III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Xgratulacje dla dzejkek
Syper ze z maluszkamu dpbrze a z tym l4 to nie wiedzialam nawet jak jest ja musze pracowac do konca zeby mi sie wogole oplacal zasilek ale mam lekka prace i tylko 2 razy w tygodniy to nawet tak dla kontaktu z ludzmi i samej siebie dobrze mi robi.
A dla zai teresowanych z krakowa w ten weekend sa targi mother baby pisze z komorki wiec nie mam jak wstawc linka.
-
nick nieaktualny
-
Ella wrote:Przylaczam sie po wekendzie, bylam dzis u lekarza wszystko wyglada ok, mam wizyte za tydzien i duze usg, ocenia wage i wielkosc dziecka.
Przytylam 1funt czyli 450g przez 2 tygodnie, wiec jestem zadowolona. Waga pod kontrola, a ze mam problem z glukoza nie jest dla mnie zalezane przy tyc za duzo, bo i maly moze byc bardzo duzy.
W ciagu ciazy przytylam okolo 7kg, wiec mam nadzieje, ze wszystko pod kontrola.
Maly nadal obrocony glowka w dol i juz chyba nie ma miejsca na to zeby sie odwrocil inaczej.
Zaczelam prac i prasowac ciuszki, mam zamiar byc gotowa do szpitala pod koniec tygodnia.
Mamy kupiony materacyk do lozeczka, na razie lezy w opakowaniu zeby sie nie kurzyl.
W tym tygodniu mam miec parownik, robie gruntowne sprzatanie a para podobno najlepiej i bez chemikaliow.
Pozdrowienia dla DzejKej, gratulacje.
radzę odpakować materac . Położna mówiła, żeby go wypakować i wywietrzyć. Zależy jaki kupisz, ale podobno materace bardzo brzydko pachną, zwłaszcza te kokosowe - położna mówiła, że strasznie śmierdzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 22:17
-
Lilka wrote:Nienormalna to dobrze ze nic powaznego nie wyszlo Dzejkej gratulacje ))))) ja juz prawie ogarnelam szafy uffff wywalilam mnostwo rzeczy i czuje sie z tym o niebo lepiej! Zawsze bylo mi szkoda a moze sie przyda itd..a dzis bez zalu pozbywam sie rzeczy i tym sposobem chyba dam rade bez komody dla Maluszka bo mam wolnych 5 szuflad i troche miejsca w szafie ok zmykam konczyc
ja za każdym razem jak podchodzę do porządków, to nic nie udaje się wyrzucić . Ubrania wywalałaś czy coś innego?
Ja powinnam wyrzucić wszystkie szmaty - mam je w rozmiarze 40 , L, M, a teraz noszę 44-46 więc nic z tych rzeczy nie nadaje się do chodzenia ale mi szkoda , wciąż liczę na to że uda mi się jakimś cudem schudnąć
A też brakuje mi miejsca dla maluszka
-
иιєиσямαℓиα wrote:jak ty to zrobiłaś??
ja za każdym razem jak podchodzę do porządków, to nic nie udaje się wyrzucić . Ubrania wywalałaś czy coś innego?
Ja powinnam wyrzucić wszystkie szmaty - mam je w rozmiarze 40 , L, M, a teraz noszę 44-46 więc nic z tych rzeczy nie nadaje się do chodzenia ale mi szkoda , wciąż liczę na to że uda mi się jakimś cudem schudnąć
A też brakuje mi miejsca dla maluszka
Zbieralam sie do tego od kilku dni Dzis znow marudzilam M ze musze sie wziasc za porzadki bo niemamy miejsca i w koncu on zaczal od swojej polki :)i tak sie zaczelo :)Czuje sie troche bardziej uporzadkowana
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka podziwiam i gratuluje
Nienormalna ja mam podobnie moz e nie w kwestii rozmiatrow, ale zal mi wyrzucic...w sumie to teraz stwietdzam ze nie oplaca mi sie niczego pozbywac bo nie wiem jaka bede miec figure pi porodzie. Wiec jak cos to pewnie za takie ostre porzadki wezme sie po wszystkim. Ale u nas pewnie sporo rzeczy poleci teraz jak bedziemy sie wreszcie przeprowadzac o ile transakcja dojdzie do skutku.
Chyba sie rozgladne za jakimis potrzebujacymi w okolicy u te rzeczy w dobrym stanie po prostu komus oddam. Chcialabym wiedziec ze sie na cos przydadza komus niz tak na smietnik wywalac... -
Ja tez tak mialam ze bylo mi szkoda jedyne na co patrze z zalem to ta szafa pelna ciuchow i w nic prawie sie nie mieszcze mam nadzieje ze po porodzie bede sie miescic
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Witajcie Dziewczyny
Ja w przeciwieństwie do Was mam wielką szafę, ale pustą.
Nie mam zbytnio dużo ciuchów.
Serio, nigdy nic mi się nie podoba, a jak podoba to kosztuje krocie
Wiec, szafa stoi pusta, więc mogę trochę miejsca odstapić
Nienormalna, co do herbatki z kopru to wydaje mi się,że można pić, ale nie jestem pewna.иιєиσямαℓиα, Lilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asta wrote:Właśnie sobie zerknęłam na listę i wychodzi na to, że jestem 6 w kolejce. Co prawda termin na 23.09, ale cc zaplanowana na 03.09, więc na tę chwilę przeskakuje nad Elle. Ciekawe kogo jeszcze wyprzedzę z górnej listy
Asta to troche kolejke przeskoczysz
A nas na koniec wrzesnia coraz mniej sie robi
Ciekawa jestem ktore z nas wczesniej a ktore po terminie urodza.
Moze sie okazac ze z wrzesnioweczek z konca miesiaca zrobia sie Pazdziernikowe mamusie
Asta lubi tę wiadomość
-
Witam po urlopie!!!
Ile się tu wydarzyło... Mam lekturę na wieczór...
Dziewczyny się rozpakowują! Super! My jeszcze musimy poczekać.
W czwartek mam wizytę u gin. We wtorek zaczynam szkołę rodzenia. A co. 11 lat temu do niej chodziłam więc czas na powtórkę hehe.
Meble zamówione w pt powinny być. Szaleństwo zakupów czas zacząć dla dużego i małego synka.
Zaczyna się zaraz szkoła- wakacje szybko zleciały! Znowu obowiązki
Rika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Rika wrote:Dziewczyny ja dziś oficjalnie zaczynam 9 miesiąc Już coraz bliżej niż dalej
Rika gratuluje i przy okazji dziejuje za informacje
Myslalam ze 9 miesiac zaczyna sie w 36tyg
A wiec nasze dzieciaczki juz sa prawie gotowe do wyjscia,niby sie mowi ze po 36 tyg wszytskie organy sa juz rozwiniete i dziecko jest juz zdolne do zycia po drugiej stronie.Teraz w przeciagu 4 tygodni przybiera tkanki tluszczowej -
Dziewczyny a do jakiej torby pakujecue sue do szpitala? Bo ja sobie uswiadomilam ze te co mam to troche w kiepskim stanie do szpitala. Mam aka walizke na kolkach sztywna co do samolotu sie nadajw tylko nie wiem cz bedzie wygodna i praktyczna. Przydaloby sie kupic jakas fajna torbe podrozna taka srednia. Ale ceny i wszystkie nasze wydatki mnie przerazaja...
-
nick nieaktualny
-
Byłam po zwolnienie, lekarka wypisała mi do soboty więc tydzień po terminie. A i tak jak do niedzieli nie urodzę to w poniedziałek do szpitala więc tak dużo nie stracę.
Rika masz rację, lekarze sami robią problem. Skoro jeden gin może wypisać to dlaczego inny nie może. Cyrk
A co najlepsze poszłam do przychodni pod gabinet lekarki i pytam kto wchodzi teraz bo ja miałam się zgłosić po zwolnienie. Starsza pani (dobrze już po 70) mówi, że ona teraz wchodzi ale mnie nie wpuści bo wypisanie zwolnienia długo trwa. Więc grzecznie podziękowałam, powiedziałam, że poczekam bo przecież nie będę się z Panią przepychać w drzwiach
A co najlepsze siedziały jeszcze dwie w podobnym wieku i kobieta z mężczyzną tak ok 40. I ta 40 latka mówi do mnie głośno co za czasy, zero życzliwości. I tak sobie troszkę pogadałyśmy a te starsze Panie mówią, że mogę wejść przed nimi. Na co Pan odpowiada, że nie ma takiej potrzeby bo teraz on wchodzi i ja wejdę przed nim. Kurczę, zawsze mężczyźni bardziej życzliwi się okazują niż kobiety.
A co do szaf to ja też mam problem z pozbywaniem się ciuchów a mój M. to już masakra. Ale pod koniec lipca zrobiłam porządek w szafach, oddałam dla biednych sporo swoich rzeczy. Z szafy mojego M. samych koszul, których nie nosi pozbyłam się 25 szt (i to same firmówki a niektóre miał może na sobie raz!!) Teraz jak idziemy na zakupy to jak on chce jakąś nową rzecz to mówię "ok" ale jedna z szafy wychodzivivien, anilorak lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Dziewczyny a do jakiej torby pakujecue sue do szpitala? Bo ja sobie uswiadomilam ze te co mam to troche w kiepskim stanie do szpitala. Mam aka walizke na kolkach sztywna co do samolotu sie nadajw tylko nie wiem cz bedzie wygodna i praktyczna. Przydaloby sie kupic jakas fajna torbe podrozna taka srednia. Ale ceny i wszystkie nasze wydatki mnie przerazaja...
A może masz możliwość pożyczyć od kogoś. Ja poszukałam u rodziców i znalazłam. A wg mnie to zbędny wydatek, chyba, że będziesz używać takich toreb (bo ja osobiście wolę walizki na wyjazdy)
Rika ja liczyłam tygodnie i nimi raczej się posługiwałam. -
Antolka wrote:Witajcie Dziewczyny
Ja w przeciwieństwie do Was mam wielką szafę, ale pustą.
Nie mam zbytnio dużo ciuchów.
Serio, nigdy nic mi się nie podoba, a jak podoba to kosztuje krocie
Wiec, szafa stoi pusta, więc mogę trochę miejsca odstapić
Nienormalna, co do herbatki z kopru to wydaje mi się,że można pić, ale nie jestem pewna.