III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:Hej dziewczyny mi mój synuś stracha dziś napędził.
Wczoraj wieczorem wróciłam do domu no i cisza zero ruchów może 1 minimalny ,położyłam się spać bo zmęczona była no i cisza w nocy mimo że się budziłam cisza , zawsze nad ranem kopał cisza... zjadłam śniadanie słodkie cisza 10 ,20 ,30 min... spakowałam torbę w razie czego.
I zaczął się ruszać ,ale powiem wam że i tak czuję strach.
Usg mam dopiero 17 października ,nie wiem czy z nim wszystko ok itd...;/
Czy nie mam za mało wód ,albo czy coś nie tak z łożyskiem... czuję się w kropce
Lalita to jest normalne ze się denerwujesz ale nieraz nasze szkraby tez maja slabe dni i sie mniej ruszają
Wypij moze wodewkoncu to nasz sposob na to zeby ozyly
Napewno wszystko jest ok.Ale jezeli masz mozliwosc jedz to sprawdz zawdze to spokojniejsza bedziesz -
nick nieaktualnyLalita, po 30tygodniu dzieci sie mniej i inaczej ruszają.
KAroam- juz wiem o czym mówicie z tym pasemNie skojarzyłam za pierwszym razem. Uważam że to kompletnie zbędny gadżet, i to chyba tylko dla tych co to maja miec dużo gości, dla gwiazd, czy na szybki powrót do pracy i muszą dobrze wyglądać. Tak to taki pas prócz ściskania nas i naszych narządów wewnętrznych w momencie kiedy musimy przybierać różne dziwne pozycje i się dużo schylać, będzie tylko przeszkadzał, a nic absolutnie nie wnosi do poprawy kondycji czy czegokolwiek. Podtrzymuje tylko zwisająca początkowo skórę to wszystko, a wręcz myślę może rozleniwiać mięsnie - osobiście omijam szerokim łukiem.
Ponaiam pytanie o przescieradełka na dmuchane przewijaki IKEI, czy pasują na nie jakies inne niz firmowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 10:42
-
Tak Suzy zaobserwowałam to że nie ma typowych ruchów kopniaków ,
ale wizualnie jak się patrzy na brzuch to było widać ruchy ,a tu mówię wam cisza tyle godzin.
Ale teraz coś się rusza więc jest chyba ok. Ale obserwować będe dalej.
Ja niestety w kwestii prześcieradełek na przewijak dmuchanych z Ikei nie pomogę( o to ci chodzi: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318/ )?? czy na to wchodzą takie pokrycia inne niż z Ikei?
http://allegro.pl/pokrowiec-frotte-z-gumka-na-przewijak-promocja-i3538779843.html tu wymiar 50x70 więc zdecydowanie większe trochę o tego przewijaka bo on ma 36x62Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 10:56
-
Lalita2710 wrote:Wiesz brałam to na spokojnie mówię zjem słodkie tonę... na śniadanie to się obudzi... leżałam sobie spokojnie na lewym boku aż coś drgnie.
Wiesz ja rozumiem że on też śpi i ma fazy że się nie rusza... ale bez przesady wiesz o co chodzi... Ja wiem że miejsca co raz mniej ruchy mniej intensywne jeśli chodzi o odczucia ,ale wizualnie brzuch mi zawsze lata jak bumerang a tu całą noc rano cisza.
Mam nadzieję że więcej mi strachu robić nie będzie
Wiem wiem, u mnie nawet po 200 g lodów ciastku była cisza, tak przez parę dni nic albo prawie nic. Doszłam do wniosku ze ona na moje zmęczenie i napięcie nerwowe tak reaguje. Możesz spróbować też ćwiczenia oddechowe takie głębokie powolne wdechy i troche dłuższe wydechy, z tym ze nie żebra mają się podnosic i wypełniac powietrzem tylko spróbuj ten ruch przerzucić na brzuch. To super dotlenia, może poczuje bluesa mały i sie odezwie:)Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja specjalnie nie kupowałam śpiworka
. Dostałam , tzn. szwagierka mi pożyczyła jeden , a drugi był z resztą ubranek z mega paki. Oba są na szelkach. Zrobię zdjęcie , to wstawię i pokażę jaki dokładnie
pytam bo niektóre dziewczyny kupowały otulacze do spania...nie chcesz to się nie fatyguj o kolor nie chodzi aby wiedziec jaki masz dokładnie:)chciałam wiedziec czy z rękawkiem czy bez:)...dziękujeиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:
Po drugie mój mały od 3 dni się nie rusza. Zanik wszelkiej aktywności
Ja nie wytrzymam do 6.11. Mogę rodzić w 37 albo po 37 i nie mam ochoty czekać do 40 tygodnia.
Depresja mi się chyba pogłębi jeszcze bardziej jak tak dalej pójdzie, mam dziś gorszy dzień.
Jedno na plus - olałam dietę totalnie i pierniczę co mi ginka powie, pochłonęłam dziś placki ziemniaczane z 1,5kg ziemniaków i czuję się nieziemsko najedzona. Ale mi dobrze na brzuszku
. Wreszcie
!
Mniam.
3 dni ci się nie rusza???... ja cię podziwiam mnie by juz do psychiatryka odwieźli jak bym z ginekologiem się nie skontaktowała...po 12 godzinach powinnaś na IP pojechac sprawdzić....a nie się martwisz moze nie potrzebnie....
tez bym chciała w 37 rodzić ale by było fajnie... :)szybciej dzieciątka byłby przy nas:)
a co do diety... ginekologiem na prawde nie powinnaś się przejmować... bo ja nie wiem co ona od ciebie chce.. norma jest tak 17 kg przybrac w ciąży... a ty masz 11 na plusie... więc na prawde nie rozumiem jej wcale a wcale..
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:Kobitki a ja trochę z innej beczki
prałyście ubranka raz czy dwa razy ?? bo mąż mnie trochę nastraszył twierdząc że ubranka wyprałam za wcześnie bo jak je teraz włoże do szafy to tylko nagromadzą się na nich miliony bakterii wieć i tak bede musiała je prac drugi raz tuż przed porodem i sama zgłupiałam ;/
welurka
jak teraz bys prała to może rzeczywiście za wcześnie... ale jak za pranie weżmiesz się w 35 np... to nie pierz 2 razy przynajmniej ja nie bede prac dwa razy jednynie na podwójne płukanie włączę ... a zabieram się w przyszłym tygodniu... -
byłam w czwartek na szkole rodzenia...
no i tak mi się podobało ... bo była przedstawicielka z AVENTa... dostaliśmy butelki mleczne antykolkowe... bardzo się cieszę bo kupie jeszcze jedna i będę miec z głowy... a w ogóle ta szkoła to fajna rzecz tyle prezentów podostawałam że hej... i pieluszki... i kremy np.. bepanten sudocrem próbki Maltan... TAKą TECZKĘ Z PRZEGRÓDKAMI NA KSIĄŻECZKE ZDROWIA, szczepień, NA BADANIA... normalnie ciągle coś... duzo gazet... itd.....no i nauczyłam się z mężem kąpać dzidzie...
no i kiedy co stosowac do pupy do ciała do masażu...
Rika, Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny znalazłam fajny artykuł na temat jak walczyc z przeziębieniem w ciąży może komuś sie przyda
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie/2011/jak-leczyc-przeziebienie-w-ciazy.aspx
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:byłam w czwartek na szkole rodzenia...
no i tak mi się podobało ... bo była przedstawicielka z AVENTa... dostaliśmy butelki mleczne antykolkowe... bardzo się cieszę bo kupie jeszcze jedna i będę miec z głowy... a w ogóle ta szkoła to fajna rzecz tyle prezentów podostawałam że hej... i pieluszki... i kremy np.. bepanten sudocrem próbki Maltan... TAKą TECZKĘ Z PRZEGRÓDKAMI NA KSIĄŻECZKE ZDROWIA, szczepień, NA BADANIA... normalnie ciągle coś... duzo gazet... itd.....no i nauczyłam się z mężem kąpać dzidzie...
no i kiedy co stosowac do pupy do ciała do masażu...
Ale macie fajne te szkoly rodzenia
Tutaj w DE chyba robia takie szkoly tylko po to zeby odpekac...
jak sie pytalam wlasnie o kapanie czy opieke nad maluszkiem to tylko byly odpowiedzi ze te informacje przekaze nam polozna ktora bedzie przychodzila do domu
Totalna lipa!!!
A wy jeszcze jakies prezenciki dostajecie
Jak nie smoczki,probki,butelki SUPER!!!polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja dopiero nadrobiłam zaległości w czytaniu
powiem wam ze wczoraj udało mi się kupić płaszczyk na siebie i myślę ze na teraz aż do listopada to w nim pochodzę był ostatni i powiem wam że cena nawet w miarę bo 85 zł a po porodzie z wiosny mogę śmiało w nim śmigać
. Ogladałam też buty ale co mi się jakieś podobały to nie było na mnie numeru
a szkoda.
Teraz odpoczywam sobie bo weekend mieliśmy z mężem sprzątający raczej i nie mam teraz na nic siły.
Nienormalna dobrze że dzidzia dała już o sobie znać
Lalita też miałam jeden dzień że umieram ze strachu czy z mała wszystko dobrze z nerwów nawet puszkę coli wypiłam a tu nic ale dopiero późnym wieczorem dała o sobie znaćna szczęście ale wiem co przeszłaś za nerwy.
-
hejka mamuśki.
Ja wczoraj spędziłam od 21.00 do 00.30 na SORze ginekologicznym.
Położyliśmy się spać o 1.00 dzisiaj i musiałam odespać , wstałam dziś o 9.00.
Stwierdzam, że mój syn musi się urodzić wcześniej bo inaczej to ja nie wytrzymam już po prostu.
Byłam zbadania wzdłuż i wszerz i to w dwóch szpitalach i w jednym babeczka stwierdziła w trakcie badania, że duży dzidziuś - 2700 ma już i stwierdziła, że jak tak dalej będzie rósł to przy porodzie będzie miał 5 kg
A dziś znowu apetyt dopisuje chociaż powinnam się po wczorajszym oszczędzać...;oniqa, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee w kwestii pokrowców na przewijak nie jestem w stanie pomóc, bo nie orientuje się zupełnie.
Polska dziewczyno to jest taki śpiworek (tylko inne kolory i wzory)
https://www.google.pl/search?q=%C5%9Bpiworek%20do%20spanie&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.52434380,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.RJfod4swqLE.O&biw=1280&bih=652&dpr=1&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=UBU_UoXOH8XPtAaLk4GADw#hl=pl&q=%C5%9Bpiworek+do+spania+smyk&tbm=isch&um=1&facrc=_&imgdii=_&imgrc=zJX1i48CeGvPdM%3A%3BERqPXzCq05N8fM%3Bhttp%253A%252F%252Fi.ebayimg.com%252F00%252Fs%252FMTAwMFg3NTA%253D%252F%2524T2eC16R%252C!ygE9s7HJGnSBSDk%252Bmo1Sw~~48_35.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gumtree.pl%252Fcp-bezpieczenstwo-i-zdrowie-dziecka%252Fpraga-poludnie%252Fspiworek-do-spania-cool-club-rozm-6-12-mies-niebieski-514108868%3B225%3B300
jest na szelkach i ma rozpięcie z boku.
michaela nie masz się co przejmować spadkiem wagi. Ja też jak musiałam patrzeć na to co jem bo miałam problemy z jelitami to też waga mi zleciała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 18:08
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
U nas niestety kiepsko , niestety tam gdzie mąż miał się dostać na kopalnie cisza... był na rozmowie przeszedł ją dobrze ,a teraz się okazuję że póki co przyjęć nie ma i nie wiadomo kiedy będą...
Nie wiemy co będzie dalej ,czy wyjechać z tąd na stałe czy co.
Powiem wam mam wrażenie że ktoś nam ciągle źle życzy...
Czuję się załamana , mówią że po każdym deszczu wychodzi słońce ,ale u nas tylko chmury i deszcz od dłuższego czasu... nie wiem co dalej robić.
Chciałabym żeby ktoś mi powiedział że będzie ok, ale niestety moja wiara gdzieś utknęła... -
иιєиσямαℓиα wrote:hejka mamuśki.
Ja wczoraj spędziłam od 21.00 do 00.30 na SORze ginekologicznym.
Położyliśmy się spać o 1.00 dzisiaj i musiałam odespać , wstałam dziś o 9.00.
Stwierdzam, że mój syn musi się urodzić wcześniej bo inaczej to ja nie wytrzymam już po prostu.
Byłam zbadania wzdłuż i wszerz i to w dwóch szpitalach i w jednym babeczka stwierdziła w trakcie badania, że duży dzidziuś - 2700 ma już i stwierdziła, że jak tak dalej będzie rósł to przy porodzie będzie miał 5 kg
A dziś znowu apetyt dopisuje chociaż powinnam się po wczorajszym oszczędzać...
Nienormalna to piwiem ci ze będziesz chyba miala sporego synka
A co do wcześniejszego urodzenia to chyba kazda z nas sobie tego zyczy na koncowceиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:U nas niestety kiepsko , niestety tam gdzie mąż miał się dostać na kopalnie cisza... był na rozmowie przeszedł ją dobrze ,a teraz się okazuję że póki co przyjęć nie ma i nie wiadomo kiedy będą...
Nie wiemy co będzie dalej ,czy wyjechać z tąd na stałe czy co.
Powiem wam mam wrażenie że ktoś nam ciągle źle życzy...
Czuję się załamana , mówią że po każdym deszczu wychodzi słońce ,ale u nas tylko chmury i deszcz od dłuższego czasu... nie wiem co dalej robić.
Chciałabym żeby ktoś mi powiedział że będzie ok, ale niestety moja wiara gdzieś utknęła...
Lalita szkoda ze tak z praca meza nie zabardzo sie uklada.A macie mozluwosci w jechac za granicę zeby maz mial prace?
Mi zawsze maz powtarzal jak mielismy slabe dni ze trzeba najpierw spasc na dno zeby miec sie od czego pozniej odbic
Takze napewno i u was niedlugo sie ulozy. Spojrz pietro nizej na brzuszek i zobacz jakie macie welkie szczęście. Niektorym nawet tyle w zyciu nie jest dane...MADZIULA13, Rika, KaRa, Amicizia, Tinka85 lubią tę wiadomość
-
Wiesz formalnie mamy do moich rodziców.
Ale co z meblami itd moja mama ma pokoje zagospodarowane ,a szkoda mi mebli od dziecka, mojej kanapy ze skóry ,pufy takiej wielkie,łóżka szawki pod tv... bo reszta to już stara...to tam nie żal
Nie wiem nie wiem co robić... mój mąż póki co jest tam wraca za jakieś 2 tygodnie. Ale pytanie co dalej robić. Żebym była na początku w połowie ciąży to by było inaczej... A ja jestem prawie na końcówce 10 tyg...
Nie wiem co będzie z pracą czy jak wróci. Wiadomo należy mu się zasiłek ,ale to tylko na opłaty i co dalej, czy znajdzie pracę i za jakie pieniądze... -
hej dziewczyny , mam pytanie czy w czasie ciaży jak rozciagały się więzadła bo to podejrzewam miałyscie uczucie dyskomfortu po obu bokach do jajników bo ja odczuwam jakbym miała zakwasy , i też taki lekki ucisk na boku zle mi sie lezy zaraz miednica daje sie we znaki