III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
W 6 miesiącu też miałam problem ze skracającą się szyjką, ale nie miękła. Dostałam wtedy zalecenie, że muszę się oszczędzać i jak najwięcej leżeć. Co prawda leżenie mi trudno przychodziło, ale faktycznie zrezygnowałam z aktywności fizycznej. Wszystko wróciło do normy. Tyle, że jestem na L4 od 13tc ze względu na charakter pracy.
Z tego co napisałaś u Ciebie problem skracającej się szyjki może być poważniejszy skoro dostałaś luteinę i no-spe. Nie wiem jaką pracę wykonujesz, ale może warto jednak wziąć L4 nawet na krótko i w ostatnim dniu pójść na kontrolę do lekarza. -
DzejKej,
Kurcze, Twój dzidziuś to się lubi droczyć z mamusią. Wyobrażam sobie, że możesz już czuć się totalnie zmęczona tym oczekiwaniem, ale jeśli dobrze zrozumiałam ostateczny termin porodu ( nawet jeśli miałby być wywoływany) przypada na niedzielę? Jeśli tak to pozostały tylko 2 dni. A nóż widelec może się w końcu samo ruszy -
rubi67 wrote:Dzieki dziewczyny. narazie mam urlop, wroce z urlopu i ide na L4. Laura jednak najwazniejsza Tylko zastanawiam sie czy brac ta no spe ? Jakos mam wyrzuty sumienia jak sie tak faszeruje tymi prochami ;/
Rubi możesz brać nospę ja leżałam w szpitalu to 2 razy dziennie dostawałam nospę rozkurczowo. Będzie dobrze leż i odpoczywaj chociaż wiem ze na dluzsza mete nie da sie nic nie robic trzymam kciuki
U mnie w koncu pada odrazu lepiej sie oddycha. Olcia kopie jak najeta chyba tez jej sie podoba ochlodzenie
Jestem ciekawa która znas następna urodzi -
rubi67 wrote:Dzieki dziewczyny. narazie mam urlop, wroce z urlopu i ide na L4. Laura jednak najwazniejsza Tylko zastanawiam sie czy brac ta no spe ? Jakos mam wyrzuty sumienia jak sie tak faszeruje tymi prochami ;/
Moja koleżanka która też miała problem z szyjką też brała nospę do końca ciąży. Urodziła zdrowe dziecko. Ja też brałam nospę i nie tylko nospę, nawet nie wiesz ile leków biorę w ciąży. Teraz nawet mam antybiotyk na zbicie CRP. Także nic nie zoribsz, jeśli trzeba brać lek to trzeba go brać. Z reguły leków nie bierze się dla zasady tylko w stanach niezbędnej konieczności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 19:44
-
Patuska1992 wrote:Rubi możesz brać nospę ja leżałam w szpitalu to 2 razy dziennie dostawałam nospę rozkurczowo. Będzie dobrze leż i odpoczywaj chociaż wiem ze na dluzsza mete nie da sie nic nie robic trzymam kciuki
U mnie w koncu pada odrazu lepiej sie oddycha. Olcia kopie jak najeta chyba tez jej sie podoba ochlodzenie
Jestem ciekawa która znas następna urodzi
jak to kto ?
Ty albo Dzejkej
No chyba, że Agga zrobi nam niespodzinkę
Przyjmujemy zakłady ?
anilorak lubi tę wiadomość
-
Ojjjj ja to trace powoli nadzieję, że urodzę bez wywoływania:((((
Rubi, widzę, że tez nazwiecie swoją córeczkę Laura:) Coraz cześciej spotykam się z tym imieniem:) Co do L4 to ja bym się nie zastanawiała raczej w takiej sytuacji.
Niesamowite jest to, że dosłownie minutę posmyram brodawkę i od razu pojawia się skurcz. Potem kolejny i kolejny, a potem.... wszystko zanika. No a mała od dwóch godzin ruchliwa jak nie wiem. Może się zorientuje w końcu, ze poza brzuszkiem będzie miała więcej miejsca i będzie jej wygodniej. -
patti wrote:dziewczyny, pasia rodzi juz?sugerujecie sie tym ze jej do tej pory nie ma?
jesli rodzi to super,Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 20:26
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Mała mi, w poniedzialek klada mnie na oddziale. U mnie nie wywoluja kroplowka tylko zelami wiec to trwa dluzej, wiec nie wiadomo ile czekania przed nami...
Jak jeszcze jakas ciezarowka urodzi przedemna to sie chyba załamie. Nie chce wam blokowac kolejki, ale to juz jest nie fair ;P
Byłam na strasznie dlugim i szybkim spacerze. Myslalam, ze brzuch mi sie oderwie i spadnie na ziemie... Moze cos to pomozeиιєиσямαℓиα, anilorak, mała mi, patti, vivien lubią tę wiadomość
-
DzejKej wrote:Mała mi, w poniedzialek klada mnie na oddziale. U mnie nie wywoluja kroplowka tylko zelami wiec to trwa dluzej, wiec nie wiadomo ile czekania przed nami...
Jak jeszcze jakas ciezarowka urodzi przedemna to sie chyba załamie. Nie chce wam blokowac kolejki, ale to juz jest nie fair ;P
Byłam na strasznie dlugim i szybkim spacerze. Myslalam, ze brzuch mi sie oderwie i spadnie na ziemie... Moze cos to pomozeanilorak, DzejKej lubią tę wiadomość
-
Ja zaliczyłam maraton do biedronki i chodzenie na 3 piętro bez zatrzymania może coś mi to przyśpieszy bo już nie daje rady z stopami ;/ Robiłam dzis badania krwi mam nadzieję,że te stopy to nie zaatrucie ciążowe i teraz stres do poniedziałku chyba ze moja córcia sie pośpieszy.
DzejKej trzymam kciuki zeby Cię już jutro wzieło bez wywoływaniaanilorak, DzejKej lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny czytam i nie wierze nie było mnie 2 dni a tu 10 stron przybyło ale poczytałam i...
Nienormalna
Wody wcale nie musza ci odejść wiec możesz mieć rozwarcie a wody nie odejdą na porodówce ci przebiją i ze szkoły rodzenia wyniosłam że położne wolą jak same przebijają balonik…… objawy są różne oczywiście skurcze to powazny objaw :)ja mam 15 km do szpitala i mi powiedziała że jak będą dopiero co 5 minut to mam wsiadać i jechać… objawem może być odejście czopa ale powiedziała że nie należy się spieszyć bo czop odchodzi a akcja porodowa rozwija się po około 10 godzinach… więc kochana nigdy nie wiesz musisz liczyc na instynkt… … biegiem do szpitala jak zauważymy żywą krew… i jak wody będą zielone… butelkowa zieleń… albo jeszcze możemy się czyścić… czyli biegunka krew z nosa i ogromny niepokój to tez są objawy które należy brac pod uwagę….
A tak po za tym
Mam problem ze snem budze się 3 albo 4 rano i spać nie mogę przez dwie godziny masakra tez wam dokucza bezsenność??
Paasiaaa super wieści to już teraz się do nas odezwiesz jak dzidzie będziesz mieć przy sobie…POWODZENIA!!!!
Dzej kej i agaa trzymam kciuki aby szybko przyszło i abyście były już po wszystkim i szczęśliwe…
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość