X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    wreszcie mam dostęp do laptopa :) U mnie rozwarcie na 1,5 cm mała jest już bardzo nisko ginekolog stwierdziła . No i brzusio opadł w końcu :) a mała ciągle bardzo aktywna jest zwiekszyła mi się ilość wyciekającej siary ostatnio normalnie ciurkiem leciała. Wczoraj miiałam bóle przepowiadajace ale po prysznicu ustały a szkoda. Nogi strasznie mam spuchniete tylko do poludnia sa normalne :( Gratulacje dla rozpakowanej Mamusi :)

anilorak, MADZIULA13, patti, DzejKej, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:31

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Patuska, dopytywałam się właśnie o Ciebie, ale Pasia nam tu zdawała relacje :) Najważniejsze, że córcia donoszona :)
    Chyba nam się mamuśki rozpakujecie nie w kolejności :)
    no wygląda na to , że tak będzie hehe :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym mogła nawet zaraz he he szkoda ze tak się nie da. Ja na całą ciąże dote pory równo 20 kg przytyłam i czuje sie strasznie szczególnie ze przed ciążą byłam drobniutka. No i od kilku dni mam biegunkę mam nadzieję,że to coś znaczy. Córcia ma ponad 3200 więc taka mała kluseczka he he :)Torby do szpitala spakowane i czekają . Znacie jakiś dobry żel chłodzący do stóp kupiłam już 2 i dupa chwilowo dobrze a zaraz to samo :( Niby dziś ochłodzenia ale bez wiatraka się nie obejdzie. Jeszcze na dodatek jesteśmy w trakcie przeprowadzki;/

w57v9n73toqtjvh3.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasieńko, nareszcie Kacperek pcha się na świat :-) trzymam za Ciebie kciuki i czekam na wieści juz po :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:32

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podglądnełam z ciekawości co tam słychać w III trymestrze - ależ u Was się dzieje!:)

anilorak, patti lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:32

michaela lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez was podgladam ;)

anilorak lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj byliśmy na ostatnim usg :-) mogliśmy podejrzeć naszego malucha. wprawdzie pani doktor dała się nacieszyć podglądem 4d, ale samo badanie przebiegło tak ekspresowo, że czuję niedosyt ;-) nie mniej jednak synuś ma się dobrze, waży 2175g, czyli kawał chłopa ;-)

anilorak, michaela, Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    agaa a Ty nie musisz sie stawic w szpitalu na termin? jak to jest u Ciebie.. bo ja niestety tak będe miała:(

Niestety nie, kolejna wizyta w poniedziałek, w gabinecie doktorka:(

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia!!!! Trzymam kciuki:))) ale wiadomość aż się orzeźwiłam:)))

pasia27 lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska, gratulacje rozwarcia:))

• mała mi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    No ja bym mogła nawet zaraz he he szkoda ze tak się nie da. Ja na całą ciąże dote pory równo 20 kg przytyłam i czuje sie strasznie szczególnie ze przed ciążą byłam drobniutka. No i od kilku dni mam biegunkę mam nadzieję,że to coś znaczy. Córcia ma ponad 3200 więc taka mała kluseczka he he :)Torby do szpitala spakowane i czekają . Znacie jakiś dobry żel chłodzący do stóp kupiłam już 2 i dupa chwilowo dobrze a zaraz to samo :( Niby dziś ochłodzenia ale bez wiatraka się nie obejdzie. Jeszcze na dodatek jesteśmy w trakcie przeprowadzki;/

Też kiepsko znoszę upały i puchną mi nogi. Dla mnie najbardziej skuteczny żel chłodzący to Dax Perfecta Mama "Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi", choć w te duchoty nie należy się cudów spodziewać. Przetestowałam już kilka i ten mimo wszystko jest najlepszy

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• patti Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Patti, a Ty chyba musisz sobie suwaczek zmienić :)

zmienie niebawem.tak dziwnie bez brzuszka i nic nie kopie :-)przyzwyczailam sie do niego.musze wam powiedziec, ze ladnie mi zszyli brzuch i nie wiem czy naciagali skore ,bo ladnie to wyglada

Lilka, MADZIULA13, anilorak lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Pasi porod juz pewnie pelna para idzie :)

Patuska, teraz jeszcze ty mnie przegonisz?

Ja to proponuje zrobic liste ciezarowek w ciazy słoniowej... Bo ja chyba jestem słonica indyjska i bede chodzic w ciazy 21 miesiecy... Dzisiaj mi juz sasiadka mowila, ze chyba słoniatka sie spodziewam skoro jeszcze nic sie nie zadziało...

mała mi lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...

Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze jedno, czy ta luteine bede musiala juz brac do konca ciazy ??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    czesc dziewczyny, z gory was przepraszam, ze tak rzadko zagladam, ale na nic nie mam czasu...

Pisze do was z prosba o rade, bo bylam dzis u mojego lekarza na wixzycie kontrolnej. Niestety nie mial dobrych wiesci, bo zmiekcza mi sie szyjka macicy na dodatek zaczyna skracac. Obiecalam mu, ze bede kilka godzin dziennie lezec przynajmniej do 6 wrzesnia czyli do kolejnej wizyty. Musze chodzic do pracy, bo nie ukrywam, ze wtedy wiecj zarobie niz bedac na zwolnieniu. Zastaniawiam sie teraz czy dobrze zrobilam i zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze nie wzielam tego zwolnienia. Poza tym dostakam luteine dopochwowa i 3 razy no spe. Mam pytanie do dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji, a mianowicie czy no spa jest tu rowniez wskazana i to w takiej ilosci ? Czy sama luteina nie wystarczy ??

Kasa, kasą ale wg mnie powinnaś brać zwolnienie i leżeć w domu. Ja też poszłam na zwolnienie już w marcu i to z przymusu lekarza i wcale nie żałuję. Mi też zaczęła się skracać szyjka i luteinę brałam chyba do końca 34 tc (tylko nie pamiętam od kiedy ale długo bo bardzo czekałam, żeby już jej nie brać)a później to już nie miało sensu (tak mi powiedział lekarz) Nospę dostałam ale jak miałam jakieś bóle i lekarz kazał brać tylko przez 2 lub 3 dni. Przyznam szczerze, że ona na mnie nigdy nie działała i wcale jej nie brałam. Pomijając jedną którą na IP dostałam domięśniowo.
    Co do zwolnienia to już musisz sama zdecydować co jest dla Ciebie ważniejsze.

• Adka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:

Patuska1992 mi mała mi też poleciła Dax Perfecta Mama "Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi". Muszę powiedzieć, że sprawdza się świetnie. Wiadomo na cały dzień ulgi nie przyniesie ale jest dużo lepiej. Ja do tego robię sobie okłady zmoczonymi ręcznikami. Mi puchną strasznie uda, lekarz powiedział, że to woda się zatrzymuje i do tego strasznie mnie bolą a te chłodne okłady na zmianę z kremem przynoszą ulgę (zwłaszcza w nocy).
    Ja kupiłam u siebie w drogerii Natura a później jeszcze dostałam w SMYKU. W Rossmannie wcale go nie było.

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ