X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna faktycznie mieliśmy dużo szczęścia :) przyznam szczerze że byłam troche negatywnie nastawiona na to że nam się uda tak szybko..naszczęscie psychika jeszcze pracowała jak należy a to najważniejsze jest.
    Mój kuzyn z zona starają się od 4 lat i nic:(
    a znają przyczynę niepowodzeń?
    4 lata to dość długo na regularne starania, które są bezowocne. Byli już u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 13:52

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki ugotowałam obiadek i odpoczywam bo dziś gdzieś nie mam siły na nic nie wiem czy to ta pogoda ale jestem wrakiem leże plackiem :(. Dopadł mnie już stres związany z jutrzejszą wizytą u gina i w ogóle jestem gdzieś poddenerwowana .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Ładna cisza tutaj...niema pasi chyba pojechała jako pierwsza.. pózniej dzej kej i agaa?

no, już powinny spływać pierwsze informacje od rozpakowanych mam, a tu taka cisza..

Lilka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to chodzili juz nie do jednego lekarza i leczyli się nawet ..ale podobno wszystko jest dobrze.. mnei sie wydaje że przyczyna też jest w psychice nastawienie i za duże chęci..tak że sie cały organizm zablokował.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    z tego co wiem to chodzili juz nie do jednego lekarza i leczyli się nawet ..ale podobno wszystko jest dobrze.. mnei sie wydaje że przyczyna też jest w psychice nastawienie i za duże chęci..tak że sie cały organizm zablokował.
    no coś w tym jest rzeczywiście, psychika. Ale czasami błahe powody są przyczyną niepowodzeń. U siebie podejrzewałam też zbyt mało śluzu płodnego po #, bo przed było go znacznie więcej. Zastosowaliśmy w końcu żel ułatwiający poczęcie...nie mam pojęcia czy coś pomógł. Ale odprężenie i wyluzowanie rzeczywiście pomaga :). Tylko jak człowiek ma ciśnienie i na okrągło myśli o upragnionym dziecku, to trudno na czym innym skupić swoją uwagę i odprężyć się. Człowiek tylko lata z tymi testami owulacyjnymi i sprawdza, obserwuję ....eh.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:

Mysle ze to moze byc przyczyna..u nas tez tak bylo ze bardzo chcialam a w cyklu w ktorym zaszlismy odpuscilam. testy nie pokazaly owulacji i dalam sobie spokoj w tym cyklu z przytulaniem sie tu iteraz i udalo sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 14:03

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was podczytuje, czy są już wieści z porodówek a tu cisza :)

Justa24 ja tam się nie zgodzę do końca z tą psychiką, my staraliśmy się 6 lat i dopiero bardziej radykalne kroki pomogły. Fakt psychika ma tu swój udział, ale nie przeceniajmy tego. Poza tym mówienie parom, które się starają (nie mówie ze tak robisz), żeby wyluzowały i przestały myśleć to naprawdę najgorsza z możliwych rad.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja odebrałam wyniki ugotowałam obiadek i odpoczywam bo dziś gdzieś nie mam siły na nic nie wiem czy to ta pogoda ale jestem wrakiem leże plackiem :(. Dopadł mnie już stres związany z jutrzejszą wizytą u gina i w ogóle jestem gdzieś poddenerwowana .
    nie stresuj się wizytą będzie dobrze :).
    Ciesz się jutro spotkasz się z maluszkiem :). Ja dopiero za tydzień i już mnie roznosi.
    Pogoda mi odpowiada, fajnie chłodno....w końcu da się żyć :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogromny problem z opryszczka na ustach!!! nie jest duza ani bolesna ale martwi mnie bo wyskoczyla mi juz drugi raz w ciagu kilku tygodni i dzis widze ze sie tworzy nowy babelek na dolnej wardze :( stosuje plastry compeed(bardzo dobre) i bardzo uwazam zeby sie nie rozprzestniala..Mam do tego cholerstwa tendencje :( teraz ok ale jak mi wyjdzie przy porodzie bedzie nieciekawie :(

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:

Naprawde ogromna sila lezy w psychice..
    Dlatego ja tez sie bardzo balam po tym jak poronilam ze dlugo nam sie nie uda bo bylam zalamana... :( i bardzo chcialam dzidziusia

Latwo sie mowi :"nie mysl o tym", "kiedys wam sie uda" itp :/ :/

иιєиσямαℓиα, Lilka lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie się pocę, pot ma nieprzyjemną woń. Czy wy też tak macie w ciąży? Spotkałyście się z takim czymś? Zapytam dziś lekarkę o to pocenie. Dziś w sumie chłodno a ja spocona jak szczur :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i idziemy dzisiaj do gina :) Troche sie denerwuje jak tam nasza kruszynka :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ach i idziemy dzisiaj do gina :) Troche sie denerwuje jak tam nasza kruszynka :)
    to powodzenia :)
    daj znać po wizycie.
    Powiedz lekarzowi o tej opryszczce, może da ci coś skutecznego żeby wytępić wirusa i nie zaatakuje przed porodem.

Lilka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi przyjaciele starali sie bardzo dlugo w koncu zdecydowali sie na in vitro na karte medyczna czyli tutaj za darmo :) przeszli wszystkie badania i mieli juz termin wyznaczony na zabieg, tydzien przed zabiegiem okazalo sie ze sa w ciazy :)

иιєиσямαℓиα, vivien, anilorak, Suzy Lee, Selena, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:

Lilka powodzenia na wizycje,
    napisz po jak tam dzidzia sie miewa ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nasi przyjaciele starali sie bardzo dlugo w koncu zdecydowali sie na in vitro na karte medyczna czyli tutaj za darmo :) przeszli wszystkie badania i mieli juz termin wyznaczony na zabieg, tydzien przed zabiegiem okazalo sie ze sa w ciazy :)
    też słyszałam o takich przypadkach, że ludzie umówieni na zabieg, wszystko ustalone, załatwione i leczenie przygotowawcze za nimi i okazywało się, że udało się im zajść w międzyczasie naturalnie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:

cuda sie zdazaja <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 14:11

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    szkoda tylko, że tak rzadko :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    to prawda ..ja tam wierze w cuda ..:)

vivien lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja lecę do internisty. do zobaczenia potem

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ