III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmicizia wrote:do higieny intymnej slyszlaam ze najlpeiej brac to co sie uzywa w domu bo jest pewnjosc ze sie nie dostanie jakiejs reakcji uczuleniowej, ja ogolnie uzywam lacibios femina na razie ciagle tej niebieskiej, ale widzialam taka czaerwona czy rozowa pregna przeznaczona dla kbiet w ciazy i okresie połogu, a ze tamta juz mi sie konczy to zamierzam ja kupic. Dla mnei ona jest sprawdzona, mialam na prawde czeste infekcje, a odkad stosuje ten plyn to juz sie tak nie pojawiaja, wiec chyba faktycznie jest bakterio - i grzybo- bójczy
Ja jestem wierna od lat Lactacydowi z dopiskiem PŁYN GINEKOLOGICZNY (a nie płyn do higieny intymnej).
Ginka do której chodziłam pare lat, polecała mi obmywać się tam tylko wodą, a jeśli juz jakimś płynem to ona uznaje tylko ten i tak mi zostało.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:Ja jestem wierna od lat Lactacydowi z dopiskiem PŁYN GINEKOLOGICZNY (a nie płyn do higieny intymnej).
Ginka do której chodziłam pare lat, polecała mi obmywać się tam tylko wodą, a jeśli juz jakimś płynem to ona uznaje tylko ten i tak mi zostało.
Moj gin tez uwaza ze im mniej tym lepiej czyli woda albo szare mydlo.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:używana właśnie
Nie ma ich w ikei i nie bedzie i taki szał, wszystkie idą w takich cenach jak patrzę na aukcje. Obserwuję aukcje może uda się coś wylicytować w rozsądnej cenie
Muuuuuuszę kupić tą lampkę
Ooo.. a to jest ta lampka takie sloneczko? Wczoraj jak przegladalam wczoraj stronke Ikei, to u nas jest jeszcze do kupienia, ale Smila Sol, a to jest ta na sciane z tym kablem, tak? Kurcze, ja jakas chcialam kupic juz dawno a sie zbieralam i ooo
-
Amicizia wrote:do higieny intymnej slyszlaam ze najlpeiej brac to co sie uzywa w domu bo jest pewnjosc ze sie nie dostanie jakiejs reakcji uczuleniowej, ja ogolnie uzywam lacibios femina na razie ciagle tej niebieskiej, ale widzialam taka czaerwona czy rozowa pregna przeznaczona dla kbiet w ciazy i okresie połogu, a ze tamta juz mi sie konczy to zamierzam ja kupic. Dla mnei ona jest sprawdzona, mialam na prawde czeste infekcje, a odkad stosuje ten plyn to juz sie tak nie pojawiaja, wiec chyba faktycznie jest bakterio - i grzybo- bójczy
-
Suzy Lee wrote:A te jednorazowe majtki to coś jak materiał na maseczki na twarz, ale delikatniejszy w dotyku...
Ja tez wczoraj robiłam listę rzeczy do szpitala i odhaczałam ptaszkami co już spakowane, a co jeszcze musze pilnie kupić o czym zapomniałam. Dziś spodziewam się wreszcie po 3 tygodniach mojej paczki z tamtej felernej hurtowni, to wreszcie wypiorę białe rzeczy dla malucha.
Ale czy któraś z was ma zamiar używać tego szarego mydła i je brać ?
Ja teraz używam go do pięt nie miałam wcześniej z nim styczności
Na czym polega jego fenomen po porodzie? Można wziąć płyn do higieny intymnej? -
Lilka wrote:Suzy Lee Najlepszego z Okazji Rocznicy
Troszke lepiej sypiam ostatnio ale za to jakie mam koszmary Obie mamy nadal szaleja z zakupami dla Maluszka nie ma szans ich powstrzymac wyniki z glukozy i morfologia dobra dzwonia tylko jak cos zlego sie dzieje wiec czekalam zeby nie zadzwonili
Szkoda, że mnie tak nikt nie rozpieszcza . Kasa się kończy, a lista wydłuża... ...hmmm a tutaj dopiero 04.09, a do tego 30.09 trzeba jakoś przetrwać -
Suzy Lee wrote:Ja jestem wierna od lat Lactacydowi z dopiskiem PŁYN GINEKOLOGICZNY (a nie płyn do higieny intymnej).
Ginka do której chodziłam pare lat, polecała mi obmywać się tam tylko wodą, a jeśli juz jakimś płynem to ona uznaje tylko ten i tak mi zostało. -
nick nieaktualny
-
xcarolinex wrote:Ooo.. a to jest ta lampka takie sloneczko? Wczoraj jak przegladalam wczoraj stronke Ikei, to u nas jest jeszcze do kupienia, ale Smila Sol, a to jest ta na sciane z tym kablem, tak? Kurcze, ja jakas chcialam kupic juz dawno a sie zbieralam i ooo
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny gdzie kupujecie pojemniki na pokarm? w aptece?
ile majtek siateczkowych planujecie wziąć do szpitala?
ile tego tantum rosa?
Czy trzeba brać szare mydło?
robię sobie listę na przyszły miesiąc
i przydadzą mi się te informacje
Ja mam taką paczkę chyba 7 sztuk.
Tantum rosa nie biorę, ostatnio używałam tylko szare mydło i super się zagoiłam
A mydło ja biorę jelenia w kostceиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Wiele kobiet na nie narzeka i omija szerokim łukiem... czy ja wiem... miałam je jako pierwsze do szpitala i nie narzekałam, ale co ja tam wtedy wiedziałam. Faktem jest, że nigdy więcej nie kupiłam. Zdecydowanie wolę Dady i Toujours
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja używam lactacyd dla kobiet w ciąży pH 3,5. Kupuję go w rossmanie. A ty gdzie kupujesz ten lacibios femina w aptece? Ile za niego płacisz i za jaką objętość?
150 ml
Jest napisane ze to specjalistyczny plyn do higieny.intymnej.
Ogolnie to pani w aptece go poradzila mezowi dla mnie jak sie ciagle meczylam z infekcjami.
-
Ja nigdy nie używałam żadnych płynów. I nigdy w życiu nie miałam tam infekcji. Wolałam co jakiś czas się odświeżyć ,chusteczkami dla niemowląt.
Więc fakt sama woda jest bardzo dobra:)
Suzy Gratulacje z Okazji 3 rocznicy;))) Jeszcze więcej miłości ) dla was;)
Ja dziś miłam 3 przerwy w nocy godzinne, bo mój syn rozpychał się w 4 strony świata rękami i nogami jednocześnie brzmiało to jak ,, Mamo powiększyłabyś mi ten domek bo ciasno się robi" hihihiиιєиσямαℓиα, Rika, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Większość z was pewnie kupiła już łóżeczka. Na jakie materace się zdecydowałyście? Gdzieś słyszałam, że pianka-kokos-gryka... Jedna strona jest twardsza, druga miękka i się potem obraca jak dziecko jest starsze. Wiecie coś na ten temat?