X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    do higieny intymnej slyszlaam ze najlpeiej brac to co sie uzywa w domu bo jest pewnjosc ze sie nie dostanie jakiejs reakcji uczuleniowej, ja ogolnie uzywam lacibios femina na razie ciagle tej niebieskiej, ale widzialam taka czaerwona czy rozowa pregna przeznaczona dla kbiet w ciazy i okresie połogu, a ze tamta juz mi sie konczy to zamierzam ja kupic. Dla mnei ona jest sprawdzona, mialam na prawde czeste infekcje, a odkad stosuje ten plyn to juz sie tak nie pojawiaja, wiec chyba faktycznie jest bakterio - i grzybo- bójczy :)

Ja jestem wierna od lat Lactacydowi z dopiskiem PŁYN GINEKOLOGICZNY (a nie płyn do higieny intymnej).

Ginka do której chodziłam pare lat, polecała mi obmywać się tam tylko wodą, a jeśli juz jakimś płynem to ona uznaje tylko ten i tak mi zostało.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:56

иιєиσямαℓиα, aila lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja jestem wierna od lat Lactacydowi z dopiskiem PŁYN GINEKOLOGICZNY (a nie płyn do higieny intymnej).

Ginka do której chodziłam pare lat, polecała mi obmywać się tam tylko wodą, a jeśli juz jakimś płynem to ona uznaje tylko ten i tak mi zostało.

Moj gin tez uwaza ze im mniej tym lepiej czyli woda albo szare mydlo.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    używana właśnie :/
    Nie ma ich w ikei i nie bedzie i taki szał, wszystkie idą w takich cenach jak patrzę na aukcje. Obserwuję aukcje może uda się coś wylicytować w rozsądnej cenie :/
    Muuuuuuszę :D kupić tą lampkę :D

Ooo.. a to jest ta lampka takie sloneczko? Wczoraj jak przegladalam wczoraj stronke Ikei, to u nas jest jeszcze do kupienia, ale Smila Sol, a to jest ta na sciane z tym kablem, tak? Kurcze, ja jakas chcialam kupic juz dawno a sie zbieralam i ooo :/

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    do higieny intymnej slyszlaam ze najlpeiej brac to co sie uzywa w domu bo jest pewnjosc ze sie nie dostanie jakiejs reakcji uczuleniowej, ja ogolnie uzywam lacibios femina na razie ciagle tej niebieskiej, ale widzialam taka czaerwona czy rozowa pregna przeznaczona dla kbiet w ciazy i okresie połogu, a ze tamta juz mi sie konczy to zamierzam ja kupic. Dla mnei ona jest sprawdzona, mialam na prawde czeste infekcje, a odkad stosuje ten plyn to juz sie tak nie pojawiaja, wiec chyba faktycznie jest bakterio - i grzybo- bójczy :)
    ja używam lactacyd dla kobiet w ciąży pH 3,5. Kupuję go w rossmanie. A ty gdzie kupujesz ten lacibios femina w aptece? Ile za niego płacisz i za jaką objętość?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A te jednorazowe majtki to coś jak materiał na maseczki na twarz, ale delikatniejszy w dotyku...

Ja tez wczoraj robiłam listę rzeczy do szpitala i odhaczałam ptaszkami co już spakowane, a co jeszcze musze pilnie kupić o czym zapomniałam. Dziś spodziewam się wreszcie po 3 tygodniach mojej paczki z tamtej felernej hurtowni, to wreszcie wypiorę białe rzeczy dla malucha.
    dzięki Suzy.

Ale czy któraś z was ma zamiar używać tego szarego mydła i je brać ?
    Ja teraz używam go do pięt nie miałam wcześniej z nim styczności :)
    Na czym polega jego fenomen po porodzie? Można wziąć płyn do higieny intymnej?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    właśnie zaczynam 8 miesiąc :)
    ja też ;)

Rika, Amicizia, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Suzy Lee Najlepszego z Okazji Rocznicy ;)
    Troszke lepiej sypiam ostatnio ale za to jakie mam koszmary ;) Obie mamy nadal szaleja z zakupami dla Maluszka ;) nie ma szans ich powstrzymac ;) wyniki z glukozy i morfologia dobra ;) dzwonia tylko jak cos zlego sie dzieje wiec czekalam zeby nie zadzwonili :)
    nic tylko się cieszyć :)
    Szkoda, że mnie tak nikt nie rozpieszcza :). Kasa się kończy, a lista wydłuża...o.O ...hmmm a tutaj dopiero 04.09, a do tego 30.09 trzeba jakoś przetrwać ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

to chyba używam tego samego...

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ooo.. a to jest ta lampka takie sloneczko? Wczoraj jak przegladalam wczoraj stronke Ikei, to u nas jest jeszcze do kupienia, ale Smila Sol, a to jest ta na sciane z tym kablem, tak? Kurcze, ja jakas chcialam kupic juz dawno a sie zbieralam i ooo :/
    ta chyba jest na sufit. A ja bym chciała na ścianę gwiazdę. Jest a w zasadzie było ;) jeszcze czerwone serce, żółty księżyc, różowy kwiatek...no ich nie ma :(. Też zbierałam się do kupna i przez myśl mi nie przeszło, że może ich nie być. Gdybym to przewidziała to bym kupiła wcześniej :/

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny gdzie kupujecie pojemniki na pokarm? w aptece?

ile majtek siateczkowych planujecie wziąć do szpitala?
    ile tego tantum rosa?
    Czy trzeba brać szare mydło?

robię sobie listę na przyszły miesiąc :)
    i przydadzą mi się te informacje

Ja mam taką paczkę chyba 7 sztuk.
    Tantum rosa nie biorę, ostatnio używałam tylko szare mydło i super się zagoiłam ;)
    A mydło ja biorę jelenia w kostce :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    ja biore i szare mydlo i plyn do higieny intymnej - będę na zmianę stosować. Ale nie biore za to tantum rosa.
    ja tantum rosa nigdy nie używałam. Z jakiego powodu jest on polecany po porodzie?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Wiele kobiet na nie narzeka i omija szerokim łukiem... czy ja wiem... miałam je jako pierwsze do szpitala i nie narzekałam, ale co ja tam wtedy wiedziałam. Faktem jest, że nigdy więcej nie kupiłam. Zdecydowanie wolę Dady i Toujours
    Mi się w ogóle nie sprawdziły. Są okropne ;p dla mnie. Ja polecam albo Pampersy albo Dady :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja używam lactacyd dla kobiet w ciąży pH 3,5. Kupuję go w rossmanie. A ty gdzie kupujesz ten lacibios femina w aptece? Ile za niego płacisz i za jaką objętość?
    Tak w aptece nie widzialam go nigdzie ndziej, nie wiem ile kosxtowal, bo maz kupowal ale.jak patrzymam na ten rozowy to.kolo 16 zl jest wydajny.bo.mam.go.jyz ponad polroku.a uzywam codziennie i ma zgrabna butelke latwo sie miesci do podrozy.

150 ml
    Jest napisane ze to specjalistyczny plyn do higieny.intymnej.
    Ogolnie to pani w aptece go poradzila mezowi dla mnie jak sie ciagle meczylam z infekcjami.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie używałam żadnych płynów. I nigdy w życiu nie miałam tam infekcji. Wolałam co jakiś czas się odświeżyć ,chusteczkami dla niemowląt.

Więc fakt sama woda jest bardzo dobra:)

Suzy Gratulacje z Okazji 3 rocznicy;))) Jeszcze więcej miłości ;)) dla was;)

Ja dziś miłam 3 przerwy w nocy godzinne, bo mój syn rozpychał się w 4 strony świata rękami i nogami jednocześnie brzmiało to jak ,, Mamo powiększyłabyś mi ten domek bo ciasno się robi" :) hihihi

иιєиσямαℓиα, Rika, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info co do pieluch, w takim razie zdecyduję się chyba na te dady :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z was pewnie kupiła już łóżeczka. Na jakie materace się zdecydowałyście? Gdzieś słyszałam, że pianka-kokos-gryka... Jedna strona jest twardsza, druga miękka i się potem obraca jak dziecko jest starsze. Wiecie coś na ten temat?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bierzemy tez stawiamy na dady, przyjaciele je chwala i sa tansze niz pampersy

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ