X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej odkurzacz + nos jakos nie umiem sobie tego poskładac w całość... ale moze po prostu mam ograniczona wyobrznie ? W koncu ludzie w kosmos lataja to moze i to da sie pozenic?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Maja z anatomicznej szybko wyrośnie i nie bd potem mógł se usiąść i chalpać szłapkami i rączkami.

Wybierz normalną i wkład: http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli-lezaczek-foczka-wklad-wanienki-i3559923989.html Mi mama takie coś w Holandii kupiła tam takie coś używają:)
    ja mam takią samą foczkę tylko różową i wanienka też różowa:):)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 21 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja miałam od kuzynki jakąś zwykłą z naklejka kaczuszki w środku i była duuża. Także są...

6b3036cc74f667dfmed.jpg
    ale słodki bobas :)... aż się chce juz miec takie dzieciątko...:)
    ja mam taka sama wanne i też z kaczuszką:)

Suzy Lee, Lilka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej my juz rozpakowane :))
    Malenstwo urodzilo sie w piatek 49cm i 3.51kg Szczescia :))
    gratulacje :) :) <3 !

2balony.gif

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    a kupiłaś jakie te prześcieradełka??...z froty czy z czegoś innego? i ile ich masz?? i ile masz zmian poscieli??
    prześcierdała mam z froty. 3sztuki i jedno nieprzemekalne ale będę musiała dokupić drugie. Nie mam pościeli - mały będzie spał w szpiworku , rożku , także nie mam ani poduszki, ani kołdry ani poszewek na pościel - nic z takich rzeczy. Potem jako kołderkę wykorzystam rożek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 13:37

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    ojej odkurzacz + nos jakos nie umiem sobie tego poskładac w całość... ale moze po prostu mam ograniczona wyobrznie ? W koncu ludzie w kosmos lataja to moze i to da sie pozenic?

https://www.youtube.com/watch?v=FmM2zGdkMvg

ja też mam obiekcje, ale po przeczytaniu opini w ogóle nie wiem na co sie zdecydować. Dlatego pytam :) może ktoś na forum ma doświadczenie ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz na podium, Ella, Vivien i Rika :)

vivien, Rika, pasia27 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    teraz na podium, Ella, Vivien i Rika :)

Właśnie tak spojrzalam na liste i zwróćcie uwage ze terminy mamy w dwudniowych odstępach :P 23-25-27 września ;) ;)
    Ciekawa jestem kiedy ktora sie rozpakuje ;)

Rika, Suzy Lee, polska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże dziewczyny jakiego dziś mam lenia... i dziękuje sobie że ost jak robiłam łazanki to zostały i pomroziłam na porcję... I ze względu że jestem sama no i moja szonka i bobiś. To było idealne na mój dzień lenistwa.

A po wypiłam ulubiony soczek Leon :D ten w kartoniku :P Ost była super promocja w selgrosie że 25 sztuk soków 19zł czyli ok 0,79zł na 1 soczku.
    A w sklepie można kupić czasem lidl (1zł) ,a tak 1,19zł ,1,29zł zależy gdzie.

Nie raz idę gdzieś to oprócz wody sobie biorę taki soczek jak by mnie na słodkie wzięło;)

Smaki są 6 (4 smaki są z żelazem i czymś tam jeden jest witamina C)
    150_01_9304.jpg

Z witamina C 2 smaki: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcREOC0yXtLlRTK7GAuDB9V9xRAscxYye-zfY1nrz9OUnds9TODc

Lubi ktoś też je;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 13:56

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex- Gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i dzidzi!
    иιєиσямαℓиα- podziwiam Twoje zapasy...ja nawet połowy z tego nie mam- wszystko wciąż dokupywane ale do Twojej garderoby to nie dobije napewno :D

Co do testu glukozowego ;) Ja wymusiłam ten na 50g bo wiedziałam, że nie wysiedzę dlużej niż godzinę ;) A wypicie glukozy to pikuś :) Rozpuszczona w ok 300 ml wody nie jest zła :)

Jeśli chodzi o kg- ostanio (07.09) na wizycie wyszło 61kg (startowałam z 52kg) no ale ja jem wszystko na co mam ochotę a słodkie to wpierniczam tonami- tak mam od zawsze :) Po prostu jak w ciągu dnia nie zjem jakiegoś batonika+kilka ciasteczek to chodzę chora ;)

Jako że nie lubię wody a gin mi ciągle zrzędzi, że muszę pić bo soki itd to nie wszystko, zaczęłam sobie robić mięte z cytrynką i rumianek- w duuuużym kuble, chłodzę i mam pićko- na upały rewelacja :D

Ostatnio z mężusiem wózki oglądaliśmy- tu są właściwie tylko spacerówki i to w większości Graco (w całym mieście 2 sklepy), więc dupa...choć zastanwaim się nad dokupieniem miękkiej gondoli (takiej z uszami) i nakładaniem na spacerówkę (niektóre są całkiem nieźle obudowane i rozkładają się na płask) Na początku i tak zamierzam raczej w chuście nosić bejbika ale jakby się jakiś dłuższy spacer przydażył to byłabym ubezpieczona.

Chyba takie poważniejsze zakupy to w przyszłym miesiącu może- łóżeczko, wózek, wanienka, komoda z przewijakiem...ale jeszcze zobaczymy :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno, w zasadzie to zwroce sie ogolnie w sprawie wanienki. Mialam okropne warunki lokalowe gdy maly mial miedzy 4 i 9 miesiecy i dlatego mylam go w wanience. Dla norodka mialam imam nadal mniejsza na stelazu, a na potem mialam ta po corce kuzynki. Jednak powoli zaczynalam malego myv w brodziku pod prysznicem. Jak zmienilismy lokum wanienka poszla kompletnie w odstawke, a poszlaby pewnie juz kolo 7 miesiaca.

Michaela, moze pozycja bokiem z gruba warstwa poduch miedzy nogami? Na pewno nie lezacana płasko, polsiedzaca z lekkim odchylem do tylu

Aach no i Gratuluję kruszynki u Caroline! To naprawde malenstwo ;)

michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ciaza jest donoszona? Zauważyłam dzis ze 36 tydzien mi sie zaczął :) chryste jakiego mam dzis lenia i czuje jakbym od pasa w dół miala nie swoje nogi i miednice... jakos mi tak ciezko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 14:08

Nina82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Kiedy ciaza jest donoszona? Zauważyłam dzis ze 36 tydzien mi sie zaczął :) chryste jakiego mam dzis lenia i czuje jakbym od pasa w dół miala nie swoje nogi i miednice... jakos mi tak ciezko

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy - koniec 37tc http://dzieci.pl/tydzien,37,kalendarz-ciazy-tydzien.html?smgputicaid=61158e Nawet koleżankę jak gin "umawiał" na cesarkę, to miały być to okolice 38-39tc.

Ja też nie mam zadnej poscieli, kołder itp itd bo malauszek na początku bedzie spał w rożku do tego kocyk jak cos.

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec skonczonrgo czy zaczetego 37 tc? 36 i 6 dni czy 37 i 6

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    podobno 37 i 6

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex Najlepszego dla Was :) Gratuluje Sciskamy Mocno :)
    W Dublinie nawet wczesniej uwazaja ciaze za donoszone ok 35 tygodnia chyba.Zrobilam Rafaelo wyszlo boskie :) krece sie wokol lodowki ciagle :)Maks nam sie wczoraj dal pomacac :) tak sie uzlozyl mozna go bylo dokladnie wyczuc fajnie.. az sie rozplakalam :D Siedzielismy i mizialismy :) Piekna pogoda u nas dzis :))

Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to fajnie wiedziec 35 tydzien to zawsze trochę bliżej:)) Czekam kiedy bedzie bardziej małą czuc to musi być super

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 21 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    koniec 37 tygodnia czyli 36+7 =37 bo 37 +1 to początek 38tyg... a ciąża donoszona to ciąża 37 tyg. więc kochana tydzień i dzidzia może wychodzić...:)życzę ci tego:)

co do wanienki to mam taka różową identyczne kształty ale czy wielkość ta sama to nie wiem ... bo nie widzę tak na oko aby stwierdzic po zdjęciu..:)... ja dostałam wanienkę i foczkę od siostry po jej córeczce...

michaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 21 września 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    prześcierdała mam z froty. 3sztuki i jedno nieprzemekalne ale będę musiała dokupić drugie. Nie mam pościeli - mały będzie spał w szpiworku , rożku , także nie mam ani poduszki, ani kołdry ani poszewek na pościel - nic z takich rzeczy. Potem jako kołderkę wykorzystam rożek ;)

moja tez będzie spać w śpiworku:)... a jaki kupiłaś pochwalisz się ??.. ja mam taki bez rękawka...
    co do prześcieradła to w komplecie dostałam ale z bawełny a z froty wydają się mięciutkie..

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ