III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kobietki
wreszcie mam dostęp do laptopa U mnie rozwarcie na 1,5 cm mała jest już bardzo nisko ginekolog stwierdziła . No i brzusio opadł w końcu a mała ciągle bardzo aktywna jest zwiekszyła mi się ilość wyciekającej siary ostatnio normalnie ciurkiem leciała. Wczoraj miiałam bóle przepowiadajace ale po prysznicu ustały a szkoda. Nogi strasznie mam spuchniete tylko do poludnia sa normalne Gratulacje dla rozpakowanej Mamusianilorak, MADZIULA13, patti, DzejKej, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
No ja bym mogła nawet zaraz he he szkoda ze tak się nie da. Ja na całą ciąże dote pory równo 20 kg przytyłam i czuje sie strasznie szczególnie ze przed ciążą byłam drobniutka. No i od kilku dni mam biegunkę mam nadzieję,że to coś znaczy. Córcia ma ponad 3200 więc taka mała kluseczka he he :)Torby do szpitala spakowane i czekają . Znacie jakiś dobry żel chłodzący do stóp kupiłam już 2 i dupa chwilowo dobrze a zaraz to samo Niby dziś ochłodzenia ale bez wiatraka się nie obejdzie. Jeszcze na dodatek jesteśmy w trakcie przeprowadzki;/
-
my dzisiaj byliśmy na ostatnim usg mogliśmy podejrzeć naszego malucha. wprawdzie pani doktor dała się nacieszyć podglądem 4d, ale samo badanie przebiegło tak ekspresowo, że czuję niedosyt nie mniej jednak synuś ma się dobrze, waży 2175g, czyli kawał chłopa
anilorak, michaela, Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość
-
Patuska1992 wrote:No ja bym mogła nawet zaraz he he szkoda ze tak się nie da. Ja na całą ciąże dote pory równo 20 kg przytyłam i czuje sie strasznie szczególnie ze przed ciążą byłam drobniutka. No i od kilku dni mam biegunkę mam nadzieję,że to coś znaczy. Córcia ma ponad 3200 więc taka mała kluseczka he he :)Torby do szpitala spakowane i czekają . Znacie jakiś dobry żel chłodzący do stóp kupiłam już 2 i dupa chwilowo dobrze a zaraz to samo Niby dziś ochłodzenia ale bez wiatraka się nie obejdzie. Jeszcze na dodatek jesteśmy w trakcie przeprowadzki;/
Też kiepsko znoszę upały i puchną mi nogi. Dla mnie najbardziej skuteczny żel chłodzący to Dax Perfecta Mama "Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi", choć w te duchoty nie należy się cudów spodziewać. Przetestowałam już kilka i ten mimo wszystko jest najlepszy -
anilorak wrote:Patti, a Ty chyba musisz sobie suwaczek zmienić
zmienie niebawem.tak dziwnie bez brzuszka i nic nie kopie :-)przyzwyczailam sie do niego.musze wam powiedziec, ze ladnie mi zszyli brzuch i nie wiem czy naciagali skore ,bo ladnie to wygladaLilka, MADZIULA13, anilorak lubią tę wiadomość
-
U Pasi porod juz pewnie pelna para idzie
Patuska, teraz jeszcze ty mnie przegonisz?
Ja to proponuje zrobic liste ciezarowek w ciazy słoniowej... Bo ja chyba jestem słonica indyjska i bede chodzic w ciazy 21 miesiecy... Dzisiaj mi juz sasiadka mowila, ze chyba słoniatka sie spodziewam skoro jeszcze nic sie nie zadziało...mała mi lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...
Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ?? -
rubi67 wrote:czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...
Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??
Kasa, kasą ale wg mnie powinnaś brać zwolnienie i leżeć w domu. Ja też poszłam na zwolnienie już w marcu i to z przymusu lekarza i wcale nie żałuję. Mi też zaczęła się skracać szyjka i luteinę brałam chyba do końca 34 tc (tylko nie pamiętam od kiedy ale długo bo bardzo czekałam, żeby już jej nie brać)a później to już nie miało sensu (tak mi powiedział lekarz) Nospę dostałam ale jak miałam jakieś bóle i lekarz kazał brać tylko przez 2 lub 3 dni. Przyznam szczerze, że ona na mnie nigdy nie działała i wcale jej nie brałam. Pomijając jedną którą na IP dostałam domięśniowo.
Co do zwolnienia to już musisz sama zdecydować co jest dla Ciebie ważniejsze. -
Patuska1992 wrote:No ja bym mogła nawet zaraz he he szkoda ze tak się nie da. Ja na całą ciąże dote pory równo 20 kg przytyłam i czuje sie strasznie szczególnie ze przed ciążą byłam drobniutka. No i od kilku dni mam biegunkę mam nadzieję,że to coś znaczy. Córcia ma ponad 3200 więc taka mała kluseczka he he :)Torby do szpitala spakowane i czekają . Znacie jakiś dobry żel chłodzący do stóp kupiłam już 2 i dupa chwilowo dobrze a zaraz to samo Niby dziś ochłodzenia ale bez wiatraka się nie obejdzie. Jeszcze na dodatek jesteśmy w trakcie przeprowadzki;/
Patuska1992 mi mała mi też poleciła Dax Perfecta Mama "Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi". Muszę powiedzieć, że sprawdza się świetnie. Wiadomo na cały dzień ulgi nie przyniesie ale jest dużo lepiej. Ja do tego robię sobie okłady zmoczonymi ręcznikami. Mi puchną strasznie uda, lekarz powiedział, że to woda się zatrzymuje i do tego strasznie mnie bolą a te chłodne okłady na zmianę z kremem przynoszą ulgę (zwłaszcza w nocy).
Ja kupiłam u siebie w drogerii Natura a później jeszcze dostałam w SMYKU. W Rossmannie wcale go nie było.