III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
agga84aa ja nie masuje ostatnio rozmawiałam także z położną na temat masażu krocza i powiedziała żeby taki masaż był skuteczny to trzeba już przed ciążą stosować i nie wiem co myśleć ;/ U nas z reguły przy 1 porodzie nacinają ;/Ale może tobie to pomoże
-
Wlasnie każdy ma na to inne zdanie,co polozna,co lekarz,to inna teoria:) jestem pewna,ze 4 tygodnie masazu nie uchroni w 100% przed nacieciem,no ale moze choc troche je uelastyczni... To samo dotyczy wiesiolka,jedni polecają,inni wątpią w jego działanie.
-
rubi67 wrote:czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...
Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??
Ja jestem na zwolnieniu Rubi i dostaje smieszne pieniadze bo u nas pracodawca nie placi tylko tzs social welfare.Bilam sie z myslami co zrobic czy wracac do pracy po przejsciach z krwawieniem skurczami
bolem..wiadomo ze kasa potrzebna..ale postanowilismy ze nie wracam..ktoras z dziewczyn pieknie to napisala ze Oskara za prace nie dostane..a przynajmniej czuje sie spokojniejsza..niewiem jaka masz prace.ja pracuje w ogromnym hotelu..w recepcji. praca stojaca i bardzo stresujaca momentami..gdybym miala wracac to tylko i wylacznie dla kasy.bo dostaje mniej niz polowe tego co zarabialam a zarabialam dobrze..planowalam pracowac do konca ciazy...ale wyszlo jak wyszlo.skracanie szyjki nie jest blahostka..moje przyjaciolki mialy z tym problem i musialy lezec.kazda ciaza jest inna nie wiem na ile powazne jest to u Ciebie.Dbaj o siebie i maluszka
Ja biore nospe i magnez.nospe tylko jak mnie bardzo boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 21:43
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ja mam zamiar sprobowac masazu.
Natomiast od kilku tygodni dzielnie cwicze miesnie kegla, w szkole rodzenia powiedzieli ze trzeba cwiczyc 10x na godzine przez caly dzien, tyle to moze nie cwicze, ale kilka razy w ciagu dnia mi sie udaje.
Dzis do mrozonej kawy, pije teraz z mlekim migdalowym do dalam lody z mleka kokosowego, bardzo dobre a o wiele zdrowsze od zwyklych i bez curku. -
ajj.. od 5 dopadają mnie dziś skórcze, krótkie i nie są regularne trwają ok 30 sek i przechodzi, zwykły ból jak na okres - sama nie wiem czy to coś oznacza czy sobie wmawiam? poczekamy do wieczorka i czy się rozkręci.
i chyba minimalna ilość różowego słuzu znalazłam na papierze;D plus kilka żyłek czerwonych czyzby to czop powoli się ruszał>иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia, na porodowce super.ja tydzien temu pojawilam sie w szpitalu na izbie przyjec po 9 jak to szybko zlecialo.
Dzej kej, dobrze, ze stosuja zele itp ,a nie od razu konska dawke oksytocyny...moze Ci sie powoli rozkreci po zelu.widze ,ze masz 43 tydz i 3 dzien ciazy -ja wlasnie w tym dniu zaczelam rodzic -no ale bylam juz w szpitalu.
czekamy na nastepne dziewczyny do rozpakowania
a ja mam wilczy apetyt i chudne w oczach- normalnie czuje ,ze jest mnie mniej jak dotykam twarzy, ramion, ud ...takze waga sie nie przejmujecie, tylko koniecznie karmic piersiaDzejKej, mała mi lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj mialam caly wieczor skurcze, ale nieregularne. Przez 40 minut co 7 minut, potem jedna przerwa 9 minut, potem kilka skurczy co 5 minut i znowu co 7. W nocy mialam takie silne skurcze, ze mnie obudzily i byly co 7 minut. No ale jak to u mnie bywa - nic wiecej sie nie zadzialo. Juz nawet brak mi nadziei, ze to bedzie TEN dzien...
Teraz znowu mam silne ale nieregularne skurczeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 09:44
иιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość
-
Mojej kolezanki dziecko dokarmiali , bo ona za rzadko przystawiala i maly chudl. Po powrocie do domu tez dokarmiala i skonczylo sie na tym, ze dziecko jest tylko na butli...
Nam w szkole rodzenia kazali przez pierwsze dni co 2-3 godziny przystawiac, zeby sie produkcja mleka rozpoczela.
W domu mowili, zeby nie dokarmiac tylko czesto przystawiac jak sie ma malo pokarmu.anilorak lubi tę wiadomość
-
Kaja, pewnie to czop:) Oby szybko Cię ruszyło!!! Skurcze to dobry znak:)
Dzejkej, ja w nocy miałam skurcze co 6 minut przez 1,5 h i co... i tak jak u Ciebie, dalej nic się u mnie nie rozkręca.
Rano znowu był seks, oby mój mąż wyrobił tylko z produkcją nasienia;)))
A co do dokarmiania, to położne mówiły, że akurat w szpitalu, w którym chcę rodzić podobno dokarmiaja dzieci dlatego, żeby zbyt duzo nie zjechały z wagi, żeby szybko można było wypisac mamuśki do domu, i zrobić miejsce dla kolejnych rodzących. Oczywiście kazały się na to nie zgadzać, bo takie prawo mamy. Jak chce się karmić piersia to powinno sie o to walczyc od samego początku, bo dokarmianie może wszystko "zepsuć".
Pasia, skrobnij nam cos, bo umieramy z ciekawości:))))anilorak lubi tę wiadomość
-
Ja Lauruni ładnie rano wytłumaczyłam, że jeśli czekała na ochłodzenie, to dzisiaj jest TEN dzień - 15 stopni to super pogoda na poród:) A w nocy była taka burza, że mało co spałam. Aaaa i jeszcze komar przeszkadzał, pogryzł brzuch, łokieć i pośladek.
DzejKej lubi tę wiadomość
-
agga84aa hehe widzę że nie ja jedna mówię swojej córci że sie ochłodziło i może wychodzić Ja dziś ciężka noc miejsca nie umiałam sobie znaleźć a później biodra zaczeły boleć i po spaniu. Myślę dziś wziąść się za porządki może to małą coś ruszy. Póki co tylko co jakiś czas mam bóle okresowe i cisza..