III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak czlowiek nie ma powodo do zmartwien to zawsze sobie cos znajdzie.Torbiel pajeczynowki.Szpital niewie chyba jeszcze jak to ugryzc.dopiero teraz dotarlo do mnie ze moze peknac podczas porodu albo moze nie mozna znieczulic epiduralem.szpital w ktorym bylam diagnozowana nie wyslal dokumentow jeszcze.Nast wizyta za 4 tyg zapytam co z porodem.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
O jeju masakra , a co to dokładnie jest... i jakie możesz mieć z tym problemy? I jak się o tym dowiedziałaś?
Moja szwagierka teraz dowiedziała się że ma coś w głowie tętniak mały..
Dziewczyny od kiedy wam zaczęły tak brzuch twardnieć częściej...
Mnie twardnieje co jakiś czas i przechodzi bólu mi nie sprawia.
Biorę magnez. Wiem że macica się przygotowuję itd.
Ale zastanawiam się co jest normą a co nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 22:23
-
Pol roku przed slubem wyladowalam w szpitalu z czesciowa utrata mowy ruchu i bolem glowy.zrobili scan i rozne badania i stwierdzili ze jest to mogrena z tzw aura.ta aura to wlasnie ta utrata mowy czesciowa i reszta objawow pojawiajaca sie przed okropnym bolem glowy.lekarze znalezli guza polecialam szybko do Pl na rezonans ( tu bym dlugo czekala) i okazalo sie ze jest to torbiel pajeczynowki.ze trzeba monitorowac itd.zrobilam 2 nast rezonanse w Dublinie i lekarze uwazaja ze jest ok.moge miec to od urodzenia i ze gdyby sie cos dzialo to mam sie zglosic.i przez mysl mi nie przeszlo ze moze miec to wplyw na porod a przeciez moze.
Mi twardnieje od ok 24 tyg nie regularnie ale die zdarza.jak nie boli moga to byc braxtony ktore sa nie grozneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 22:30
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ella wrote:Michaela, moj lekarz i polozna odradzaja picie alkoholu w ciazy.
A co do porad od policjanta to raczej bym nie ufala bo , bez urazy dla Twojego znajomego, ale co on moze wiedziec jaka ilosc alkoholu moze miec wplynac na dziecko.
Ja się zastanawiam jak szkodliwe jest przebywanie np w Krakowie - trzeba by nie oddychac inaczej niz przez maskę tlenową bo takie stęzenie substancji smolistych i innych swinstw w powietrzu jest ze porównywalne z wypaleniem kilku petów dziennie, tam przeciez w zimie sa wyznaczane godziny kedy dzieci nie moga wychodzic na place zabaw i spacery w ciągu dnia i jest najwieksza zachorowalnosc na raka płuc w Polsce - wcale nie choruja sami palacze. Dlaczego - przez stęzenie substancji. Nie dajmy się zwariować z tym co można a czego nie. Więcej na ten temat nie dyskutuje. Każdy ma swój rozum, najgłupsze jest to ze ani nie pale ani nie pije a lekarzom nie ufam do konca - jak to jest ze tu biadolą ze tego nie wolno tamtego nie wolno,a potrem ładują antybiotyki w nas bez sensu czy wirus czy bakteria czy ne wiadomo co, albo szczepienia na rteci bez sensu- ale nienienie na ten temat to już w ogóle nie dyskutuję Amen. PEACE. ZEN...Ella, Suzy Lee, Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:O jeju masakra , a co to dokładnie jest... i jakie możesz mieć z tym problemy? I jak się o tym dowiedziałaś?
Moja szwagierka teraz dowiedziała się że ma coś w głowie tętniak mały..
Dziewczyny od kiedy wam zaczęły tak brzuch twardnieć częściej...
Mnie twardnieje co jakiś czas i przechodzi bólu mi nie sprawia.
Biorę magnez. Wiem że macica się przygotowuję itd.
Ale zastanawiam się co jest normą a co nie...
hmm sama sie zastanawiam od kiedy - teraz zaczeam na to zwracac uwage i juz twardnieje od czasu do czasu, ale ze nie boli, to mogłam przegapic od kiedy, moze juz wczesniej? -
lalita hehe sama nie pamietam od kiedy az musze pomyslec, ale juz dlugo tylko u mnie oprocz tego pojawiają sie klucia w szyjce macicy i to juz dluzszy czas... tak mysle to chyab od polowy lipca mam takie cos, tylko ze na poczatku to byl straszny bol, twradnienie napiecie itd zaczelam brac magnez i sie uspokoilo i teraz od tygodnia znowu sie zaczelo to klucie pojawiac ale duzo mniejsze no ale brzuch co jakis czas od lipca mi twardnieje
michaela, serio w krk sa godziny kiedy dzieciom nie wolno wychodzic na plac zabaw? jakos nigdy na to nie zwrocilam uwagi? NIe slyszalam o czyms takim? ale to chyba bardziej centrum dotyczy niz calego krk, bo na obrzerzach juz tak tragicznie nie jest... -
Amicizia wrote:lalita hehe sama nie pamietam od kiedy az musze pomyslec, ale juz dlugo tylko u mnie oprocz tego pojawiają sie klucia w szyjce macicy i to juz dluzszy czas... tak mysle to chyab od polowy lipca mam takie cos, tylko ze na poczatku to byl straszny bol, twradnienie napiecie itd zaczelam brac magnez i sie uspokoilo i teraz od tygodnia znowu sie zaczelo to klucie pojawiac ale duzo mniejsze no ale brzuch co jakis czas od lipca mi twardnieje
michaela, serio w krk sa godziny kiedy dzieciom nie wolno wychodzic na plac zabaw? jakos nigdy na to nie zwrocilam uwagi? NIe slyszalam o czyms takim? ale to chyba bardziej centrum dotyczy niz calego krk, bo na obrzerzach juz tak tragicznie nie jest...
Serio serio w radio trąbią od czasu do czasu o tym a na stronach na których można obejrzec zanieczyszczenie powietrza wygląda to tak, ze cały kraków nie ma się dobrze, obrzeża też, chociaż wiadomo że centrum ma najgorzej, jak wieżdzam od zachodu to w piękną chmurę smogu zobacz to nie jest mgła http://img845.imageshack.us/img845/8452/k4u0024.jpg
zobacz sobie normy i to co sie dzieje z powietrzem w styczniu http://monitoring.krakow.pios.gov.pl/iseo/
-
masakra nie wiedziałam że aż tak żle wygląda sytuacja w Krakowie ;/
Co do takich skurczów to ja mam je codziennie pomimo tego że biorę leki ..chyba bez sensu bo nawet poprawy nie widzę, cóż ide dziś do lekarza i zapytam bo dodatkowo skutkiem ubocznych brania tych leków sa trzesące się ręce u mnie. -
Mi się też wydaje jakoś że papierosy bardziej szkodzą niż alkohol. Oczywiście nie mówię o jakimś piciu ale nie wiem jak u Was ale zarówno moja mama jak i moja teściowa w ciąży miały zalecenie picia ,,Byczej krwi'' na anemię. Kiedyś lekarze zalecali czerwone wino i dzieci zdrowe się rodziły. Ja np. jestem przykładem ;p
Tak jak mówi michaela nie dajmy się zwariować. Podobno ok 50% kobiet pije w ciąży zanim się dowie że w niej jest, i też się nic nie dzieje. Powtarzam, nie mówię tu o jakiś patologiach, bo sama też nie piję i nie czuje takiej potrzebyMADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a jak to jest u was z napisze wprost goleniem się tam?
Bo ja mam już straszny problem bo nic już nie widzę kombinuje i robie to troche na oślep, wczoraj pokazalam mojemu to powiedział że całkiem niezle ale jak zobaczyłąm sie po drugiej stronie to masakra troche bo strasznie nie równo hehe no a co tu zrobic takim zarosnietym chodzić?MADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
fakt, ogolić sie na dole to prawdziwe wyzwanie trochę się muszę nagimnastykować pod prysznicem. lusterko niewiele pomaga, robię to raczej intuicyjnie, potem dotykiem sprawdzam czy jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 09:57
иιєиσямαℓиα, Kropka lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Mi się też wydaje jakoś że papierosy bardziej szkodzą niż alkohol. Oczywiście nie mówię o jakimś piciu ale nie wiem jak u Was ale zarówno moja mama jak i moja teściowa w ciąży miały zalecenie picia ,,Byczej krwi'' na anemię. Kiedyś lekarze zalecali czerwone wino i dzieci zdrowe się rodziły. Ja np. jestem przykładem ;p
Tak jak mówi michaela nie dajmy się zwariować. Podobno ok 50% kobiet pije w ciąży zanim się dowie że w niej jest, i też się nic nie dzieje. Powtarzam, nie mówię tu o jakiś patologiach, bo sama też nie piję i nie czuje takiej potrzeby
dla mnie szokiem był widok kobiety w zaawansowanej ciąży, która stała pod szpitalem ze swoim facetem i paliła papierochy
z resztą niejednokrotnie miałam okazję podziwiać takie mamusie i to pod samym wejściem do szpitala... -
MADZIULA13 wrote:fakt, ogolić sie na dole to prawdziwe wyzwanie trochę się muszę nagimnastykować pod prysznicem. lusterko niewiele pomaga, robię to raczej intuicyjnie, potem dotykiem sprawdzam czy jest ok
-
Lilka wrote:Pol roku przed slubem wyladowalam w szpitalu z czesciowa utrata mowy ruchu i bolem glowy.zrobili scan i rozne badania i stwierdzili ze jest to mogrena z tzw aura.ta aura to wlasnie ta utrata mowy czesciowa i reszta objawow pojawiajaca sie przed okropnym bolem glowy.lekarze znalezli guza polecialam szybko do Pl na rezonans ( tu bym dlugo czekala) i okazalo sie ze jest to torbiel pajeczynowki.ze trzeba monitorowac itd.zrobilam 2 nast rezonanse w Dublinie i lekarze uwazaja ze jest ok.moge miec to od urodzenia i ze gdyby sie cos dzialo to mam sie zglosic.i przez mysl mi nie przeszlo ze moze miec to wplyw na porod a przeciez moze.
Mi twardnieje od ok 24 tyg nie regularnie ale die zdarza.jak nie boli moga to byc braxtony ktore sa nie grozne
No mojej szwagierce mają teraz dokładnie diagnozować. Miała bóle głowy boli ją kręgosłup i miała w lato jest zemdlenie.
I wstępnie lekarz też jej powiedział że to ma od urodzenia.
I np przy tętniaku powinno się oszczędzać ,ale jak pisze że ciąża to niby nie ma nic wspólnego i nie ma że pęknie.
W każdym bądź razie życzę ci dużo zdrówka.Lilka lubi tę wiadomość
-
Ja musze powiedziec ze jak narazie gole sie jeszcze sama, myslalam ze bede musiala zatrudnic meza pod koniec ale daje jeszcze rade i mysle ze te ostatnie tygodnie tez dam rade
Wchodze do wanny noga do gory, glowa w prawo, glowa w lewo i gotoweSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie twardnienia brzucha. Najgorzej w nocy jak się budzę. Biorę magnez ,ale zbytnio nie pomaga, a nie chcę faszerować się nos-pą itd.
Co do golenia ja robię tak siadam sobie w łazience na chodniczku i ręczniczku stawiam sobie na ziemi lusterko i z lusterkiem daje sobie radę jakoś -
Dziewczyny wczoraj byla u mnie polozna i robila mi akupunkture i wiecie co????
Wczoraj bardzo czesto mi brzusio twardnial...
Jak nigdy
Polozna sie smiala i mnie ostrzegala ze z 6 wrzesniowych ciezaroweczek zostalam jej tylko ja ze wszystkie szybciej sie rozsypaly
Nawet jedna kobita miala termin na 3dni przedemna i urodzila teraz w piatekpolska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Teraz jestm w pracy i nie moge wejsc na ten link qle w domu popstrze. Wiem ze w krk jest koszmarne powietrze i ogolnie nie lubie zycia w krk ale poki co wyjscia nie mamy. Moze kiedys uda sie nam gdzies wybudowac, przekonac M. Do innych okolic niz jego rodzinnych krzeszowic....za blusko tesciow...
-
vivien wrote:Dziewczyny wczoraj byla u mnie polozna i robila mi akupunkture i wiecie co????
Wczoraj bardzo czesto mi brzusio twardnial...
Jak nigdy
Polozna sie smiala i mnie ostrzegala ze z 6 wrzesniowych ciezaroweczek zostalam jej tylko ja ze wszystkie szybciej sie rozsypaly
Nawet jedna kobita miala termin na 3dni przedemna i urodzila teraz w piatek