X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna faktycznie mieliśmy dużo szczęścia :) przyznam szczerze że byłam troche negatywnie nastawiona na to że nam się uda tak szybko..naszczęscie psychika jeszcze pracowała jak należy a to najważniejsze jest.
    Mój kuzyn z zona starają się od 4 lat i nic:(
    a znają przyczynę niepowodzeń?
    4 lata to dość długo na regularne starania, które są bezowocne. Byli już u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 13:52

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki ugotowałam obiadek i odpoczywam bo dziś gdzieś nie mam siły na nic nie wiem czy to ta pogoda ale jestem wrakiem leże plackiem :(. Dopadł mnie już stres związany z jutrzejszą wizytą u gina i w ogóle jestem gdzieś poddenerwowana .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Ładna cisza tutaj...niema pasi chyba pojechała jako pierwsza.. pózniej dzej kej i agaa?

no, już powinny spływać pierwsze informacje od rozpakowanych mam, a tu taka cisza..

Lilka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to chodzili juz nie do jednego lekarza i leczyli się nawet ..ale podobno wszystko jest dobrze.. mnei sie wydaje że przyczyna też jest w psychice nastawienie i za duże chęci..tak że sie cały organizm zablokował.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    z tego co wiem to chodzili juz nie do jednego lekarza i leczyli się nawet ..ale podobno wszystko jest dobrze.. mnei sie wydaje że przyczyna też jest w psychice nastawienie i za duże chęci..tak że sie cały organizm zablokował.
    no coś w tym jest rzeczywiście, psychika. Ale czasami błahe powody są przyczyną niepowodzeń. U siebie podejrzewałam też zbyt mało śluzu płodnego po #, bo przed było go znacznie więcej. Zastosowaliśmy w końcu żel ułatwiający poczęcie...nie mam pojęcia czy coś pomógł. Ale odprężenie i wyluzowanie rzeczywiście pomaga :). Tylko jak człowiek ma ciśnienie i na okrągło myśli o upragnionym dziecku, to trudno na czym innym skupić swoją uwagę i odprężyć się. Człowiek tylko lata z tymi testami owulacyjnymi i sprawdza, obserwuję ....eh.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:

Mysle ze to moze byc przyczyna..u nas tez tak bylo ze bardzo chcialam a w cyklu w ktorym zaszlismy odpuscilam. testy nie pokazaly owulacji i dalam sobie spokoj w tym cyklu z przytulaniem sie tu iteraz i udalo sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 14:03

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was podczytuje, czy są już wieści z porodówek a tu cisza :)

Justa24 ja tam się nie zgodzę do końca z tą psychiką, my staraliśmy się 6 lat i dopiero bardziej radykalne kroki pomogły. Fakt psychika ma tu swój udział, ale nie przeceniajmy tego. Poza tym mówienie parom, które się starają (nie mówie ze tak robisz), żeby wyluzowały i przestały myśleć to naprawdę najgorsza z możliwych rad.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja odebrałam wyniki ugotowałam obiadek i odpoczywam bo dziś gdzieś nie mam siły na nic nie wiem czy to ta pogoda ale jestem wrakiem leże plackiem :(. Dopadł mnie już stres związany z jutrzejszą wizytą u gina i w ogóle jestem gdzieś poddenerwowana .
    nie stresuj się wizytą będzie dobrze :).
    Ciesz się jutro spotkasz się z maluszkiem :). Ja dopiero za tydzień i już mnie roznosi.
    Pogoda mi odpowiada, fajnie chłodno....w końcu da się żyć :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogromny problem z opryszczka na ustach!!! nie jest duza ani bolesna ale martwi mnie bo wyskoczyla mi juz drugi raz w ciagu kilku tygodni i dzis widze ze sie tworzy nowy babelek na dolnej wardze :( stosuje plastry compeed(bardzo dobre) i bardzo uwazam zeby sie nie rozprzestniala..Mam do tego cholerstwa tendencje :( teraz ok ale jak mi wyjdzie przy porodzie bedzie nieciekawie :(

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:

Naprawde ogromna sila lezy w psychice..
    Dlatego ja tez sie bardzo balam po tym jak poronilam ze dlugo nam sie nie uda bo bylam zalamana... :( i bardzo chcialam dzidziusia

Latwo sie mowi :"nie mysl o tym", "kiedys wam sie uda" itp :/ :/

иιєиσямαℓиα, Lilka lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie się pocę, pot ma nieprzyjemną woń. Czy wy też tak macie w ciąży? Spotkałyście się z takim czymś? Zapytam dziś lekarkę o to pocenie. Dziś w sumie chłodno a ja spocona jak szczur :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i idziemy dzisiaj do gina :) Troche sie denerwuje jak tam nasza kruszynka :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ach i idziemy dzisiaj do gina :) Troche sie denerwuje jak tam nasza kruszynka :)
    to powodzenia :)
    daj znać po wizycie.
    Powiedz lekarzowi o tej opryszczce, może da ci coś skutecznego żeby wytępić wirusa i nie zaatakuje przed porodem.

Lilka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi przyjaciele starali sie bardzo dlugo w koncu zdecydowali sie na in vitro na karte medyczna czyli tutaj za darmo :) przeszli wszystkie badania i mieli juz termin wyznaczony na zabieg, tydzien przed zabiegiem okazalo sie ze sa w ciazy :)

иιєиσямαℓиα, vivien, anilorak, Suzy Lee, Selena, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:

Lilka powodzenia na wizycje,
    napisz po jak tam dzidzia sie miewa ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nasi przyjaciele starali sie bardzo dlugo w koncu zdecydowali sie na in vitro na karte medyczna czyli tutaj za darmo :) przeszli wszystkie badania i mieli juz termin wyznaczony na zabieg, tydzien przed zabiegiem okazalo sie ze sa w ciazy :)
    też słyszałam o takich przypadkach, że ludzie umówieni na zabieg, wszystko ustalone, załatwione i leczenie przygotowawcze za nimi i okazywało się, że udało się im zajść w międzyczasie naturalnie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:

cuda sie zdazaja <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 14:11

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    szkoda tylko, że tak rzadko :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    to prawda ..ja tam wierze w cuda ..:)

vivien lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja lecę do internisty. do zobaczenia potem

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ