X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej,mam wielka nadzieje,ze spacer pomógł. Ja wybralam sie tez z mezem na spacerek,ale wychodzac z domu zaczęło lać i grzmiec,wiec nici z przechadzki... Najwazniejsze,ze sie ochlodzilo!

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,dziewczyny,masujecie krocze? Ja codziennie z tym sie mecze,ale mam nadzieje ze to coś da!

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa ja nie masuje ostatnio rozmawiałam także z położną na temat masażu krocza i powiedziała żeby taki masaż był skuteczny to trzeba już przed ciążą stosować i nie wiem co myśleć ;/ U nas z reguły przy 1 porodzie nacinają ;/Ale może tobie to pomoże :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie każdy ma na to inne zdanie,co polozna,co lekarz,to inna teoria:) jestem pewna,ze 4 tygodnie masazu nie uchroni w 100% przed nacieciem,no ale moze choc troche je uelastyczni... To samo dotyczy wiesiolka,jedni polecają,inni wątpią w jego działanie.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...

Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??

Ja jestem na zwolnieniu Rubi i dostaje smieszne pieniadze bo u nas pracodawca nie placi tylko tzs social welfare.Bilam sie z myslami co zrobic czy wracac do pracy po przejsciach z krwawieniem skurczami
    bolem..wiadomo ze kasa potrzebna..ale postanowilismy ze nie wracam..ktoras z dziewczyn pieknie to napisala ze Oskara za prace nie dostane..a przynajmniej czuje sie spokojniejsza..niewiem jaka masz prace.ja pracuje w ogromnym hotelu..w recepcji. praca stojaca i bardzo stresujaca momentami..gdybym miala wracac to tylko i wylacznie dla kasy.bo dostaje mniej niz polowe tego co zarabialam a zarabialam dobrze..planowalam pracowac do konca ciazy...ale wyszlo jak wyszlo.skracanie szyjki nie jest blahostka..moje przyjaciolki mialy z tym problem i musialy lezec.kazda ciaza jest inna nie wiem na ile powazne jest to u Ciebie.Dbaj o siebie i maluszka :)

Ja biore nospe i magnez.nospe tylko jak mnie bardzo boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 21:43

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ella Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar sprobowac masazu.
    Natomiast od kilku tygodni dzielnie cwicze miesnie kegla, w szkole rodzenia powiedzieli ze trzeba cwiczyc 10x na godzine przez caly dzien, tyle to moze nie cwicze, ale kilka razy w ciagu dnia mi sie udaje.
    Dzis do mrozonej kawy, pije teraz z mlekim migdalowym do dalam lody z mleka kokosowego, bardzo dobre a o wiele zdrowsze od zwyklych i bez curku.

Q82doi09kub0318v3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak która dzisiaj :D?
    Nic :)?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:43

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak cisza przed burzą chyba nasze mamusie postanowiły że na weekend się rozpakują :) kolejka ruszyła.

иιєиσямαℓиα, patti, Lalita2710 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały rację dziewczyny :) !!

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj.. od 5 dopadają mnie dziś skórcze, krótkie i nie są regularne trwają ok 30 sek i przechodzi, zwykły ból jak na okres - sama nie wiem czy to coś oznacza czy sobie wmawiam? poczekamy do wieczorka i czy się rozkręci.
    i chyba minimalna ilość różowego słuzu znalazłam na papierze;D plus kilka żyłek czerwonych czyzby to czop powoli się ruszał>

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się już zaczyna ;-) trzymam kciuki :-)

• patti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, na porodowce :-) super.ja tydzien temu pojawilam sie w szpitalu na izbie przyjec po 9 :-) jak to szybko zlecialo.

Dzej kej, dobrze, ze stosuja zele itp ,a nie od razu konska dawke oksytocyny...moze Ci sie powoli rozkreci po zelu.widze ,ze masz 43 tydz i 3 dzien ciazy -ja wlasnie w tym dniu zaczelam rodzic -no ale bylam juz w szpitalu.

czekamy na nastepne dziewczyny do rozpakowania :-)

a ja mam wilczy apetyt i chudne w oczach- normalnie czuje ,ze jest mnie mniej jak dotykam twarzy, ramion, ud ...takze waga sie nie przejmujecie, tylko koniecznie karmic piersia :-)

DzejKej, mała mi lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam caly wieczor skurcze, ale nieregularne. Przez 40 minut co 7 minut, potem jedna przerwa 9 minut, potem kilka skurczy co 5 minut i znowu co 7. W nocy mialam takie silne skurcze, ze mnie obudzily i byly co 7 minut. No ale jak to u mnie bywa - nic wiecej sie nie zadzialo. Juz nawet brak mi nadziei, ze to bedzie TEN dzien...
    Teraz znowu mam silne ale nieregularne skurcze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2013, 09:44

иιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:44

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kolezanki dziecko dokarmiali , bo ona za rzadko przystawiala i maly chudl. Po powrocie do domu tez dokarmiala i skonczylo sie na tym, ze dziecko jest tylko na butli...

Nam w szkole rodzenia kazali przez pierwsze dni co 2-3 godziny przystawiac, zeby sie produkcja mleka rozpoczela.
    W domu mowili, zeby nie dokarmiac tylko czesto przystawiac jak sie ma malo pokarmu.

anilorak lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ;)
    Nie moge kliknac ze lubie wiadomosc ani dodac wiadomosci, udaje sie za 5 - 10 razem ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, pewnie to czop:) Oby szybko Cię ruszyło!!! Skurcze to dobry znak:)

Dzejkej, ja w nocy miałam skurcze co 6 minut przez 1,5 h i co... i tak jak u Ciebie, dalej nic się u mnie nie rozkręca.

Rano znowu był seks, oby mój mąż wyrobił tylko z produkcją nasienia;)))

A co do dokarmiania, to położne mówiły, że akurat w szpitalu, w którym chcę rodzić podobno dokarmiaja dzieci dlatego, żeby zbyt duzo nie zjechały z wagi, żeby szybko można było wypisac mamuśki do domu, i zrobić miejsce dla kolejnych rodzących. Oczywiście kazały się na to nie zgadzać, bo takie prawo mamy. Jak chce się karmić piersia to powinno sie o to walczyc od samego początku, bo dokarmianie może wszystko "zepsuć".

Pasia, skrobnij nam cos, bo umieramy z ciekawości:))))

anilorak lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Lauruni ładnie rano wytłumaczyłam, że jeśli czekała na ochłodzenie, to dzisiaj jest TEN dzień - 15 stopni to super pogoda na poród:) A w nocy była taka burza, że mało co spałam. Aaaa i jeszcze komar przeszkadzał, pogryzł brzuch, łokieć i pośladek.

DzejKej lubi tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa hehe widzę że nie ja jedna mówię swojej córci że sie ochłodziło i może wychodzić :) Ja dziś ciężka noc miejsca nie umiałam sobie znaleźć a później biodra zaczeły boleć i po spaniu. Myślę dziś wziąść się za porządki może to małą coś ruszy. Póki co tylko co jakiś czas mam bóle okresowe i cisza..

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ