X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex ,gratulacje.super,ze masz juz coreczke przy sobie

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna może sprawdź sobie w sklepie pepco maja super ceny i może znajdzies cos dla siebie :)
    http://www.promoceny.pl/gazetka/-10911/p/1/

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też napiłabym się soczku pomarańczowego i zjadła placuszki ;-), ale od dwóch dni dręczą mnie jakieś mdłości i oczywiście nieodłączna zgaga :-/ nic dobrego nie zjem, męczę siemię lniane i popijam herbatką lub mlekiem. masakra :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 21:26

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wie któraś czy spadek wagi w ciąży na tym etapie to źle? ?

uj to przeziębienie, brak seksu - temperament wcale nie zmalał przez ciąże a tu taka lipa i posucha, zagonienie przy remoncie,( jeszcze facet cyklinuje podłoge w tym momencie!) jeszcze chwilę się to pociągnie, i nie wiem i terapia nie pomoże... rughr... aaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 22:16

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex gratulacje!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo Polska dziewczyno za newsy o tym kiedy ciąża donoszona, bo własnie też słyszałam kilka wersji i juz zgłupiałam :)

Nienormalna, ale mnie nastraszyłaś najpierw z tym, że sie mały 3 dni nie rusza... serio odetchnełam jak napisałaś, że sie ożywił po tym soku. Ja na drugi dzień nie ruszania się małego chyba zalałabym sie colą i czekoladą a jakby dalej nic to do szpitala bym jechała.

Ja tez mam dziś beznadziejny dzień... totalna znieczulica i melancholia, ogłupienie, otępienie, leń, nogi jak nie moje... chyba faktycznie ten zapowiadany powrót lata idzie i coś z ciśnieniem może sie zmienia, bo masakra jakaś.

Przewijak pomalowany już Bogu dzięki :) Drugi dmuchany z ieki tez odebrany od kumpeli, wiec przynajmniej tyle do przodu. Próbowała może któraś zakładać na te przewijaki dmuchane z IKEI inne prześcieradełka niż te co sa w IKEI? Mam dwa jedno z granatową i jedno z czerwoną oblamówką takie... ale na 2 przewijaki to będzie za mało, a zależałoby mi na jakimś białym, czy szarym... zwyklejszym, bez wzorków i ostrych kolorów.

polska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a ja trochę z innej beczki :P prałyście ubranka raz czy dwa razy ?? bo mąż mnie trochę nastraszył twierdząc że ubranka wyprałam za wcześnie bo jak je teraz włoże do szafy to tylko nagromadzą się na nich miliony bakterii wieć i tak bede musiała je prac drugi raz tuż przed porodem i sama zgłupiałam ;/

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra przekopałam inne fora i znalazłam gdies info ze moze to nic ta waga a moze trzeba tarczyce sprawdzic i morfologie powtórzyc, dobrej nocy

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pobijam swoje rekordy w niespaniu, bo już od 3 nie śpię :/

Michaela najlepiej jest powtórzyć badania i być spokojną. A skąd wiesz, że ważysz miej niż wcześniej, przecież pisałaś, ze nie ważyłaś się przez jakiś czas? Bo ja też z wagą przystopowałam od III trymestru.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Ja dziś pobijam swoje rekordy w niespaniu, bo już od 3 nie śpię :/

Michaela najlepiej jest powtórzyć badania i być spokojną. A skąd wiesz, że ważysz miej niż wcześniej, przecież pisałaś, ze nie ważyłaś się przez jakiś czas? Bo ja też z wagą przystopowałam od III trymestru.
    4-5 tygodni temu wazyłam +10 kg, a teraz wga spadła w porównaniu z tamtym czasem o kg, jednak spodziewałam sie ze wzrosnie no bo dziecko rosnie a to cały miesiac minał...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka- marsz do łózka a nie tak w środku nocy po forach latasz ;)
    Welurka- ja z praniem poczekam jednak do późniejszego terminu- nie wiem czy mąż ma rację- ale faktycznie jakoś mnie nie przekonuje, żeby ciuszki dla brzdąca jeszcze dobre 3 miechy w szafie leżały...no ale u mnie pustynia- wszędzie piach i kurz, więc przeczulona jestem ;)
    michaela- a dużo spadłaś z wagi? Ja czytałam że spadki na tym etapie się zdarzają ale jeśli Cię to męczy skonsultuj się z lekarzem :)

A tak wogóle to dzień dobry :)

Mam do Was pytanko- co sądzicie o pasach poporodowych- zbędny gadżet? Czy faktycznie jakoś pomaga?

Ja cały czas się męczę z zaparciami i już mnie to przerasta :/ Może macie sprawdzone sposoby?

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ciasto upiekłam :)

Karoam na zaparcia dużo wody, zielonych warzyw, kawa inka (ale na pustyni możesz mieć z tym problem ;) ) i podobno kiwi też działa :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:53

michaela, Kropka lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mi mój synuś stracha dziś napędził.
    Wczoraj wieczorem wróciłam do domu no i cisza zero ruchów może 1 minimalny ,położyłam się spać bo zmęczona była no i cisza w nocy mimo że się budziłam cisza , zawsze nad ranem kopał cisza... zjadłam śniadanie słodkie cisza 10 ,20 ,30 min... spakowałam torbę w razie czego.
    I zaczął się ruszać ,ale powiem wam że i tak czuję strach.

Usg mam dopiero 17 października ,nie wiem czy z nim wszystko ok itd...;/
    Czy nie mam za mało wód ,albo czy coś nie tak z łożyskiem... czuję się w kropce

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Hej dziewczyny mi mój synuś stracha dziś napędził.
    Wczoraj wieczorem wróciłam do domu no i cisza zero ruchów może 1 minimalny ,położyłam się spać bo zmęczona była no i cisza w nocy mimo że się budziłam cisza , zawsze nad ranem kopał cisza... zjadłam śniadanie słodkie cisza 10 ,20 ,30 min... spakowałam torbę w razie czego.
    I zaczął się ruszać ,ale powiem wam że i tak czuję strach.

Usg mam dopiero 17 października ,nie wiem czy z nim wszystko ok itd...;/
    Czy nie mam za mało wód ,albo czy coś nie tak z łożyskiem... czuję się w kropce
    Spokojnie, obserwuj się, u mnie taka ciszaa trwała przez kilka dni własnie i się dziewczyna odbraziła dopiero teraz i zaczeła dawac znać ze jest. Może po prostu maja juz mniej miejsca tam na dole? Zauważyłam tylkoże esli ja jestem na prawde zmęczona, to ona własnie cichnie na kilka dni.

Może rzeczywiście nie potrzebnie się martwie, ale juz przywykłam że waga u mnie leci w góre dość szybko, i jeszcze zatrzymanie jej by mnie nie zmartwiło ale spadek już tak, no ale jak zwykle chwila paniki ( bo jak u lality kilka dni ciszy było ale sie teraz dziewczyna rozkreciła znowu) i juz doszłam ze sobą do ładu. A na nastepnej wizycie zapytam lekarki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 10:08

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz brałam to na spokojnie mówię zjem słodkie tonę... na śniadanie to się obudzi... leżałam sobie spokojnie na lewym boku aż coś drgnie.

Wiesz ja rozumiem że on też śpi i ma fazy że się nie rusza... ale bez przesady wiesz o co chodzi... Ja wiem że miejsca co raz mniej ruchy mniej intensywne jeśli chodzi o odczucia ,ale wizualnie brzuch mi zawsze lata jak bumerang a tu całą noc rano cisza.

Mam nadzieję że więcej mi strachu robić nie będzie

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka... noo moze faktycznie troszke za wczesnie sie zabralas za pranie, ja sie po 31 zabralam zastanawiajac sie czy nie za wczesnie o jakies 2tyg, ale jak oslonisz ubranka jakimis przescieradlami czy bluzami to powinno byc okey. Ja lozeczko Przykrylam przescieradlem, pomiedzy zlozone jego warstwy wlozylam wyszorowany przewijak. Na kazdej polce w szafie z rzeczami malego zarzucilam jakies uprane ale nie wyprasowane jeszcze bluzki lub tetrowki po jasku. Co do bakterii domowych to dobrze jest wyprac ciuszki z pewnym wyprzedzeniem bo musza najsc flora domu, ale no nie kurzem wiadomo :) W przypadku kolejnych dzieci nie mozna sobie pozwolic na Pranie tej uroczej sterty kilka razy o prasowaniu nie wspomne. Ja nawet tym razem prasowałam tyko z jednej strony, bo nie miałąm siły i czasu na bawienie się jak przy pierwszym dziecku.

Karoam- a co to pas poporodowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 10:37

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Kropka- marsz do łózka a nie tak w środku nocy po forach latasz ;)
    Welurka- ja z praniem poczekam jednak do późniejszego terminu- nie wiem czy mąż ma rację- ale faktycznie jakoś mnie nie przekonuje, żeby ciuszki dla brzdąca jeszcze dobre 3 miechy w szafie leżały...no ale u mnie pustynia- wszędzie piach i kurz, więc przeczulona jestem ;)
    michaela- a dużo spadłaś z wagi? Ja czytałam że spadki na tym etapie się zdarzają ale jeśli Cię to męczy skonsultuj się z lekarzem :)

A tak wogóle to dzień dobry :)

Mam do Was pytanko- co sądzicie o pasach poporodowych- zbędny gadżet? Czy faktycznie jakoś pomaga?

Ja cały czas się męczę z zaparciami i już mnie to przerasta :/ Może macie sprawdzone sposoby?

Karoam co do pasa poporodowego/sciskajacego to sa podzielone opinie... ja pytalam polozn i mowila ze lepiej nie bo wtedy organy beda sciskana i nue beda mogly same wrocic na swoje miejsce..
    Ale DzejKej pisala na inbym watku ze zalozyla go ale na krotko i brzuch ja bolal, ale ona miala cesarke.
    Zdania napewno beda podzielone ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    4-5 tygodni temu wazyłam +10 kg, a teraz wga spadła w porównaniu z tamtym czasem o kg, jednak spodziewałam sie ze wzrosnie no bo dziecko rosnie a to cały miesiac minał...
    Moim zdaniem nie masz sie co przejmowac spadkiem wagi.Ja tez przez jakis okres stalam z waga a mala przybierala na wadze ;)

michaela lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela nie martw się spadkiem wagi, maluch na pewno się dobrze rozwija i nie potrzebuje duzo więcej kalorii, ja też będąc w szpitalu schudłam 1 kg i on teraz wrócił, gdy się je zdrowo, to wcale nie musisz tyć, dzidzia i tak urośnie, moja koleżanka, tylko, że z nadwagą do 20 tyg najpierw schudła 5 kg, a teraz dopiero przytyła 1 kg!i lekarz mówi, że wszystko jest ok, zależy też od wagi wyjściowej:-)

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ