X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, oby wkoncu trafili co jest i ci pomogli

Kleopaptra udanego wypoczynku.

a co do wieku porodu, ja mam jeszcze 26 lat, ale 7 listopada koncze 27, wie zalezy kiedy sie synek urodzi, to bedzie albo jeszcze 26, albo juz 27 :D ogólnie cudowny prezent urodzinowy :D

иιєиσямαℓиα, anilorak, Rika, vivien, polska_dziewczyna, Kleopatra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Nienormalna, oby wkoncu trafili co jest i ci pomogli

Kleopaptra udanego wypoczynku.

a co do wieku porodu, ja mam jeszcze 26 lat, ale 7 listopada koncze 27, wie zalezy kiedy sie synek urodzi, to bedzie albo jeszcze 26, albo juz 27 :D ogólnie cudowny prezent urodzinowy :D

no na prawdę piękny i wyjątkowy prezent :)!
    Ja na swoje urodziny w tym roku też dostałam wyjątkowy prezent :) - pozytywny wynik beta HCG :). Urodziny dzidziusia to jeszcze piękniejszy prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 10:45

anilorak, Amicizia, michaela lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Agga ma fajną pogodę do porodu :). U mnie np. jest do ok. 20 st.
    Ciekawe jak u niej?
    Na skurcze podają oksytocynę , a jak nie ma rozwarcia długo, to co się stosuje? Chyba tylko cesarka? Orientujecie się?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba najpierw dokladnei i czesto mierza czy sie robi rozwarcie, jak stwierdza ze nic sie nei rusza to pewnie wtey siegaja po jakies srodki... ale nei wiem, tak tylko mi sie wydaje...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M. w preencie urodzinowym zobaczyl swoje malenstow na USG pierwszy raz, taka kropeczke, bo akurat nasza pierwsza wizyta wypadala w jego urodziny 13 marca, w dniu wyboru nowego papieza :D byl to na prawde wyjatkowy i bogaty we wrazenia i emocje dzien.

anilorak, иιєиσямαℓиα, Lilka, Rika, justa24, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Moj M. w preencie urodzinowym zobaczyl swoje malenstow na USG pierwszy raz, taka kropeczke, bo akurat nasza pierwsza wizyta wypadala w jego urodziny 13 marca, w dniu wyboru nowego papieza :D byl to na prawde wyjatkowy i bogaty we wrazenia i emocje dzien.

o a mój mąż z kolei dzień po swoich urodzinach dowiedział się na usg, że będziemy mieli synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 11:03

anilorak, justa24 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi stuknie 30 w tym roku :) urodzinki mam w pazdzierniku a termin na listopad 21 w rocznice laparoskopii ;) rok temu dawali nam male szanse na dzidziusia..a dzidzius jest :)

anilorak, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Rika, Suzy Lee, polska_dziewczyna, patti lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    A mi stuknie 30 w tym roku :) urodzinki mam w pazdzierniku a termin na listopad 21 w rocznice laparoskopii ;) rok temu dawali nam male szanse na dzidziusia..a dzidzius jest :)
    to tym bardziej gratuluję Lilka :)!
    To taki wasz mały kochany cud :)!
    A z jakiego powodu miałaś laparoskopię? Czemu dawali wam małe szanse na dzidziusia?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Ja mam 24 lata, mąż 26 :) My ślub braliśmy 18.08 w zeszłym roku - także w niedziele mamy pierwszą rocznicę :) Z dzidzią trzeba było poczekać pół roku od ślubu aż bezpiecznie skończę prace praktyczne w laboratorium do mgr, ale na szczęście od razu się udało :)

Aga trzymam kciuki, żeby skurcze ruszyły szyjkę i pojawiło się rozwarcie! Już niedługo! :)
    Rika to jesteśmy rówieśnicami :) w końcu bo juz myślalam żę najmłodsza jestem tutaj hehe, mój mąż ma 30 latek i to nasze pierwsze dziecko. A o Ciąży dowiedzieliśmy się w półrocznicę ślubu zaraz dzień po urodzinach mojego męża:P

Rika lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaa super wieści że w końcu się ruszyło :) powodzenia...szybkiego porodu życzę :)
    tez słyszałam że ten masaż szyjki przyspiesza ale podobno bardzo jest bolesny.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten słynny masaż szyjki można zrobić u lekarza rozumiem?
    Trzeba poprosić?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej mamie robiła masaż położna w szpitalu przed porodem..ale szybko z niego zrezygnowała..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna laparo mialam z powodu torbieli endometrialnych z diagnoza endometrioza 3 stopnia..czyli mocno zaawansowana. Badanie histopatologiczne nie potwierdzilo diagnozy lekarze byli zdumieni i w sumie niewiedzieli czemu ;) mogli wziasc zly wycinek albo chorobska niema.teraz sie z tego smieje nabralam dystansu..wtedy nikt nie byl mi w stanie powiedziec czy kiedykolwiek zostane mama.bylo mnostwo zrostow na jajnikach i mocno krwawilam prosty niby zabieg trwal ponad 3 godziny ;) czasem jest tak ze po laparo sa najwieksze szanse na zajscie bo wszystko jest oczyszczone.I zaszlismy w Lutym ;) nasz maly cud :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wyprzedaz-laktator-elektryczny-babyono-sensi-051-i3438153081.html
    dziewczyny co sądzicie o tym laktatorze? niewiem na jaki się zdecydować ..może któras doradzi w miare niedrogo.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A ten słynny masaż szyjki można zrobić u lekarza rozumiem?
    Trzeba poprosić?
    Moja kolezanka mi o nim wczoraj opowiadala.jednym slowem jakim okreslila masaz bylo Masakra.lekarz jej robil i kazala mu przestac bo tak bolalo.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nienormalna laparo mialam z powodu torbieli endometrialnych z diagnoza endometrioza 3 stopnia..czyli mocno zaawansowana. Badanie histopatologiczne nie potwierdzilo diagnozy lekarze byli zdumieni i w sumie niewiedzieli czemu ;) mogli wziasc zly wycinek albo chorobska niema.teraz sie z tego smieje nabralam dystansu..wtedy nikt nie byl mi w stanie powiedziec czy kiedykolwiek zostane mama.bylo mnostwo zrostow na jajnikach i mocno krwawilam prosty niby zabieg trwal ponad 3 godziny ;) czasem jest tak ze po laparo sa najwieksze szanse na zajscie bo wszystko jest oczyszczone.I zaszlismy w Lutym ;) nasz maly cud :)
    Lilka ja tez miałam laparoskopie gdy zaszłam 2 lata temu w ciąże pozamaciczną..niestety niedało sie uratować mojego jednego jajowodu po pękł i był do usunięcia...opinie o kolejnej ciąży po takiej ciaży pm były różne podobno proces starań może byc wydłużony, mogą się porobic zrosty no i niewiadomo w jakim stanie jest ten drugi jajowód..ale naszczęcie był drożny i dość szybko po slubie udało nam sie zajśc i to praktycznie bez starań :)

Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Lilka ja tez miałam laparoskopie gdy zaszłam 2 lata temu w ciąże pozamaciczną..niestety niedało sie uratować mojego jednego jajowodu po pękł i był do usunięcia...opinie o kolejnej ciąży po takiej ciaży pm były różne podobno proces starań może byc wydłużony, mogą się porobic zrosty no i niewiadomo w jakim stanie jest ten drugi jajowód..ale naszczęcie był drożny i dość szybko po slubie udało nam sie zajśc i to praktycznie bez starań :)
    no to rzeczywiście mieliście szczęście w nieszczęściu. Akurat owulacja ci się tak rozłożyła, że akurat była z tego jajnika z jajowodem. Ja mam bóle owulacyjne i generalnie bardzo często praktycznie co miesiąc owulację miałam tylko z prawego jajnika :).
    My po # rozpoczęliśmy starania dopiero w 4tym cyklu po # i nie wiadomo z jakich przyczyn nie udawało się przez kolejne 4 cykle. A pierwszym razem udało się od razu. Niby owulacja miała miejsce, u mnie było wszystko oki, podejrzewamy osłabione nasienia po chorobie u mojego męża. Udało się dopiero w lutym :) i nie wiem czy pomogło to , że zaczęłam w lutym brać już clexane na zalecenie immunologa , czy po prostu przypadek :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    może rzeczywiście zła diagnoza lekarzy :). Większość schorzeń daje podobne dolegliwości. Grunt , że się udało :). U nas też w lutym zaskoczyło :). W Walentynki :D.
    Mój synek powinien mieć na imię Walenty hehe ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna faktycznie mieliśmy dużo szczęścia :) przyznam szczerze że byłam troche negatywnie nastawiona na to że nam się uda tak szybko..naszczęscie psychika jeszcze pracowała jak należy a to najważniejsze jest.
    Mój kuzyn z zona starają się od 4 lat i nic:(

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna cisza tutaj...niema pasi chyba pojechała jako pierwsza.. pózniej dzej kej i agaa?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ