III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
iśka wrote:I tu się z Tobą zgadzam. Nie dajmy się zwariować!!! Zieloną herbatę jeśli parzysz krótko to pobudza jak kawa a jeśli długo ok 15-20min to uspokaja.
Przeglądałam właśnie net. Przeziębiłam się i chciałam zobaczyć co mogę ew wziąć. No i lipa bo nic... Herbatka z miodem i cytrynką ew homeopatyczne. Nawet czosnku nie wolno bo powoduje skurcze macicy a rodzić jeszcze nie chcemy i nie możemy bo czekamy na tatusia. Masakra.
Co robiłyście przy przeziębieniu- ból gardła i katar???
mi lekarz pozwolił na przeziębienie :
rutinoscorbin
tabletki do ssania
herbata z miodem i z cytryną...
jak czuje że cos mnie bierze to pije ciepłe mleko łyżeczka miodu ząbek czosnku przeciśnięty przez praske...odpukać jeszcze się nie rozchorowałam... -
nick nieaktualnyJa jestem wielkim fanem czosnku, zawsze lubiłam masło z czosnkiem do bagietki, sosy czosnkowe, guacamole z avocado, prazonymi pestkami dyni i czosnkiem na sniadanie i wiele innych potraw, gdzie czosnku jest sporo i jem całe obie ciąże i nic mi nie jest. Predzej nie wzielabym duomoxu niż czosnku do ust.
Co do jedzenia i liczenia kazdego cukierka- Nienormalna, znowu Cię odstresuję, że moje wczorajsze kanapki to nie był jednorazowy wybryk - właśnie zakręcam butelkę coli, po zjedzeniu pączka z czekoladą i pół paczki kwaskowych żelek, które po drodze przegryzłam mleczną czekoladą
Dojechał wreszcie mój przewijak (2 tygodnie kolega się guzdrał z tej Częstochowy)!! Wymyłam i poskręcałam sama, żeby mężowi usprawnić już proces przemiany mebla - będzie wyszlifowany i pomalowany na biało. Zastanawiam się też, czy będzie stał tak jak stoi, bo zasłania mi ładne żłobienia na ścianie łóżeczka... ale i tak w sumie z łóżka będzie korzystał 2 lata, a przewijak za pół roku zabiorę.
Dziewczyny... mój kącik jest wciąż taaaki łysy... przez te pasy na ścianie nic co zawsze chciałam zrobić dla dziecka nie pasuje, a ja mam przez to kompletną pustkę jak to zaadaptować. Ładne sa te pasy, ale lubię raczej styl bardziej w kierunku skandynawii i prowansalski, gładkie ściany, inny klimat trochę... na pewno sama do własnej sypialni takich pasów bym nie zrobiła. To miał być początkowo pokój Jasia, poki sie nie okazało, że drugi pokój jest za mały na sypialnię z łóżeczkiem dziecięcym. Nawet ta Biedronka wisi tam bo musi, bo tam jakies trzy kable z kostkami sterczały, to je przynajmniej zasłaniaPrzemeblować pokoju też się za bardzo nie da, bo jest okno na jednej scianie, szafa przesuwana na drugiej i jest nieco wąskawy, żeby łóżka postawić prostopadle do długich ścian...
Jedyne co to te białe chmurki z kropelkami w zielonym i niebieskim odcieniu jak te pasy, przyszły mi do głowy z resztek moich dawnych wizualizacji wymarzonego kącika. Może pomożecie mi coś wymyśleć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 22:19
Lalita2710, Ana27, vivien, michaela, иιєиσямαℓиα, Lilka, welurka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Suzy a ten przewijak to Ikeowy? Właśnie dziś po złozeniu komody doszliśmy do wniosku, że zmieści się ona nam na ścianie z własnie takim przewijakiem, i nawet niedrogi -79,99zl w porównaniu do jakichs innych po 200zł http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
-
welurka wrote:Wszystko robiliśmy sami, a literki są pomalowane zwykłą bejcą brązową jedną warstwą
zamówiliśmy literki wycięte tylko na allegro ( 2,50 zł. sztuka) i sama je ozdabiałam
welurka a podasz adres na której sa te literki??... bo szukam i nie widze za 2,50 są po 1,10 ale to nie takie
prosze:) -
Suzy będę myśleć ,ale musi siałabyś iść w tym samym tonie
Np
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210548/ Co ty na taki wieszaczek (http://www.ikea.com/ms/media/roomsettings/20141/children/20141_chro05a/20141_chro05a_hs02_PE372289.jpg)
Wszelkie literki z imieniem , nad łóżeczkiem ,albo duże białe chmurki z filcu:)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 22:10
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna27: Tak dokładnie ten IKEOWY, ja na dokładkę kupiłam używany za 40zł. Nie chciałam przekraczać kwoty jaką miałam przeznaczoną na przewijak CEBA, który początkowo planowałam zamontować na łóżeczku, póki dokładnie nie wymierzyłam, że będzie za krótki o 1 cm, żeby się dało to zrobić, bo mam łóżeczko o szerokich krawędziach boczków (super wygodne przy pochylaniu się na dobranoc nad małym
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 22:09
Ana27 lubi tę wiadomość
-
ja wlasnie zobaczylam, ze znowu lovella jest w promocji w biedronce, za 17 zł mleczko do prania do bialego lub do kolorów i tak sie troszkę zastanawiam...
ogólnie własnie zastanaiwma sie jaka jest różnica miedzy porszkiem, płynem a mleczkiem do prania... marka juz nie ma znaczenia, chodzi mi o jakosc prania itd. jakos wydaje mi sie proszek jest skuteczniejszy, a płyny lepsze są do prania ręcznego... ale nie wiem może się mylę i płyny czy mleczka są tak samo ksuteczne... i pytanie co jest bardzije wydajne.
An27 dobrze wiedziec ze w tesco w tarnowie nie ma, bo rozumiem ze mówisz o tym w gemini, bo właśnie w wekeend bedziemy w tarnowie i bedziemy robic zakupy obiecalismy mamie ze ja tam samochodem wezmiemy i chcialam przy okazji dzidizusia kupic.
w realu potwierdzam, ze jest dzidzius i duzy wybor, przynajmnij u nas w krakowie na pewno -
nick nieaktualnyLalita2710 wrote:Suzy będę myśleć ,ale musi siałabyś iść w tym samym tonie
Np
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210548/ Co ty na taki wieszaczek (http://www.ikea.com/ms/media/roomsettings/20141/children/20141_chro05a/20141_chro05a_hs02_PE372289.jpg)
Wszelkie literki z imieniem , nad łóżeczkiem ,albo duże białe chmurki z filcu:)))
hmmm ten wieszaczek to może nie taki głupi pomysłfaktycznie chyba by pasował, a mam am na prawo od biedronki, bardziej nad przwijakiem taki ni z gruszki ni z pietruszki pusty haczyk... to może tam gdzies nawet by sie wkomponował
Styl raczej musi być podtrzymany ten co zastałam w tej sypialni, ale już pal licho, ważne żeby się zrobiło przytulnie i dziecięco w jego kąciku
co do Dzidziusia - z tego co wiem, to w zadnym mieście w Tesco nie ma tego proszku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 22:12
-
иιєиσямαℓиα wrote:
a powiedz mi chodzi mi o ostatnie zdjęcie... tam masz tyle kocyków ręczników i pieluch???... pieluchy rozpoznaje reszty nie ... napisz co tam masz jeszcze bo czuje że mam braki w szafie...иιєиσямαℓиα, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyna dole widze beciki, wyzej flanelki i tetry, Nienormana mówiła ze ma dużo flanelek
wyzej widze przescieradła i tetry. Półka wyzej, albo nawet i ta i ta wyzej tez to koce + ochrniacz do łóżeczka sztuk 1
Ja to tak widze.
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:ja wlasnie zobaczylam, ze znowu lovella jest w promocji w biedronce, za 17 zł mleczko do prania do bialego lub do kolorów i tak sie troszkę zastanawiam...
ogólnie własnie zastanaiwma sie jaka jest różnica miedzy porszkiem, płynem a mleczkiem do prania... marka juz nie ma znaczenia, chodzi mi o jakosc prania itd. jakos wydaje mi sie proszek jest skuteczniejszy, a płyny lepsze są do prania ręcznego... ale nie wiem może się mylę i płyny czy mleczka są tak samo ksuteczne... i pytanie co jest bardzije wydajne.
An27 dobrze wiedziec ze w tesco w tarnowie nie ma, bo rozumiem ze mówisz o tym w gemini, bo właśnie w wekeend bedziemy w tarnowie i bedziemy robic zakupy obiecalismy mamie ze ja tam samochodem wezmiemy i chcialam przy okazji dzidizusia kupic.
w realu potwierdzam, ze jest dzidzius i duzy wybor, przynajmnij u nas w krakowie na pewno
Dokładnie o tym w gemini:) Ale wyżej nad galerią na ul. Błonie masz własnie real, w którym oto są Dzidzusie do wyboru do koloru:) Mnie koleżanka doradziła na samiuśkim początku właśnie płyny do prania (te balsamy to chyba to samo co płyn:P) bo jak twierdzi są delikatniejsze od proszków i jakby co nie podrażnią, nie uczulą skóry dzidziusia:) teraz już używa proszków i płynów do płukania jakichś delikatnych:)Amicizia lubi tę wiadomość
-
A ja w końcu wróciłam z wyprawy po sklepach, ufff i tych kurtek już nie było w H&M, tzn tylko wielkie rozmiary, w których wyglądałam jak w worku...poza tym stwierdziłam, że sa za cienkie jednak, więc przypadkiem zaszłam do C&A, mimo, że nie przepadam i na dziale XL kupiłam ciepłą kurtkę, wzięłam większy rozmiar, więc starczy do zimy lub nawet na zimę
)))
Tak wygląda: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Du%C5%BCe%20rozmiary%20XL/Kurtki/107067/1Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 22:25
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy ten wieszaczek co lalita pokazała faktycznie fajnie by pasowal kolorystycznie do tego co masz w pokoju. W sumie idac w tym stylu, i w tej kolorystyce jest możliwe ocieplenie klimatu tego kącika. Albo literki tworzące imie tez by fajnie wyglądały
-
musisz Suzy pomyśleć ,może tak jak mówię coś sama zrobisz.
Ja wyobrażam sobie napis z imieniem nad łóżeczkiem
Ten wieszaczek nad przewijakiem i nad nim białą półke , I na niej ramkę np
http://www.przedszkolak.baby-foto.pl/wp-content/uploads/2013/08/produkt-nr-11-p24.jpg
http://allegro.pl/drewniane-literki-3d-5zl-za-literke-dekor-gratis-i3535027395.html LITERKI JAKIEŚ
I coś ładnego tam położonego dekoracyjnego:)
http://www.designdazzle.com/2011/04/baby-boy-nursery-stripes-toile/ coś w stylu twoich tapet:)
http://weedecor.com/category/nursery-wall-decor/nursery-wall-paint/page/4/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 22:22
-
nick nieaktualny
-
Ana27 wrote:Dokładnie o tym w gemini:) Ale wyżej nad galerią na ul. Błonie masz własnie real, w którym oto są Dzidzusie do wyboru do koloru:) Mnie koleżanka doradziła na samiuśkim początku właśnie płyny do prania (te balsamy to chyba to samo co płyn:P) bo jak twierdzi są delikatniejsze od proszków i jakby co nie podrażnią, nie uczulą skóry dzidziusia:) teraz już używa proszków i płynów do płukania jakichś delikatnych:)
no własnie słysząłam, siostra wpsominała ze otworzyli reala w Tarnowie, wiec pewnie jak bedziemy juz samochodem robic z mama zakupy to zawędrujemy i tu i tu... musze w ten weekend upić w końcu coś do prania i zacząć to robić, bo potem się nie ogarnę ze wszystkim... -
nick nieaktualny