X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja zaczęłam korzystać z ovufriend to forum jeszcze nawet nie działało, z tego co pamiętam jako pierwsza założyłm wątek na forum :)

pasia27, Rika, Kropka, polska_dziewczyna, michaela, Suzy Lee, patti, Nina82 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex gratulacje!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja też już oficjalnie dołączę do III trymestru. Podobnie jak Michaela jestem chora i leżę w łóżku. Wczoraj rano byłam na krzywej cukrowej, zniosłam to naprawdę dobrze, ale zaraz po powrocie położyłam się do łóżka. Koleżanka z pracy w końcu mnie zaraziła. Doradźcie proszę co mogę spokojnie zażywać, bo nie wiem czy sama herbatka wystarczy

pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata (nie gorąca do niej miodzik) ,mleko z miodem , syrop z cebuli.
    Sok (najlepiej taki z przetartych malin ,ogólnie ważne żeby nawadniać organizm pod czas choroby...

Katar to dla mnie jedna zasada (wysmarkiwać jeszcze raz wysmarkiwać żeby szybko zachodziło) podczas prysznicu wziąść słuchawke z prysznica i ciepłą wodą po czole polewać ,też szybciej schodzi. Ja użwyłam do nosa preparat z solą morską.

W razie gorączki można wziąść paracetamol apap ( i wtedy np okłady na głowę)

Jeśli gardło boli ,ale tak mocno mocno to ja użyłam tantum verde do pryskania.

Na silny kaszel miałam brać drosetux (20zł) ale skuteczny ,syrop prawośluzowy też brałam ,ale potem musiałam przeżucić się na ten drosetux...

Dla kobiet w ciąży jest syrop prenalen...

Rutinoskorbin witamina C też ważna. Ja dodatkowo wapń brałam też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 10:58

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Jak ja ost raz byłam chora to też mnie bolały kości miednicy itd... Wiadomo on się trochę rozszerzają przygotowując się ciągle do porodu no i wówczas jak jest choroba wydaję mi się że bardziej je czuć.
    Poza tym wiadomo jak jesteś teraz chora ,a leżysz to jedz mniejsze porcję ,a często. Plus to że wszystko co jesz będzie energią dla ciebie i resztę dla malucha. A że nie będziesz chodzić to twoje zapotrzebowanie energetyczne będzie mniejsze. Miej to na uwadze że musisz teraz jeść żeby mieć siłę ,ale nie nadto ,aby przy małym ruchu nie odkładało się.
    Tu akurat kopletnie straciłam apetyt i jem z razsadku, ale dziekuje, to dobra wskazówka bo moze akurat za chwile apetyt wróci.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Michaela nie chce Cie martwic ale ja mam dokładnie tak samo, wiec u mnie to chyba jednak kg... Meczy mnie to w nocy bo co chwile musze sie przerzucać na inny bok. Tylko u mnie dodatkowo brzuch tak duży ze na plecach tez nie poleze... pomaga poducha miedzy nogami, ale nie za dużo...
    Kurcze tego sie obawiałam, i tak jest lepiej niz na poczatku ciazy kiedy ledwo wstawałam przez ból spojenia łonowego - basen zdziałał cuda, no nic dolecze sie i wracam do pływania, kg nie zbije ale może chociaż przyniesie ulgę? spróbuje z poduszka, w sumie moze w tedy ciezar sie rozkłada inaczej rozchodzi nie koniecznie przez biodra. A jak nie to pozostaje opcja na plazowicza spania na wieszaku :D albo jak nietoperz :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 21 września 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex GRATULACJE!!!!No to juz masz porod za soba i malenstwo przy sobie-zdrowka zycze!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Witajcie dziewczyny! Ja też już oficjalnie dołączę do III trymestru. Podobnie jak Michaela jestem chora i leżę w łóżku. Wczoraj rano byłam na krzywej cukrowej, zniosłam to naprawdę dobrze, ale zaraz po powrocie położyłam się do łóżka. Koleżanka z pracy w końcu mnie zaraziła. Doradźcie proszę co mogę spokojnie zażywać, bo nie wiem czy sama herbatka wystarczy
    Witaj i dużo zdrówka!

Ja zlapalam od dzieciaków które wpadły w odwiedziny, jedno z nich potem wymiotowało cała noc, i wyladowało w szpitalu pod kroplówka przyznam ze troche mam pietra czy złapałam zwykły wirus czy z przygodami i co bedzie z mała.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze rosolek dobry na przeziebienie :-) caly zimowy poczatek ciazy jadlam rosolek a moj mial dosyc hehe
    Nawilzalam gardlo cukierkami,tabletkami Isla no bo kaloryfery itp a do nosa jak Lalita wode morska
    Jak dostalam goraczki jeden raz to wylaczylam kaloryfer,rozebralam sie do golasa i oklady na czolo ,kark i chlodne picie zeby zbic temp.POMOGLO
    Ale dziewczyny czasem wizyta u lekarza i ten antybiotyk jest lepszy dla organizmu i dziecka jak dlugotrwale meczenie sie domowymi sposobami..to moze wywolac gorsze skutki niz lek

Lalita2710 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mleczko z maslem miodem i czosnkiem moglam w ciazy pic litrami i syropek z cebuli i czosnku mniam takie smaki zboczone mialam na poczatku ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Na razie gorączki nie mam, temp. tylko lekko podwyższona, mam też nadzieję że obejdzie się bez kaszlu, bo w ubiegłym roku zaraz po ślubie, byłam chora przez 2 miesiące, jak jedno minęło, to zaraz następne, a kaszel miałam taki, że już naprawdę nie miałam siły na nic, a osłuchowo podobno nic nie było. Gdybym teraz nie daj Boże miała taki kaszel to chyba wyplułabym małego z siebie. Jak do poniedziałku nie minie to idę do lekarza.

pasia27 lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym już mi się oberwało od męża, że po co chodzę jeszcze do pracy? Jakbym była w domu to byłabym zdrowa, a tam tylko wirusy łapię

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex gratuluję :) :) :) Koniecznie opisz przebieg porodu :) Kiedy wracasz do domku, już dziś? Ale fajnie, że masz już córeczkę przy sobie :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XcarolinekX

szczerze Gratuluje...:):)...kolejna mama szczęśliwa...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela mnie też miednica boli w nocy - nie zawsze, ale dosyć często. Najgorsze jest, ze jak leżę na plecach, to mnie w pachwinie strasznie kłuje, więc ta pozycja odpada :/ Poduszkę mam, więc sama nie wiem, czemu raz jest dobrze a czasem boli.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png

Wysłany: 21 września 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    w tej wąskiej szafie mam 2 rożki, kocyki , ochraniacz na szczebelki, pieluchy flanelowe i tetrowe , ręczniki z kapturkiem, prześcieradła do łóżeczka a na górze troszkę ubranek w rozmiarze 68 których jeszcze nie wyprałam ;). Zrobię to jak będą potrzebne ;)
    a kupiłaś jakie te prześcieradełka??...z froty czy z czegoś innego? i ile ich masz?? i ile masz zmian poscieli??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 21 września 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam 2 duże ręczniki i 2 małe... myslicie że z kapturkiem tez są potrzebne??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam taki duży z kapturkiem ,jeszcze dokupię jeden. Mam nawet szlafroczek z kapturkiem taki większy na później:)) zawsze opatulić można

Ja mam 2 prześcieradła z jersey:) i 1 pościel , potem dokupię jeszcze jedną.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png

Wysłany: 21 września 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny co o tym sądzicie :
    http://www.bangla.pl/opinie/p6168/duna-sp-z-o-o-katarek
    ja się wzbraniałam przed aspiratorem podłączanym pod odkurzacz i jakoś nie mogę się przekonać, aczkolwiek jestem zaskoczona że ma tak dobre opinie. Zastanawiam się z dwóch powodów:
    1.Zwykła frida ma dość kiepskie opinie jeżeli chodzi o prawdziwy już katar - podobno płuca można sobie wypruć.
    2. mam obawy , bo mam często problemy z zatokami i nie chciałabym, narażać małego na moje bakterie, a jednak taki filterk z gąbki ich nie izoluje bezpiecznie.
    Bardzo dobre opinie ma natomiast właśnie ten katarek podłączany do odkurzacza, ja do niego podchodzę sceptycznie, ale nawet nie sądziłam że ma tyle pozytywnych opini zwłaszcza jeśli chodzi o prawdziwy ropny katar.... na co się wy decydujecie jeśli chodzi o czyszczenie noska, bo mam jednak dylemat na co się zdecydować, a boję się trochę swoich bakterii, bo mam przewlekłe zatoki i ciągle mi coś z tych zatok schodzi i chyba raczej nie zdecyduję się na zwykłą fridę..
    o takim czymś to ja nie słyszałam...może byc dobre...chciałam kupic zwykłą fride...a teraz musze pomyśleć... ale odstarsza mnie moc odkurzacza i wyciąganie z taka siła babolków u maluszka

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 21 września 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kurdeee ale zeście sie rozpisały, wczoraj tu zagladałam jakos po 22 , a dziś miałam chyba z 5 stron do doczytania :p

Nina trzymam kciuki za wizytę :)
    Nienormalna gratuluję rocznicy :)
    polska_dziewczyno wyslę Ci link na priv żebyś nie musiała szukać jak kobitki sie rozpiszą :)
    a jednak wkleje link tu bo jakoś nie umiem do ciebie priva wysłac :P

http://allegro.pl/litery-napisy-z-drewna-ze-sklejki-decoupage-3mm20-i3470437222.html ja wzięłam czcione nr 17
    :)
    dziękuje ci bardzo welurka... na pewno zamówie bo mnie ujeły:)...ale nie widze tych numerków czcionek...czcionki widzę po 3 w rzędzie ale nr brak

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ