III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o ta poduszkę długą do spania to ona jak najbardziejj nadaje ssię do karminia:) Moja kumpela własnie tak karmi synka na niej - owija się nią wokół i wkładzie synka i super:) Także 2w1 do spania i karmienia:)http://magiczny-zakatek.pl/poduszka-rogal-do-karmienia-eko-luska-orkiszowa-bawelna-p-1620.html
иιєиσямαℓиα, Nina lubią tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Jeśli chodzi o ta poduszkę długą do spania to ona jak najbardziejj nadaje ssię do karminia:) Moja kumpela własnie tak karmi synka na niej - owija się nią wokół i wkładzie synka i super:) Także 2w1 do spania i karmienia:)http://magiczny-zakatek.pl/poduszka-rogal-do-karmienia-eko-luska-orkiszowa-bawelna-p-1620.html
? Gorzej się na niej będzie karmić? Zastanawiałam się nad małą bo łatwiej ją zapakować i zabrać do szpitala
-
Ja mam taką do karmienie i polecam: http://allegro.pl/sowa-poduszka-rogal-do-karmienia-rozbieralna-i3564179718.html. Uwielbiałam ją z Wiktorem, jak gdzies jechałam to brałam ze sobą. Mi się bardzo sprawdziła. Na tym dużym rogalu też się da ale nie jest tak poręczny, musisz się nim owinąć a tu jedną ręką zakładasz i dawaj
Moim zdaniem 2 rożki wystarczą, najwyżej dokupisz. Ja też miałam 2 przy Wiktorze.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:a ta mała nie może być
? Gorzej się na niej będzie karmić? Zastanawiałam się nad małą bo łatwiej ją zapakować i zabrać do szpitala
właśnie wydaje mi się że jak tylko do karmienia to lepiej mała, bo faktyczie łatwiej ją zapakować -
najgorsze jest to ,że wyprałam sobie wkładkę usztywniającą do torby , a w materiale była zwykła tektura , papier
. Możecie sobie wyobrazić co się z nią stało
.
Teraz zastanawiam się czym sobie usztywnić spód torby...jakąś plastikową chyba ofertówkę kupię i wsadzę. Macie jakiś pomysł na usztywnienie spodu torby?
-
Jak nie potrzebujemy takiej podszki do spania - rogala w ciąży to nie ma co kupować takiej bo jest droższa i lepiej kupic tego małego rogala do karmienia. Ale jak ktoś kupuje do spania to przyda ssię od razu do karmienia i nie trzeba kupować dwóch:)
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lalita tak jak piszą dziewczyny zignoruj tą osobę zupełnie i nie przejmuj się tym co napisała, wiem że to może nie jest takie proste, ale zrób to dla siebie i przede wszystkim dla swojego synka. Jeśli chodzi o męża i jego pracę to trzymam kciuki żeby wszystko jak najszybciej się ułożyło.
Mój mąż pracuje w budowlance i też nie wiem jak będzie zimą, bo ostatnio prawie 5 miesięcy spędził w domu, teraz robota niby jest, ale na razie tylko na zewnątrz, więc modlę się żeby jak najdłużej pogoda dopisywała. Gdyby grudzień-styczeń, kiedy już urodzi się dziecko, spędził ze mną w domu na pewno bym się cieszyła, ale 5 m-cy to stanowczo za długo, tym bardziej że będzie dużo więcej wydatków. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny[QUOTE=Lalita2710
Suzy mi też wydaję się że to twardnienie dłuższe jest od tego że jestem aktywną osobą dużo chodzę ,bo nie czuję tych kg z przodu.
Mi kazała brać nos=pe i magnez...
Ale jestem sama muszę se radzić tu do sklepu to coś tu na szkołe rodzenia.
Marzycielka ja też kazałam teściowej dziś odebrać wyniki moczu jestem ciekawa co tam..[/QUOTE]
Mnie i dwie nospy nie pomagały, a magnez brałam regularnie wtedy. Wiec od przemęczenia ciała tak mże być.
-
No dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Powiem wam nie do pomyślenia ,że ktoś się tak może zachować. Ja ją znałam tylko z pracy.
Tak jak ktoś napisał że to nie moja wina jej życie.. to ona nim kieruję.
Ja swoim pokierowałam tak. Czuję się obrzydliwie szczęśliwa ,mimo ostatni kłopotów.
Mój mąż dziś dzwonił zdenerwowany. Że nikt nie będzie straszył jego żony i wtrącał się w jego rodzinę.
Ja mu powiedziałam że ja z nią nie pisałam ,ani jej nie odpowiadałam.
Póki co to zostawiam ,jeśli się powtórzy to wówczas. Można pomyśleć co dalej.
No wiesz Suzy ja to Nos-pe max 1 łykam to przeszło...
Ale staram się nie brać bo wiadomo niby można brać ,ale też super bezpieczne to nie jest. O ile jestem w domku to odpoczywam.
Dziś idę na szkolę rodzenia kurcze jeszcze chyba 4 spotkania i koniec
Co do huśtawek ja mam : http://www.youtube.com/watch?v=SI_WSYj8iKI
Nie wiem o ilu ona muszę zobaczyć. Bo ta co Ty masz Nienormalna buja się na boki ihih;)
Co do poduszek ,na początku planowałam kupić rogala ,ale potem uznałam że ze względu że aż takiego wielkiego brzuchola nie mam to poradzę sobie bez.
Kupię taką do karmienia:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 13:53
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:Suzy lee widze że byłaś juz na warsztatach " bezpieczny maluch " możesz o nich troche więcej opowiedzieć ja się wybieram własnie 3,10 do katowic czego moge sie spodziewać, daja jakieś fajne gadżety,a jade z meżem myślisz żeby lepiej zabrać mame czy męża żeby sie tam nie zanudził
Tak są bardzo dobre, nawet matka kolejnego dziecka coś może jednak się dowiedzieć. Jest o krwi pepowinowej, genialna prezentacja o fotelikach do samochodów... maxi cosi czy nie - facet świetnie to prowadzi, bardzo energicznie i konkretnie, sprzedaje mnostwo cennej wiedzy o tym jak co na co zwracac uwage, co jest wazne w oznaczeniach, jak montowac a jak nie i dlaczego. No rewelacja. Ciekawe naukowe rzeczy można poznać na prezentacji Enfamile - mleka modyfiowanego.. nie chodzi mi o samo mleko, ale pewien profesor mówi tam ciekawe rzeczy (i pokazuje przykłady na prezentacji) o tym jak niemowlęta widzą, dlaczego kwas DHA jest taki ważny, skąd go czerpią w mamie, blablabla... super mnie zaskoczyła połączona z tym prezentacja pianek antybakteryjnych i w ogole produktow Osmoza Care - piankę można sobie psiknąć na ręce - zaskoczył mnie efekt - musująca, strzelająća, ochładzająca jakby dłonie, jakby masowała te rece... chce sobie taką piankę kupić, ale cięzko dostać. Sprzedają niby w wybranych aptekach ale jak szukałam w czerwcu to online nie były dostepne. Napisałam wprawdzie maila do osmozy, ze chce kupic a tam gdzie rzekomo są to apteki nie mają, wiec moze sie cos zmieniło. Do tego było sporo cennych informacji o bakteriach w domu. Njabrudniejszym miejscem w naszym domu jest przewaznie blat kuchenny, a nie sedes!! SEdes jest jednym z najczystszych wręcz miejsc z tych do wymienienia. 7 bakterii a 3500 - jest roznica.
Prezentacja Palmers - bardzo kiepska, kobietki chyba były stremowane lekko i nie do końca może wierzą w ten krem, nie wiem, ale nie brzmiały przekonująco, na koniec babka je scieła, ze i tak ma rozstepy, a sam krem dla mnie pachnie ohydnie mdło, jakbym sie nie domyła po ubrudzeniu sie masłem i czekoladą. Prezentacja Nuk- taka sobie, ale to moze jestem uprzedzona po prostu, bo nie bylam zainteresowana. Warte uwagi były filmiki jak dziecko ssie piers (przekroje) a jak butelkę. JEst spora różńica i ta prezentacja dobitnie to uzmysławia.
Prezentacja o ratownictwie - genialna, ale widze po zdjeciach z ostatnich wypraw, ze ten pan albo sie zmienił, albo sie zmieniaja co jakis czas. Nie wiem jaki to ma wpływ na jakos prezentacji. Tamten wrecz zarażał ludzi do słuchania, też same konkretny, bez zbednego pieprzenia, a na wesoło i luźno. super.
Ja dostałam myjkę Fiki Miki, smoczek NUK, taka masę do zrobienia odcisku rączki z magnesem, próbki enfamile, palmersa i płynu do mycia butelek nuk, do tego gazetki, ulotki - wiadomo. Nic niestety nie wygrałam, choc nagrod było dużo. Zgłaszam watpliwosc co do losowania, gdyż co najmniej 2 razy wygrały osoby, ktore juz były wylosowane na poczatku- złe meiszanie? nie wazne.иιєиσямαℓиα, ;oniqa, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Zobaczcie ani Vivien ani Elli ani tym bardziej Riki dziś nie było
. Czyżby 3 na raz
W ogóle ostatnio coś Justa tu nie zagląda. Miejmy nadzieję, że u niej wszystko oki.czekamy na wieści
иιєиσямαℓиα, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rika, a mu już pełne nadziei czekałyśmy na newsy
mój mały też napiera na narządy wewnętrzne i daje się we znaki. Damy radę, duzo nam nie zostało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 14:09
Rika, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Rika wrote:ja jestem, jestem caly czas. Podczytuje, ale nie pisze bo mam dzis kryzys. Cala noc nie spalam, Krzychu w dol ciśnie i wierci, ale wywiercic nie moze, cisnienie w brzuchu masakryczne, ledwo sie ruszam, a i jak sie nie ruszam to nie lepiej. Chce juz rodzic ale sie nie zapowiada szybko. Mam mega zly dzień dzis. Dobrze, ze mam męża obok bo bym chyba tu padla psychicznie.
Już niedługo
Krzyś się wwierca,bo pewnie się przygotowuje na wielkie wyjście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 14:14
Rika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:no właśnie testuję na mężu
On też czuje
wow ale pachnie męskimi perfumami - wszystko moje ręce i w całym mieszkaniu
Dziewczyny myślicie, że taka podusia rogal będzie dobra do karmienia?
ta w sowy jest fajna
http://allegro.pl/poduszka-rogal-70-50-do-karmienia-spania-i3540918264.html
Stawiałabym raczej an poduszkę ze zdejmowanym pokrowcem, niż cała do prania.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość