X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wyleję na nie perfumy mojego męża i wypiorę jeszcze raz :D
    nie wiem już co mam zrobić ;)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ja prałam już 6 razy te przeklęte torby i cholera dalej śmierdzą chińszczyzną przeokropny toksyczny , mdlący zapach :/. Soda już poszła w ruch - 5 torebek , no chyba że musiałabym tej sody 5kg zużyć.... pranie w ostrym proszku w ogromnej ilości , płukanie w płynie do płukania -samym płynie!! bez rozcieńczenia wody. Horror, wietrzenie nie pomaga , może troszeczkę mniej drażniący zapach ale dalej śmierdzi - zamiast pakować torby do szpitala będę teraz robiła ich pranie w kółko i w kółko na okrągło.... :/
    Eh....nie mam pomysłu chyba pozostaje je tylko wymoczyć w occie - już chyba jego zapach jest przyjemniejszy dla nosa niż ta toksyczna woń chińskich wyrobów!!
    A zostawic na balkonie na tydzień? (tylko tak żeby deszcz ich nie zlał?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    O to daj znać czy taki rogal pomaga - bo ja na razie ratuje się poduszkami między nogami, technike obracania sie razem z nimi opanowałam do perfekcji:D
    a ja nie kupowałam jednak tej podusi, bo stwierdziłam że troszeczkę szkoda mi kasy ;). Daję radę bez więc stwierdziłam że chyba zainwestuję tylko w taką do karmienia :)
    nawet już się przyzwyczaiłam i nauczyłam spać na lewym boku non stop bez obracania na prawy ;)
    Myślę że jakoś jeszcze wytrzymam te 40-kilka nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 12:37

michaela, Lalita2710 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    zazdroszczę :) uczucia pełności w żołądku, ja jestem ciągle głodna :P
    :D:D

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    A zostawic na balkonie na tydzień? (tylko tak żeby deszcz ich nie zlał?
    no właśnie leżały troszkę, ale ja mam balkon wnękowy i cholerka słaby przeciąg na tym balkonie. Jak sobie zostawiłam suszarkę to mój mąż mi ją zaraz zabrał z balkonu bo potrzebował na pranie :/. i nie da mi tak solidnie ich w przeciągu potrzymać. Zabieram suszarkę teraz na kilka dni i będzie musiał się wstrzymać ;) bo zamorduję jak mi ją do domu z powrotem wniesie :P
    Wiesz ja się troszke muszę naszarpać, żeby ją wynieść z praniem, a o n ją potem do domu wnosi, a ja z powrotem na balkon i mnie trochę to irytuje, bo nie wskazane takie szarpanie się z ciężarami ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Amicizia póki co mąż do 5 października w NL... u moich rodziców. mieszkamy w k-ce
    BARDZO WAM KOCHANE DZIĘKUJE ZA WSPARCIE!!!

słuchajcie dziewczyny!! żeby tego było mało wczoraj pewna dziewczyna z którą pracowałam parę lat temu... Rok temu pisała mi że gratulację ,jak ja to robię że jestem taką młodą mężatką że mąż wygląda jak model... że ona ma po 30 ... i nie potrafi nikogo znaleźć ,ja ją głupia pocieszałam dawałam jej rady... I wiecie co.... ONA CHYBA DOSTAŁA NA GŁOWE... napisała mi wczoraj taką wiadomość:

,,Cześć Sandra pewnie się cieszysz że będziesz mieć dziecko...

Już chyba niewiele Ci zostało?
    22:26

Zastanawiam się tylko nad jednym, dlaczego TY jako 20latka jesteś mężatką i dziecko w drodze, hmm a gdzie rodzice?? Zamiast w tym wieku studiować, pracować to TY z brzuchem juz chodzisz w tym wieku. Ciekawe... Choć tak naprawdę patrząc na zdjecia Twojej matki i jak ona wygląda i jak się ubiera, można stwierdzić, ze coś nie tak z nią. Nie chce mi się teraz szukać opisu jednego ze zdjęć z błędem ortograficznym, poprawniej napisałoby dziecko w podstawówce niż twoja matka. Ciebie chyba urodziła wcześnie? Ty też 23 latka z brzuchem, no cóż niedaleko pada jabłko od jabłoni. Nieraz pytam sie Boga albo znajomych jak to się dzieje, że ja mam30-parę lat, mam dobrą pracę, skończone studia, nie miałam chłopaka w wieku 20 lat i jestem sama, bo nie będe wiazać się z rozwodnikiem a w moim wieku tylko tacy. A Ty co główniara, szczęsliwa, szkoła nieskończona, a już z brzuchem i bękart w drodze. Życie jest pojebane, bo te co się jebią w wieku 20 lat mają rodziny mimo, ze są szmatami. Mam nadzieje, że Twoje życie nie będzie szczęśliwe..."

Mam 23 lata jestem rok po ślubie ,ukończyłam studia kosmetologie....
    P.S jej super praca to ciągła praca w call center... :|

Myślicie że powinnam ją zgłosić do prokuratury za znęcanie psychiczne...??
    co za wariatka... masakra... brak słów...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi ten rogal - poducha bardzo pomaga :) kupiłam już jakiś czas temu i nie wiem jak mogłam bez niej spać wcześniej. nawet moj mąż czasami podkrada do drzemki bo mowi ze to bardzo wygodne :)
    ja kupiłam coś takiego na allegro:
    http://allegro.pl/poduszka-walek-190cm-rogal-do-karmienia-gratis-i3569128949.html

иιєиσямαℓиα, michaela, Nina lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wylałam pół butelki STR'ta męża na jedną torbę :P
    chyba mnie nie zabije - na razie dominuje zapach męskich perfum :P
    Potem wypiorę i zobaczymy. Zostało jeszcze pół butelki perfum na drugą torbę :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Dziewczyny, mi ten rogal - poducha bardzo pomaga :) kupiłam już jakiś czas temu i nie wiem jak mogłam bez niej spać wcześniej. nawet moj mąż czasami podkrada do drzemki bo mowi ze to bardzo wygodne :)
    ja kupiłam coś takiego na allegro:
    http://allegro.pl/poduszka-walek-190cm-rogal-do-karmienia-gratis-i3569128949.html
    o tutaj to nawet nie jest maskarycznie droga ta podusia :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    kurde nienormalna ciesze się że dobrze z dzidzią... waga dzidzi odpowiada 35 tygodni:)nieźle ale to tylko o 9 dni wyprzedza bo przecież zaraz kończymy 34 tydzień..:) ale te bule hmmm jak urodzisz musisz sobie zrobic badania pod kątem tego co sie obawiasz... oczywiście nie zakładaj że moze masz to swiństwo no ale lepiej dmuchac na zimne ja tak mam... po porodzie też sie zabieram za siebie... musze przebadac swoje serce... bo życie mi miłe i będę miec dla kogo żyć:)
    wiesz tylko jaka jest prawda to nikt nie wie ;). Ostatnio na wizycie u ginki odpowiadał 36 tygodniowi , a praktycznie tydzień, 2 po wizycie, w szpitalu - 35 ;) więc gdzieś jest lekkie przekłamanie ;)
    Jutro mam wizytę i aż się boję co usłyszę na temat wagi mojego brzdąca, bo póki co apetyt jak na złość mi dopisuje jak nigdy :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    o tutaj to nawet nie jest maskarycznie droga ta podusia :)

no wlasnie są droższe z motherhood czy inne i kosztują dwa razy tyle, to mi trochę szkoda kasy było.
    trochę się obawiałam czy to się nie odkształci, ale używam jej od jakiś 3 miesięcy i póki co jest ok.

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    no wlasnie są droższe z motherhood czy inne i kosztują dwa razy tyle, to mi trochę szkoda kasy było.
    trochę się obawiałam czy to się nie odkształci, ale używam jej od jakiś 3 miesięcy i póki co jest ok.
    a czy dokładnie ta poduszka nadaje się później do karmienia ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, jakaś frustratka ta Twoja koleżanka! Co ją w sumie obchodzi, że będziesz miała dziecko nawet bez skończonej szkoły, studiów czy mega pracy? Ważne, że jesteś szczęśliwa!! Nic się nie przejmuj, niektórzy po prostu są tak zawistni, że nie potrafią docenić czyjegoś szczęścia! A za Ciebie i Twojego męża trzymam kciuki, mam nadzieję, że cała historia dobrze się skończy :*

Aha: a dziecko z własnym mężem to żadne bękart. Jeśli ma taką super pracę i taka jest świetnie wykształcona, to powinna to wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 13:06

иιєиσямαℓиα, Lalita2710, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie ani Vivien ani Elli ani tym bardziej Riki dziś nie było :). Czyżby 3 na raz ;)
    W ogóle ostatnio coś Justa tu nie zagląda. Miejmy nadzieję, że u niej wszystko oki.

Lalita2710, vivien lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    hehe wylałam pół butelki STR'ta męża na jedną torbę :P
    chyba mnie nie zabije - na razie dominuje zapach męskich perfum :P
    Potem wypiorę i zobaczymy. Zostało jeszcze pół butelki perfum na drugą torbę :P

dobre z tym perfumami :D
    ale kurcze dziwne że tyle czasu nie schodzi zapach i po tylu praniach.
    a nie masz może za bardzo wyczulonego węchu? mi w ciąży wiele rzeczy pachnie/śmierdzi o wiele intensywniej niż wcześniej.
    a Twój mąż też tak to czuje?

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a czy dokładnie ta poduszka nadaje się później do karmienia ?

Czy to się do karmienia nadaje to też się zastanawiam, bo jak dla mnie to trochę za duże. Chociaż piszą że tak.
    Tylko ja akurat ten mały rogal do karmienia dostanę od koleżanki, a to kupowałam typowo do spania.

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    dobre z tym perfumami :D
    ale kurcze dziwne że tyle czasu nie schodzi zapach i po tylu praniach.
    a nie masz może za bardzo wyczulonego węchu? mi w ciąży wiele rzeczy pachnie/śmierdzi o wiele intensywniej niż wcześniej.
    a Twój mąż też tak to czuje?
    no właśnie testuję na mężu :)
    On też czuje :)
    wow ale pachnie męskimi perfumami - wszystko moje ręce i w całym mieszkaniu :D

Dziewczyny myślicie, że taka podusia rogal będzie dobra do karmienia :)?
    ta w sowy jest fajna :)

http://allegro.pl/poduszka-rogal-70-50-do-karmienia-spania-i3540918264.html

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ja prałam już 6 razy te przeklęte torby i cholera dalej śmierdzą chińszczyzną przeokropny toksyczny , mdlący zapach :/. Soda już poszła w ruch - 5 torebek , no chyba że musiałabym tej sody 5kg zużyć.... pranie w ostrym proszku w ogromnej ilości , płukanie w płynie do płukania -samym płynie!! bez rozcieńczenia wody. Horror, wietrzenie nie pomaga , może troszeczkę mniej drażniący zapach ale dalej śmierdzi - zamiast pakować torby do szpitala będę teraz robiła ich pranie w kółko i w kółko na okrągło.... :/
    Eh....nie mam pomysłu chyba pozostaje je tylko wymoczyć w occie - już chyba jego zapach jest przyjemniejszy dla nosa niż ta toksyczna woń chińskich wyrobów!!
    nienormalna własnie miałam ci pisać że wymocz w occie ale widze że masz taki zamiar... a zapachu po nim nie zostanie bo ocet wietrzeje... nie wiem czy pomoże ale spróbuj...powodzenia

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Czy to się do karmienia nadaje to też się zastanawiam, bo jak dla mnie to trochę za duże. Chociaż piszą że tak.
    Tylko ja akurat ten mały rogal do karmienia dostanę od koleżanki, a to kupowałam typowo do spania.
    aha :)
    no ja muszę do karmienia kupić :)

Dziewczyny czy myślicie, że 2 rożki wystarczą w zupełności?
    Kupiłam 2 bo miały mi zostać pożyczone :) i dobrze że kupiłam bo nie zostały ;) tak już bywa i mam na razie 2 zastanawiam się czy nie dokupić...jeszcze jeden może... Chociaż powinny wystarczyć te 2. ile macie rożków?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Lalita, jakaś frustratka ta Twoja koleżanka! Co ją w sumie obchodzi, że będziesz miała dziecko nawet bez skończonej szkoły, studiów czy mega pracy? Ważne, że jesteś szczęśliwa!! Nic się nie przejmuj, niektórzy po prostu są tak zawistni, że nie potrafią docenić czyjegoś szczęścia! A za Ciebie i Twojego męża trzymam kciuki, mam nadzieję, że cała historia dobrze się skończy :*
    dokładnie.
    Co jej stoi na przeszkodzie posiadanie dziecka? Może sobie złożyć wniosek o adopcję , są banki nasienia... ;)
    Nie dziwię się że nie założyła rodziny skoro jest do szpiku kości przesiąknięta zgorzkniałością i zatrutym jadem. Kto by chciał taką zgryźliwą starą pannę :). Lalita olej ją zupełnie i zignoruj totalnie - co ją obchodzi cudze życie?! Niech zajmie się układaniem swojego, bo jakoś kiepsko jej to do tej pory wychodzi :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 12:58

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ