X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:58

anilorak, Lalita2710, vivien, justa24 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:13

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny ;)

Rowniez witam sie tak dokladniej po weekendzie.
    Co do mezow... to hmm... moj nie jest najgorszy.
    Jest leniem i sam z siebie nie wpadnie na pomysl aby posprzatac, ale jak mu wdpomne albo poprosze to , a i owszem zrobi to ;)
    Co do opieki nad Synkiem, to zarezerwowal sobie kapiel ;) Stwierdzil ze to bedzie tylko ich czas.
    Oczywiscie zajmowac sie Nim bedzie, ale kapiel jest jego.
    Dla mnie bomba.

Jesli chodzi o prywatna opieke itp. to ja poczatkowo mialam zamiar tylko z takiej korzystac.
    Tzn cesarka na zadanie- platna ( bo sie balam ze zle przeprowadza porod)
    Opieka w szpitalu - rowniez dodatkoeo platna( u nas tak mozna)
    Jesli bylby porod sn to koniecznie prywatna polozna.
    Ale z biegiem czasu doszlam do wniosku ze mamy 21 wiek, plave skladki wuec nie bede dodaykowo wywalala.kasy w bloto. Wole Malemu kupic rzeczy.
    Ale to moje zdanie;)
    Zostalam tylko przy prywatnym lekarzu, ktory wspolpracuje ze szpitslem w ktorym mam zamiar rodzic. A tam nie ma nacisku na sn. Jak cos sie dzieje to cc i koniec ;)
    Znieczulenie jest bezplatne a w alternatywie jedt gaz ;)

mhsvj44jngo177cq.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:14

Rika lubi tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak- ja odkad mam prywatny pakiet przestalam chodzic na nfz!!

Tyle co ja tam nerwow stracilam, najpierw gin a pozniej reszta to obiecalam sobie ze moja noga tam wiecej nie stanie.
    Raz poszlam do gin ktora zaczynala prowadzic ciaze ( ale bardzo sybko ja zmienilam) to nadluchalam sie jakie to ciezarowki to hipohondryczki itp, a pozniej zle sie czulam i chcialam zarejestrowac sie do internisty, ale byla kilometrowa kolejka to podeszlam i zapytalam siepani w recepcji czy jako ciezarna zle sie czujaca moge byc poza kolejka! To dostalam opieprz ze " u nas w przychodni kobiety w ciaxy nie maja pierszenstwa bo to nie choroba i jak pani chce to musi panizapytac sie nasych pacjentow " wskaxujac na kolejke! A ja to juz nie jedtem ich pacjentem.
    Nerwy mi puscily i wiecej juz tam nie poszlam!

mhsvj44jngo177cq.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Cześć mamuśki :) Witam po weekendzie :) My świętowaliśmy bo wczoraj pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy :)

To wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
    My też niedawno mieliśmy pierwszą i też świetowaliśmy już z brzuszkiem :)

Rika lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:15

yennefer, Rika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:17

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Ech widzę że Ty biedna cały czas masz jakieś dolegliwości i badania :/

Co do pokoju to może jakieś dodatki pomogą?
    Ja jestem na etapie urządzania mieszkania i na razie wybieram płytki do łazienki. Ech za duży wybór tego wszystkiego, bo na nic nie mogę się zdecydować. A jak zobaczę to na ścianie i okaże się, że mi się nie podoba to dopiero będzie problem :)

no dokładnie :).
    Mam ten sam problem :). Wybieram , łażę wybieram przebieram, a potem jestem nie zadowolona efektem końcowym. Zmieniam coś znowu i tak w kółko ;).
    Kolor miała być biały według opakowania i wzornika na palecie kolorów :/. A wyszedł wyblakły róż, normalnie załamka. Mogłam wydać mniej kasy za zwykły biały kolor i efekt byłby murowany, to mnie podkusiło :/. Zła jestem na siebie, że się dałam omamić jak zwykle wzornikiem producenta farby.

A co do nfz-tu jeszcze to chodziło mi o to, że powinien być wybór - jeśli chcesz do nfz to proszę bardzo albo prywatnie. A nie że ja płacę za opiekę prywatną a i tak odciągają składki dla utrzymania lipnego systemu. Komuś sponsoruję leczenie, a jak potrzebuję skorzystać to i tak się nie da.
    U mojego męża w rodzinnej wsi mieszka sporo pijaków - jego mama mówi, że odstają socjalne pieniądze i przysługuje im wykup leków w aptece za darmo! Idą z receptą i dostają leki za free. Ale kasę na wódę i wińsko i picie codziennie to mają! Teściowa mówi, że nawet te leki to chodzą i odsprzedają innym. Paranoja, leki i alkohol! Skoda pieniędzy na leczenie takich bezmyślnych typów!

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Ja przed ciążą chciałam skonsultować swoje migreny. Poszłam do swojej przychodni do internisty. Swoją drogą on mi dużo powiedział i udzielił pożytecznych rad, więcej niż później neurolog. Ale dostałam skierowanie do neurologa, czas oczekiwania: 2 miesiące. Odczekałam, poszłam, coś tam się dowiedziałam, dostałam skierowanie na rezonans, czas oczekiwania: 4 miesiące. No i tam już nie dotarłam, bo w międzyczasie zaszłam w ciążę :) Całe szczęście moje migreny nie były jakieś uciążliwe, a w ciąży to już wogóle mam bardzo rzadko.

иιєиσямαℓиα ja też bym chętnie wpłacała te składki na swoje konto. I pewnie wiele osób by tak robiło. Tylko problem, co osobami, które by wogóle tego nie robiły, a potem nagle by musiały skorzystać z opieki.
    Z drugiej strony, domyślam się że sam pobyt w szpitalu to też nie są małe koszty.
    No i osoby bezrobotne też z czegoś muszą mieć opłacaną opiekę zdrowotną.
    Jakoś to wszystko funkcjonuje...
    A my sobie ponarzekać tylko możemy :)
    zazdroszczę troszkę wykańczania mieszkania :)
    Fajna sprawa :) tak od podstaw wszystko urządzać :)
    Ja mam mieszkanie z rynku wtórnego. 3 lata temu zrobiliśmy tylko lekki remont, bo i tak wszystkiego nie wymienię, przecież nie skuję płytek w łazience bo mi się nie podobają ;). To co mogłam wymieniłam, ale i tak jest wiele rzeczy które mi się nie podobają, nie moje kolory np. panele, drzwi w pokojach, no ale właśnie.....dlatego ten plus jak wykańczasz i robisz wszystko tak jak ci się podoba, od najdrobniejszego detalu ;). Życzę ci powodzenia i udanego wykańczania M4 :)

yennefer lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Ech widzę że Ty biedna cały czas masz jakieś dolegliwości i badania :/

Co do pokoju to może jakieś dodatki pomogą?
    Ja jestem na etapie urządzania mieszkania i na razie wybieram płytki do łazienki. Ech za duży wybór tego wszystkiego, bo na nic nie mogę się zdecydować. A jak zobaczę to na ścianie i okaże się, że mi się nie podoba to dopiero będzie problem :)

no dziś byłam na poborze krwi i zawiozłam siku do badania ;)
    A po południu mam USG wątroby w związku z tymi bólami :/. Powiem ci, że teraz ostatnio mi zaczęło tak wszystko dokuczać.... :/. Nie wiem , uroki III trymestru czy jak ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    dziewczyny a takiego malucha to czym przykrywac ? w rozku klasc spac?

są takie śpiworki na szelkach, albo chyba kocykiem :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzucho boli.zjadlam nospe bo mocno bolalo :( Mam rozek to mysle ze na poczatku w rozku go bede klasc i zakupie spiworek fajna sprawa ten spiworek ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, dolaczam sie do was bo zaczynam ten wyczekiwany 3 trymestr ;)

yennefer, anilorak, pasia27, Rika, xcarolinex lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oficjalnie nie dolaczylam ;) totez dolaczam do 3 trymestru ;) Taaaaaaadammmm ;)

yennefer, anilorak, pasia27, Rika lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Cześć mamuśki :) Witam po weekendzie :) My świętowaliśmy bo wczoraj pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy :)

Widzę, że temat mężowy się rozwinął :) Ja od zawsze powtarzam, że trafił mi się ideał. Ciąża czy brak ciąży zawsze we wszystkim pomagał i pomaga, zupełnie bez znaczenia co by to było. Od mycia naczyń, przez gotowanie, pieczenie, sprzątanie, pranie, zakupy... Z Krzysiem też nie wyobrażam sobie zajęć, do których miałby podchodzić z niechęcią czy czegoś nie robić - nigdy nie było u nas takiej sytuacji i raczej nie będzie :) Wiadomo, że wspólne życie to nie tylko relaks ale i wspólne obowiązki - jak trzeba to ja sprzątam z mężem auto lub składam szafy - więc działa to w dwie strony. I tak nam dobrze :)

Jeśli chodzi o położną prywatną. Dla mnie szkoda kasy :) Od wieków kobiety rodziły i to niejednokrotnie w tragicznych warunkach i było wszystko ok :) Czasem mam wrażenie, że za dużo się robi hałasu wobec rzeczy, które są naturalne... Ale to moje prywatne zdanie - to samo sądzę na temat znieczuleń przy porodzie itp - bez przesady, raz czy dwa razy można wytrzymać taki ból ;) przecież nie rodzimy co tydzień :) Mówię tu oczywiście o normalnie przebiegającej ciąży, bez komplikacji i bez podstaw do komplikacji.

Co do mycia maluszka - my kupiliśmy wanienkę ze stelażem. Łazienkę też mamy malutką i będziemy myć małego w pokoju :)

Byłam dziś zrobić nowe wyniki na środowe badania u ginki i mi pielęgniara głupia siniaka na pół ręki zrobiła :/
    Rika wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu :)!

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika dolaczam sie do zyczen ;) Oby nastepne lata byly rownie owocne :)

Rika lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    zazdroszczę troszkę wykańczania mieszkania :)
    Fajna sprawa :) tak od podstaw wszystko urządzać :)
    Ja mam mieszkanie z rynku wtórnego. 3 lata temu zrobiliśmy tylko lekki remont, bo i tak wszystkiego nie wymienię, przecież nie skuję płytek w łazience bo mi się nie podobają ;). To co mogłam wymieniłam, ale i tak jest wiele rzeczy które mi się nie podobają, nie moje kolory np. panele, drzwi w pokojach, no ale właśnie.....dlatego ten plus jak wykańczasz i robisz wszystko tak jak ci się podoba, od najdrobniejszego detalu ;). Życzę ci powodzenia i udanego wykańczania M4 :)

Dzięki mam nadzieję że damy jakoś radę :)
    My też na początku szukaliśmy na rynku wtórnym, ale właśnie dlatego, że żadne nam się nie podobało, zdecydowaliśmy się w końcu na rynek pierwotny. W sumie każdy urządza pod swój gust, więc na wtórnym ciężko coś znaleźć. My w sumie szukaliśmy od jesieni zeszłego roku, więc baaardzo długo. Plan był taki żeby znaleźć mieszkanie, a potem postarać się o maluszka. No ale w końcu stwierdziliśmy że nie ma co czekać z dzieckiem i jakoś dość szybko się udało, z czego oczywiście bardzo się cieszymy. No ale pozostał problem mieszkania, bo teraz mamy jeden pokój z kuchnia i ciężko byłoby się pomieścić we 3.
    Niestety same formalności i załatwianie kredytu zajęło trochę czasu, więc dopiero teraz zaczynamy urządzanie, czyli wprowadzimy się do nowego niedługo przed porodem :)
    Ale perspektywa samego urządzania, pokoju dla dziecka itp bardzo mnie cieszy, no i już nie mogę się doczekać tej przeprowadzki :)

Lilka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesienią 2011 kupiliśmy mieszkanie na rynku wtórnym i wyobraźcie sobie, że praktycznie wszystko mi się w nim podobało ;) Kupiliśmy je we wrześniu, a szukaliśmy od czerwca :)

Lilka, yennefer, иιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    A my jesienią 2011 kupiliśmy mieszkanie na rynku wtórnym i wyobraźcie sobie, że praktycznie wszystko mi się w nim podobało ;) Kupiliśmy je we wrześniu, a szukaliśmy od czerwca :)

To zazdroszczę :) my oglądaliśmy mnóstwo mieszkań i w sumie w każdym bym coś zmieniła :)

m_f lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ