III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
justa24 wrote:vivien gdzie kupujesz to mleko migdalowe ? normalnie w każdym markecie?
Justa mleczko migdalowe pije bo nasza forumowa Ella mnie jakos przekonala
I powiem ci ze nawet fajnie smakuje
Ja kupowalam w normalnym sklepie albo w öko/bio sklpie
takze mysle ze wszedzie jest dostepneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 17:59
-
Z tymi kasami itd to jest taki podobno niepisany zwyczaj. Duzo zalesy od kasjera i sjlepu. W wiekszych jsk kaufland czy auchab itd sa w innych niekoniecznie. W biedrince nie maja a fo gorsze jak podejdzies do kasy zapytac.o pietwszenstwo to karza ci sie kluentow pytac. A w koncu o puetwszenstwie tutaj powinien wlasnie kajer decydowac. W niektorych biedronkach widzialam xnafzki dla niepelnosprawnych. I wvtakich malych osiedliwych sklepach to tez jak sie jest staktm klientem toslyszalam ze nie ma problemu z.kolejkami. Ale warto upominac sie o swoje, bo im wyzsza ciaza tym trudniej stac w kolejkach.
-
Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj w szpitalu w którym chcę rodzić na usg i zgadnijcie ile waży mój syn?? 2700!! masakra! wszystkie wymiary i waga wskazują na 35-36 tydzień ciąży i na tym usg termin porodu wyszedł na 18.09 ;p Kurcze fajnie by było Wszystkie przypływy w porządku, ma bardzo nisko główkę, w miednicy i ciężko było sprawdzić przepływy w mózgu ale tak go wypychał że jakoś się udało. Lekarz bardzo fajny i nie obraziłabym się gdybym trafiła na niego podczas porodu
Co do kolejek to jak jest kasa z pierwszeństwem to się nie szczypię tylko idę do przodupatti, xcarolinex, иιєиσямαℓиα, vivien, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Mój tez ponoć glowką do dołu oby tak już pozostał a włąsnie dzis odebrałam wypis ze szpitala i na opisie z usg mam napisane łożysko ą ścianie przedniej i bocznej lewej...ma któraś z was tak? to chyba prawidłowe ułożenie? nie myląc z łozyskiem przodującym bo to już co innego .
-
Podziele sie wrazeniami ze szkoly rodzenia.
Bylismy wczoraj razem, przedtem chodzilam sama, byly klasy o karmieniu piersia i diecie w czasie ciazy, wiec nie bylo sensu zeby P. ze man siedzial.
Wczorajszy temat, porod naturalny. Polozna opowiedziala jak wszystko wyglada, kazdej etap. Miala tylko takie stare postery, bo cos im DVD nie dzialalo.
Bylo okolo 10 par, wiec sporo, ale po tej pogadance cisza jak makiem zasial. Z tego co wiem to dla wszystkich, jest to pierwsze dziecko i facetom i nie tylko miny zrzedly, mojemu P. na pewno, chyba sie przestraszyl.
Nie wiem czy powinnam mu pokazac jakies video, bo moze calkiem straci ochote na towarzyszenie mi przy porodzie.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
m_f, to szybko kupiliscie mieszkanko -my tez sie zastanawiamy nad kupnem, ale teraz to pewnie odlozymy na wiosne jak maly podrosnie.
co do meza, to moj nie gotuje-wlasnie zakochal sie we mnie ,bo mu tak dobrze gotowalam hehe, ale pomaga mi w innych kwestiach tj odkurzanie i mycie podlog nalezy do niego, mycie okien, robienie ciezkich zakupow, wynoszenie smieci.
Nienormalna, musisz powiedziec mezowi, ze jak sie jest razem ,to tez trzeba sie wspierac ,a nie zwala na Ciebie wyprawke i zebys zastanawiala sie skad wziac pieniadze?
ja cala wyprawke kupilam sama tzn zadecydowalam ,co jest potrzebne, z tym ,ze kase mam od meza ,bo nie pracowalam w ciazy i nie mam dochodow, bo pracowalam za granica wczesniej i jak zaszlam w ciaze ,to juz nie szlam do pracy w Polsce.Mamy z mezem wspolne konto i biore sobie kase na co mi potrzeba, wlasciwie to ja zarzadzam naszymi finansami -maz zawsze sie smieje ,ze wlasnie przelali mi jego pensje na moje konto hehe
co do opieki nad dzieckiem razem kapiemy malego, czasem go przebierze ,no i przede wszystkim zabawia go ,gdy ja biore prysznic ,czy cos gotuje.
powiem wam ,ze pierwsze dni po porodzie byly ciezkie ,bo maz czul sie odrzucony i niepotrzebny i dziwnie sie zachowywal ,ale juz sie unormowalo i dbam o niego bardziej , zeby czul sie lepiej hehe.
Lilka ,jak sie urodzi dzidzia ,to bedziesz wiedziala instynktownie jak ubrac i w co .Lilka, Adka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie u gin. Mały się nie spieszy na świat - nie ma żadnych oznak zbliżającego się porodu. Rozwarcie takie jak przed 2 tyg ( 1 palec), brak skurczy, szyjka się nie skraca, nie mięknie, więc chyba spotkamy się z Leosiem po terminie.
Pocieszający jest fakt, że w szpitalu nie ma od 4 dni ani jednego wolnego miejsca - taka kumulacja! i odsyłają do innych. Mam nadzieję, że synuś postanowi się pojawić jak się zrobi troszkę luźniej, bo nie lubimy tłokuanilorak, Adka, иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość
-
Dostalam kosz mojzeszowy od kolezanki ze stojakiem jest cudny wrzuce fotke pozniej bo korzystam z tele
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 18:40
pasia27 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
My tez dzis mielismy usg, wszystko ok, tylko jestem przerazona waga - 2677g Jesli mialabym urodzic w 40tc to Mala wazylaby ok 4.5 kg
Zastanawiam sie, skad nam sie takie duze dziecko wzielo, ja wazylam 3300g a Moj chyba 3200g Az boje sie porodu, pewnie bedzie wazyc ok 4kg... A dzis pytalam lekarza, czy ze wzgledu na wage nie wywolaja nas w okolicach 38tc, to powiedziala, ze dzieci do 4,5kg sa ok i oni nie ingeruja ...
Tak wiec nadal porod planowany na 39tc, choc od 37 chyba bede próbowac domowych sposobów na wyklucie Malenstwa Nawet babka, ktora robila nam usg dzis powiedziala, zebym odbyla rozmowe z Malenstwem, zeby wyszla ok 38 tygodnia, bo ciezko mi bedzieKleopatra, иιєиσямαℓиα, vivien, yennefer lubią tę wiadomość
-
mam pytanie do rozpakowanych mam właśnie zauważyłam na wkładce wydzielinę w dość sporej ilości w kolorze brunatnym, lekko brązowym. Jak się podcierałam to troszkę też na papierze zostało ale już nieco jaśniejsze. Myślicie, że to może być czop??
Bo piszą, że jest krwią podbarwiony a u mnie to raczej na krew nie wyglądało.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Aha, no i strasznie mecza mnie Braxton Hicks'y i twardnienia brzucha - lekarka powiedziala, zebym brala... paracetamol na nie... O moj Boze, juz mi to na nerwy dziala, na wszystko brac paracetamol, co za kraj!
Haha nie jestes sama tu maja podobne podejscie
Moja przyjaciolka ktora mieszka w Uk i poronila 3 razy jest w ciazy i to juz 16 tygodniu ale w szpitalu niema specjalnego traktowania czestszych usg itd..a nawet jak plamila to czekala na usg kilka dni.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
vivien wrote:Adka myslalm ze pekne ze smiechu jak to przeczytalam
Moj maz tak do mnie mowi jak kupujue jakies nowe ciuchy :P
Ale u mnie jest taki problem ze ja nie lubie sie pozbywac starych rzeczy a jak cos juz w sklepie znajde z ciuchow to jest CUD!!!
Moj maz sie smieje ze takich ciuchow jak ja chce jeszcze nie wyprodukowali
Portfel szukam juz 3 lata i NIC...
a to ja mam podobnie Na święta mój M. właśnie miał zamiar kupić mi portfel. Matko co my się nachodziliśmy, nic mi nie odpowiadało. Aż w końcu okazało się, że mój rozpadł się zupełnie więc byłam zmuszona wybrać z tego co było. Najgorsze jest to, że nawet nie o cenę chodzi. Też mam problem z dokonaniem wyboru. A ile razy coś kupię i później w domu awantura, że nie podoba mi się, nie takie chciałam. Za kilka dni mi przechodzi i już zaczyna mi się podobaćvivien lubi tę wiadomość
-
Adka wrote:mam pytanie do rozpakowanych mam właśnie zauważyłam na wkładce wydzielinę w dość sporej ilości w kolorze brunatnym, lekko brązowym. Jak się podcierałam to troszkę też na papierze zostało ale już nieco jaśniejsze. Myślicie, że to może być czop??
Bo piszą, że jest krwią podbarwiony a u mnie to raczej na krew nie wyglądało.
Co prawda nie jestem jeszcze rozpakowana, ale to może być czop. Nie musi być wcale podbarwiony krwią. Ja miałam plamienie brunatne, ale to po badaniu ginekologicznym i wtedy też natknęłam się na informacje, że to może być czop. Więc jeśli nie miałaś dziś badania gin to zapewne to czop