Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej odkurzacz + nos jakos nie umiem sobie tego poskładac w całość... ale moze po prostu mam ograniczona wyobrznie ? W koncu ludzie w kosmos lataja to moze i to da sie pozenic?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Maja z anatomicznej szybko wyrośnie i nie bd potem mógł se usiąść i chalpać szłapkami i rączkami.

Wybierz normalną i wkład: http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli-lezaczek-foczka-wklad-wanienki-i3559923989.html Mi mama takie coś w Holandii kupiła tam takie coś używają:)
    ja mam takią samą foczkę tylko różową i wanienka też różowa:):)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 21 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja miałam od kuzynki jakąś zwykłą z naklejka kaczuszki w środku i była duuża. Także są...

6b3036cc74f667dfmed.jpg
    ale słodki bobas :)... aż się chce juz miec takie dzieciątko...:)
    ja mam taka sama wanne i też z kaczuszką:)

nick nieaktualny, Lilka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej my juz rozpakowane :))
    Malenstwo urodzilo sie w piatek 49cm i 3.51kg Szczescia :))
    gratulacje :) :) <3 !

2balony.gif

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    a kupiłaś jakie te prześcieradełka??...z froty czy z czegoś innego? i ile ich masz?? i ile masz zmian poscieli??
    prześcierdała mam z froty. 3sztuki i jedno nieprzemekalne ale będę musiała dokupić drugie. Nie mam pościeli - mały będzie spał w szpiworku , rożku , także nie mam ani poduszki, ani kołdry ani poszewek na pościel - nic z takich rzeczy. Potem jako kołderkę wykorzystam rożek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 13:37

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    ojej odkurzacz + nos jakos nie umiem sobie tego poskładac w całość... ale moze po prostu mam ograniczona wyobrznie ? W koncu ludzie w kosmos lataja to moze i to da sie pozenic?

https://www.youtube.com/watch?v=FmM2zGdkMvg

ja też mam obiekcje, ale po przeczytaniu opini w ogóle nie wiem na co sie zdecydować. Dlatego pytam :) może ktoś na forum ma doświadczenie ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz na podium, Ella, Vivien i Rika :)

vivien, nick nieaktualny, pasia27 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    teraz na podium, Ella, Vivien i Rika :)

Właśnie tak spojrzalam na liste i zwróćcie uwage ze terminy mamy w dwudniowych odstępach :P 23-25-27 września ;) ;)
    Ciekawa jestem kiedy ktora sie rozpakuje ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, polska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże dziewczyny jakiego dziś mam lenia... i dziękuje sobie że ost jak robiłam łazanki to zostały i pomroziłam na porcję... I ze względu że jestem sama no i moja szonka i bobiś. To było idealne na mój dzień lenistwa.

A po wypiłam ulubiony soczek Leon :D ten w kartoniku :P Ost była super promocja w selgrosie że 25 sztuk soków 19zł czyli ok 0,79zł na 1 soczku.
    A w sklepie można kupić czasem lidl (1zł) ,a tak 1,19zł ,1,29zł zależy gdzie.

Nie raz idę gdzieś to oprócz wody sobie biorę taki soczek jak by mnie na słodkie wzięło;)

Smaki są 6 (4 smaki są z żelazem i czymś tam jeden jest witamina C)
    150_01_9304.jpg

Z witamina C 2 smaki: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcREOC0yXtLlRTK7GAuDB9V9xRAscxYye-zfY1nrz9OUnds9TODc

Lubi ktoś też je;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 13:56

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex- Gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i dzidzi!
    иιєиσямαℓиα- podziwiam Twoje zapasy...ja nawet połowy z tego nie mam- wszystko wciąż dokupywane ale do Twojej garderoby to nie dobije napewno :D

Co do testu glukozowego ;) Ja wymusiłam ten na 50g bo wiedziałam, że nie wysiedzę dlużej niż godzinę ;) A wypicie glukozy to pikuś :) Rozpuszczona w ok 300 ml wody nie jest zła :)

Jeśli chodzi o kg- ostanio (07.09) na wizycie wyszło 61kg (startowałam z 52kg) no ale ja jem wszystko na co mam ochotę a słodkie to wpierniczam tonami- tak mam od zawsze :) Po prostu jak w ciągu dnia nie zjem jakiegoś batonika+kilka ciasteczek to chodzę chora ;)

Jako że nie lubię wody a gin mi ciągle zrzędzi, że muszę pić bo soki itd to nie wszystko, zaczęłam sobie robić mięte z cytrynką i rumianek- w duuuużym kuble, chłodzę i mam pićko- na upały rewelacja :D

Ostatnio z mężusiem wózki oglądaliśmy- tu są właściwie tylko spacerówki i to w większości Graco (w całym mieście 2 sklepy), więc dupa...choć zastanwaim się nad dokupieniem miękkiej gondoli (takiej z uszami) i nakładaniem na spacerówkę (niektóre są całkiem nieźle obudowane i rozkładają się na płask) Na początku i tak zamierzam raczej w chuście nosić bejbika ale jakby się jakiś dłuższy spacer przydażył to byłabym ubezpieczona.

Chyba takie poważniejsze zakupy to w przyszłym miesiącu może- łóżeczko, wózek, wanienka, komoda z przewijakiem...ale jeszcze zobaczymy :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno, w zasadzie to zwroce sie ogolnie w sprawie wanienki. Mialam okropne warunki lokalowe gdy maly mial miedzy 4 i 9 miesiecy i dlatego mylam go w wanience. Dla norodka mialam imam nadal mniejsza na stelazu, a na potem mialam ta po corce kuzynki. Jednak powoli zaczynalam malego myv w brodziku pod prysznicem. Jak zmienilismy lokum wanienka poszla kompletnie w odstawke, a poszlaby pewnie juz kolo 7 miesiaca.

Michaela, moze pozycja bokiem z gruba warstwa poduch miedzy nogami? Na pewno nie lezacana płasko, polsiedzaca z lekkim odchylem do tylu

Aach no i Gratuluję kruszynki u Caroline! To naprawde malenstwo ;)

michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ciaza jest donoszona? Zauważyłam dzis ze 36 tydzien mi sie zaczął :) chryste jakiego mam dzis lenia i czuje jakbym od pasa w dół miala nie swoje nogi i miednice... jakos mi tak ciezko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 14:08

Nina82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Kiedy ciaza jest donoszona? Zauważyłam dzis ze 36 tydzien mi sie zaczął :) chryste jakiego mam dzis lenia i czuje jakbym od pasa w dół miala nie swoje nogi i miednice... jakos mi tak ciezko

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy - koniec 37tc http://dzieci.pl/tydzien,37,kalendarz-ciazy-tydzien.html?smgputicaid=61158e Nawet koleżankę jak gin "umawiał" na cesarkę, to miały być to okolice 38-39tc.

Ja też nie mam zadnej poscieli, kołder itp itd bo malauszek na początku bedzie spał w rożku do tego kocyk jak cos.

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec skonczonrgo czy zaczetego 37 tc? 36 i 6 dni czy 37 i 6

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    podobno 37 i 6

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex Najlepszego dla Was :) Gratuluje Sciskamy Mocno :)
    W Dublinie nawet wczesniej uwazaja ciaze za donoszone ok 35 tygodnia chyba.Zrobilam Rafaelo wyszlo boskie :) krece sie wokol lodowki ciagle :)Maks nam sie wczoraj dal pomacac :) tak sie uzlozyl mozna go bylo dokladnie wyczuc fajnie.. az sie rozplakalam :D Siedzielismy i mizialismy :) Piekna pogoda u nas dzis :))

Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to fajnie wiedziec 35 tydzien to zawsze trochę bliżej:)) Czekam kiedy bedzie bardziej małą czuc to musi być super

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 21 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    koniec 37 tygodnia czyli 36+7 =37 bo 37 +1 to początek 38tyg... a ciąża donoszona to ciąża 37 tyg. więc kochana tydzień i dzidzia może wychodzić...:)życzę ci tego:)

co do wanienki to mam taka różową identyczne kształty ale czy wielkość ta sama to nie wiem ... bo nie widzę tak na oko aby stwierdzic po zdjęciu..:)... ja dostałam wanienkę i foczkę od siostry po jej córeczce...

michaela, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 21 września 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    prześcierdała mam z froty. 3sztuki i jedno nieprzemekalne ale będę musiała dokupić drugie. Nie mam pościeli - mały będzie spał w szpiworku , rożku , także nie mam ani poduszki, ani kołdry ani poszewek na pościel - nic z takich rzeczy. Potem jako kołderkę wykorzystam rożek ;)

moja tez będzie spać w śpiworku:)... a jaki kupiłaś pochwalisz się ??.. ja mam taki bez rękawka...
    co do prześcieradła to w komplecie dostałam ale z bawełny a z froty wydają się mięciutkie..

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ