznie szybko leci, ale mimo to jest to piękny czas bijące serduszko na usg, pierwsze ruchy ,poznanie płci. My dla Córci wszystko gotowe pościel w łóżeczku rozłożę jak wrócę ze szpitala nie chce zeby się kurzyła.
mam pytanie apropo pościeli do łóżeczka. Co szykujecie? Takiemu dziecku nie potrzeba kołdry ani poduszki dobrze rozumiem? Wystarczy prześcieradło i poduszka klin pod materac no i kocyk, może śpiworek. Coś jeszcze? Jaką pościel szykujecie do łóżeczka , co konkretnie?
-
иιєиσямαℓиα ja właśnie będę na początku wiadomo tylko prześcieradełko na materacyk dookoła łóżeczka ochraniacz no i śpiworek mam kupiony. A pościel poczeka na zimę w zapasie mam też kocyk więc nie będzie źle.
Wydaje mi się ze taki spiworek najbezpieczniejszy jest na poczatek maleństwo buźki sobie nie zakryje .иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Patuska1992 wrote:иιєиσямαℓиα ja właśnie będę na początku wiadomo tylko prześcieradełko na materacyk dookoła łóżeczka ochraniacz no i śpiworek mam kupiony. A pościel poczeka na zimę w zapasie mam też kocyk więc nie będzie źle.
Wydaje mi się ze taki spiworek najbezpieczniejszy jest na poczatek maleństwo buźki sobie nie zakryje .
A od którego miesiąca można używać pościel?
Mój w grudniu będzie mieć miesiąc, ale to chyba za wcześniej na kołderkę?
-
Patuska1992 wrote:иιєиσямαℓиα wydaję mi się że wtedy już spokojnie będziesz mogła przykryć kołderką tylko wiadomo bez podusi chociaż sama nie wiem kiedy podusie wprowadzić ??
no właśnie też tego nie wiem, ale mojej szwagierki syn ma pół roku i jeszcze nie używa dla niego poduszki. Oprócz tej poduszki "klin" pod materac, że dzięki której dziecko śpi troszkę uniesione -
dziewczyny z tym seksem pod sam koniec ,juz gdy ma sie rodzic,jest inaczej -wszystko zmienia swoje miejsce tam w srodku, jest chyba jakos nizej i moj maz czul ,ze cos mu stoi na drodze hehe- raz troche to bolalo, a pozniej bylo juz ok.
na dniach bedziemy mieli duzo dzieciaczkow :-)dzej kej, agga, patuska -wasza kolej,
zakladam ze pasia i kaja sa w trakcie lub po
fajnie jak rodza sie w ciepelko, tylko ze upal tez nie za dobry- moj malutki w domku nie zalozyl jeszzce zadnego ubranka- caly czas w pieluszce i skarpetkach, przykryty tetrowka i mu super tak -nie lubi byc scisniety.
jutro przychodzi polozna zdjac mi szwy z brzucha i wypytam ja o wiele spraw.
juz tydzien minal od naszych narodzin -jak to szybko zlecialo -dzis dopiero czuje znaczna poprawe- nie boli mnie rana i kregoslup -chyba dochodze do siebie.rowniez dzis przed nami pierwszy spacerek
dzis wieczorkiem wstawie foteczki -mam wrazenie ,ze malutki wyglada inaczej na zdjeciach, jakos ten aparat nie oddaje jego realnego wygladu -na fotkach taki pulecik, a w realu drobniejszyvivien lubi tę wiadomość
-
Melduję się z rana w dalszym ciągu z wielkim brzuszkiem:)
Cos mi się wydaje, że Kaja już też się rzopakowała, albo przynajmniej, ze jest już na porodówce. DzejKej też się nie odzywa:)))
Patuska, chyba zostałyśmy same na sam koniec!
Co do pościeli, ja ubrałam wszystko, żeby ładnie łóżeczko wyglądało (zresztą ciekawośc mnie zżerała jak to będzie wyglądało), ale pewnie schowam kołderkę i poduszkę i póki co zostanie tylko prześcieradełko i ochraniacz.иιєиσямαℓиα, Adka lubią tę wiadomość
-
Patuska1992 , Dzejkej macie już bryki dla swoich pociech ? Jakie?
Jeśli dobrze kojarzę to Vivien ma emaljungę, Agga ma bebetto luca
Patti a ty jaki pojazd wybrałaś dla swojego synka ? Dziś testujesz go na spacerku to daj znać jak się sprawuje
vivien, patti lubią tę wiadomość