X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, wlasnie zauwazylam, ze ty tez juz po terminie. Nikomu takiego czekania nie zycze, ale zawsze to razniej w dwojke :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam robionego kwasu moczowego, mimo, że mówiłam lekarzowi, ze stopy puchną. Dzisiaj pogoda superowa, tak chłodno!! Zaliczyłam dwa spacery, ale nogi (stopy) i dłonie mam opuchnięte sto razy bardziej niż w te upały!! W ogóle to czuję się już mega wielka i coraz bardziej niezdarna. Chodzę jak pokraka, doszedł głupi ból kości łonowej.

No i po drugim spacerze zaczeły się dosyć regularne twardnienia brzucha "niestety" niebolesne, więc nawet na nic nie liczę. Przyjęłam opcję, że w poniedziałek ide na umówioną wizytę do lekarza, on mi wypisze skierowanie do szpitala i będą pewnie wywoływać poród. No chyba, że lekarz każe jeszcze poczekać, czego sobie nie wyobrażam...

Aha, pytanie do dziewczyn na finiszu, które jeszcze uprawiają seks - zauważyłam dzisiaj z mężem, że jego interes nie może wejśc do końca, tylko kawałek, zaobserwowałyście też cos takiego na końcówce? Zażartowałam, że może główka małej przeszkadxza i wtedy mąż oświadczył, ze teraz o seksie to sobie mogę już tylko pomarzyc, heheh;))

Ella lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez "ciasniej"... Ja mojemu powiedzialam, ze to przez dluga przerwe ;)

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa u mnie też ciasno ;/ i w dodatku nie było fajnie ostatnim razem bo zamiast przyjemności czułam ból :( a później brzuch bolał. Ja już chce urodzić!! :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj przystopowalyscie z pisanie w porownaniu z zeszlymi dniami :P

U mnie chyba organizm zaczyna sie szykowac na przyjscie Vivien.
    Od piatku mamy gosci w domu i chodzimy pozno spac..okolo 1-2 a ja wstaje bez budzika o 5-6 to jest juz chore o.O o.O
    Leze jeszcze zawsze z pologodziny, godzinke i kiziam brzuszek to znaczy Vivien ;) :P

Tatus wczoraj byl z goscmi w Ikei i przywiozl dla coreczki zajaczka w kapeluszu co gra-taka kompozytka.
    Cieszylam sie jak dziecko!! Mily-maly gest a tak cieszy :) :D

Ciekawa jestem kto wkoncu sie rozsypal z naszych kobitek :P
    Pasia juz raczej na 1000% tuli swojego synka
    Kaja juz chyba tez, tylko DzejKej i Agga jeszcze niewiadomo ;)
    No i Patuska ale ty masz jeszcze chwilke ;)

Zobaczcie dziewczyny ze chlopaki pchaja sie na swiat przed terminem.... a dziewczynki daja na siebie czekac naszym mamusiom :P
    U Patti byl wyjatek ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze tak na ovu na moj kalendarz ciazowy i
    Zostalo nam "az-tylko" 45 dni o.O o.O do Terminu porodu o.O <3 <3
    Jak to juz powaznie brzmi :P

W nastepnym tyg albo za dwa kupujemy dopiero lozeczko, a i maz musi komode zlozyc dla Vivien ale to dopiero jak goscie wyjada bo miejsca nie ma narazie ;)

иιєиσямαℓиα, patti, pasia27 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam Adka? Ma na dzisiaj termin :)
    Teraz to kumulacja - wszystkie na raz :)

Potem we wrześniu długo nic , bo wszystkie dziewczyny z września mają termin dopiero pod koniec miesiąca :) więc emocje trochę ostygną na chwilę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2013, 08:00

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A jak tam Adka? Ma na dzisiaj termin :)
    Teraz to kumulacja - wszystkie na raz :)

Potem we wrześniu długo nic , bo wszystkie dziewczyny z września mają termin dopiero pod koniec miesiąca :)
    ale fajnie :)
    mi jeszcze 87 o.O
    My przygotowujemy nasz pokój do malowania , dziś szykuje się wielka rozpierducha i bajzel. Odstawianie mebli i wynoszenie gratów :/. Nie lubię takiego bałaganu. A trochę to potrwa, bo m będzie robił wszystko sam - malował i sprzątał....

Lalita2710, vivien lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien według ovu zostało 18 dni do końca ,jestem szczęśliwa ze dotrwalyśmy do 37 tygodnia i mała jak sie urodzi nie bedzie wczesniakiem :)
    Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to ten czas w ciąży strasznie szybko leci, ale mimo to jest to piękny czas bijące serduszko na usg, pierwsze ruchy ,poznanie płci. :) My dla Córci wszystko gotowe pościel w łóżeczku rozłożę jak wrócę ze szpitala nie chce zeby się kurzyła.

vivien lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    vivien według ovu zostało 18 dni do końca ,jestem szczęśliwa ze dotrwalyśmy do 37 tygodnia i mała jak sie urodzi nie bedzie wczesniakiem :)
    Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to ten czas w ciąży strasznie szybko leci, ale mimo to jest to piękny czas bijące serduszko na usg, pierwsze ruchy ,poznanie płci. :) My dla Córci wszystko gotowe pościel w łóżeczku rozłożę jak wrócę ze szpitala nie chce zeby się kurzyła.

mam pytanie apropo pościeli do łóżeczka. Co szykujecie? Takiemu dziecku nie potrzeba kołdry ani poduszki dobrze rozumiem? Wystarczy prześcieradło i poduszka klin pod materac no i kocyk, może śpiworek. Coś jeszcze? Jaką pościel szykujecie do łóżeczka , co konkretnie?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:46

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα ja właśnie będę na początku wiadomo tylko prześcieradełko na materacyk dookoła łóżeczka ochraniacz no i śpiworek mam kupiony. A pościel poczeka na zimę :) w zapasie mam też kocyk więc nie będzie źle.
    Wydaje mi się ze taki spiworek najbezpieczniejszy jest na poczatek maleństwo buźki sobie nie zakryje .

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    иιєиσямαℓиα ja właśnie będę na początku wiadomo tylko prześcieradełko na materacyk dookoła łóżeczka ochraniacz no i śpiworek mam kupiony. A pościel poczeka na zimę :) w zapasie mam też kocyk więc nie będzie źle.
    Wydaje mi się ze taki spiworek najbezpieczniejszy jest na poczatek maleństwo buźki sobie nie zakryje .
    dzięki :)
    A od którego miesiąca można używać pościel?
    Mój w grudniu będzie mieć miesiąc, ale to chyba za wcześniej na kołderkę?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wydaję mi się że wtedy już spokojnie będziesz mogła przykryć kołderką tylko wiadomo bez podusi chociaż sama nie wiem kiedy podusie wprowadzić ??

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    иιєиσямαℓиα wydaję mi się że wtedy już spokojnie będziesz mogła przykryć kołderką tylko wiadomo bez podusi chociaż sama nie wiem kiedy podusie wprowadzić ??

no właśnie też tego nie wiem, ale mojej szwagierki syn ma pół roku i jeszcze nie używa dla niego poduszki. Oprócz tej poduszki "klin" pod materac, że dzięki której dziecko śpi troszkę uniesione

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tym seksem pod sam koniec ,juz gdy ma sie rodzic,jest inaczej -wszystko zmienia swoje miejsce tam w srodku, jest chyba jakos nizej i moj maz czul ,ze cos mu stoi na drodze hehe- raz troche to bolalo, a pozniej bylo juz ok.

na dniach bedziemy mieli duzo dzieciaczkow :-)dzej kej, agga, patuska -wasza kolej,
    zakladam ze pasia i kaja sa w trakcie lub po :-)

fajnie jak rodza sie w ciepelko, tylko ze upal tez nie za dobry- moj malutki w domku nie zalozyl jeszzce zadnego ubranka- caly czas w pieluszce i skarpetkach, przykryty tetrowka i mu super tak -nie lubi byc scisniety.
    jutro przychodzi polozna zdjac mi szwy z brzucha i wypytam ja o wiele spraw.
    juz tydzien minal od naszych narodzin -jak to szybko zlecialo -dzis dopiero czuje znaczna poprawe- nie boli mnie rana i kregoslup -chyba dochodze do siebie.rowniez dzis przed nami pierwszy spacerek :-)

dzis wieczorkiem wstawie foteczki -mam wrazenie ,ze malutki wyglada inaczej na zdjeciach, jakos ten aparat nie oddaje jego realnego wygladu -na fotkach taki pulecik, a w realu drobniejszy :-D

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z rana w dalszym ciągu z wielkim brzuszkiem:)

Cos mi się wydaje, że Kaja już też się rzopakowała, albo przynajmniej, ze jest już na porodówce. DzejKej też się nie odzywa:)))

Patuska, chyba zostałyśmy same na sam koniec!

Co do pościeli, ja ubrałam wszystko, żeby ładnie łóżeczko wyglądało (zresztą ciekawośc mnie zżerała jak to będzie wyglądało), ale pewnie schowam kołderkę i poduszkę i póki co zostanie tylko prześcieradełko i ochraniacz.

иιєиσямαℓиα, Adka lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti czekamy na zdjęcia!:) Najwazniejsze, że dobrze sie czujesz i teraz będziecie się relaksować na spacerkach:)

patti lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti czekamy na fotki....właśnie jak się nazywa twój synek :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2013, 09:47

patti lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 , Dzejkej macie już bryki dla swoich pociech :)? Jakie?
    Jeśli dobrze kojarzę to Vivien ma emaljungę, Agga ma bebetto luca
    Patti a ty jaki pojazd wybrałaś dla swojego synka :)? Dziś testujesz go na spacerku to daj znać jak się sprawuje :)

vivien, patti lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ