X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziękuję :)
    to sobie chyba taką kupię , jeszcze 3 miesiące zostały jak pomyślę o tych nieprzespanych nocach to mnie skręca :)

3 miesiace to duzo, a ptem ja spkojnie dla dziecka wykorzystasz, a ja nie wiem czy wogole nie bede na niej spac, szczegolnie jak beda sie odzwyac moje stawy, bo z nia super idzie znalezc pozycje, tu sie wpechnie, tu sie wygnie i sie spi do rana, chyba ze synek poskacze po pęcherzu :D

ciekawe jak tam u dziewczyn...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo w koncu jakas akcja!!!

Pasiu skarbie trzymam mocno kciuki:)

Dzjekej mam nadzieje, ze Cie zostawia w szpitalu i jutro bedziesz trzymala dzieciatko w objeciach:)

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale sie dzieje :) Trzymam mocno kciuki :)
    Jesli chodzi o ta poduszke to ciagle sie wacham..mam poduche do karmienia..niewiem czy z ta do spanianie bedzie nam za ciasno w lozku i czy ona nie gniecie brzuszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 11:10

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia trzymam kciuki :) powodzenia, abyś już niedługo trzymała syncia w ramionach

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Wow ale sie dzieje :) Trzymam mocno kciuki :)
    Jesli chodzi o ta poduszke to ciagle sie wacham..mam poduche do karmienia..niewiem czy z ta do spanianie bedzie nam za ciasno w lozku i czy ona nie gniecie brzuszka?

nie iwme jak duze masz łóżko, i jak duzi wy jestescie, my mamy wersalke po rozlozeniu cos kolo 130 cm szertokosci, jak na razie sie miescimy

a co do gniecenia brzucha, kwestia ułozenia, ja daje tak ze jej długosc jest pod moimi plecami, i fajnie mi kregosłupo podtrzymuje, zwłaszcza jak nie chce mi sie spac na lewym boku, a te zakola to mam pod głowe i kolana, tam, gdzie jest bardzije zawineta, teraz sobie podkladam pod brzuszek, zeby mi tak nie opadal i jest super :) to kwestia dopracowania metody odpowiedniej dla ciebie.

Lilka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, Agga i DzejKej, to Wy już tuż tuż porodu.

Ale Wam super, zazdroszczę.
    Ja dopiero w 12 tyg a już nie mogę się doczekać.

Lada chwilka będziecie już szczęśliwymi mamami.
    Życzę Wam wspaniałych, niezapomnianych chwil, a w tym wszystkim wiele miłości i uśmiechu.
    Ja już przeszłam jeden poród bez najmniejszych obaw i wspominam go bardzo pozytywnie, bardzo zabawnie - życzę Wam podobnych wspomnień i zdrowego, ślicznego bobasa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, 3maj się! :*

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, trzymam kciuki - moze to mycie podlog pomoglo :D

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia super ;p trzymam kciuki :*****
    ale w głebi duszy strasznie zazdroszczee;p
    mnie od rana doskwiera ból okresowy - dobry znak :D
    chyba i ja dzis podłogi umyję ;D

Lilka, anilorak, Lalita2710, Selena, Blondi22, Blondi22, mała mi, vivien, pasia27 lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    no nieżle , ja ze swoja drobna figura juz napewno nie byłabym w stanie urodzić takie duże dziecko.

justa, powinnas zobaczyc moja tesciowa -jest mega drobna ,a wypchnela z siebie 6 dzieci- ja nie jestem az tak drobna ,za to kanal rodny mam waski hehe, wiec to chyba nie ma tak do konca znaczenia.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    no nieżle , ja ze swoja drobna figura juz napewno nie byłabym w stanie urodzić takie duże dziecko.

kurcze ,zapomnialam dodadac, ze tesciowa nie dosc ze drobna to rodzila duze dzieci -pierwszy syn -3800, drugi syn moj maz -4 kg i obwod glowki 36 :-D
    moj maly mial obwod 35 -to przez tatusia moje malenstwo chyba takie duze -bo ja wazylam 3300.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo.... ale sie zadowoliłam :)

cos za mna chodziło juz jakiś czas :)fast food :) a ze nie chciało mi sie jechac to zrobiłam sobie domowe fryteczki :)
    A co, raz na długi czas mi nie zaszkodzi, a jak nie teraz to kiedy?
    Pychotka :)

Lalita2710, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia!!!!!!!!!! Gratuluje i zazdroszcze! Powodzenia! Trzymam za Was kciuki!

A u mnie po prawie całym dniu wczorajszych skurczy jest 1cm rozwarcia. Dobre i to... Nastepny termin w szpitalu mam na niedziele.

Jak ja bym chciała sama z siebie zaczac rodzic to wy sobie nawet nie wyobrazacie. Tutaj rodza przed terminem, a ja 41+2 i nic...

Blondi22, kaja1991, Amicizia, marzycielka29, иιєиσямαℓиα, mała mi, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Wczoraj miałam wizytę i kolejne usg synek ma się super wszystko w jak najlepszym porządku lekarz oglądał z każdej strony. Synek tym razem protestował tylko przy pokazaniu buźki, którą pięknie zasłaniał rączkami za to klejnoty można było podziwiać nawet lekarz dla zabawy zmierzył dł siusiaka i ma 18mm hehe A nasz synek waży 1585 g troszkę byliśmy w szoku, że aż tyle ale lekarz powiedział, że jest ok po prostu korzysta z dobrodziejstw jakie mamusia mu serwuje :) A mnie pochwalił, bo przez ostatni miesiąc przytyłam 1kg. Jak pomierzył małego to wyszło, że ma 30t4d hehe dorodny ten nasz synek:)

A to zdjęcie zasłaniającego się maluszka naszego :)
    24pxxed.jpg

Amicizia, anilorak, Lalita2710 lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, co za nowina, oby to bylo to!!!Dzieje sie dzieje u nas na forum ostatnio!!!
    staram sie nadrabiac jak moj maly ssak spi, a ostatnio jest z jego snem lepiej wiec moge podczytac.

sluchajcie ,na pewno rozpoznacie ,ze sie zaczyna porod -mnie to zmylil ten test na osksytocyne ,myslalam ,ze po nim takie skurcze to norma ,a ze wywolywanie i tak musie byc.

dziewczyny...zapomnialam wam napisac...ze byc moze u mnie porod sie pospieszyl, bo przeciez jak wyszlam w piatek z izby przyjec to wroocilismy do domu spacerkiem z mezem- ponad godzine szlismy hehe.ledwo szlam ,ale bylam podniecona tym ,ze kolejny dzien musze byc juz w szpitalu -kto wie moze ten spacer cos ruszyl, wiec spacerujcie ponad godzine!!!

co do karmienia piersia -JEST SUPER SPRAWA-u mnie wlasnie sie rozkrecilo- mam nawal ,ale moj ssak mi pomaga-robie oklady cieple i zimne i jakos daje rade choc leci ze mnie okropnie.

dziewczyny, nie dajcie sie tesciowym- u mnie juz pojawialy sie rady odnosnie dopajania itp -ja mowie ,ze skorzystam z rad i dziekuje ,a robie swoje -i tak jest najlepiej ,bo po co sie klocic.

uwazam, ze posiadanie w domu po porodzie ciagle tesciowej lub innej osoby stresogennej nie jest wskazane -zahamuje was tylko.
    ja sobie doskonale radze sama -oczywiscie wazne zeby ktos odciazyl w gospodarstwie domowym.i u mnie jest tak -tesciowa wpada na 40 min ,przywozi obiadek,robi zakupy ,pogadamy i jedzie do domku, maz troche pozmywa, no i ja tez cos tam porobie jak mam sily.
    dzis przyjechala siostra i wlasnie mi gotuje i zostaje do niedzieli- super rzecz.jesli juz kogos miec caly czas to zaufana osobe ,ktora sie lubi i nie krepuje sie przy niej i taka ktora nie miala dzieci wczesniej.

ja np stresuje sie jak tesciowa na mnie patrzy ,a ze mnie sie leje jak karmie piersia, co do siostry to przed nia nie mam wstydu.
    zadbajcie o swoj komfort

anilorak, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, MADZIULA13, pasia27 lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzej kej -idz na dlugi spacerek kochana, tylko nie w upal!!!

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzej Kej no to juz cos sie dzieje, super oby poszło szybko i i bez komplikacji :)

maja sliczny fotka i suoper, ze wszystko ok :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzekej myslałam że u Ciebie i się zaczeło . Nie martw się na pewno z dnia na dzień się rozkręci na dobre, wkońcu te skórcze coś muszą przepowiadać nie>

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sama nie wiem. Nie zdziwie sie jak beda musieli wywoływac. W koncu gdyby cos sie miało zadziac to by sie juz dawno zadziało...

Ide sie troche przespac, zeby po poludniu miec siłe na najdluzszy spacer w historii mojej ciazy :P

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, patti lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:31

patti lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ