III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Nienormalna wspolczuje tej waszej gonitwy i zazdroszcze ze macie juz to za soba.
My z weselem moglismy liczyc na pomoc mojej rodziny finansowa i techniczna. W praktyce to.i tak robilam sama z mama wszystko bo mieszkalismy 100 km.od siebie a wszystko byl u mnie robione. M. Przyjezdzal ja kazdy weekend ustalqc i odpisywac to do czego byl potrzebny. Ja do tego.pisalam mgr i sxykowalamm sie do.obrony, 24 lutego sie obronilak na 5 a w maju.juz hl slub. Pamietam ze zaraz po obronie jechalismy z zaproszeniami. Nawet nie myslelusmy o.obllewani, alprzjaciele.nas zaskoczyli, wsxyscy sie umowili u jednych w domu.i zrobili mi mla imprezke z tej okazji. ogolnie milo wspominam ten czas.
Nacszczesvie jest juz.blizej niz dalej.vpo przespanej nocy bez wstaania siusiu mam lepsze mysleblnie. Ta sytuacja pokazuje z kim mamy doczynienia i ta babeczka co bedzie nasza sasiadka tylko sie potwierdzilo ze jest w porzadku i bardzo nam zaplusowala.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Nienormalna wspolczuje tej waszej gonitwy i zazdroszcze ze macie juz to za soba.
My z weselem moglismy liczyc na pomoc mojej rodziny finansowa i techniczna. W praktyce to.i tak robilam sama z mama wszystko bo mieszkalismy 100 km.od siebie a wszystko byl u mnie robione. M. Przyjezdzal ja kazdy weekend ustalqc i odpisywac to do czego byl potrzebny. Ja do tego.pisalam mgr i sxykowalamm sie do.obrony, 24 lutego sie obronilak na 5 a w maju.juz hl slub. Pamietam ze zaraz po obronie jechalismy z zaproszeniami. Nawet nie myslelusmy o.obllewani, alprzjaciele.nas zaskoczyli, wsxyscy sie umowili u jednych w domu.i zrobili mi mla imprezke z tej okazji. ogolnie milo wspominam ten czas.
Nacszczesvie jest juz.blizej niz dalej.vpo przespanej nocy bez wstaania siusiu mam lepsze mysleblnie. Ta sytuacja pokazuje z kim mamy doczynienia i ta babeczka co bedzie nasza sasiadka tylko sie potwierdzilo ze jest w porzadku i bardzo nam zaplusowala.
Powodzenia wam życzę, żeby wszystko sprawnie, szybko i gładko poszło .
-
dziewczyny gdzie kupujecie pojemniki na pokarm? w aptece?
ile majtek siateczkowych planujecie wziąć do szpitala?
ile tego tantum rosa?
Czy trzeba brać szare mydło?
robię sobie listę na przyszły miesiąc
i przydadzą mi się te informacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 08:51
-
ann2224 wrote:hej dziewczyny mam pytanko jestem w 32+5 tygodniu ciązy i mam wrazenie że niedługo miu brzuch eksploduje bo nie ma w nim już miejsca czy wy też tak macie?
Do tego dochodzi ból związany z naciąganiem skóry .
Teraz już nawet balsam nie pomaga na rozstępy, bo wcześniej ten ból mijał po posmarowaniu brzucha .
Mam nadzieję, że to normalne, bo już ten ból jest taki nie do zniesienia, że postanowiłam że chyba zapytam o to ginekologa czy to oby na pewno normalne....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 08:51
ann2224 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny gdzie kupujecie pojemniki na pokarm? w aptece?
ile tego tantum rosa?
ja mam jedna paczke jendorazowcyh jest ich tam 7 sztuk i te jendorazowe na sam poczatek bo bedzie na penwo najwieksze krwawienie i w spzistalu nie bedzie mi sie chcialo bawic w pranie.
siateczowych kupilam w sumie 6, tzn 3 paczki, sa pakowane po 2 szt. oglnie przez jakis czas sie ich bedzie uzwac wiec wole miec wiecej jakbym nie miala sily od razu wyprac, wiadmo, ze akie siateckzowe jeszcze wokresie grzewczym szybciutko wyschna ale lepiej miec wiecej niz mniej. ja to kupilam przez allegro, ale w sklpeie w krk i kupilam tez od razu woreczki do zamrażania pokarmu. Pojemnikow typowych na pokarm na razie nie mam i aktualnie nie zamierzam kupowac, bo nie jest to konieczny wydatek a bedzie ich teraz sporo, moze jak zdazymy ze wszystkim to jeszcze je kupimy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElla wrote:Suzy Lee ja biore podstawowe kosmetyki, szampon, odzywka, bo ostatnio musze myc wlosy praktycznie codziennie.
Zel pod prysznic, tonik i krem bb zeby sie troszke podkoloryzowac, bo podejzewam ze bede blada.
Poza tym polozna mowila, zeby po porodzie nie isc zaraz pod prysznic tylko przytulic maluszka kiedy ma sie ten naturalny zapach. To samo tyczy sie taty, tutaj poznalaja zeby tato polozyc maluszka na golym torsie, po ang nazywaja to skin to skin.
Podobno to swietnie wplywa na umocnienie pierwszych relacji z niemowlakiem.
Suzy Lee, gratulacje, my tez mielismy rocznice slubu w niedziele, caly dzien lalo wiec nawet na spacer nie poszlismy, za to wieczorem bylismy na kolacji w naszej ulubionej wloskiej restauracji.
W Polsce też mówi się na to skin to skin W moim szpitalu tez tak jest, że jak już minuty dzielą nas od pojawienia się małego, to położna prosi tatę o włożenie sobie pod koszulę tetrówek, żeby przeszło domowymi bakteriami, po urodzeniu leżysz dwie godzinki z dzieciaczkiem, karmicie się, przytulacie, oglądacie, szyją Cię itp. i dopiero potem myślisz o myciu się.
-
Amicizia wrote:ja mam jedna paczke jendorazowcyh jest ich tam 7 sztuk i te jendorazowe na sam poczatek bo bedzie na penwo najwieksze krwawienie i w spzistalu nie bedzie mi sie chcialo bawic w pranie.
siateczowych kupilam w sumie 6, tzn 3 paczki, sa pakowane po 2 szt. oglnie przez jakis czas sie ich bedzie uzwac wiec wole miec wiecej jakbym nie miala sily od razu wyprac, wiadmo, ze akie siateckzowe jeszcze wokresie grzewczym szybciutko wyschna ale lepiej miec wiecej niz mniej. ja to kupilam przez allegro, ale w sklpeie w krk i kupilam tez od razu woreczki do zamrażania pokarmu. Pojemnikow typowych na pokarm na razie nie mam i aktualnie nie zamierzam kupowac, bo nie jest to konieczny wydatek a bedzie ich teraz sporo, moze jak zdazymy ze wszystkim to jeszcze je kupimy
Myślałam, że jest jeden typ majtek -
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:właśnie - jak się sprawdzają te pieluszki happy , których używa Zawitkowski??
Wiele kobiet na nie narzeka i omija szerokim łukiem... czy ja wiem... miałam je jako pierwsze do szpitala i nie narzekałam, ale co ja tam wtedy wiedziałam. Faktem jest, że nigdy więcej nie kupiłam. Zdecydowanie wolę Dady i Toujours
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:miejmy nadzieję, że uda wam się wszystko poukładać w kwestii mieszkania . Musicie je jeszcze wyszykować - przed porodem. Podziwiam , bo ja już najchętniej nie wychodziłabym z domu, to tu boli, to gniecie, to ciągnie , mój mąż też za ostrożnie nie jeździ - najbardziej nienawidzę tych progów zwalniających na ulicy ...wrrrr
Powodzenia wam życzę, żeby wszystko sprawnie, szybko i gładko poszło .
Powiem ci ze remont to jest chyba jedyna rzecz o ktora jestem spokojna, zrobia to za nas chlopaki, przyjaciele M. maja wlasna firme budowalana i pracuje w neij aktualnie moj brat, chlopak mojej siostry i jeszcze jeden znajomy i jakby jako firma nie mogli przez terminy to ta trójak wetdy sama nam zrobi. Ogolnie to mozliwe ze nawet materilay jak cos zamowimy prrzez ioch firme bedzie taniej, chociaz nie planujemy wielkiego remontu. Głownie chcemy zedrzec tapety i tu sie okaze jak bedzie pod nimi, tzn ile gladzi itd, szlifowanie a potem malowanko i sprzatanie i mozna sie wprowadzac.
piecyk gazowy jest tam troszke stary, ale moja ciocia nam go funduje, oplaca swoich fachowców od gazu pradu i wody, któzy przyjada i wszytsko sprawdza, przeczyszcza itd.
do tego nie martiwe sie i sprzateni po remoncie, bo ogolnie chlopak sprztaja po sobie,a do wymycia calego mieszkania, zdezynfekowania lazienki, umycia okien, ciocia juz zalatwila i sama oplaci taka pania któa sprzata u nich w klubie sportowym. KObiecie sie przyda dodatkowy grosz, a ja nie bede sie tym musiala martwic, zwlaszcza ze takie ilosci domestosa co tam pojda to raczej nie wskazane dla mnie
Potem tylko bedzie trzeba przewiezc meble itd. Mama obiecala ze bedzie przyjerzdzac na tyle wekendów ile bedzie potrzeba, bo ona tylko w weekend moze, zeby mi pomoc sie opakowac i rozpakowac, bo pewne rzeczy to my kobiety musimy zrobic. Torby na przeprowadzke juz magazynuje od rodzinkiиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny wczoraj Po tej wizycie u lekarza i po szkole rodzenia pojechalam do kumpeli i wróciłam pożno, nie miałam juz siły wchodzić tu.
Miałam napisac co u lekarza otóż powiedzialam mu o tym że mam te drgawki rąk i że generalnie nie widzę poprawy po tych lekach.. to wiecie co zwiekszył mi dawke zamiast 3 razy dziennie to 4..masakra wiem ze pozniej moge miec problemy z porodem naturalnym bo to leki trzymaja szyjke w zamknieciu potocznie mowiąć..wiem bo pytałam wczoraj naszej polożnej, i tak mam je brać do 36 tygodnia.. no coż musze sie przemeczyc z nimi, nawet teraz mam trudności z pisaniem bo tak mi ręce lataja ;/
Co do szkoły rodzenia i tych cwiczee wczorajszych to super..poskakałysmy na pikach byy ćwiczenia odciążające kregosłup no i pokazywane masaże pleców takie jak przy bólach porodowych no i uczyłysmy sie prawidłowo oddychac przy skurczach.OGólnie bardzo fajnie.SZkoda tylko że na porodówkach są te małe piłki.иιєиσямαℓиα, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:a to jaka jest różnica między tymi jednorazowymi a siateczkowymi?
Myślałam, że jest jeden typ majtek
jendorazowe po prostu sie wyrzuca nie pierzesz ich. Siateczkowe sie pierze, a tak dokladniej to troszke inaczej sa zrbione, tamte to taka bardzije siateczka,a te jendorazowe to nie umiem okreslic co to za material, przez folie kojarzy sie zpapierem, ale to nie papier. Zawsze mozesz podejsc do jakiegos sklpeu nawet do smyka albo entliczka tam lubia miec i sobie je zobaczyc.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny gdzie kupujecie pojemniki na pokarm? w aptece?
NA ALLEGRO
3 PACZKI PO 2 SZTUKI W ŚRODKU
ile tego tantum rosa?
7 SASZETEK BIORĘ (BO W ZESZŁYM ROKU MIAŁAM 10 I 3 MI ZOSTAŁY)
NIE TRZEBA, ALE MOŻNA- TO DOWOLNA KWESTIA, KWESTIA GUSTU
A te jednorazowe majtki to coś jak materiał na maseczki na twarz, ale delikatniejszy w dotyku...
Ja tez wczoraj robiłam listę rzeczy do szpitala i odhaczałam ptaszkami co już spakowane, a co jeszcze musze pilnie kupić o czym zapomniałam. Dziś spodziewam się wreszcie po 3 tygodniach mojej paczki z tamtej felernej hurtowni, to wreszcie wypiorę białe rzeczy dla malucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 09:31
Rika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
do higieny intymnej slyszlaam ze najlpeiej brac to co sie uzywa w domu bo jest pewnjosc ze sie nie dostanie jakiejs reakcji uczuleniowej, ja ogolnie uzywam lacibios femina na razie ciagle tej niebieskiej, ale widzialam taka czaerwona czy rozowa pregna przeznaczona dla kbiet w ciazy i okresie połogu, a ze tamta juz mi sie konczy to zamierzam ja kupic. Dla mnei ona jest sprawdzona, mialam na prawde czeste infekcje, a odkad stosuje ten plyn to juz sie tak nie pojawiaja, wiec chyba faktycznie jest bakterio - i grzybo- bójczy
-
Suzy Lee Najlepszego z Okazji Rocznicy
Troszke lepiej sypiam ostatnio ale za to jakie mam koszmary Obie mamy nadal szaleja z zakupami dla Maluszka nie ma szans ich powstrzymac wyniki z glukozy i morfologia dobra dzwonia tylko jak cos zlego sie dzieje wiec czekalam zeby nie zadzwoniliSuzy Lee lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15