X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej,mam wielka nadzieje,ze spacer pomógł. Ja wybralam sie tez z mezem na spacerek,ale wychodzac z domu zaczęło lać i grzmiec,wiec nici z przechadzki... Najwazniejsze,ze sie ochlodzilo!

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,dziewczyny,masujecie krocze? Ja codziennie z tym sie mecze,ale mam nadzieje ze to coś da!

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa ja nie masuje ostatnio rozmawiałam także z położną na temat masażu krocza i powiedziała żeby taki masaż był skuteczny to trzeba już przed ciążą stosować i nie wiem co myśleć ;/ U nas z reguły przy 1 porodzie nacinają ;/Ale może tobie to pomoże :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie każdy ma na to inne zdanie,co polozna,co lekarz,to inna teoria:) jestem pewna,ze 4 tygodnie masazu nie uchroni w 100% przed nacieciem,no ale moze choc troche je uelastyczni... To samo dotyczy wiesiolka,jedni polecają,inni wątpią w jego działanie.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...

Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??

Ja jestem na zwolnieniu Rubi i dostaje smieszne pieniadze bo u nas pracodawca nie placi tylko tzs social welfare.Bilam sie z myslami co zrobic czy wracac do pracy po przejsciach z krwawieniem skurczami
    bolem..wiadomo ze kasa potrzebna..ale postanowilismy ze nie wracam..ktoras z dziewczyn pieknie to napisala ze Oskara za prace nie dostane..a przynajmniej czuje sie spokojniejsza..niewiem jaka masz prace.ja pracuje w ogromnym hotelu..w recepcji. praca stojaca i bardzo stresujaca momentami..gdybym miala wracac to tylko i wylacznie dla kasy.bo dostaje mniej niz polowe tego co zarabialam a zarabialam dobrze..planowalam pracowac do konca ciazy...ale wyszlo jak wyszlo.skracanie szyjki nie jest blahostka..moje przyjaciolki mialy z tym problem i musialy lezec.kazda ciaza jest inna nie wiem na ile powazne jest to u Ciebie.Dbaj o siebie i maluszka :)

Ja biore nospe i magnez.nospe tylko jak mnie bardzo boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 21:43

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ella Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar sprobowac masazu.
    Natomiast od kilku tygodni dzielnie cwicze miesnie kegla, w szkole rodzenia powiedzieli ze trzeba cwiczyc 10x na godzine przez caly dzien, tyle to moze nie cwicze, ale kilka razy w ciagu dnia mi sie udaje.
    Dzis do mrozonej kawy, pije teraz z mlekim migdalowym do dalam lody z mleka kokosowego, bardzo dobre a o wiele zdrowsze od zwyklych i bez curku.

Q82doi09kub0318v3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak która dzisiaj :D?
    Nic :)?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:43

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak cisza przed burzą chyba nasze mamusie postanowiły że na weekend się rozpakują :) kolejka ruszyła.

иιєиσямαℓиα, patti, Lalita2710 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały rację dziewczyny :) !!

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj.. od 5 dopadają mnie dziś skórcze, krótkie i nie są regularne trwają ok 30 sek i przechodzi, zwykły ból jak na okres - sama nie wiem czy to coś oznacza czy sobie wmawiam? poczekamy do wieczorka i czy się rozkręci.
    i chyba minimalna ilość różowego słuzu znalazłam na papierze;D plus kilka żyłek czerwonych czyzby to czop powoli się ruszał>

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się już zaczyna ;-) trzymam kciuki :-)

• patti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, na porodowce :-) super.ja tydzien temu pojawilam sie w szpitalu na izbie przyjec po 9 :-) jak to szybko zlecialo.

Dzej kej, dobrze, ze stosuja zele itp ,a nie od razu konska dawke oksytocyny...moze Ci sie powoli rozkreci po zelu.widze ,ze masz 43 tydz i 3 dzien ciazy -ja wlasnie w tym dniu zaczelam rodzic -no ale bylam juz w szpitalu.

czekamy na nastepne dziewczyny do rozpakowania :-)

a ja mam wilczy apetyt i chudne w oczach- normalnie czuje ,ze jest mnie mniej jak dotykam twarzy, ramion, ud ...takze waga sie nie przejmujecie, tylko koniecznie karmic piersia :-)

DzejKej, mała mi lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam caly wieczor skurcze, ale nieregularne. Przez 40 minut co 7 minut, potem jedna przerwa 9 minut, potem kilka skurczy co 5 minut i znowu co 7. W nocy mialam takie silne skurcze, ze mnie obudzily i byly co 7 minut. No ale jak to u mnie bywa - nic wiecej sie nie zadzialo. Juz nawet brak mi nadziei, ze to bedzie TEN dzien...
    Teraz znowu mam silne ale nieregularne skurcze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 09:44

иιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:44

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kolezanki dziecko dokarmiali , bo ona za rzadko przystawiala i maly chudl. Po powrocie do domu tez dokarmiala i skonczylo sie na tym, ze dziecko jest tylko na butli...

Nam w szkole rodzenia kazali przez pierwsze dni co 2-3 godziny przystawiac, zeby sie produkcja mleka rozpoczela.
    W domu mowili, zeby nie dokarmiac tylko czesto przystawiac jak sie ma malo pokarmu.

anilorak lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ;)
    Nie moge kliknac ze lubie wiadomosc ani dodac wiadomosci, udaje sie za 5 - 10 razem ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, pewnie to czop:) Oby szybko Cię ruszyło!!! Skurcze to dobry znak:)

Dzejkej, ja w nocy miałam skurcze co 6 minut przez 1,5 h i co... i tak jak u Ciebie, dalej nic się u mnie nie rozkręca.

Rano znowu był seks, oby mój mąż wyrobił tylko z produkcją nasienia;)))

A co do dokarmiania, to położne mówiły, że akurat w szpitalu, w którym chcę rodzić podobno dokarmiaja dzieci dlatego, żeby zbyt duzo nie zjechały z wagi, żeby szybko można było wypisac mamuśki do domu, i zrobić miejsce dla kolejnych rodzących. Oczywiście kazały się na to nie zgadzać, bo takie prawo mamy. Jak chce się karmić piersia to powinno sie o to walczyc od samego początku, bo dokarmianie może wszystko "zepsuć".

Pasia, skrobnij nam cos, bo umieramy z ciekawości:))))

anilorak lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Lauruni ładnie rano wytłumaczyłam, że jeśli czekała na ochłodzenie, to dzisiaj jest TEN dzień - 15 stopni to super pogoda na poród:) A w nocy była taka burza, że mało co spałam. Aaaa i jeszcze komar przeszkadzał, pogryzł brzuch, łokieć i pośladek.

DzejKej lubi tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa hehe widzę że nie ja jedna mówię swojej córci że sie ochłodziło i może wychodzić :) Ja dziś ciężka noc miejsca nie umiałam sobie znaleźć a później biodra zaczeły boleć i po spaniu. Myślę dziś wziąść się za porządki może to małą coś ruszy. Póki co tylko co jakiś czas mam bóle okresowe i cisza..

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ