X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 6 miesiącu też miałam problem ze skracającą się szyjką, ale nie miękła. Dostałam wtedy zalecenie, że muszę się oszczędzać i jak najwięcej leżeć. Co prawda leżenie mi trudno przychodziło, ale faktycznie zrezygnowałam z aktywności fizycznej. Wszystko wróciło do normy. Tyle, że jestem na L4 od 13tc ze względu na charakter pracy.
    Z tego co napisałaś u Ciebie problem skracającej się szyjki może być poważniejszy skoro dostałaś luteinę i no-spe. Nie wiem jaką pracę wykonujesz, ale może warto jednak wziąć L4 nawet na krótko i w ostatnim dniu pójść na kontrolę do lekarza.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zastanawiam, że skoro ciąża trwa 40 tygodni to o przenoszonej ciąży można mówić dopiero jak zacznie się 41 tydzień. A Ovu termin porodu wyliczył nawet nie ma koniec 39 tc, hmm

• anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:37

• mała mi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej,

Kurcze, Twój dzidziuś to się lubi droczyć z mamusią. Wyobrażam sobie, że możesz już czuć się totalnie zmęczona tym oczekiwaniem, ale jeśli dobrze zrozumiałam ostateczny termin porodu ( nawet jeśli miałby być wywoływany) przypada na niedzielę? Jeśli tak to pozostały tylko 2 dni. A nóż widelec może się w końcu samo ruszy ;)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. narazie mam urlop, wroce z urlopu i ide na L4. Laura jednak najwazniejsza ;) Tylko zastanawiam sie czy brac ta no spe ? Jakos mam wyrzuty sumienia jak sie tak faszeruje tymi prochami ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Dzieki dziewczyny. narazie mam urlop, wroce z urlopu i ide na L4. Laura jednak najwazniejsza ;) Tylko zastanawiam sie czy brac ta no spe ? Jakos mam wyrzuty sumienia jak sie tak faszeruje tymi prochami ;/

Rubi możesz brać nospę ja leżałam w szpitalu to 2 razy dziennie dostawałam nospę rozkurczowo. Będzie dobrze leż i odpoczywaj chociaż wiem ze na dluzsza mete nie da sie nic nie robic :) trzymam kciuki

U mnie w koncu pada odrazu lepiej sie oddycha. Olcia kopie jak najeta chyba tez jej sie podoba ochlodzenie :)
    Jestem ciekawa która znas następna urodzi :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    ja bym brała nospę, w końcu przepisał ci ją lekarz. Ja też jak miałam boleści brzucha przez dłuższy czas to dostałam nospę 3x2, brałam różnie 1-2x dziennie. Jak kiedyś trafiłam na sor to powiedzieli mi, że jeśli mam takie dolegliwości jakie mam to wręcz MUSZĘ brać nospę.I stanowczo za mało jej biorę.
    Moja koleżanka która też miała problem z szyjką też brała nospę do końca ciąży. Urodziła zdrowe dziecko. Ja też brałam nospę i nie tylko nospę, nawet nie wiesz ile leków biorę w ciąży. Teraz nawet mam antybiotyk na zbicie CRP. Także nic nie zoribsz, jeśli trzeba brać lek to trzeba go brać. Z reguły leków nie bierze się dla zasady tylko w stanach niezbędnej konieczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 19:44

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Rubi możesz brać nospę ja leżałam w szpitalu to 2 razy dziennie dostawałam nospę rozkurczowo. Będzie dobrze leż i odpoczywaj chociaż wiem ze na dluzsza mete nie da sie nic nie robic :) trzymam kciuki

U mnie w koncu pada odrazu lepiej sie oddycha. Olcia kopie jak najeta chyba tez jej sie podoba ochlodzenie :)
    Jestem ciekawa która znas następna urodzi :)

jak to kto ? :)
    Ty albo Dzejkej :)
    No chyba, że Agga zrobi nam niespodzinkę :)
    Przyjmujemy zakłady ;)?

anilorak lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:37

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj ja to trace powoli nadzieję, że urodzę bez wywoływania:((((

Rubi, widzę, że tez nazwiecie swoją córeczkę Laura:) Coraz cześciej spotykam się z tym imieniem:) Co do L4 to ja bym się nie zastanawiała raczej w takiej sytuacji.

Niesamowite jest to, że dosłownie minutę posmyram brodawkę i od razu pojawia się skurcz. Potem kolejny i kolejny, a potem.... wszystko zanika. No a mała od dwóch godzin ruchliwa jak nie wiem. Może się zorientuje w końcu, ze poza brzuszkiem będzie miała więcej miejsca i będzie jej wygodniej.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:38

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też Pasia jest baaardzo miłym zaskoczeniem (ja stawiałam na Dzejkej ciagle), trzymam mocno za nią kciuki no i czekam na wesołą nowinkę niebawem:)))

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:42

• patti Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pasia rodzi juz?sugerujecie sie tym ze jej do tej pory nie ma?
    jesli rodzi to super,

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, pasia rodzi juz?sugerujecie sie tym ze jej do tej pory nie ma?
    jesli rodzi to super,
    wydaje mi się, że tak. Skoro jej wody odeszły to już na pewno została w szpitalu. Może nawet jest już po, ale nie ma jak nam skrobnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 20:26

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje, że Pasia nie będzie się zabardzo meczyła w oczekiwaniu na rozwój akcji porodowej - wiadomo, czasem wody odchodzą, a skurczy brak...

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi, w poniedzialek klada mnie na oddziale. U mnie nie wywoluja kroplowka tylko zelami wiec to trwa dluzej, wiec nie wiadomo ile czekania przed nami...

Jak jeszcze jakas ciezarowka urodzi przedemna to sie chyba załamie. Nie chce wam blokowac kolejki, ale to juz jest nie fair ;P

Byłam na strasznie dlugim i szybkim spacerze. Myslalam, ze brzuch mi sie oderwie i spadnie na ziemie... Moze cos to pomoze :P

иιєиσямαℓиα, anilorak, mała mi, patti, vivien lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Mała mi, w poniedzialek klada mnie na oddziale. U mnie nie wywoluja kroplowka tylko zelami wiec to trwa dluzej, wiec nie wiadomo ile czekania przed nami...

Jak jeszcze jakas ciezarowka urodzi przedemna to sie chyba załamie. Nie chce wam blokowac kolejki, ale to juz jest nie fair ;P

Byłam na strasznie dlugim i szybkim spacerze. Myslalam, ze brzuch mi sie oderwie i spadnie na ziemie... Moze cos to pomoze :P
    widzę, że stosujesz coraz to bardziej hardkorowe motywatory dla córci ;)

anilorak, DzejKej lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczyłam maraton do biedronki i chodzenie na 3 piętro bez zatrzymania może coś mi to przyśpieszy bo już nie daje rady z stopami ;/ Robiłam dzis badania krwi mam nadzieję,że te stopy to nie zaatrucie ciążowe :( i teraz stres do poniedziałku chyba ze moja córcia sie pośpieszy.

DzejKej trzymam kciuki zeby Cię już jutro wzieło bez wywoływania :)

anilorak, DzejKej lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czytam i nie wierze nie było mnie 2 dni a tu 10 stron przybyło ale poczytałam i...

Nienormalna
    Wody wcale nie musza ci odejść wiec możesz mieć rozwarcie a wody nie odejdą na porodówce ci przebiją i ze szkoły rodzenia wyniosłam że położne wolą jak same przebijają balonik…:)… objawy są różne oczywiście skurcze to powazny objaw :)ja mam 15 km do szpitala i mi powiedziała że jak będą dopiero co 5 minut to mam wsiadać i jechać… objawem może być odejście czopa ale powiedziała że nie należy się spieszyć bo czop odchodzi a akcja porodowa rozwija się po około 10 godzinach… więc kochana nigdy nie wiesz musisz liczyc na instynkt… :)… biegiem do szpitala jak zauważymy żywą krew… i jak wody będą zielone… butelkowa zieleń… albo jeszcze możemy się czyścić… czyli biegunka krew z nosa i ogromny niepokój to tez są objawy które należy brac pod uwagę….:)

A tak po za tym
    Mam problem ze snem budze się 3 albo 4 rano i spać nie mogę przez dwie godziny masakra tez wam dokucza bezsenność??

Paasiaaa super wieści to już teraz się do nas odezwiesz jak dzidzie będziesz mieć przy sobie…POWODZENIA!!!!

Dzej kej i agaa trzymam kciuki aby szybko przyszło i abyście były już po wszystkim i szczęśliwe…:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ