X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    polecam też film 9 miesięcy jest stary ale taki smiszny własnie, lekki na wieczorek przed snem.
    Co do rozstepów to puki co nie mam ani jednego a generalnie się niesmaruje nawet bo ciagle zapominam choć zakupiłam taki krem. Za to pojawiły mi sie drobne pajączki na jednej nodze chyba poradze się lekarza przyszłym tygodniu na wizycie co moge kupić na to no chyba że wy coś doradzicie?

mnie tez niestety pajaczki mecza od poczatku ciazy :/ :/ :/
    ja na to biore rutinoskorbin ale ginek powiedzial ze to tylko lekkie zapobieganie ale jak mam do tego predyspozycje to sie nie uniknie :(
    No coz taki urok ciazy...

Moja nadzieja jest ze po ciazy dowiem sie na czym polega wstrzykiwanie kwasu w te miejsca zeby wlasnie przestaly byc te pajaczki widoczne...

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu, to tez zauważyłam, ze wcześniej się budzę. I bez tej poduchy motherhood nie dałabym rady spać. Dziś się obudziłam ze strasznym bólem kręgosłupa, ogólnie źle spałam, okazało się rano, że poduszka mi spadła, to mam odpowiedź. :D U mnie jest tak, ze budzę się niewyspana, w ciągu dnia chce mi się spać, ale jak się położę to rzadko kiedy udaje mi się usnąć.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Suzy Lee mysle podobnie jesli chodzi o oddychanie ze to nie zdaje egzaminu ze oddychamy instyktownie..pewnie dobrze jest wiedziec jak oddychac dla spokoju psychicznego nawet polozna na jednym z filmikow mowila ze w momencie porodu te rady moga na nic sie zdac.Ja chce isc ze wzgledi na M bo on sie stresuje ze niewiele wie..ale jak sie nie zalapiemy to bedziemy ogladac filmiki i skonczymy czytac poradnik.
    A te filmiki to sciagalas czy sa ogolnodostepne?

Oglądalismy w internecie, ja raczej unikam ściągania multimediów na komputer z internetu. Wszystko oglądam online. Tylko, że patrze ta strona jakaś nieaktywna teraz jest, ale na youtubie chyba sa te odcinki. My oglądaliśmy po jednym dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:00

Amicizia, Suzy Lee, vivien, polska_dziewczyna, yennefer, iśka lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te rozstępy i ten mit o idealnym kobiecym ciele… ja się smaruje jak sobie przypomnę. Zrobiły mi się tylko na piersiach, ale one mi nagle drastycznie urosły, wiec i codzienne smarowanie wiele by nie zmieniło.

A rutinoscorbin uszczelnia naczynia krwionośne wiec warto go zażywać nawet jak się nie ma problemu z pękającymi naczynkami, bo jak dojdzie do porodu, to mniejsze ryzyko krwawienia. A do tego o tej porze roku jest jakąś formą uodparniania organizmu i jego ochrony przed chorobami.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, super, z tym pakowanie. Ja póki co będę mogła zacząć pakować rzeczy do przeprowadzki. A dopiero potem opranie, tylko najpierw pralkę będzie trzeba kupić, żeby mieć gdzie na nowym mieszkaniu wyprać te rzeczy dla maluszka :D

Rika lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, ja na piersiach dostałam lekkich rozstępów w peirwszej ciąży, właśnie w czasie gdy przez miesiąc wyjątkowo używałam Ziaji zamiast Babydreama, bo ktoś mi sprezentował tą ziaję czy coś... :/

Ja odpukać nadal bez rozstępów. Smaruję się do 3 razy dziennie Babydreamem na zmianę olejkiem i kremem. Czasem korzystam dodatkowo z próbek jakie dostalam palmersa, mustelli i czegos tam jeszcze, ale to tylko jako jakieś nadprogramowe smarowanie... głównie jak skóa mnie swędziała, ale od dawna mnie już przestała swędzieć. Teraz mam problem od wczoraj z tym hemoroidem :(nadal bez zmian i matwię się, napisałam juz do ginki, ona wysyła mnie do proktologa, wiec chyba sie zaraz zapisze)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja czasami też śpię na plecach. Nie przesadzajmy że dziecko się od razu dusi. Spokojnie :)
    Ja nie mam nic spakowane :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    polska_dziewczyno koniecznie musisz się przebadać. Z sercem nie ma żartów. A tamtych lekarzy bym skopała :/

wiem musze się wziąść za siebie... mam tylko 26 lat a sypie się jak babcia:/

mam już
    refluks
    przewlekła niewydolność żylna
    hashimoto
    niedoczynność tarczycy
    teraz jeszcze z sercem cos nie tak
    no to pięknie...
    ahh trzeba się cieszyć każdym dniem... :):):)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Vivien ja czasami też śpię na plecach. Nie przesadzajmy że dziecko się od razu dusi. Spokojnie :)
    Ja nie mam nic spakowane :(

jakos zawsze mam obraz dziedziusia ze moze pepowina bedzie pod ciezarem dzidzi w ten sposob przycisnieta :/ Ach zawsze czlowiek sobie pod gorke robi ...

Kleopatra nie jestes sama ja tez jeszcze jakos troby nie spakowalam..
    maz juz trobe z piwnicy przyniosl ale jakos brak mi weny na spakownanie sie :P
    A moze to intuicja bo wiem ze wczesniej nic nie bedzie :P

Smieje sie ze na urodziny mojej siostry meza 28.09 przyjdziemy jeszcze w dwupaku B) :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    MAm chyba najbardziej pechowy dzień w tej ciąży za sobą :/

Nie dość, że pierwszy raz w życiu mam tak, że cały dzień plami mi hemoroid, mówiąc bez ogródek wprost, to jeszcze odkroiłam sobie czubek opuszki kciuka, moim nowym, super ostrym nożem z IKEI, kiedy to chciałam zrobić swoim chłopakom super wypasiony obiad. Wylądowałam w szpitalu, bo nie chciała przestać lecieć krew, w tym Pruszkowie to jakieś żarty a nie szpitale, pani ręką tłustą od jedzonego kurczaka przyjęła mój dowód, potem tylko zmienili opatrunek, powiedzieli, że nie da się tu nic szyć, polali ampułką z adrenaliną, zabandażowali i powiedzieli, żebym była cierpliwa aż samo przejdzie. O nic mnie nie zapytano, zastanawiałam się, czy zauważyli w ogóle, że jestem w ciąży. No i stówa na taksówki i jedzenie na mieście poszła jak za pstryknięciem palców :/

uuu współczuje będzie się goić i długo wrażliwe to miejsce będzie... jak dzidzia przyjdzie na świat to mam nadzieję że juz będzie doskonale..
    co do służby zdrowia to jak juz pisałam pare postów dalej że to są po prostu kpiny

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska dziewczyno: czesto jest tak ze jedna dolegliwosc pociaga za soba kolejne. Zaburzenia tarczycy mogą powodowac na przyklad inne zaburzenia.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    w moim mieście tak kształtują się niestety ceny. Są szkoły nawet za 400zł.
    To będą zajęcia z pediatrą, ćwiczenia z fizjoterapeutą , zajęcia teoretyczne z położną. Grupa 5-6 par
    cały czas biję się z myślami i się zastanawiam .... ale chyba jednak pójdę do tej odpłatnej i tyle... :/. Skończę ją 3 tyg. przed porodem

no to waro ci powiem jak masz tyle zajęć i z fizjoterapeutą i pediatrą... to dlaczego nie...obyś była zadowolona:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

czy któraś z Was borykała się może z problemem żylaków warg sromowych ? Od 2 tygodni zdarzają mi się lekkie krwawienia oraz ból warg sromowych, nie jest to jakieś bardzo uciążliwe jednak wizytę u ginka mam dopiero za tydzień. Nie jestem pewna czy mój problem dotyczy właśnie tego, ale z informacji, które znalazłam w necie to wydaje mi się najbardziej prawdopodobne. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A ja dziś odkryłam piękną rzecz o.O

Mam przepiękne rozstępy na brzuchu o.O...dziś dopiero je zauważyłam więc musiały jakoś teraz się ujawnić, bo wcześniej nic nie było :/. Smaruję się ziają mamm mia czy coś takiego.
    Piękną pamiątkę będę miała po synusiu :)

nie przejmuj się ja tez może nie tyle co na brzuchu całym ale nosiłam kolczyk i między jedną a drugą dziurka zrobił mi się czerwony pasek który połyskuje w świetle więęęc to chyba rozstęp.. a niech to szlak.. no ale cóż za głupotę..(chodzi mi o kolczyk).. trzeba płacić...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspana i wypoczeta,tylko jak zwykle biodra bola po nocy:/Przy pierwszym synku ostatnie dwa miesiace przed porodem byly bezsenne,teraz na szczescie spie jak susel:)Ale to juz ostatnie dni do niedzieli,bo pozniej to juz zaczyna sie przedszkole mojego synka i trzeba bedzie wstawac i zaprowadzac malego.
    Dzis wieczorem albo jutro przedostatnie prasowanie ciuszkow.Zostal jeszcze jeden karton do poprania i wyprasowania i z rzeczami bede gotowa.Do szpitala wszytsko ogolnie mam trzeba jeszcze spakowac-zbieram sie,zbieram i zebrac nie moge do tego.Trzeba bedzie w najblizszych dniach ruszyc dupke:/
    Ciesze sie z kazdego dnia do przodu,bo kazdy dzien to wygrany dzien,bo cos tam maly jeszcze przybierze na wadze.Oby jeszcze chcial minimum z 2 tygodnie posiedziec:/
    W poniedzialek wizyta w szpitalu,w ktorym chce rodzic.
    Milego dnia Dziewczyny!!!

polska_dziewczyna, justa24, Rika lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    polecam też film 9 miesięcy jest stary ale taki smiszny własnie, lekki na wieczorek przed snem.
    Co do rozstepów to puki co nie mam ani jednego a generalnie się niesmaruje nawet bo ciagle zapominam choć zakupiłam taki krem. Za to pojawiły mi sie drobne pajączki na jednej nodze chyba poradze się lekarza przyszłym tygodniu na wizycie co moge kupić na to no chyba że wy coś doradzicie?

pajączki to problem kospetyczny i tylko zabieg może je usunąć całkowicie tak aby były niewidoczne ... kremów jest dużo na tego typu wykwity ale to tylko szkoda kasy może zmniejszy się widoczność ale nie w takim stopniu abys była w 100% zadowolona... więc szkoda kasy... uzbieraj na zabieg kosmetyczny... ja na pewno sie poddam ale tez najpierw trzeba kase uzbierać.. jednak na pierwszym planie jest wyprawka i dzidzia więc myślę że plan o pajączkach przesunie się w czasie...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja też smaruję się ziają od 4 m-ce ,od 1 m-ce Babydremem
    I miałam też palmersa ,ale ja wszystko na zmianę smaruję.
    Zobaczymy czy coś wyskoczy...

Ja już miałam wcześniej ,więc skóra jest rozciągnięta np na piersiach.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

czy któraś z Was borykała się może z problemem żylaków warg sromowych ? Od 2 tygodni zdarzają mi się lekkie krwawienia oraz ból warg sromowych, nie jest to jakieś bardzo uciążliwe jednak wizytę u ginka mam dopiero za tydzień. Nie jestem pewna czy mój problem dotyczy właśnie tego, ale z informacji, które znalazłam w necie to wydaje mi się najbardziej prawdopodobne. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
    Hej, mi sie niestety to przytafilo :/ Wlasnie jakos po 12tyg wyskoczyla mi tam dosc duza zyla (w pierwszej ciazy wyskoczyla pod koniec i w dzien po porodzie zniknela) ale nie mam problemu z krawieniem, gdy zbyt duzo robie rzeczy w domu, za duzo chodze, schylam sie etc to wyskakuje bardziej i jest to dosc nieprzyjemne :/ Odkad tez nie chodze juz do pracy (czyli od jakis... 3tyg) bardzo mi sie to poprawilo i sa dni, kiedy totalnie zanika - moj lekarz nic tak naprawde na to nie powiedzial, jedynie, ze on nie widzi przeciwwskazan do porodu naturalnego :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstepy... mi w pierwszej ciazy wyskoczylo kilka ale malych + teraz pomimo regularnego smarowania tez wyskoczyly, nie jakos drastycznie, ale sa... No coz ja sie tym nie przejmuje, robie co moge by ich nie dostac, caly czas mam w planach uzywanie Bio Oil, bo wybielil mi rozstepy po pierwszej ciazy, a jesli to nie pomoze, to wybiore sie na zabiegi lub zrobie tatuaz :P :P :P

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ