III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja też zauważyłam brak kultury i z jednej strony jak urodzę i nie będę już w ciąży , to będę traktowała tak samo kobiety będące w ciąży. Ale z drugiej wiem co czuję teraz i będzie mi ich szkoda...
Ja przestałam jeździć mpk...
Ostatnio byłam zmuszona, na badania krwi się wybrać, to też siedzi młodzież, dzieciaki powyżej 10 lat i nikt ci nawet nie zaproponuje, a nie ukrywam jest ciężko tak stać , a jeszcze bardziej chodzi o to, że jest niebezpiecznie, bo tramwaj/autobus szarpie, ostro hamuje i weź tu jeszcze utrzymaj względnie równowagę....Mam nadzieję,że kiedyś te nastolatki za kilka lat też będą w ciąży a wtedy nikt im nie będzie ustępował miejsca . Najgorsza ta znieczulica. Siedzi matka z synem nastolatkiem i zamiast wpajać mu jakieś wzorce to nic...ani be ani me, a potem wyrasta na takiego mężczyznę chama
Ja dziś siedziałam w autobusie , koleś wstawał (idiota) kto wstaje jak jedzie bus i bus zahamował po chwili bo przystanek i koleś z dupną.. torbą obalił się na mnie;/ ... -
a ja już po badaniu i KTG. KTG wyszło dobrze, skurcze minimalne ale za to szyjka się ruszyła i lekarz mówi, że rozwarcie na tak ok 1 cm jest. Jak nic się nie zadzieje to następna wizyta w czwartek.
Lekarz powiedział, że do tygodnia po terminie można być w domu a później kładą do szpitala i na początek podają globulki na rozluźnienie szyjki a jak to nie przynosi efektu to dopiero oksytocyna.
A co do wyrzucania tych rzeczy mojego M. to ja już sama nie robię tego. иιєиσямαℓиα widzę, że Twój M. podobnie ma jak mój.On nawet jedną skarpetkę zostawi jak druga jest z dziurą bo zwykle kupuje kilka takich samych par i twierdzi, że będzie na zamianę. No ręce opadają
Kurczę małej na KTG chyb dzisiaj się nie podobało, bo ze trzy razy tak się rozpychała z lewej strony aż miałam łzy w oczach, tak mocno cisnęłaanilorak, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
anilorak wrote:Adka, no to po KTG w sumie dobre informacje miejmy nadzieję, że się samo rozkręci
dobre wiadomości Mam nadzieję, że się rozkręci tym bardziej, że u nas fajna pogoda, troszkę deszczowo ale ciepło
anilorak Ty masz jutro wizytę? Dobrze doczytałam -
Adka wrote:Teraz jak idziemy na zakupy to jak on chce jakąś nową rzecz to mówię "ok" ale jedna z szafy wychodzi
Adka myslalm ze pekne ze smiechu jak to przeczytalam
Moj maz tak do mnie mowi jak kupujue jakies nowe ciuchy :P
Ale u mnie jest taki problem ze ja nie lubie sie pozbywac starych rzeczy a jak cos juz w sklepie znajde z ciuchow to jest CUD!!!
Moj maz sie smieje ze takich ciuchow jak ja chce jeszcze nie wyprodukowali
Portfel szukam juz 3 lata i NIC...Adka lubi tę wiadomość
-
Adka to dobrze że póki co wszystko ok. Może porozmawiaj z córunią żeby chciała już łaskawie wyjść hihi...
Dziewczyny za niedługo u mnie III trymestr. I jak wiadomo w tym czasie dzidziuś ma zwiększoną potrzebę na wapń ,gdyż rośnie i twardnieje kościec itd.
Powiedźcie mi co jecie na co dzień ,co dostarczacie ,by uzupełniać wapń.Adka lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja dziś siedziałam w autobusie , koleś wstawał (idiota) kto wstaje jak jedzie bus i bus zahamował po chwili bo przystanek i koleś z dupną.. torbą obalił się na mnie;/ ...
Lalita ja jestem troche impulsywna pewnie bym z pazurami odrazu na takiego skoczyla!!
Ostatnio jak jechalam rowerem na waskiej drodze rowerowej jakis idiota wpychal sie bo chcial mnie ominac a po prostu nie bylo miejsca na drugi rower!!
Myslalam ze zaraz wypchnie mnie na ulice jak zaczelam na niego najezdzac ze idiota,ze nie widzi ze ciezarna jedzie na rowerze!!Ze ma wode zamiast mozgu!!
Przeprosil sie i chyba mu sie glupio zribilo,Jedyne zdanie jakie udalo mu sie wykrztusic bylo: z tylu nie widac ze Pani w ciazy jest
Hmmm po tym jak ochlonelam stwierdzilam ze mial racje,ale coz nie denerwuje sie ciezarnychMADZIULA13, иιєиσямαℓиα, Adka lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja też zauważyłam brak kultury i z jednej strony jak urodzę i nie będę już w ciąży , to będę traktowała tak samo kobiety będące w ciąży. Ale z drugiej wiem co czuję teraz i będzie mi ich szkoda...
Ja przestałam jeździć mpk...
Ostatnio byłam zmuszona, na badania krwi się wybrać, to też siedzi młodzież, dzieciaki powyżej 10 lat i nikt ci nawet nie zaproponuje, a nie ukrywam jest ciężko tak stać , a jeszcze bardziej chodzi o to, że jest niebezpiecznie, bo tramwaj/autobus szarpie, ostro hamuje i weź tu jeszcze utrzymaj względnie równowagę....Mam nadzieję,że kiedyś te nastolatki za kilka lat też będą w ciąży a wtedy nikt im nie będzie ustępował miejsca . Najgorsza ta znieczulica. Siedzi matka z synem nastolatkiem i zamiast wpajać mu jakieś wzorce to nic...ani be ani me, a potem wyrasta na takiego mężczyznę chama
-
Lalita2710 wrote:Adka to dobrze że póki co wszystko ok. Może porozmawiaj z córunią żeby chciała już łaskawie wyjść hihi...
Dziewczyny za niedługo u mnie III trymestr. I jak wiadomo w tym czasie dzidziuś ma zwiększoną potrzebę na wapń ,gdyż rośnie i twardnieje kościec itd.
Powiedźcie mi co jecie na co dzień ,co dostarczacie ,by uzupełniać wapń.
Lalita ja od jakiegos czasu pije mleko migdalowe tutaj male info na ten temat
"Mleko migdałowe jest skarbnicą wapnia. Zawiera około 400 mg wapnia na 100 g mleka, kiedy mleko krowie ma jedynie od 90 mg do 120 mg. Migdały zwierają w sobie również bogactwo witamin w tym B, E, wapń, potas, selen jak również żelazo. "Ella lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:nienormalna moja babcia tak straciła ciaże w 6 czy 7 miesiącu własnie jadąć tramwajem przewruciła się i upadla na brzuch niestety dziecka nie dało sie odratować i miała poród martwy.
Justa nie pisz takich historiiiii brrrr
Az mi ciarki przeszly!!MI ostatnio sie koszmary snia!!!
Pare dni temu snilo mi sie ze poslizgnelam sie w wannie na kant wanny i upadlam brzuchem brrrrrrrrr
poryczalam sie jak sie obudzilam!! -
Amicizia wrote:a ja wam powiem, odnośnie kwestii ustępowania miejsca, tam gdzie jest znaczek dla kobiet w ciąży itd. jak siedzi ktoś nieuprzywilejowany to ja bez ogródek go wypraszam, w sumie nie miałam takiej sytuacji w komunikacji, bo raczej jeżdżę z M samochodem, a jak wsiadam do jakiegoś mpk to zwykle na początkowych przystankach, ale w kolejkach do kasy tak. Jest znaczek pierwszeństwa, wielki a ludzie ustawiają się w kolejki i udają, że Cię nie widza. Uważam, ze jak ktoś nie ma kultury to ja go będę uczyć, zawsze grzecznie z uśmiechem idę do samego przodu i informuję, że mam tutaj pierwszeństwo. A kasjerzy wiedza w końcu przy jakiej kasie siedzą, więc w razie trudniejszych przypadków tylko potwierdza, że masz tu pierwszeństwo. Tak samo w komunikacji, jak nie ma miejsca wolnego, to podejść do takiego małolata i wyprosić, troszkę lekcji kultury im nie zaszkodzi, a to w końcu nie chodzi tylko o nasze samopoczucie, ale także a może przede wszystkim o bezpieczeństwo tego maluszka pod naszym sercem. Nie ma co liczyć, że ktoś zareaguje, same musimy dbać o swoje prawa i bezpieczeństwo naszych pociech.
-
Bo ja pije np mleko + kakao Puchatek ,albo mleko + płatki nesquik , no i sery jem codziennie. I woda też zawiera jakąś tam wapń.
I brak mi pomysłów.
Justa z kasami jest problem bo , jedyną kasę gdzie są pierwszeństwa widziałam w dużych Carffurach i w Ikei. Pamiętam kiedyś była w Relu i w Tesco ,ale u mnie już nie ma;/
Vivien ja też zawszę dre mordkę... ale powiem ci dziś słuchałam muzyki przez słuchawki... i to stało się tak naglę że byłam w szokuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 16:13
vivien lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Lalita ja jestem troche impulsywna pewnie bym z pazurami odrazu na takiego skoczyla!!
Ostatnio jak jechalam rowerem na waskiej drodze rowerowej jakis idiota wpychal sie bo chcial mnie ominac a po prostu nie bylo miejsca na drugi rower!!
Myslalam ze zaraz wypchnie mnie na ulice jak zaczelam na niego najezdzac ze idiota,ze nie widzi ze ciezarna jedzie na rowerze!!Ze ma wode zamiast mozgu!!
Przeprosil sie i chyba mu sie glupio zribilo,Jedyne zdanie jakie udalo mu sie wykrztusic bylo: z tylu nie widac ze Pani w ciazy jest
Hmmm po tym jak ochlonelam stwierdzilam ze mial racje,ale coz nie denerwuje sie ciezarnychvivien lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Bo ja pije np mleko + kakao Puchatek ,albo mleko + płatki nesquik , no i sery jem codziennie. I woda też zawiera jakąś tam wapń.
I brak mi pomysłów.
Justa z kasami jest problem bo , jedyną kasę gdzie są pierwszeństwa widziałam w dużych Carffurach i w Ikei. Pamiętam kiedyś była w Relu i w Tesco ,ale u mnie już nie ma;/
Vivien ja też zawszę dre mordkę... ale powiem ci dziś słuchałam muzyki przez słuchawki... i to stało się tak naglę że byłam w szoku -
vivien wrote:Lalita ja od jakiegos czasu pije mleko migdalowe tutaj male info na ten temat
"Mleko migdałowe jest skarbnicą wapnia. Zawiera około 400 mg wapnia na 100 g mleka, kiedy mleko krowie ma jedynie od 90 mg do 120 mg. Migdały zwierają w sobie również bogactwo witamin w tym B, E, wapń, potas, selen jak również żelazo. " -
Adka wrote:иιєиσямαℓиα widzę, że Twój M. podobnie ma jak mój.On nawet jedną skarpetkę zostawi jak druga jest z dziurą bo zwykle kupuje kilka takich samych par i twierdzi, że będzie na zamianę. No ręce opadają
mój ze skarpetkami mówi dokładnie tak samo ja nie wiem ci facecie, rzeczywiście chyba z jednej planety
Adka to dobre informacje po tym KTG. Trzymam kciuki za rozwarcie !!
Adka lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:vivien gdzie kupujesz to mleko migdalowe ? normalnie w każdym markecie?
Ja nie mieszkam w Polsce i mleko migdalowe jest w supermakecie, maja do wybory do koloru, zwykle, waniliowe, czekoladowe.....
W Polsce jak nie znajdziesz w markecie to mozesz sprobowac w whole foods, albo zdrowej zywnosci.
Ja odradzil zaczelam pic kilka lat temu zupelnie sie przestawialam i w sumie nie tesknie za "normarnym" mlekiem.
Bardzo mi pomoglo kilka tygodni temu na skurcze w nogach.vivien lubi tę wiadomość