X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, oby wkoncu trafili co jest i ci pomogli

Kleopaptra udanego wypoczynku.

a co do wieku porodu, ja mam jeszcze 26 lat, ale 7 listopada koncze 27, wie zalezy kiedy sie synek urodzi, to bedzie albo jeszcze 26, albo juz 27 :D ogólnie cudowny prezent urodzinowy :D

иιєиσямαℓиα, anilorak, Rika, vivien, polska_dziewczyna, Kleopatra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Nienormalna, oby wkoncu trafili co jest i ci pomogli

Kleopaptra udanego wypoczynku.

a co do wieku porodu, ja mam jeszcze 26 lat, ale 7 listopada koncze 27, wie zalezy kiedy sie synek urodzi, to bedzie albo jeszcze 26, albo juz 27 :D ogólnie cudowny prezent urodzinowy :D

no na prawdę piękny i wyjątkowy prezent :)!
    Ja na swoje urodziny w tym roku też dostałam wyjątkowy prezent :) - pozytywny wynik beta HCG :). Urodziny dzidziusia to jeszcze piękniejszy prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 10:45

anilorak, Amicizia, michaela lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Agga ma fajną pogodę do porodu :). U mnie np. jest do ok. 20 st.
    Ciekawe jak u niej?
    Na skurcze podają oksytocynę , a jak nie ma rozwarcia długo, to co się stosuje? Chyba tylko cesarka? Orientujecie się?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba najpierw dokladnei i czesto mierza czy sie robi rozwarcie, jak stwierdza ze nic sie nei rusza to pewnie wtey siegaja po jakies srodki... ale nei wiem, tak tylko mi sie wydaje...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M. w preencie urodzinowym zobaczyl swoje malenstow na USG pierwszy raz, taka kropeczke, bo akurat nasza pierwsza wizyta wypadala w jego urodziny 13 marca, w dniu wyboru nowego papieza :D byl to na prawde wyjatkowy i bogaty we wrazenia i emocje dzien.

anilorak, иιєиσямαℓиα, Lilka, Rika, justa24, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Moj M. w preencie urodzinowym zobaczyl swoje malenstow na USG pierwszy raz, taka kropeczke, bo akurat nasza pierwsza wizyta wypadala w jego urodziny 13 marca, w dniu wyboru nowego papieza :D byl to na prawde wyjatkowy i bogaty we wrazenia i emocje dzien.

o a mój mąż z kolei dzień po swoich urodzinach dowiedział się na usg, że będziemy mieli synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 11:03

anilorak, justa24 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi stuknie 30 w tym roku :) urodzinki mam w pazdzierniku a termin na listopad 21 w rocznice laparoskopii ;) rok temu dawali nam male szanse na dzidziusia..a dzidzius jest :)

anilorak, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Rika, Suzy Lee, polska_dziewczyna, patti lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    A mi stuknie 30 w tym roku :) urodzinki mam w pazdzierniku a termin na listopad 21 w rocznice laparoskopii ;) rok temu dawali nam male szanse na dzidziusia..a dzidzius jest :)
    to tym bardziej gratuluję Lilka :)!
    To taki wasz mały kochany cud :)!
    A z jakiego powodu miałaś laparoskopię? Czemu dawali wam małe szanse na dzidziusia?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Ja mam 24 lata, mąż 26 :) My ślub braliśmy 18.08 w zeszłym roku - także w niedziele mamy pierwszą rocznicę :) Z dzidzią trzeba było poczekać pół roku od ślubu aż bezpiecznie skończę prace praktyczne w laboratorium do mgr, ale na szczęście od razu się udało :)

Aga trzymam kciuki, żeby skurcze ruszyły szyjkę i pojawiło się rozwarcie! Już niedługo! :)
    Rika to jesteśmy rówieśnicami :) w końcu bo juz myślalam żę najmłodsza jestem tutaj hehe, mój mąż ma 30 latek i to nasze pierwsze dziecko. A o Ciąży dowiedzieliśmy się w półrocznicę ślubu zaraz dzień po urodzinach mojego męża:P

Rika lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaa super wieści że w końcu się ruszyło :) powodzenia...szybkiego porodu życzę :)
    tez słyszałam że ten masaż szyjki przyspiesza ale podobno bardzo jest bolesny.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten słynny masaż szyjki można zrobić u lekarza rozumiem?
    Trzeba poprosić?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej mamie robiła masaż położna w szpitalu przed porodem..ale szybko z niego zrezygnowała..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna laparo mialam z powodu torbieli endometrialnych z diagnoza endometrioza 3 stopnia..czyli mocno zaawansowana. Badanie histopatologiczne nie potwierdzilo diagnozy lekarze byli zdumieni i w sumie niewiedzieli czemu ;) mogli wziasc zly wycinek albo chorobska niema.teraz sie z tego smieje nabralam dystansu..wtedy nikt nie byl mi w stanie powiedziec czy kiedykolwiek zostane mama.bylo mnostwo zrostow na jajnikach i mocno krwawilam prosty niby zabieg trwal ponad 3 godziny ;) czasem jest tak ze po laparo sa najwieksze szanse na zajscie bo wszystko jest oczyszczone.I zaszlismy w Lutym ;) nasz maly cud :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wyprzedaz-laktator-elektryczny-babyono-sensi-051-i3438153081.html
    dziewczyny co sądzicie o tym laktatorze? niewiem na jaki się zdecydować ..może któras doradzi w miare niedrogo.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A ten słynny masaż szyjki można zrobić u lekarza rozumiem?
    Trzeba poprosić?
    Moja kolezanka mi o nim wczoraj opowiadala.jednym slowem jakim okreslila masaz bylo Masakra.lekarz jej robil i kazala mu przestac bo tak bolalo.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nienormalna laparo mialam z powodu torbieli endometrialnych z diagnoza endometrioza 3 stopnia..czyli mocno zaawansowana. Badanie histopatologiczne nie potwierdzilo diagnozy lekarze byli zdumieni i w sumie niewiedzieli czemu ;) mogli wziasc zly wycinek albo chorobska niema.teraz sie z tego smieje nabralam dystansu..wtedy nikt nie byl mi w stanie powiedziec czy kiedykolwiek zostane mama.bylo mnostwo zrostow na jajnikach i mocno krwawilam prosty niby zabieg trwal ponad 3 godziny ;) czasem jest tak ze po laparo sa najwieksze szanse na zajscie bo wszystko jest oczyszczone.I zaszlismy w Lutym ;) nasz maly cud :)
    Lilka ja tez miałam laparoskopie gdy zaszłam 2 lata temu w ciąże pozamaciczną..niestety niedało sie uratować mojego jednego jajowodu po pękł i był do usunięcia...opinie o kolejnej ciąży po takiej ciaży pm były różne podobno proces starań może byc wydłużony, mogą się porobic zrosty no i niewiadomo w jakim stanie jest ten drugi jajowód..ale naszczęcie był drożny i dość szybko po slubie udało nam sie zajśc i to praktycznie bez starań :)

Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Lilka ja tez miałam laparoskopie gdy zaszłam 2 lata temu w ciąże pozamaciczną..niestety niedało sie uratować mojego jednego jajowodu po pękł i był do usunięcia...opinie o kolejnej ciąży po takiej ciaży pm były różne podobno proces starań może byc wydłużony, mogą się porobic zrosty no i niewiadomo w jakim stanie jest ten drugi jajowód..ale naszczęcie był drożny i dość szybko po slubie udało nam sie zajśc i to praktycznie bez starań :)
    no to rzeczywiście mieliście szczęście w nieszczęściu. Akurat owulacja ci się tak rozłożyła, że akurat była z tego jajnika z jajowodem. Ja mam bóle owulacyjne i generalnie bardzo często praktycznie co miesiąc owulację miałam tylko z prawego jajnika :).
    My po # rozpoczęliśmy starania dopiero w 4tym cyklu po # i nie wiadomo z jakich przyczyn nie udawało się przez kolejne 4 cykle. A pierwszym razem udało się od razu. Niby owulacja miała miejsce, u mnie było wszystko oki, podejrzewamy osłabione nasienia po chorobie u mojego męża. Udało się dopiero w lutym :) i nie wiem czy pomogło to , że zaczęłam w lutym brać już clexane na zalecenie immunologa , czy po prostu przypadek :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    może rzeczywiście zła diagnoza lekarzy :). Większość schorzeń daje podobne dolegliwości. Grunt , że się udało :). U nas też w lutym zaskoczyło :). W Walentynki :D.
    Mój synek powinien mieć na imię Walenty hehe ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna faktycznie mieliśmy dużo szczęścia :) przyznam szczerze że byłam troche negatywnie nastawiona na to że nam się uda tak szybko..naszczęscie psychika jeszcze pracowała jak należy a to najważniejsze jest.
    Mój kuzyn z zona starają się od 4 lat i nic:(

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna cisza tutaj...niema pasi chyba pojechała jako pierwsza.. pózniej dzej kej i agaa?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ